ya bilip bilmeden yorum yapma bir oku bakalım neler yazılmış neresi beleş ya allah allahQuote:
Originally Posted by #10 Osmanozc
Printable View
ya bilip bilmeden yorum yapma bir oku bakalım neler yazılmış neresi beleş ya allah allahQuote:
Eğer proje gerçekleşirse harika olur.
valla eğer yaparlarsa çok güzel bi stad olur. İtiraf edeyim amsterdam arena fb ninkinden güzel olcak gibi
Eee okudum ne olacak?Quote:
Originally Posted by hurmet
İşşallah bu sefer olur 10. kez falan duyuyoruz da bu Ali Samiyen Arena projelerini ondan diyorum Devletimizinde GS yönetiminden pek farkı yok sözünü tutma konusunda ;)
ben burayı oku demedim genel olarak oku dedim. ben senin için ne okuman gerektiğini buldumQuote:
İstanbul'da Hazine'ye ait Seyrantepe arazisine Galatasaray için yeni bir stat ve Şişli Etfal Hastanesi için de büyük bir sağlık kompleksi inşa edilecek.
Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen Seyrantepe Projesi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantı ile son şeklini aldı.
Toplantıya Unakıtan'ın yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri katıldı.
Toplantıda, 2004 yılı Eylül ayında yapılan bir protokol ile irtifak hakkı Galatasaray Kulubü'ne devredilen Hazine'ye ait Seyrantepe arazisinin ne şekilde kullanılacağı konusu masaya yatırıldı.
Yapılan değerlendirmelerin ardından, Galatasaray'ın Seyrantepe'ye ilişkin irtifak hakkından feragat etmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de hazırlanacak yeni imar planı ile Seyrantepe'yi spor ve sağlık alanı olarak belirlemesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Bu çerçevede, Seyrantepe arazisinin 120 dönümü üzerinde Galatasaray'ın yeni stadı inşa edilecek. Geri kalan 264 dönümlük arazi ise Maliye Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve burada yeni bir sağlık kompleksi kurulacak. Şişli Etfal Hastanesi de inşaat bittikten sonra buraya taşınacak.
Varılan mutabakat uyarınca, Galatasaray Kulübü, son olarak 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce 49 yıllığına kendisine tahsis edilen Ali Sami Yen Stadı'nı TOKİ'ye devredecek. TOKİ de, hasılat paylaşımı yoluyla burayı değerlendirecek. Elde edilen kaynağın bir bölümü ile Seyrantepe'de Galatasaray için yeni bir stad yaptırılacak.
Böylece, Galatasaray, Ali Sami Yen'i vererek, Seyrantepe'deki yeni stadına kavuşacak.
yani sami yenin arazisini verip burayı alıyoruz oldu mu şimdi??
Bu sefer iş sözde değil imzada ortak :) O yüzden bu projeler artık sözde olmayacak çünkü proje imzaya döküldü ve hayata geçirildi. :)Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
@hurmet
Yoo olmadı.
sen böle düşünmeye devam et fikrini değiştirmeye uğraşamıcam ama bu arazi beleşe gelmedi
Fikrime saygı gösterdiğin için tşk.
o zaman stadın açılış maçına ben bile giderim işallah dediğiniz gibi bu kadar muhteşem bi stad yaparlarQuote:
Originally Posted by demirhan1984
bence diğer takımlara büyük haksızlık var ama olsun galatasaraya yardım etmek lazım bu zor zamanda ;;)
Buradan sana söz vereyim açılışa beraber gidicez 4 bilet benden :):) ;;) :) Ama sen rahat ol hiç kimseye haksızlık yapılmadı.Galatasaray alacaklarının karşılığını veriyor yukarıda da bahsettiğimiz gibi :)Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
Abi ne konuda haksızlık olabilir ki !!
Biz mabedimizi veriyoruz..
ali samiyen''in tapusu galatasaraya mı aitti hayır değil di 49 yıl kiralanmıştı onu alıp seyrantepeyi verdiler daha da büyük bir araziyi bide bunun üstüne stad yapıyorlar bu biraz ters geldi bana
Mesela biz devletin olmasına rağmen stadı baştan aşağı yeniledik ama hala tapusunu bile alamadık
bu stad yapılsın her sene kombine almazsam adam değilim.
ya ben okulu bırakır istanbula yerleşirim :D
Dunyanin her yerinde, yeni yapilan stadlarda izleme orani artar. Bunun nedeni de bir cok kisinin en azindan meraktan stada gitmek istemesidir.Quote:
Originally Posted by kavara
Ayrica, Ali Sami Yen'in su anki halinde kombine bilet almayan bir cok kisiye, yeni stad'da kombine bilet alma istegi dogacaktir. Saracoglu yenilenince seyirci sayisinin artmasinin bir nedeni de budur.
TOKI'nin bu ise soyunmasina gelince. Bu stadyum'un sadece Galatasaray'a yapildigini dusunmek bence yanlis olur. Dunyanin bir cok yerinde Stadyumlar devlet (ve sehir) destegi ile yapilir cunku yeni stadyum, devlet'e de yeni kaynak demektir. O stadyum'un etrafinda yeni dukkanlar acilir, gayrimenkul degerleri yukselir, vatandaslarin calisacagi yeni isler dogar, etrafa yeni konutlar yapilir ve cansiz olan bir bolgeyi canlandirarak devlet de daha fazla vergi toplama firsati yakalar. Yani bu devlet tarafindan yapilmis bir yatirimdir, Galatasaray'a verilmis bir hediye olarak bakilmamalidir. Herhalde gelecek gelirlerin hesaplari da devletimiz tarafindan yapilmistir bu ise soyunmadan once.
Basit veya kucuk bir stad yapimi konusuna gelirsek. Eger basit veya kucuk bir stad yapilirsa, yukarida belirttigim getiriler orantili olarak daha az olacaktir. Burada devlet karar verecek, ya laf ola stad yapip buradan fazla gelir elde edilmeyecek, ya da ovunulecek bir stad yapip bu bolge'nin degeri daha da fazlalastirilacak, yani daha fazla vergi toplama potansiyeli kazandirilacak. Ayrica siradan yapilan bir stad'in yapiminda belki Migros, Telsim gibi sponsorlar alinamayacak bu da maliyetin tamamen Galatasaray&TOKI ortakligi tarafindan karsilanmasina neden olacak. Bu sponsorlarin alinmasi belki de ayni fiyata daha iyi bir stad yapimini saglayacak. Yani bir bakima kucuk dusunulurse devlet kazanabilecegi paradan daha az para kazanmak durumunda olacak.
hayırlısı olsun bakalım...daha şimdiden bekliyorum büyük bir iştahla...:D
Perpetua arkadaşımızın dediklerini okursak, kafamızda ki sorunları bi kenara atmış oluruz.
Umarım bu işe gereğinden fazla önem verirler. Eğer böyle bir stad yapılırsa çok güzel olacak.. Hayırlısı diyelim..
Çok olumlu bir gelişme bu.Ö.Canaydın bu işin altından hakkıyla çıkarsa tüm mazisini temizleyip alnı açık bırakacak o koltuğu.Ee bi de şampiyonluğu kazanırsa GS, abartmak değil niyetim ama bi nevi tarih yazacaklar. (bkz:giymeye krampon yok misali:))
valla iş ciddiye bindi heralde inşallah olurda bizde artık güzel güzel stadımızda maçlarımızı izleriz.
ama ne yalan söyliyim hala inanamıyorum yapılabileceğine çünkü bundan 6 sene öncede aynı böyle stad resimleri falan dergilerde yayınlandı falan filan olmadı sonra...yani ben stada ilk çivi çakılana kadar yaşasın artık bizimde modern stadımız var demicem
Görkem artık inanabilirsin çünkü açıklamayı yapan TOKİ sorumlularından biri :)Quote:
Originally Posted by gorkemyilmazkarasu
ya selman doğruysa (ki sana inanırım bu konularda emin olmadan konuşmazsın) mükemmel bişey olur...
Ben de birçok kaynağı inceledikten ve bir ön araştırma yaptıktan sonra açtım bu konuyu.Yani eğer TOKİ sözünü tutarsa -ki artık ön görüşmeler bile sonuçlandı geri dönüşü yok projenin- stadın yapımı yakın tarihte başlayacak.Quote:
Originally Posted by gorkemyilmazkarasu
Ayrıca Seyrantepe civarı yani Maslak civarında ev almak lazım :)
Bu stadla birlikte oranın değeri acayip bir artış gösterecektir..
bi de oaraya biliyosunuz metro falan dahada yayılıcak süper fiyat artar orda dediğin gibi
Eğer bu stad olursa, hayali bile güzel....
Müthiş birşey olur...
Ben Sarıyer'de oturuyorum :) ..Hemen Kombine alırım ( İnşallah,Allah İzin verirse )
nerde yapılıyordu bu stad?
Seyrantepe-Maslak civarı