-
Lucescu " Futbolcuyken biz Can Bartu'ya özenip, onun gibi oynayabilmek isterdik " demiştir zamanında (:
Can Bartu, Tanju Çolak, Lefter vs..vs.. bu adamlar 38 yaşına kadar oynamadılar maalesef ;) Bu adamları hiçe saymak, küçümsemek, Türk futbolunun geçmişini hiçe saymak demektir. Gerçi genellikle karalayanların çoğu 18 yaş altı ama neyse :) Hakan Şükür Kraldır.. Son dönemin Kralıdır! Ama Geçmişteki Kralları hiçe sayamazsınız!
Konuya gelince.. Fiziki açıdan kendini iyi hissediyorsa, Galatasaray sözleşme yenilemiyor diye futbolu bırakmasın, Hakan'ı alacak klup çoktur bu yaşında bile...
-
Lefter Küçükandonyadis
Lefter (Eleftherios) Küçükandonyadis, Rum kökenli Türkiye vatandaşı futbolcu. 22 Aralık 1925'te İstanbul'da doğdu. Türkiye'nin ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün efsane futbolcularından biridir. Birçok spor otoritesine göre, Lefter Fenerbahçe Spor Kulubü'nün ve Türk futbol tarihinin gördüğü en yetenekli oyunculardandır. Fenerbahçe ile İstanbul Profesyonel liginde 2, Türkiye Şampiyonasında 3 kere şampiyonluk yaşadı. 50 kez milli formayı giyen ilk oyuncu olduğu için futbol federasyonu altın madalyası aldı. "Ordinaryus" lakabıyla anılırdı.
Fenerbahçe formasıyla 615 maçta 423 gol attı.
Türk Milli Takımı formasıyla 50 maçta 22 gol attı.
Fenerbahçe'den sonra İtalya'nın Fiorentina ve Fransa'nın Nice takımlarının formalarını giydi (1951-1953). Dönüşünde tekrar Fenerbahçe'de oynadı. Sarı-Lacivertli forma altında 2 İstanbul Profesyonel lig, 3 Türkiye şampiyonluğu yaşadı.
1953-1954 sezonunda Gol Kralı oldu.
Milli Takım formasını 50 kez giydi. Futbol Federasyonu'nun "Altın Şeref Madalyası"nı alan ilk futbolcu oldu.
1963'te futbolu bıraktıktan sonra Yunanistan'ın Egaleo, Güney Afrika'nın Johannesburg takımlarında futbolcu ve antrenör olarak yer aldı. Daha sonra Samsunspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Boluspor'da teknik direktörlük yaptı.
CanBartu
http://img129.yukle.tc/images/3105adsiz.JPG
Kaldıki bu adamlar dönemin en zor şartlarında futbol oynadılar kösele ayakkabı,balçıklı saha,bezden bozma bir top... İki isimde 15sene oynadı... H.Şükür ise 20yi devirdi heralde belkide 3-4 sene önce futbolu bıraksaydı bizde bu isimler kadar sempati duyardık...Ayrıca rakamlar herşey değildir 30yaşından beri sakat olan Ronaldo'nun rakamsal üstünlükleri de Zico'dan fazla ama daha iyi olduğunu göstermez... Son dönemin en büyük golcüsü ama Ronaldo...Bugünün süper şartları bir kenara adamlar ne yapsın ne ya ? Bu ustaların hakarete kaçıcak kelimeler kullanmayalım...
-
Yahu biz onlari hice sayiyoruz mu dedik ? Onlar da efsane futbolculardir.Ama Hakan Sükür Türk futbol tarihinin en büyük golcüsüdür Metin oktaydan sonra.Bunu elde ettigi basarilarla kanitlamistir,ispat etmistir.
-
Arkadaşlar bence konu biraz amacından saptı biz bu konuda can bartuyu lefter küçükantonyadisin kim olduğunu veya hakan şükürün başarılı olup olmadığını tartışmıyoruz.Kısaca konuşmak gerekirse bence Galatasaraydan ayrılırsa Futboluda bırakmalı Hakan Şükür.
-
Hakan Şükür'ün geçmişini eleştirmemeliyiz bence. Hakan Şükür'ün şuanki halini eleştirmeliyiz. Çünkü gerçekten kaldırmıyor kaldıramıyor bana göre. Kondisyonu, gücü hiç bişeyi kalmadı bence artık Hakan'ın.. gerçekten miladını doldurduğunu düşünüyorum.
Şimdi size bi soru:
Sizce Hakan Şükür bu zamanki performansıyla UEFA Yarı Finali'nde deplasmanda Leeds United'a orta sahadan alıp 2 kişiyi çalıp dönüp gol attığı poziyonu yaratıp o pozisyonun sonunu golle sonuçlandırabilir mi?
Bence sonuçlandıramaz. Bırakın ortasahadan alıp gitmeyi top eline ayağına dolanır orta sahada. Bu yüzden Hakan Şükür'ün geçmişini ve kariyerini değil şimdiki halini eleştirmeliyiz. Çünkü geçmişinde gerçekten çok iyi bir santrafordu. Avrupa'da oynayamadı bu doğru. Demek ki uyum sorunu fazla yaşadı orada. Ama yaptıkları tartışılmaz Türk futboluna kattıkları tartışılmaz.
-
Emperor ben burda yok efendim Hakan o kadar gol atmadı, bu başarılara sahip değil mi diyorum ?
Siz ne diyordunuz yok efendim eskiden lig kolaymış,futbol kolaymış , halısaha maçları olurmuş. O zaman o senelerdeki şampiyonluklarınızla övünmeyin. Madem çok kolaydı. Ama sen buna cevap vereceğine Hakan'ın başarıları copy paste yapıp alın size cevap der gibisinden yapıyorsun. Çok yanlış.
Neyse Eleştirmek için attığı gole falan da bakmıyorum ben. Ama Hakan Şükür'ü Türkiyenin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu , hatta Dünya demiş birisi gerçekten abes olan budur. Ayrıca Ben Hakan Şükür'ün futbolunu beğenmiyorum ne var bunda ? Attığı gol sayısı beni ilgilendirmiyor. Sizler daha iyi bilirsiniz bu attığı gollerin yanı sıra kaçırdıklarını hesaplamaya kalksak heralde şuanki toplam gol sayısında fazla bir rakam çıkar ortaya.
-
kardeşim GS li bazı arkadaşlar hemen dayanamayıp tahrik içerici mesaj yazınca hemen alıntı oluyor olay büyüyor o yüzden buralara geliyor...
-
Tahrik edici mesaj mi ?
Hakan Sükür Türkiyenin Metin Oktaydan sonra en büyük golcüsüdür diyince tahrik mi oluyorsunuz ?
Trömsö olayini baslatan kimdi ? Yapma Firat ...
-
Arkadaşlar konu biraz daha gerilirse ve amacından saparsa bu konuyu kapattırmak zorunda kalacağım o yüzden konuşmalarınıza ve uslüplarınıza dikkat edin. şimdilik uyarıyorum sadece!
-
Baran o mesajı yazarken bile kavga çıkacağını biliyorsun sitenin huyunu en iyi bilenlerdensin yapma Allah aşına bir başkası çıkıyor o da diyor C.Bartular felan kıyaslanamaz bile... Böyle gidersede kilit yicek konu...