Tabata, "Pele'nin 10 numara giydiği Santos'tan, Gaziantepspor'a 10 numara olarak geldim" Gaziantepspor'un yıldız transferi Tabata hala büyük heyecan ve şok yaşadığını, Brezilya'da futbola olan sevginin aynısını şehrimize ayak bastığı dakikadan itibaren gördüğünü söyledi. Kendisinden beklentinin fazla olduğunu bildiğini söyleyen Tabata, "''Ben Pele'nin 10 numara giydiği bir takımdan, 10 numara olarak buraya geldim. Kendime güveniyorum" dedi.
BU İLGİ BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI
Bu transferin gerçekleşmesinde büyük katkısı olan Başkan Kızıl'a ve yönetim kuruluna teşekkür eden Tabata, şunları kaydetti: ''Bugüne kadar bu transferin gerçekleşmesi için gösterilen fedakarlıkların farkındayım. Bu noktaya nasıl gelindi, neler yapıldı çok iyi biliyorum. Brezilya'da futbola olan sevgi bir başkadır, ancak dün havaalanında yaşadıklarım ve bugün imza töreninde gördüklerim beni çok duygulandırdı ve mutlu etti. Bunlar büyük sürpriz oldu benim için. Yaşadıklarım beni pozitif olarak çok etkiledi. Burada da aynı şeyleri yaşamam beni çok mutlu etti. Bu yaşadıklarım beni başarılı olmaya itecek. Kendimi takımıma daha iyi vereceğim.''
ALEX VE MALDONADO' DAN BİLGİ ALDIM
Türk futbolu hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığını, Gaziantepspor'un teklifini kabul etmeden önce Fenerbahçe'de oynayan ve Santos'tan takım arkadaşı olan Maldonado ile Alex'i aradığını, buranın iyi bir kulüp olduğu bilgisini aldığını anlatan Tabata, ''Her ikisi de Türkiye'de futbolun çok sevildiğini, Gaziantepspor'un da iyi bir kulüp olduğunu anlattılar. Yine Gaziantepspor'da oynayan Brezilyadan arkadaşım İvan de Souaza'da iyi bir referans verdi. İlk kez ülkemin dışında bir ülkede futbol oynayacağım için de mutluyum'' dedi.
HEDEFİM 10 GOL VE ÜZERİ
Kendisinden beklentilerin fazla olduğunun farkında olduğunu, bunun üzerinde bir baskı yaratmayacağını söyleyen Tabata, ''Ben Pele'nin 10 numara giydiği bir takımdan, 10 numara giyerek buraya geldim. Kendime güveniyorum. Ofansif oynayan, yüzü sürekli kaleye dönük, mücadeleci, savaşmayı seven, gol atmayı seven bir futbolcuyum. Her yıl 10 gol atıyorum, bura da hedefim 10 gol ve üzeri olacak'' şeklinde konuştu.
BREZİLYA BASININDAN ÖVGÜ...
http://www.gaziantep27.net/uploadres...lya_gazete.jpg