Hamit'i sakatlığından dolayı yazmadım Kerem. Bayern'in bugünkü maçında da sakatlığı nedeniyle yer almamış. Tabi maç gününde durumu iyi olursa kesinlikle ilk 11'de yer bulur.
Printable View
Hamit'i sakatlığından dolayı yazmadım Kerem. Bayern'in bugünkü maçında da sakatlığı nedeniyle yer almamış. Tabi maç gününde durumu iyi olursa kesinlikle ilk 11'de yer bulur.
Son dakikalarda kurtardığımız maçlar olmasaydı Avrupa Şampiyonası da fiyasko olacaktı zaten Aydın.
Mesele tek adamın çağırılmaması değil. Sıkıntın olan bir bölge için, as adamlarınsakat bilmem ne iken son haftalarda iyi bir formu olan oyuncuyu çağırmayıp Emre Aşık'tan medet ummak, sakatlık halinde falan bektn stoper yapmaya çalışmak vs...
Olmasaydı ile falan olmuyo. Varsayımları bırakalım artık kenara. Avrupa sampiyonasına damga vurduk mu ? vurduk. 3. olduk mu ? olduk. O zaman almanya macında 90 da kazımın bacagına kramp girmese golü yemeyecektik vs. Sonuca bakmak lazım;)
Koray ağır bir tepki vermiş. Ben onu kastettim. Onun dışında Mehmet Topuz'un çağırılmaması da hata bence. Kazım hangi ruhla hangi takımda hangi maçta canla başla oynadı ki milli takıma çağırılıyor. Bunun gibi şeyler de var.
Öyle ya da böyle yolumuzu bir şekilde buluyoruz. Ama İspanya bizi bu kadroyla dağıtır gibi duruyor. Gerçi Toroman, Servet, Topuz gibi elemanlar olsa bile İspanya'ya karşı birşey yapabileceğimizi zannetmiyorum.
İnkar etmiyoruz zaten başarılı olduğumuzu yahu. Ancak unutmamak lazım ki karşımızdaki başarılı olduğumuzu düşündüğümüz turnuvanın şampiyonu. O yüzden eldeki en iyi kadroyu çıkarmak gerekir karşılarına ama en iyi kavramı herkese göre değiştiği için bence bu çıkabilecek en iyi kadro değil.
Çıkarabileceğimiz en iyi kadroda zaten İspanya'dan puan alamaz bence orası ayrı.
Kazım niye çağrılıyor söyliyim.
Türk insanın yabancı hayranlığı var kardeşim zorla mı?
En alt kademeden en profesyoneline kadar bu iş böyledir ve bizim ayıbımızdır.
Üniversite takımına oyuncu alacaklar. Seçmelerde bakıyorsun Diyarbakırlı adam acayip top oynuyor. Ama ondan daha kötüsü yada aynı işi yapan takıma alınıyor. Çünkü Diyarbakırlı değil.
Kazım'da İngiltere'den gelmeseydi bırakın Milli takımı hiç bir kulüpte oynayamazdı. Kazım'ın yerine sadece ondan daha iyi olduğu için oynatılacak onlarca adam varken yabancı merakı bizi bu hale getiriyor.
Kadro çok kötü değil ama Servet ve Emre Güngör'ün olmaması Galatasaray'ı oldugu gibi milli takımıda etkiledi. İbrahim Toraman olsa daha iyi olurdu ama sağlık olsun. Fatih Terim'i pek sevmem fakat takıma bir gaz verirse şansımızda yanımızda olursa İspanya maçından puan çıkarabiliriz öbür türlü bizi paralar bence İspanya.
Volkan
Hakan Balta
Eren Güngör
Emre Aşık
Gökhan Gönül
Emre
Mehmet Aurelio
Tuncay
Arda
Semih
Nihat
Büyük ihtimal böyle bir 11'le sahaya çıkarız.Terim Hamit'i de birinin yerine monte edebilir belki.
Hamit sağ kanat oynar, Nihat yerine Tuncay oynar gibi geliyor bana.
Eren Güngör bence direkt olarak Milli Takımda 11 oynayamaz.
Hele hele Toraman gibi bir savunmacı varsa Eren yedekten öte gidemez.
haikaten bazen fatih hocanın tercihleri şaşırtıyor bizleri ancak ben ümit millinin kadrosuna daha çok şaşırdım sürekli yurt dışındaki oyuncular da oyuncular...
tabi ibrahim toromanın tecrübesi ile eren güngörü karşılaştırmak mümkünmü...hele böylesi zorlu bir maçta...
hani ermenistan maçları olsa erende bizim ülkemizin evladı tabi oda oynasın tabi..
ayrıca şimdi eren kadar ibrahim kaşta aynı bu çocuk getafede harikalarmı yarattıki anlamadım...
Rüstü ve I.Üzülmez milli takimi gecen sene birakmadi mi ? galiba tecrübeli oyunculari takimi movitve etsinler diye cagirmis yoksa ikisininde oynayacagini sanmiyorum.
Kadro olabileceğin en iyisi umarım şanssız sakatlıklar olmaz ...
Terim in savunma anLayışında 190 dan aşağı oLamaz mentaLitesi var sanırım. Egemen ve Toraman ı yıLLardır çağırmamasının tek açıkLaması bu.
Ekrem oLmaLaydı. Direk oLmasa biLe en azından geriye düştüğümüz anda Hakan BaLta nın yerine girip, hızı ve çabukLuğu iLe etkiLi oLabiLirdi.
Mehmet Topuz oLmaLıydı.
MiLLi takımın iLk 11 kadrosu savunmanın göbeği haric ideaL deniLebiLir. Ama yedek oLarak berbat ötesi. Takım kötüye giderken ikinci yarı girip, işLeri çevirebiLir diyeceğimiz bir adam yok. Ha var pardon süper yetenek Kazım kazım var.
Bence Şöyle Bir Onbir İle Çıkarız
Volkan
Gökhan
Emre
Eren(Sedat)
Hakan
Hamit
Aurellio
Emre
Arda
Tuncay
Nihat
İşte Toraman gerçeği!
A Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası grup elemelerinde İspanya ile oynayacağı iki karşılaşma öncesi, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim geçtiğimiz günlerde ay yıldızlı takımın aday kadrosunu açıklamıştı.
25 futbolcunun yer aldığı kadroda özellikle defans hattında görev alması beklenen oyuncuların sakatlığı, tecrübeli teknik adamın savunma bölgesi için yapacağı tercihlerin önemini bir kat daha artırmıştı.
2008 Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım kadrosuna alınmayan ve daha sonra milli takıma alınmaması ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken İbrahim Toraman, İspanya maçları öncesi yine kadroya çağırılmayınca, Fatih Terim ile tecrübeli oyuncu arasında sorun olduğu gündeme getirildi.
İbrahim Toraman, Beşiktaş ile Sivasspor arasında 21 Mart günü oynanan Süper Lig mücadelesinin ardından milli takıma alınmamasıyla ile ilgili olarak, "Ben işimi yapıyorum, vicdanım rahat. Herkesin vicdanı da rahatsa sorun yok" açıklamasını yapmış ve tecrübeli futbolcu bu ifadeleri ile milli takıma alınmamasıyla ilgili tepkisini ortaya koymuştu.
Dün akşam saatlerinde İstanbul'da toplanmaya başlayan A Milli Takım aday kadrosu, bugün yapacağı İspanya yolculuğu öncesi kampa girerken, milli takım doktoru Cengiz Dinç, İbrahim Toraman'ın kadroya çağırılmaması ile ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.
Doktor Dinç, Fatih Terim'in İbrahim Toraman'ı kadroya çağırmayı düşündüğünü ve kendisinden bu futbolcunun sağlık durumu ile ilgili son bilgileri istediğini belirtti.
Dr. Cengiz Dinç, İbrahim Toraman'ın sağ ve sol üst arka adalelerinde bir süredir sorun yaşadığını ve son dönemde Beşiktaş ile oynadığı maçlardan 2 veya 3 gün sonra antrenmanlara çıkabildiğini belirtti. Doktor Dinç, kronikleşebilecek bu sakatlık ve İbrahim'in sezon sonunda ameliyat olma ihtimali gibi konuları Fatih Terim ile paylaştıklarını belirtirken, tecrübeli futbolcuyu riske etmemek için aday kadroya çağırmama kararı aldıklarını ifade etti.
23.03.2009Kaynak : DHA
http://www.goal4replay.net/VideoWatc...ID=25533&Ln=En
Fatih'in dünkü golü
Gökhan Ünal'ın Batuhanın,Mevlüt'ün Sercan?ın yerine Fatih'de olabilrdi.
Gökdeniz de yok sanırım.
Ya fatih gene şıkıştımı oyun goler bulabilecek bir isim ordaki Nihat tüm forvetlerden daha yakın gole alması lazımdı ama Fatih terim performans vs özelliklere değil kafasına göre yapıyor kadoyu.
Fatih Terim in takıntıLı oyuncuLarı var. Toraman, Fatih, Egemen vs gibi.
Ben yukarıda ki haberden ötürü Toraman ın aLınmadığına inanmıyorum. ÖyLe birşey oLsa Beşiktaş maçLarında oynamaz.
Fatih Tekke de bir MevLüt yerine oLabiLirdi. Sonradan oyuna girip kaderini değiştirebiLir. Ama oLsada oLur oLmasada oLur durumu var Tekke için. Onun tarzında Semih var çünkü.
Abi bir milli takım Menejerinin oyuncuyla takışması normal mi herkesle iyi gecinmesi lazım.Sonuçta Fatih milli takımda daha önce çok maç oynamış ayrıca zenit ile Trabzonspor ilede büyü maçların ambiyansından etkilenmesi zor olacak bir isim ama bi batuhan ne gerek var
Dün DHA Muhabiri star tv ye baglanıp söyledi bunu. Toromanın bir sakatlığı oldugu ve 2. yarıdan itibaren antrenmanlara mactan 2 gün sonra cıktıgının doğru oldugunu söyledi.
Tabi söyle düşünmekte lazım. Fatih Terim Toromandan 1 sezon yararlanmayacak. 2 mac yararlanacak sakatlığını besiktas kulübü düşünsün diye birsey dedi Ugur Meleke, bu da doğru aslında. Neyse olan oldu artık.
Sorun tek adamın çağırılıp çağırılmaması değil. Tepkim Toraman benim takımımın oyuncusu olduğundan dolayı da değildir. Sorun Milli takımın Milli takımlıktan çıkıp Fatih Hocanın tekelindeki bir takım haline dönüşmesidir, Fatih Terim'in kişisel sorunlarına göre kadro kurulmasıdır, ister istemez cezalılar ve torpilliler diye 2 kısımın ortaya çıkmasıdır.
Avrupa Şampiyonası öncesi Yıldıray, Halil kadroya alınmayabilir neticede tercihtir ve yerlerine alternatif vardır.
Toraman Avrupa şampiyonasına götürülmedi bana göre skandaldı ama ağzımı bile açmadım neticede bu da bir tercihti. Gökhan Zan götürüldü Toraman götürülmedi dediğim gibi yanlış bir tercihti. Peki Toraman olsa neler olabilirdi şuan konuşmak anlamsız ama muhtemelen final oynardık belki de es kaza kupayı almıştık. Şampiyonaya kadro götüreceksen çok yönlü adam lazım sana. Toraman stoper oynar sağ bek oynar adam kalmazsa önlibero oynar. Ve bunların hepsinde de Zan'dan daha iyi oynar. Ayrıca bu Toraman değil mi Servet ile birlikte sakat sakat maçlara çıkmayı göze alan, sakat sakat sahada kalan? Bize şampiyona da böyle adamlar lazım değil miydi? Niye yoktu Toraman? Tamamen Terim'in kişisel hesapları. Ama dedim ya ağzımı bile açmadım.
Şimdi İspanya ile oynuyorsun, Villa ve Torres. Emre ve Balta. Hadi hayırlısı. Yahu bu adamları tutma ihtimali en yüksek olan, bir nebze olsun belki de bunları durdurabilir dediğimiz adam Toraman değil mi? Ayrıca şuan çok formda değil mi? Ayrıca Servet ve Zan Sakat değil mi(Allahtan) Toraman niye yok?
Avrupa şampiyonasında gülünç durumlara düştük, o sakatlandı, o kırmızı kart yedi, birisi sakat sakat oynadı, o da olmadı Topal en önemli maçta stoper oynadı.. Şuan daha gülünç durumdayız, cins cins adamlar milli takıma çağırılıyor, Balta stoper oynasın diye İbo kadroya çağırılıyor.. Yazık dedim ya işte bu yüzden..
Müstehak değil mi şimdi bize yenilgi.
not: yazdıklarımın hiçbirisi İspanya kazansın istiyormuşum gibi yanlış anlaşılmasın, aman ha. maç başladığı an hepsini bir kenera zaten bırakacağız.
Toraman'ın sakat olduğu için çağırılmadığı haberi hepten bomba. Bu adam aylardır sakat, kendisiyle aynı salonda çalışıyorum hatta ben de dizimi kırmıştım geçen sene, fizyosu bazen ikimizi beraber çalıştırıyor. Neyse bu adamlar aylardır sakat her maçtan sonra dinleniyor ama çıkıp maçını oynuyor. Yanlış bir karar ve üstünü örtmek için bildiğimiz hikayeler.
Toraman'ın çağırılmaması bir yandan da işime gelir, bu yoğun tempoda biraz olsun dinlenmesi ve şampiyonluk yolunda kendi takımı Beşiktaş'a katkı sağlaması şuan daha önemli.
İspanya maçında dedikLerin doğruLtusunda bende Semih yerine Tekke yi seçerdim. UEFA finaLi oynamış, süper kupa finaLLerine çıkmış, Semih ten daha fazLa deneyimi oLan bir isim.
Ben inanmam. Tamamen bahane. ELine hazır bahane geLmiş çağırmamak için. Toraman a Terim desin bakaLım seni A miLLi takıma çağırcam ne diyecek. Bacağım kopsa dahi geLirim der. Boş sözLer bunLar. Bıraksın bu tafraLarı Terim.
Abi semih yine normal bir isim oda olabilir oda şampiyonlar ligi maçaları görmüş adam ama diğerlerinin hiçbir deneyımı olmayan büyük maçlar zor maçlar oluyor.Hme mental hemde teknik açıdan ama neyse kadro tartışması yapmanın alemi yok artık iş işten geçti.
Geçen NBA stüdyo yu izLiyordum. Kaan KuraL şöyLe bir cümLe söyLedi. Gerçi bunu A miLLi basket takımı için söyLedi orda da Tanjevic ve Okur arasında ki geriLime istinaden. Bir miLLi takım Kariyerinin en önemLi maçına çıkıyorsa bir koç un yapması gereken, gençmiş, yaşLıymış, jenarasyonmuş hikayeLerini bırakıp o kadroya zamanın en formda ve en deneyimLi isimLerini çağırmak oLmaLıdır. MiLLi takımLar hocaLarın deneme tahtaLarı değiL, onLar orada hakedene formayı vermek için sorumLudur, dedi. Buna benzer birşeydi.
Bu şu anda bizim futboL miLLi takımımız içinde geçerLi. MiLLi takım tarihinin en önemLi maçına çıkıyor sen haLa kendi biLdiğini okumaya çaLışıyorsun. Sivas tan Musa yı da aLacaksın. Mehmet Eren i de aLacaksın KAyseriden TopuzLa beraber. Hatta Taner güLLeri yi biLe aLacaksın. Sana formda,havasını buLmuş adamLar Lazım. Deneyimde Lazım tabi , o zaman Fatih Tekke yi aLıcaksın, Nihatın var, Tuncayın var bu adamLarda zaten deneyimin kraLı var. DeğiL FutboLcu demeye bin şahit Lazım Kazım, kazım ı, artık ahı gitmiş, vahı kaLmış kendi takımında taraftarının verdiği gazLa biraz kendine geLen İbrahim üzüLmezi çağırmayacaksın...
Abi deneyım onemlı ya Zafer biryolda gol kralı olduğu zmaan Fenere geldi ne yaptı sora adam yıkıldı ben onun bişe yaptıgını hatırlamıorum Milli takımdada bişe yaptıgını hatırlamıom ben onun.Ama Topuz bu katagorıye gırmıyor Kazımın yerine o alınmalıydı bence tecrübe ve yuksek forma sahıp oyuncuları bır araya getırıp oraya iyibir şey çıkarsa iyi olabilir tabi.
Mehmet Topuz, Fatih Tekke, Toraman vb. milli takımda oynayabilmek için Sochaux'da oynamaları lazım. Ya da İngiltere'de küme düşmeye oynayan bir siyahi oyuncu olmaları lazım.