Maestro....
Printable View
Maestro....
teknik+zeka+oyun gorusu=alex (besıktaslıyım ben :))
Real Madrid için Raul,Barca için Puyol,Manu için Giggs nasılsa Alex de bizim için öyle.2004 ayının Temmuzundan beri gönlümde taht kurmus bir süper yıldız o.
@ scar_face
Arkadaşım bence sen fazla bağlanmışsın Alex'e. Daha geçen sene yatıyor bu adam gönderilsin diyenler onu savunanlardan çok çok fazlaydı. Ayrıca örnek verdiğin isimler gözlerini o kulüplerde açmış oyuncular, Alex'le alakasını çözemedim.
Yorumuma gelirsek, harbiden büyük futbolcu. Bende henüz çözebilmiş değilim kendisini. :p
Memo alıntılayıp düşündüğüm sekılde cevaplamıs bana susmak düşer...
@tr captain
Epey eski bir soru ama cevap gelmeyince vermek istedim..
Alex 10 yerine 20 numara giymeyi tercih ediyor çünkü;
"Kimilerine göre 10 numara özeldir,ancak benim için 20 numaranın anlamı daha büyük.Bu yüzden oynadığım çoğu takımda ve milli takımda zorda kalmadıkça,tercih yapabileceğim sürece hep 20 numara giydim"
Bir Fenerbahçe dergisinde bu şekilde cümlesi vardı.
alex gerçekten mükemmel bir oyuncu tşkler bizlerle paylaştığın için
Çok müthiş bir oyuncu..Zaten kalitesi attığı gollerden ve yaptığı asistlerden belli..
Alex Fenerbahçe'ye gelmeden önce Real Madrid, Barcelona gibi dünyanın üst düzey takımlarıyla anılıyordu.. Fenerbahçe'ye geldikten sonra ise eleştiri yağmuruna tutuldu.. Gösterdiği üst düzey performansa rağmen ulusal takımdan kesildi.. Ayağını raket gibi kullanabilen bir oyuncudur, topu yerden yada havadan istediği yere rahatlıkla atabilen bir oyuncudur.. Rahatlıkla gol pozisyonuna girebilir ve son vuruşları harikadır, Zaman zaman yaptığı güzel hareketlerle tribünleri coşturabiliyor, çok fazla çalım atmıyor ancak zaman zaman attığı güzel çalımlarla böyle bir yeteneği olduğunu gösteriyor..
Bir hücum oyuncusunda bulunması gereken bir çok özellik mevcut.. Yaratıcılık özelliği dünya klasında en üst düzeyde.. Plase şutlarıyla çok etkili olsada zaman zaman sert şutlar ve aşırtma şutlarda atabiliyor.. Geçen sezonun gol kralı olabilme başarısını göstermiş bir orta saha oyuncusu.. Daha ne söylenebilirki
Çok hızlı bir oyuncu değil, fazla koşmayı sevmiyor genelde paslarıyla arkadaşlarını koşturmayı seviyor.. Savunma yönü oldukça zayıf ama sanırım bir hücum oyuncusunda çokta gerekli bir özellik değil.. Belkide bu kadar artısı olan bir oyuncu olduğu için eksileri göze batıyor ve sürekli bu eksilerden ona yükleniyorlar..
2004 yılında Güney Amerika kupasında kaptanlığını yaptığı Brezilya milli takımında kupanın asist kralı ve en iyi orta saha oyuncusu seçilmiştir.. Ardından arkadaşımızında belirttiği gibi Fenerbahçe'ye gelmiş ve milli takımdan kesilmiştir..Sanıyorum bir yada iki özel maç hariç hiç çağrılmadı..
Özel hayatından bildiğim kadarıyla biraz bahsedeyim..
İki çocuğu var ve onlara inanılmaz değer veriyor.. Hatta biri bildiğimiz gibi yakın geçmişte doğdu ve Alex bu nedenle Brezilya'ya gittiği için yine eleştiri oklarının hedefi oldu..
Kullandığı gözlük kendisine sorulduğunda hiç bir göz bozukluğunun olmadığını gözlüklerin dinlendirici gözlük olduğunu söyledi..
Bizler onu dazlak olarak sevdik ama eşi onu saçlı olarak beğeniyormuş, sanırım kaptan olduktan sonra taraftar daha ağır bastı:)
Türkiye'ye gelmiş en büyük yeteneklerden biridir.. Bu kadar eleştirmek yerine biraz korunması gerekir bence..
http://www.fenerbahce.com/i/glr/0508098cff/sl1457.jpg
fenerbahcenin vazgeçilmezi görüyorum fakat bir yandanda her oyuncunun bir alternatifi vardır diye düşünüyorum bunu daha önce mehmet aurelioda düşünüyordum fakat maldonadoda onun gibi alexe dönecek olursak ne denilebilirki türkiyenin en iyi yabancı futbolcusu olmaya aday bir oyuncu.
krAlex....
Türkiye Kupası
21 mac
8 gol
8 asist
Avrupa Kupası
45 mac
11 gol
8 asist
Süper Lig
139 mac
79 gol
72 asist
Süper Kupa
1 mac
1 asist
Toplamda
206 mac
98 gol
99 asist
HAZIRLIK MACLARI DEGERLENDIRMEYE ALINMAMISTIR
- 2004-2005 Türkiye Süper Lig asist krallığı (31 maçta 16 asist ile)
- 2005-2006 Türkiye Süper Lig asist krallığı (31 maçta 26 asist ile)
- 2006-2007 Türkiye Süper Lig gol krallığı (32 maçta 19 gol ile) (Ayrıca Fenerbahçe´nin ilk yabancı gol kralı oldu.)
- 2007-2008 Türkiye Süper Lig asist krallığı (28 maçta 11 asist ile)
- 2007-2008 Sampiyonlar ligi asist krallığı
- Fenerbahce tarihinin avrupa kupalarindaki en golcu yabancisi 11 gol.
en golcu ikinci oyuncusu. (tuncay 12 gol)
- koşmuyor... ;)
Alex Alex Alex.. Koşmuyor bu adam, böyle oynasın varsın koşmasın.
sana topçu diyenin aklını yiyim..
Alex Türkiye'de artık sembol olduğundan her gelen direk Alex ile kıyaslanıyor. Artık sadece Alex ile kıyaslamak da kesmiyor yanına bir de koşan hali, uçan hali ekleniyor. Lakin sezon sonu ortada ne uçan oluyor ne koşan...
Muhammed Kaptan
:zuhaha , okadar da abartmayalım.
Klasını kimsenin tartışamayacağı Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yabancılarından biri.
futbol bilgimiz bunu gösteriyor.. buna karışma gibi bir lüksiyetin olduğunu düşünmüyorum. bana kral sana göre amele bu hiç bir şekilde seni ilgilendirmez..
Koşmasın..
Daha iyi.:zuhaha
benim futbol bilgimden mi şüphe ediyorsun kardeşim ?
Yiyin birbirinizi :D:D:D
Alex De Souza ligimizin futbolcu ölçü birimidir.
Yeni transfer edilen bir yabancı öncelikle Alex'le ölçülür.
Alexmetre!..
Transfer Heyeti : "Efendim aldığımız bu adam alexmetreye göre 0.65 alex yararlılığında olacakmış":icon_razz:
Başkan: "Şampiyonuz desene":icon_cool: