Galatasaray kazanır bu maçı
Printable View
Galatasaray kazanır bu maçı
bence yenilcez umarım fark yemeyiz 1 veya 2-0 a razıyım
Bence Beşiktaş bu maçı alabilecek güçte. Yaratıcı oyuncularımızı iyi kullanmalıyız.
Beraberlik maçı.Son haftalarda kötü oynayan iki takım.Eğer GS kazanırsa yarış BJK yarıştan kopar.Onun için beşiktaş kendi saha ve seyircisi önünde baskı kuramaya çalışacaktır.Bence berabere biter ama 3 puana daha yakın olan taraf Beşiktaş...
Türk futbolunun kalbi yarın Dolmabahçe'de atacak.
Turkcell Süper Lig'de 2007'nin ilk derbi maçında ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray, yarın karşı karşıya gelecek.
BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Derbi maçta Fırat Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Alpaslan Dedeş yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Kuddusi Müftüoğlu.
Öte yandan derbide federasyon temsilciliklerini Recep Arı ve Hasan Mazlum, hakem gözlemciliklerini ise Doğan Şen ile M.Serdar Tatlı yapacak.
Ezeli rakipler, maçın hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacakları idmanlarla tamamlayacak ve kendi tesislerinde kampa girerek, maç saatini beklemeye başlayacaklar.
ZİRVEDE ''TAMAM MI, DEVAM MI'' MAÇI
Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi her iki takım da sıkıntı günler geçiriyor.
Lider Fenerbahçe'nin sürpriz puan kayıplarına rağmen, 22. haftanın sonunda Galatasaray 6, Beşiktaş ise 8 puan geriden zirveyi takip ediyor.
Beşiktaş, 2'si lig, 1'i de kupa olmak üzere deplasmanda üst üste yaptığı son 3 resmi maçı da yitirdi.
Galatasaray ise 2'si Turkcell Süper Lig, 1'i de Fortis Türkiye Kupası olmak üzere son 3 resmi maçını kazanamadı. Ligde bu süre içinde toplam 5 puan yitiren sarı-kırmızılı ekip, kupaya ise çeyrek final rövanş maçında Kayseri Erciyesspor ile kendi evinde 1-1 berabere kalarak, sürpriz biçimde veda etti.
BEŞİKTAŞ İÇERDE İYİ, GALATASARAY DEPLASMANDA KAYIP
Dolmabahçe'deki derbi öncesi Beşiktaş, iç sahada oynadığı maçlarda genelde başarılı sonuçlar alırken, Galatasaray ise rakip sahalarda galip gelmekte zorlanıyor.
Siyah-beyazlılar, kendi evinde yaptığı son 8 resmi maçı da kazanırken, Galatasaray ise bu sezon ligde dış sahalarda oynadığı 10 maçın sadece 2'sinde galibiyet alabildi, rakip sahadaki son 3 lig maçında ise galip gelemedi.
BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Derbinin ev sahibi Beşiktaş'ta, Galatasaray maçında sakatlıkları bulunan Gökhan Zan ve Kleberson forma giyemeyecek.
Son lig maçında omzundan sakatlanan ve hafta içinde kupa maçında oynayamayan Baki'nin yarınki derbide forma giyebileceği, kupa maçında sakatlanan Nobre'nin ise bu akşamki son idmanda deneneceği ve durumuna göre karar verileceği açıklandı. Ancak Brezilyalı futbolcunun büyük olasılıkla derbide forma giyeceği öğrenildi.
GALATASARAY CEPHESİ
Galatasaray'da ise derbi maçta sakatlığı nedeniyle Orhan forma giyemeyecek, bir diğer sakat oyuncu Cihan'ın da oynama olasılığının çok az olduğu açıklandı.
Sarı-kırmızılı takımda ayrıca Hasan Şaş ile Inamoto'nun durumlarının bu akşamki idman öncesi yapılacak kontrolde belli olacağı bildirildi.
Diğer yandan, sarı kart cezası ve hastalığı nedeniyle takımını son 2 resmi maçta yalnız bırakan Song ise derbi maçla birlikte sahalara dönecek.
MUHTEMEL 11'LER
Derbi maça ezeli rakiplerin şu 11'lerle çıkması bekleniyor:
Beşiktaş: Runje, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Üzülmez, Delgado (Burak), Serdar, Koray, Ricardinho, Bobo, Nobre.
Galatasaray: Mondragon, Sabri, Tomas, Song, Ferhat, Hasan Şaş (Okan), Inamoto (Ayhan), Iliç, Arda, Ümit, Hakan.
-----------Mondi-----------
--Sabri--Song--tomas--ferhat
----------ayhan-----------
--okan------------------arda
-----------ilic--------
-------ümit---hakan-
madem mehmet güven,mehmet topal,hasan kabze oynatilmiyor bari kadro böyle olsun.
Baran içimden geçen kadroyu yazmışsın ..
Hasan kabzenin ben maca ilk 11´de baslatilmasini bekliyordum.Hizli,cok iyi sutlari olan,bitiriciligi iyi olan birini besiktasa karsi oynatmiyor,ümit karanlada iyi bir ikili.Hemde gecen sene herkes gördü hasan kabzeyi bjk macinda.Hakan eger macin ilerleyen bölümlerinde ihtiyacimiz olursa oyuna alinmaliydi,ilk 11de baslamasi hata!
valla defansımız inş çok iyi oynar yoksa yeniliriz
Bakalım ayhan oynayacakmı?Onun içi taa buralardan geliyorum. :)
İnşallah iyi oynarız ve kazanırız.Bir sürü iddaa'ya girdim,hiç değilse kaybetmeyelim.
Bence kazanırız...
Derbi yorumları...
Türkiye bu derbiye kilitlendi. Saatlerimiz 19.00'ı gösterdiğinde futbolseverlerin kalbi Beşiktaş İnönü Stadyumu'ndaki mücadele ile atacak. Önemli Spor Yazarları Superspor.com'a derbiyi yorumladı...
Kazım Kanat (Superspor.com yazarı)
Kısa ve öz: Beşiktaş, Galatasaray’a yenilirse bırakın şampiyonluğu, ikincilik bile gider, üçüncülük de tehlikeye girer. Beşiktaş Galatasaray’a yenilirse Jean Tigana sıfır noktasına iner. Beşiktaş, Galatasaray’a yenilirse tribünler bu futbolculara sırtını döner. Elbette yenilgi sonrasında bir başka kaos ta şu; Ya Tigana gitmem derse Ya Beşiktaş yönetimi Tgana’yı gönderecek (Tazminat 8 milyon dolar) parayı bulamazsa ne olur. Yani Tigana kalırsa ne olur? Gördünüz değil mi... Ben de felaket habercisi olmamak için cumartesi akşamına kadar susma hakkımı kullanıyorum.
Bülent Çulhaoğlu (Superspor.com yazarı)
İki takım da son maçlarında oldukça formsuz bir görüntü çizdi. Galatasaray gol yollarında zaaf yaşarken, Beşiktaş defansif anlamda sıkıntılı görünüyor. Özellikle Trabzon deplasmanında Beşiktaş'ın hali içler acısıydı. Ayrıca iki takımın teknik direktörü Tigana ve Gerets için de nefes alma maçı olacak. Kaybeden için 'kabus' olacağı kesin.
Beşiktaş'ta Gökhan Zan'ın olmayışı defansın göbeğinde çok sıkıntı yaratıyor. Galatasaray'da da defansın solunda genç Ferhat oynayacak. Muhtemelen gollü bir maç bizleri bekliyor olacak. Kim yener sorusuna ise Galatasaray ağır basıyor diyebilirim.
Mert Aydın (Superspor.com yazarı)
Gerets ve Tigana bugüne kadar aldıkları her kararla tepki çektiler. Ne yapsalar kimseye yaranamadılar. Hatta Gerets şampiyon bile oldu ama nafile. Bu derbi ikisinden birisi için belki de şampiyonluğa veda maçı olacak. Her ne kadar Galatasaray yönetimi Gerets ile sözleşme imzalamış görünse de şampiyonluktan kopulursa anlaşmanının geçerliliği pek kalmaz gibi geliyor bana. Kısacası Fenerbahçe'nin Sivasspor'u yenmesi halinde her sonuç sarı-lacivertlilerin kazancı olacaktır. Tamam Beşiktaş İnönü'de daha iyi oynuyor ve motive oluyor ama bıçak sırtındaki bu maçta daha fazla motivasyonu olan değil bu stresli duruma daha rahat uygun sağlayacak takım kazanacaktır.
Esat Dergi (Superspor.com yazarı)
Taktik anlamda sınıfta hangi hocanın kaldığını belki de en net bir şekilde bu maçta göreceğiz. Tabii ki iki teknik adam Jean Tigana ve Erik Gerets geleceklerini düşünüp korkak futbola kendilerini teslim etmezler ve oyuna müdahale ederlerse. Beşiktaş'ta Rico Paşa 1 maç oynayan, 4 maç duran bir futbolcu oldu. Bu maç sahada yürür edasında gezinirse Beşiktaş'ın canı çok yanacak. Galatasaray'da son K. Erciyesspor maçı gösterdi ki futbolcular saha için yalnızca dizilimde birbirleriyle hem fikirdeler. Atak başlangıçları, organize olma ve futbol zekalarını kullanma anlamında o maçta 4 pas yan yana gelmemişti. Maçın skoru ve maç içi olaylardan çok iki teknik adamın tutumunun maç sonu konuşulacağını düşünüyorum. Sıkıcı bir derbi izlettirebilirler, dikkat!..
Oğuz Dizer (Fanatik Gazetesi yazarı)
İki başarısı sınırlı teknik adam karşı karşıya gelecek. Gerets ve Tigana'nın yeteneklerinden öte bu maçta ön plana çıkacak olan Galatasaraylı ve Beşiktaşlı futbolcuların kişisel performansları olacak. Kişisel yetenekler maçın sonucunu belirleyecek. Yani kim günündeyse lige devam edecek. Hangi taraf günündeyse o Fenerbahçe'yi geriden takip etmeye devam edecek. Öndeki takım ise acaba kim gelir beni geçer diye düşünmeye devam edecek.
Uğur Meleke (Milliyet Gazetesi spor yazarı)
Gerek Galatasaray'ın savunmasının göbeğindeki sorunlar, gerekse Beşiktaş'ın çift forvete kendini teslim etmesi iki takımında da savunma zaaflarını ortaya koyabileceğini gösteriyor. Ev sahibi ekipte Gökhan Zan'ın da eksikliği Avrupa'nın en kısa takımlarından biri olan Beşiktaş'ı hava toplarında sıkıntıya sokabilir. Orta sahaların kaybolduğu gollü ve kalitesiz bir maç olması muhtemel...
Levent Tüzemen (Sabah Gazetesi spor yazarı)
Sezon başı geçen yıl Galatasaray forvetleri yüksek becerisi sayesinde şampiyon olmuştu ama bu sezon golcü ayaklar durgunluk yaşıyor. Galatasaray hem ağır oynuyor hem de hucüma çıkarken geç kalıyor. Fizik gücü üst düzeyde Beşiktaş ise kanatları hiç kullanmıyor. Orta alana hakim olan takım derbide ağırlığını koyacaktır. Kariyerleri tartışılan Tigana ve Gerets derbiye kaybetmemek düşünceleriyle çıkacaklarını zannetmiyorum. Galatasaray'ın en güçlü yanı kalesi ve savunmanın göbeği. Gökhan Zan'ın yokluğunda Beşiktaş'un yumuşak karnı savunması. Özellikle Gökhan'ın olmayışı, Hakan için büyük avantaj...
Banu Yelkovan (4-4-2 Dergisi)
İki takım içinde zor maç olacak çünkü ikisinin de kaybetme lüksü yok. Tigana ikinci yarıya iyi başladı ama Beşiktaş’ın son haftalarındaki performansından dolayı yine tartışılmaya başlandı. Beşiktaş için değil belki ama Galatasaray için tek şans lig 2.liği o yüzden Beşiktaş'ı yenmek zorunda. Çok stresli bir maç olacak. Kendi evinde oynadıgı için Beşiktaş'ı daha avantajlı ancak ilk yarıda gol olmazsa, Beşiktaş seyircisinin avantajı dezavantaja dönüşebilir. O zaman Galatasaray bu fırsatı değerlendirebilir. Yinede Beşiktaş'ı ateşli seyircisi önünde daha avantajlı görüyorum.
03.03.2007
Kaynak : SuperSpor.com
2 formsuz takımın maçı nasıl sonuçlannır bilmiyorum ama bjk nin defansı kötü galatasarayda pozisyon yaratmakda zorlanıyor ... derbi maçlarını bu şekilde incelersek yanılırız çünkü bu maçların havası farklı oluyor ...
eğer yenilirsek saçlarımı kestireceğim:D
sen simdiden kes o zaman sacini :D :D
Gs de umutlu değilim. Bjk 3 puanı alan taraf olur.. :(
berabere kalsalar tam süper olacak
kadrolarda büyük suprizler olacakmış
bu maçı da kazanamazsak şampiyonluk iddamız biter kesinlikle kazanmamız gereken bir maç
Gerets'ten sürpriz kadro !Gerets, Beşiktaş maçı kadrosunda savunmadan hücum bölgesine kadar birçok değişikliğe gitti.3 Mart 2007 09:59Avrupa’ya erken veda eden, ardından Fortis Türkiye Kupası’nda Kayseri Erciyesspor’a elenerek hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, kalan tek cepheye de havlu atmak istemiyor. Teknik direktör Gerets, bu nedenle bugünkü maç öncesi ilk 11’de köklü bir değişiklik yaparak, sürpriz bir kadro ile Beşiktaş karşısına çıkmayı planlıyor. Tek forvet tercihinden ötürü sıkça eleştirilen Belçikalı hoca, İnönü Stadı’nda cesur bir oyun uygulamaya koymayı düşünüyor.
Kabze-Ateş forvette
Sakatlıklar nedeniyle hafta boyunca eksik çalışmak zorunda kalan Gerets’in, savunmayı Sabri, Emre Aşık, Tomas, Ergün’den kurması, orta sahayı Okan, Mehmet Güven, Ayhan ve Arda’dan oluşturması bekleniyor. Belçikalı hocanın ileride Hakan Şükür ve Ümit Karan’ın yerine Hasan Kabze, Necati Ateş ikilisien forma vermesi bekleniyor. Bu sezon dışarıdaki 10 maçın sadece 2’sini kazanabilen Cim Bom, deplasman fobisine de son vermek
Fanatik
boyle bır kadroyla çıkarsa zaten gerısını düşümmiyorum
Yok artık. Bare Ümit - H.Kabze yada Ümit - Necati oynatsın. Karan'ı kulübeye çekerse çok büyük saçmalık olur.
ben size söyliyim hakan bjk defansını mahveder inş onu oynatmaz
ümit-hasan kabze oynamali forvette.Necati veya hakan oyunun gidisatina göre oyuna girmeli.Inamotonun yerine mehmet güven kesinlikle oynamali.Song sakat degil o kesinlikle oynayacak.
eğerki song oynamazsa bizim için büyük bir artı olur valla
gs tv haberlerde song un iyileştiği ve bu maçta görev alacağını söylediler
song oynuyacak arkadaslar
Çok merak ediyorum nasıl bir kadroyla çıkacağız..