-
Fenerbahçe 2 - 1 Gaziantepspor
Fenerbahçe 1 - 0 Sivasspor
Hacettepe 1 - 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1 - 0 Inter Milan
Gaziantepspor 1 - 0 Fenerbahçe
Hacettepe 2 - 1 Fenerbahçe
Sivasspor 2 - 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0 - 0 D.Kiev
Geçen seneki takımlarla yaptığımız maçlar.Bir gerileme var gibi göründü bana.gerek avrupada gerek türkiyede.
-
herşeyi açıklıyor yazı.. ama edu geldi artık pek kolay gol yemeyiz.
not:" İlk 5 hafta sonunda 3 mağlubiyet, 2 yenilgi alarak sadece 6 puan toplayabildi." :D
-
Zico'nun geldiği ilk sene oynadığımız futbol çok da iyi değildi.Hele hele 100.yıl gibi camia için çok önemli bir senede çok da şaşalı bir sezon geçirdiğimizi söyleyemem futbol branşında.
Şampiyonlar Ligine kalmayı beklerken Dinamo Kiev'e elenmiş ve UEFA Kupasına katılmıştık.Bunda transferde ve hoca seçiminde geç kalan yönetimin payı büyüktü.
Ligde küme düşme mücadelesi veren takımlara puan vermiştik.Sakaryaspor,Kayseri Erciyesspor,Antalyaspor gibi takımlar bizden puan almayı başarırlarken,Bursaspor,Ç.Rizespor,Denizlispor gibi küme düşmekten son anda kurtulan takımlara da bizden puan almışlardı.
UEFA Kupasında çok iyi oynadığımız bir Newcastle maçı hatırlıyorum.Yine deplasmanda çok iyi oynadığımız bir AZ maçı hatırlıyorum.
Tabi bütün bunlarda o senenin başında kurulan yeni bir kadronun birbirine alışma süreci çok yüksekti.
Ardından Zico 2.senesinde istediği transferleri takıma almış ve Şampiyonlar Liginde müthiş bir başarıya imza atmıştık.
Sonuç olarak yeni bir döneme giriyoruz ve bu yeni dönemde Aragones'in Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye,bizim de Aragones'e alışmamız için biraz süre gerekiyor.Ve tabi bunun içinde çok zor olduğu belli ama biz Fenerbahçe taraftarlarına sabır gerekiyor.
Hep destek tam destek felsefesiyle biz desteğimizi futbol takımımızdan esirgemeyelim,şu an içinde bulunduğumuz durum 1-2 ay sonra çok farklı olabilir değişebilir.
Yalnız şuna çok dikkat etmesi lazım yönetimin;takımın başında en kötü 2 sene kalacak Aragones takımdan ayrıldığı zaman yerine gelecek hocanın Aragones'in takıma alıştıracağı mantalite'ye yakın,takımın kolay uyum sağlayacağı bir hoca olması gerekiyor.Galatasaray'ın yaptığı Kalli-Skibbe hareketi gibi.Ben inanıyorum,Aragones belki bu sene takımı şampiyon yapamasa da ileriki yıllarda alınacak şampiyonlukların,kupaların temelini hazırlayacaktır...
Öff baya uzun yazdım be. :) Ama ne yalan söyleyeyim döktüm bütün içimden gelenleri ;;) :D
-
Geçen sene şampiyonluk kaçmasına rağmen Avrupa'daki başarıdan dolayı takım alkışlandı. Şampiyonlar Ligi başarısı Turkcell Süper Lig başarısızlığını örttü. Bu sezon Şampiyonlar Ligi kalkanı da çöktüğünden dolayı taraftar karamsar.
Geçen sene Sevilla deplasmanında 2-0 mağlup duruma düşmesine rağmen pes etmeyen turla dönen, Chelsea maçında mağlup duruma düşmesine rağmen kazanan takım gitti yerine Sivasspor'a karşı öne geçen fakat mağlup olan takım geldi.
-
Zico ile 2.senemiz ilk seneye göre oranla daha iyiydi.Zico'nun ilk senesinde yapılan transferlerden belli bir kısmını yönetim yapmıştı,fakat 2.senesinde sistemine uyacak isimler almıştı.Aragones belli ki şu anda İspanya Milli takımında oynattığı sistemi oynatmak istiyor Fenerbahçe'de ve bu şu anki mevcut oyuncularla imkansiz.İlerideki Villa-Torres ikilisini Alex-Güiza olarak buldu ama sorun orta saha 4'lüsünde.Kazım-Maldonado-Emre-Uğur'dan İniesta-Xavi-Senna-Silva olmasını istiyor Aragones.Bu imkansız birşey.
Şu gözüküyor ki hocamız sistemini ancak Ocak ayında kendi taktiğine uygun oyuncuları takıma katarsak oturtacak gözüküyor.Sistemde değişiklik yaparsa (Zico'nun Newcastle maçı öncesi yaptığı zorunlu değişiklik gibi) ŞL'de en kötü bir grupta 3.cülük ligde de ilk yarı sonunda ilk 3 bekliyorum ben.
-
-
Quote:
Originally Posted by
PesimiSTyLa
Artık aynı degil :)
Kesinlikle :)