zaten en iyi iyileşme süreci geçse bile bu sezon yarışmasına zor deniliyordu ama bekleyip göreceğiz.
Ayrıca antreman yapmak yasak :) FİA masrafları kısmak için böyle kararlar aldı ancak sadece düzlükte gidebilir :)
Printable View
zaten en iyi iyileşme süreci geçse bile bu sezon yarışmasına zor deniliyordu ama bekleyip göreceğiz.
Ayrıca antreman yapmak yasak :) FİA masrafları kısmak için böyle kararlar aldı ancak sadece düzlükte gidebilir :)
Ferrari takımı, efsane pilot Michael Schumacher'in Formula 1'e geri döneceğini açıkladı. Ntvspor
Oley be :D
Schumi'yi izlemek çok zevkli olacak.:)
Michael Schumacher geri döndü
Formula 1'de 7 şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher'in, Macaristan Grand Prix'sinde kaza geçiren Ferrari pilotu Felipe Massa'nın yerine bir süreliğine geçmeyi kabul ettiği bildirildi.
Ferrari'den yapılan açıklamada Schumacher'in, iyileşinceye ve pistlere tekrar dönünceye kadar Massa'nın yerine geçeceği belirtildi.
Schumacher de bu bilgiyi doğrulayan açıklamasında, takımına sadık kalmak ve Ferrari'nin Formula-1'deki belirsiz durumunun sona ermesini istediğini söyledi.
Alman pilot Schumacher'in, 23 Ağustosta Valencia'da yapılacak olan yarışta direksiyon başına geçeceği belirtildi.
Massa, Macaristan Grand Prix'sinin sıralama turunda, öndeki araçtan kopan parçanın kafasına isabet etmesiyle yaralanmıştı.
schumi koçum benim . bi şampiyonluk alır artık :D peki başlarsa puanı sıfırdan mı başlayacak massa'nınkinden devam mı ?
Hakinen'de geri döndüğünde çok umutluydum ama bişe yapamamıştı umarım Schumi yapar..Gerçi Schumi Hakinen kadar ara vermedi ama bekleyip görelim.
Devam etmek gibi bir durum söz konusu olmaz diye düşünüyorum. Schumacher'in aldığı puanlar sadece takıma katkı sağlar Massa'ya yazılmaz. 23 Ağustos'u iple çekiyorum. Geçici bir durumda olsa Schumi'yi tekrar pistte görmek heyecan verici. Keşke Türkiye Grand Prix'ine denk gelse idi. :p
Zaten bu saatten sonra ezeli rakip Hakinen'den benim neyim eksik banane bende geliyorum diye bir çıkış bekliyorum. :) Kovalainen'in yerine pekala yarışabilir Schumi ile birlikte. :D
Massa'ya puan yazılması gibi bir durum olmayacak..Scumi puan alırsa puanlar Schumacher adına yazılacak.
Massa'nın durumu giderek iyiye gidiyor.Beyninde bir ödem oluşmuştu bu ödemde son kontrollerden sonra büyük ölçüde kaybolmuş.Massa yeniden yarışmak için sabırsızlanıyor.
Ayrıca Massa herşeyi hatırlıyor ancak kaza yaptığı an hariç.Birde Schumi'nin geleceğinine duymuş espirili bir şekilde izin versem mi ki yarışmasına diyormuş.
Altmann: 'Massa Pazartesi günü Brezilya'ya dönüyor'
Felipe Massa'nın özel doktoru Dino Altmann, Brezilyalı pilotun Pazartesi günü özel bir uçakla Macaristan'dan ayrılacağını duyurdu.
Altmann bugün, Budapeşte'deki AEK Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Felipe iyileşmeye devam ediyor. Şu an çok iyi durumda. Pazartesi günü Brezilya'ya, ülkesine dönmesine karar verdik" dedi.
Massa'nın Cumartesi günkü kazasından bu yana Ferrari pilotunun yanından ayrılmayan Altmann, "Doğrudan Sao Paulo'ya uçacak. FIA'nın Paris'teki kliniğine kaldırılmasına gerek yok" dedi.
Altmann, "Nekahat dönemini sürdürmek ve en kısa sürede pistlere dönmek zorunda, plan bu. Özel bir tedaviye gerek yok. Ruh hali de çok iyi. Çok iyi görünüyor. En kısa sürede geri dönmek istiyor" şeklinde konuştu.
Ferrari, Massa'nın yokluğunu Michael Schumacher ile dolduracak. Eski dünya şampiyonu Alman sürücünün bugün F2007 ile sürüşlere başladığı ifade edildi.
Abbbovvv göze bak kaşa bak. Schumi bakalım neler yapacak :)
Off gerçekten gözü kötü olmuş.İnşl. çabuk düzelirde Pistlere döner :D
Massa Aralık ayında kart yarışıyla pistlere dönüyor
Felipe Massa, yıl sonuna doğru Sao Paulo düzenlenecek olan ünlü Granja Viana kart yarışıyla, pistlere dönmeyi umduğunu söyledi.
Yaklaşık 800 kilometrelik dayanıklılık yarışı Aralık ayının ilk günlerinde düzenlenecek. Böylece Massa, Temmuz ayındaki Macaristan Grand Prix sıralama turlarında geçirdiği kazadan, dört aydan fazla süre sonra yarış pistine dönmüş olacak.
Massa, Brezilya'nın UOL Esporte kanalına verdiği mülakatta, kart aracına geçmesinin doktorların vereceği izne bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.
Massa, daha önce İtalyan SKY TV'ye yaptığı açıklamada, iyileşme sürecinin olumlu şekilde devam ettiğini, ancak fiziksel egzersizler için henüz doktorlardan bir onay gelmediğini ifade etmişti.
"Keşke yarın hemen piste çıkabilseydim, çünkü çok sıkıldım" diyen Brezilyalı pilotun, Budapeşte'de başına çelik yayın isabet ettiği noktada, kafatasına bir platin plaka taktırmıştı.
Massa ayrıca, "Ne zaman sürüş yapacağımı ben söyleyemem, bu doktorların ve FIA'nın işi. Aslında hemen şimdi de sürebilirim, çünkü herşey tıpki geçmişte olduğu gibi, gözlerim de buna dahil. Burada problem olan şey güvenlik, çünkü yeni bir kaza riski de bulunuyor" ifadelerini kullandı.
Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ise, Massa'nın gelecek sezon başında mutlaka yarışacağını belirtmişti.
Massa 79 gün sonra pistte
Felipe Massa, Macaristan Grand Prix sıralama turlarında geçirdiği ciddi kazadan 79 gün sonra, bu sabah Formula 1 aracıyla pistlere dönerek, ilk sürüşünü gerçekleştirdi.
28 yaşındaki Brezilyalı pilto, Ferrari'nin kendi test pisti olan Fiorano'da oluksuz lastiklerin kullanıldığı F2007'nin kokpitine geçti.
İtalyan haber ajansı ANSA, Massa'nın sabah saatlerinde ilk olarak bir formasyon turu yaptığını, öğleden sonra test sürüşlerinin devamı için piste döndüğünü yazdı.