arkadaşlar daha bir ay var ne olacağı belli olmaz şimdiden başladınız yav:D
Printable View
arkadaşlar daha bir ay var ne olacağı belli olmaz şimdiden başladınız yav:D
Başka tartışma çıkmasın. Çıkan tartışmadan sonra gerekeni yaptım. Bir tartışma daha çıkarsa yine gerekeni yaparim. Kimse kimseye aciz diyemez..
daha maca bir ay ne olacağı hiç belli olmas bu bir içinde fenerbahce de alex tuncay fln sakatlanabilir weya besiktasda rico bobo delgado fln sakatlanabilir weya bu sure içinde liderlii kaybedebiliriz bunun ustunede cok buyuk sorunlar cıkar tabi.. yani daa ne olacağı belli olmaz simdiden tartısmaya gerek yok...
İyi oldu bu kura.Eğer Erciyesspor'u elersek finalde kaybetsek bile UEFA'ya gitmemiz yüksek ihtimal.
Beşiktaş alacaktır kupayı ..
Fenerbahce kimseye birakmaz bu kupayi. Besiktastaki derbi galibiyet gazi o vakte kadar biter. Fenerbamcem de haddini bildirir.
İyi kura olmuş. Çeyrek finalde de derbi istiyordum ama olmadı. Derbilerin havası başka olur deniyordu GS-BJK maçı için, konu FB olunca durumu kötü, kaybeder oluyor.;)
Neyse daha maça 1 ay var ama zevkli 2 maç olacak. Sorunsuz, dostça maçlar olması ümidiyle...
Beyler fenerin kadıköyde 5yıldır kazanamıyo olması ve en son gecen sene inönüdeki galibiyetlerini, kupa finalindeki beşiktaş galibiyetini ve toplamda beşiktaşın rakibine üstünlük saglamış olması turu geçecek tarafın siyah beyazlıların olma olasılıgını artırıyor... Tabi unutmadan bide zico faktörü var... BJK nin bu yılda kupayı alacagına inanıyorum...
Kupada Beşiktaş üstün
Fortis Türkiye Kupası'nda geçen sezon final oynayan Beşiktaş ile Fenerbahçe, kozlarını bu sezon yarı finalde paylaşacak. İki takım arasında kupada daha önceki 10 eşleşmeden 7’sinde Beşiktaş tur atladı.
Anadolu Ajansı
Güncelleme: 16:16 TSİ 5 Mart 2007 Pazartesi
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 17 yıl sonra geçen sezon finalde karşılaşmış İzmir Atatürk Stadı'nda yapılan maçı Beşiktaş uzatma bölümünde 3-2 kazanarak, kupayı müzesine götürmüştü.
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nın geçmişinde daha önce 10 kez eşleşti. 2 kez final, 3 kez yarı final, 4 kez çeyrek final, 1 kez de 4. turda karşı karşıya gelen ezeli rakiplerden, ilk 3'ünde Fenerbahçe, son 7'sinde ise Beşiktaş turu geçti.
TOPLAM 16 MAÇ YAPTILAR
Ezeli rakipler, Türkiye Kupası'ndaki 10 eşleşmede şimdiye dek toplam 16 maç yaptılar. Kupadaki maçlardan 1'i hükmen olmak üzere 3'ünü Fenerbahçe, 9'unu Beşiktaş kazanırken, 4 maç berabere bitti. ''Kara Kartallar'ın toplam 24 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 17 golle karşılık verdi.
HÜKMEN BİTEN MAÇ
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan Türkiye Kupası maçlarından 1'i, sarı-lacivertli takımın hükmen galibiyetiyle sonuçlandı.
1982-1983 sezonunda ezeli rakipler çeyrek finalde karşılaştı. 4 Mayıs 1983'te Fenerbahçe Stadı'nda yapılan ilk maç 1-1 bitti. Ancak bu karşılaşmada, siyah-beyazlı takımdan Mehmet Ekşi'nin sarı kart cezalısı olmasına karşın oynatıldığı belirlenince, Futbol Federasyonu bu maçın sonucunu 3-0 hükmen Fenerbahçe lehine tescil etti. Rövanş maçını 2-1 kazanan Beşiktaş, buna karşın elenmekten kurtulamadı.
Diğer yandan, iki takım arasında 1983-1984 sezonunda yarı finaldeki eşleşmede ilk maç 0-0 biterken, rövanş maçında da normal süre 2-2 tamamlandı. Uzatma bölümünde 2 gol bulan Beşiktaş, 4-2'lik skorla turu geçmeyi bildi.
KUPADAKİ EŞLEŞMELER
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Türkiye Kupası'nda şimdiye dek yapılan maçlarda alınan sonuçlar ve turu geçen ekipler şöyle:
1977-1978 Sezonu: 4. Tur (Fenerbahçe)
12.02.1978 Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2
1978-1979 Sezonu: Çeyrek Final (Fenerbahçe)
21.02.1979 Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-0
07.03.1979 Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-0
1982-1983 Sezonu: Çeyrek Final (Fenerbahçe)
04.05.1983 Fenerbahçe-Beşiktaş: 3-0 (Hükmen)
18.05.1983 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1
1983-1984 Sezonu: Yarı Final (Beşiktaş)
09.05.1984 Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-0
16.05.1984 Beşiktaş-Fenerbahçe: 4-2 (Uzatmada)
1988-1989 Sezonu: Final (Beşiktaş)
21.06.1989 Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-1
25.06.1989 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1
1989-1990 Sezonu: Yarı Final (Beşiktaş)
21.03.1990 Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-0
1992-1993 Sezonu: Yarı Final (Beşiktaş)
10.02.1993 Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-0
17.03.1993 Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-1
1993-1994 Sezonu: Çeyrek Final (Beşiktaş)
30.01.1994 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1
1996-1997 Sezonu: Çeyrek Final (Beşiktaş)
22.01.1997 Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-2
05.02.1997 Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1
2005-2006 Sezonu: Final (Beşiktaş)
bunlara göre beşiktaşım turu atlar...
Bjk yener.Her zaman fenerbahçeye karşı şansımız tutar
bakiyorumda bjk'liler 2. devrede 2 galibiyet aldilar diye baya bi motivasyon olmus
takimlarda Olu vestel ve gs'nin paf takimi onuda penaltiyle zar zor hatta paf takimina bile organize ataginiz yok...
finalde fb ve erciyez oynar...
dip not: fb ligde 1.5 senedir derbi kaybetmiyor...
Tahmin Etmiştim Ama :) Beşiktaş - Fener düşeceğini bu aralar bende bişeyler var Şemsi ye dedim Gs - Bjk maç'ı 2-1 geçiyo gönlümden 2-1 Bitti :)
İşte o istatistiği koyamaz, yaşı tutmuyor ... :)
Arkadaşım yaşı bırak 20 yıldır kupayı alamıyolar... İstatistiği bu kadar önemsiyorsa bunu da gözünden kaçırmamalı...
20 değil, bu sene 25 oldu .. :)
Bazı arkadaşlar işlerine gelen istatistiklere sahip cıkıyor,gelmeyenlere cıkmıyor;)
İstatisliklerin her zaman yalanlık payı vardır. Biz yalan başarı değil, gerçek başarıyı istiyoruz.
2.Truva operasyonu için hazırız.Fenerbahçe hem içeride hemde dışarıda, hem sahada hemde tribünde rakip takımı ezecektir.
Bence Beşiktaş çok rahat bir şekilde turu geçecektir.6 senedir Saraçoğlu'nda yenilmiyor ve İnönü'nün atmosferinin nasıl olduğunu biliyorsunuz.Orda da kolay kolay yenilmez bence.
Ama artık serhat yok....serhat yok diyede kaybedecek diye bişey yok ama...inönüden çıkış yok...
ne dediğimi bende anlasam...:S
Mevlana'nın sözü nedir? Bana birisi ö.m yolu ile veya buraya yazarsa sevinirim. Düşündüm düşündüm bulamadım?
iyide kimse burda istatisliklere bakıpda birşey demedi ki bi arkadaş istatisliklere dayanarak konuşmuş madem istatisliklere güveniyorsun önce bi kupalardaki istatisliklerini bak dedik ... arkadaşı aydınlatmak için yoksa istatisliklere güvenen yok ... ayrıca neden galatasarayla alakası olmayan bi konuda galatasarayı alet ediyosun anlamadım ... konu bjk fb maçı ;)
hepsi sarumanın yüzünden:D