Anakargucu'ne kiralik gitmedi. Bonservis ile beraber satildi. Okan da 1 senesi opsiyonlu 1.5 senelik kontrat imzalamis. Yani sezon sonunda daha buyuk bir kulup ilgi gosterirse transfer olabilir.Quote:
Originally Posted by francesco10
Printable View
Anakargucu'ne kiralik gitmedi. Bonservis ile beraber satildi. Okan da 1 senesi opsiyonlu 1.5 senelik kontrat imzalamis. Yani sezon sonunda daha buyuk bir kulup ilgi gosterirse transfer olabilir.Quote:
ztn bi faydası olsn die verilmedi o takımlara kiralık olarak, anadolu klüplerinde tekrar kendine gelemeyen bi futbolcu sence nası büyük takımlardaki o baskıyı kaldırabilir
ben yine kiralık olarak verildiğini sanmıştm çünkü bi konuşmasında seneye ancak yönetim giderse gelirm demiş , bonservisini eline vermişler sevindm
1,5 senelik kontrat imzalamış ama emin olun ki sezon sonu a.gücünden ayrılır
önce kiralık anlaşmışlardı sonra bonservisi ile sattılar o zaman...
Okan Koç'un GSye transferine karşıyım, karaktersiz bir adam olduğuna katılıyorum ancak mesele bu değil BJKnin tavrı. Ne olursa olsun GS BJKnin serbest bıraktığı bir oyuncuyu almak istemiş BJKde haksız yere buna karşı çıkmış. Daha önceki transfer dönemlerinde GS sırf BJK başkanı rica etti diye her konuda anlaştığı hatta önanlaşma imzalattığı oyunculardan vazgeçmiş,BJK ise serbest bıraktığı oyuncunun GSye transferine sırf "bizde tutturamadı ya GSde tutturursa ne deriz taraftara" korkusuyla engelliyor.Quote:
Beşiktaş, kiralık gönderdiği oyuncuların sözleşmelerine bile Beşiktaş karşılaşmalarında oynayamaz maddesi ekliyor, nedir bu durum anlayamıyorum.
Hiç bir oyuncuyu rakibimize kaptırmayalım, rakiplerimiz oyuncu transfer edemesin mantığı yüzünden Beşiktaş takımında kadro kalitesi zayıfladı.Takım ruhu kalmadı..
O bir gelenek be Cengiz, baksana menejerlik oyunlarında bile var, kiralık anlaşma maddelerinden biri de oyuncu eski takımına karşı oynayabilir-oynayamaz.. (Yoksa sadece Türkçe versiyonda mı var :) )
İkinci paragrafa da bir ekleme yapayım; biraz rakibe kaptırmayalım, biraz da nerde bedava adam var onu alalım (Ama boş bir yabancı bulursak 5 milyon dolar - avro civarı bayılalım) mantığı yüzünden Beşiktaş'ın kadrosu hangi onbiri yanyana getirsen adam olmaz bir hale geldi..
Geçen sezon Diouf liverpooldan Boltana kiralık gittiğinde sözleşmesinde Liverpool'a karşı oynayamaz maddesi vardı. İngiltere'de yapılan çoğu kiralık sözleşmede aynı madde var. Bu maddeyi koymalarının sebebini "eğer oyuncu bonservisini elinde bulunduran takıma karşı kötü bir futbol ortaya koyarsa gerek kulüpler gerekse kiralık giden oyuncu şaibe altında kalmasın" olarak açıklıyorlar. Bizim kulüplerde -ki 3 büyük takımda uyguladı bu kuralı geçtiğimiz sezonlarda- bu kuralı koymalarının sebebi bu mu o tartışılır tabi...Quote:
Originally Posted by ABOOO
ewt aynen dediğin gibi, bu yönetim en belirgin saçmalamalarından biridir, ve son derece ezik bi davranıştr.Quote:
Originally Posted by cgdsshn
ama yönetim birazda okan ın transfer olduktan sonra yaptığı açıklamaları yediremedi ve daha önce dedğim gibi 2. bi ahyan olayından korktu
ayrıca bu ligde diğer takımlara kiralanan oyuncularn bjk ye karşı oynamama kuralı başta yadırganabilir ama elde bi imkan warsa bunu kullanmak hakkıdır ama bence buna gerek yok, bariz kendi acizliklerini açığa vuruyolar
son olarkta bjk nin tekrar takım olabilmesi için başta yönetimin gitmesi lasım ki artk şu kim boştaysa alalım mantığından kurtulalım, sonra teknik direktör istikrarı yakalanmalı,( bundan sonra yönetime kim seçilirse seçilsn işalla tigana gönderilmez) bundan sonra ki umudumsa işalla paf ağırlıklı bi kadroyla oynarz da şuanda milyon dolarları cebe indiren futbolcu müsfetteleri taraftarn ne istediğini anlarlar, geçtk artk galibiyet almalarını biz sahada mücadele istiorz
Okan Koç kalitesi tartışılmaz. Yalnız bu kalite Beşiktaşa gelmeden önce ki kalitesinden bahsediyorum.. Beşiktaş'ta bir şey gösteremedi ama Galatasaray'da eğer oynasaydı bence hak ettiği yeri bulursa.. Genç ve herşeye yeniden başlayabilecek yapısı var.. Anlamadığım bize niye çıkmadı o izin.. Neyse karıştırmaya gerek yok..
Bu kural cok fazla da garip degil. Bazi liglerde (Brezilya ve Romanya aklima gelenler) bu kural federasyon tarafindan konuluyor. Ingiltere'de iki yil onceye kadar 1. lig takimlari birbirlerine kiralik oyuncu veremiyorlardi ve yapilan kontratlarda bu gayet normal bir ek olarak kullanilir. Ayrica, Ispanya'da bir oyuncu bir sezon icinde birden fazla Ispanyol takiminda oynayamiyor. Yani iki Ispanyol takimi arasinda ne sezon ici kiralik ne de sezon ici transfer mumkun.Quote:
Originally Posted by ABOOO
Bu tip kurallarin nedeni ozellikle sike yapma ihtimalini azaltmak. Sonucta kiralik oyuncu iki takim ile kontratli olup, kiralik olarak yollayan takima bazi bagliliklari olabilir. Iki takim arasinda oynanan ve kiralik giden bir defans oyuncusunun kotu performans gosterip gollere neden olmasi, forvet oyuncusunun gol ustune gol kacirip takimin yenilgisini engelleyememesi veya orta saha oyuncusunun isteksiz oynamasi hem bu oyunculari hem de iki kulubu yipratacak hatta oyuncunun bilerek bu hatalari yaptigi fikirleri ortaya atilabilecektir. Her ne kadar iyimser dusunup oyuncular bunu yapmaz desek de bu ihtimal goz onunde bulundurulmalidir.
Adam için en hayırlısı neyse o olsun.