Çok zorlanırız ama 3 puanı alırız bosna çok abartılacak rakip değil bu sene dzeko ve ibiseviç çok formda değil defans hattı 2. sınıf futbolculardan oluşuyor gol yeriz ama daha fazlasını atarız atmalıyız
Printable View
Çok zorlanırız ama 3 puanı alırız bosna çok abartılacak rakip değil bu sene dzeko ve ibiseviç çok formda değil defans hattı 2. sınıf futbolculardan oluşuyor gol yeriz ama daha fazlasını atarız atmalıyız
Ermenistan-Bosna maçını izledim.Diğer konuda da dediğim gibi geride sağlam durursak Dzeko,Ibisevic gibi oyuncuları tutarsak kazanırız diyorum...
bu maça kontrollu başlamamalıyız. Kontrollü oynayınca golü yiyoruz olabildiğince çabuk gol bulmalıyız
Volkan
Gokhan Gonul
Hakan Balta
Servet
Onder
Mustafa Sarp ( Ceyhun )
Hamit
Emre
Tuncay
Arda
Semih
Ben Mustafa Sarpin oynamasindan yanayim. Ceyhun da ayni defansif gorevleri kolaylikla gorur hatta ofansif bi yonde katar ama bu macin stresini kaldirabilirmi bilmem.
Geriye dustugumuz taktirde, Mustafa yerine Sercan aninda girmeli. Semih ve Sercani bi arada izlemeyi cok istiyorum
Fatih Terim'in bazı hareketlerinden hoşlanmasam da , gruptan cıkamazsak tek sorumlusu Fatih Terim'dir şekline katılmıyorum,o zaman gelir biride der gruptan cıkamamızın tek sorumlusu Nihat'tır İspanya macında kacırdıgı goller sayesinde.
Ama Emre Belözoglunu ısrarla ön liberoda deniyorsa geçen sene sırf Emre'nin bogazını sıktı diye Sabri'yi kesiyorsa(Sabri mutlaka oyuna girerdi Terim sayesinde),Kazım Kazım da ısrar ediyorsa bunu kastediyorsan eger haklısın ,,,sorumludur
Estonya maçında ki gibi Bosna ya da defansif orta sahasız çıkarsak bizi 5 atıp gönderirLer Bosna dan. Termin buna bir çözüm üretmeLi. ALLah yardımcımız oLsun. Tek teseLLimiz Tarihimiz, biz hep geriden geLip zor maçLarı kazanmışızdır, bunuda kazanıcaz inşaLLah.
ben umutluyum yeneceğimizi düşünüyorum .Semih 11 de başlamalı Sercan 2.yarı girmeli
pek umutlu değilim, özellikle defans hattımızdan. yedikçe atmamız gereken bir maç olabilir. Üstüne bir de belçika maçı var. nereye gideceksek biz böyle!
Çok ince hesaplar dönecek bu grupta. Belçika havlu attı zaten. Bizim şu şekilde bir şansımız daha oluyor. Ama tüm şanslar Bosna'yı yenmekten geçiyor.Eğer Bosna'yı yenersek ve İspanya'da Bosna'yı yenerse ,Belçika'dan sadece 1 puan alıp Ermenistan maçını almamız kafi.
Bosna'da kalpler bizimkinden daha farklı atıyor. Onlar tarihlerinde ilk kez dünya kupası'na bu kadar yaklaşmışken içerde bu maçı kesin kazanmak isteyeceklerdir. Çok zor maç umarım kazanırız ama ben pek sanmıyorum.
Yanılmıyorsam 2006 Dünya Kupası Finallerine de gitmeye çok yakındı Bosna.Son maçta evinde Sırbistan'ı yenseydi katılacaktı ama 1-1 berabere kaldılar. Golü de ya Kezman ya Zigiç atmıştı :):)
"Bosna Hersek'i paramparça etmemiz gerek"
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, A Milli Futbol Takımı'nın çarşamba günü karşılaşacağı Bosna Hersek'i paramparça etmesi gerektiğini söyledi.Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray ile oynayacakları derbi maçın hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdüren siyah beyazlı takımda, teknik direktör Mustafa Denizli antrenman öncesinde artık bir klasik haline gelen basın mensuplarıyla yaptığı sohbette gündemdeki konulara değindi.
İlk olarak yeni transfer Tabata'yla ilgili sorulara yanıt veren Denizli, Brezilyalı oyuncunun şu anda fizik açısından dan yeterli durumda olduğunu ama takıma adapte olma ve sistemi öğrenme konusunda zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu tip yetenekli oyuncular bu uyum süresini çabuk atlatırlar. Tabata'nın Galatasaray derbisinde oynayıp oynamayacağını şimdiden söyleyemem ama herkesin ilk 11'de oynama şansı var. Cuma günü milli takımlardan dönecek futbolcularımızın da katılımının ardından kimin oynayıp oynamayacağına daha net karar verebileceğiz" dedi.
Tecrübeli teknik adam Tabata ile Galatasaray maçı için özel bir görüşme yapmadığını da sözlerine ekledi.
Eylül ayının Beşiktaş için, oynayacağı maçlar göz önüne alındığında zor geçecek bir dönem olacağının hatırlatılması üzerine ise tecrübeli teknik adam, "Sancılı süreçler aşılır. Böyle dönemleri ilk defa yaşamıyoruz. Bu kadro her güçlüğün altından kalabilecek kaliteye sahip. Bu takım biraz geç devreye giriyor ama devreye girince de çıkmaz" şeklinde konuştu.
Mustafa Denizli, sakatlıkları devam eden futbolculardan Nobre ve Bobo'nun Galatasaray derbisinde forma giymelerinin şu an için zor olduğunu söylerken, diğer sakat oyuncuların tedavilerinin sürdüğünü ve bu futbolcular için kararını maç gününe doğru vereceğini belirtti. Denizli sezon başında Beşiktaş'a geri dönen Batuhan Karadeniz'in ise şu an 104 kilo olduğunu, genç futbolcunun aşırı kilolarından kurtularak 96 kiloya inmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Beşiktaş teknik direktörü, A Milli Futbol Takımı'nın çarşamba günü Bosna Hersek'i yeneceğini ve Bosna maçından alınacak galibiyet sonrası kesinlikle Dünya Kupası finallerine gideceğini vurgulayarak, "Benim Ermenistan karşısında izlediğim Bosna Hersek'i milli takımımızın paramparça etmesi lazım. Bosna ile oynadığımız son maçlarda zorlansak da genelde kazanan taraf biz olduk. Bosna maçını alırsak Dünya Kupası'na banko gideriz. Beraberlik halinde bile büyük şansımız olur" ifadelerini kullandı.
Mustafa Denizli son olarak Arjantin ile Brezilya arasında Dünya Kupası grup eleme maçını izlediğini ve Brezilya forması giyen Fenerbahçeli Dos Santos ve Galatasaraylı Elano'yu izleme fırsatı bulduğunu belirterek, "Elano'nun Brezilya'nın bulduğu iki golde de büyük bir payı vardı. Zaten Elano'nun iyi bir futbolcu olduğunu biliyorduk. Ama ben Dos Santos'u daha çok beğendim. Güçlü ve çalışkan bir oyuncu" dedi.
07.09.2009Kaynak : DHA.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İspanya'dan Bosna'ya gözdağı!
İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, 2010 Dünya Kupası'na lider olarak gitmeleri için hala çalışmaları gerektiğini söyledi. Türkiye'nin de yer aldığı 5. grupta bulunan İspanya'nın teknik direktörü Del Bosque, oynadıkları yedi maçta yedi galibiyet ile 21 puan almalarına rağmen grupta 15 puanla 2. sırada bulunan Bosna Hersek ile 3 maç kala aralarında olan 6 puanlık farktan dolayı gruptan lider çıkmayı garantileyemediklerini belirterek, Bosna Hersek'i bir kez daha yenip Dünya Kupasına lider olarak gitmenin hesabını yaptıklarını açıkladı.
Bunu elde edene kadar bütün maçlarını kayıpsız tamamlamak istediklerini belirten İspanyol teknik adam, bunu başarmak için matematiksel olarak 4 puana ihtiyaçları olduğunu söyledi ve aynı ciddiyetle çalışacaklarını da ekledi.
Del Bosque, Çarşamba günü evlerinde oynayacakları Estonya maçıyla birlikte, Bosna Hersek'in kendi evinde oynayacağı Türkiye maçının sonucunu da dikkatle bekleyeceklerini dile getirdi.
İspanyol hoca, taraftarlarını Estonya maçına davet ederek, destek istedi ve oyuncularının da bu desteğe yakışır bir mücadele göstermeleri gerektiğini belirtti.
07.09.2009Kaynak : AA
İstanbul'da kazanabileceğimiz İspanya maçında beraberlik dahi bizi üzecekken son dakikada yediğimiz gol hesapları değiştirdi. Son dakikada o golü yemeseydik olası bir Bosna galibiyetiyle tüm ipleri elimize alacaktık. Aslında İspanya'nın da Bosna'ya yatacağını falan düşünmüyorum ama son maça avantajla girmiş bir Bosna liderliği garantilemiş, rahat İspanya'yı devirebilir. Ama tabi ki bizim bu hesapların peşine düşebilmemiz için öncelikle Bosna'yı kesinlikle yenmemiz lazım. Daha önceden böyle zor maratonlarda ne yapmamız gerekiyorsa onları yaptık, yine yapabiliriz. Estonya maçında oyuncularımızı fazla gergindi. Bosna deplasmanında umarım öyle olmazlar çünkü ters tepebilir.
________
Türkiye çiçeklerle karşılandı
Bosna-Hersek maçı için Saraybosna'ya giden Türkiye Milli Takımı, burada çiçeklerle karşılandı.
Türkiye kafilesi, Bosna-Hersek ile oynayacağı maç için özel uçakla Saraybosna'ya giderken; büyükelçilik yetkilileri, bölgede görev yapan Türk askerleri ve öğrenciler, millileri çiçeklerle karşıladı.
Teknik Direktör Fatih Terim, havaalanında DHA mikrofonlarına konuşurken, "Çok zor bir maç olacak. Bizden daha şanslı görünüyorlar, ama maçtan sonra tekrar konuşacağım. Buraya moralli geldik, evimize galibiyetle dönmek istiyoruz" dedi.
Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, dost ve kardeş bir ülkenin takımına karşı oynayacaklarını belirtirken, "İlk etabı geçtik. Artık ikinci etaptayız. Dünya Kupası'na katılmayı çok istiyoruz ve galibiyet için mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Türkiye kafilesinde, sakatlıkları bulunan Gökhan Zan ve Kazım Kazım yer almazken, oyuncular ve teknik heyet, bir otobüsle maçın oynanacağı Zenica şehrine hareket etti.
Goal
Son avrupa şampiyonu, Dünya Kupası'nın da en büyük adayı, elemelerde tüm maçları kazanıp gövde gösterisi yapmak varken maçı bırakacağını hiç mi hiç sanmıyorum.Tüm maçları kazanıp gitmek isteyecektir İspanya.
Sağ kanada Hamit, orta sahaya da Ceyhun ya da Mustafa Sarp geçebilir. Ya da Kazım yerine Tuncay geçip forvete Semih, iyileştiyse Nihat geçebilir. Seçenekler bol, Terim'in en doğrusunu seçip sahaya sürmesini umuyorum. Ve kazanacağımızı da düşünüyorum.
Mustafa Sarp'ı Estonya maçında 18'e almamıştı. Büyük olasılıkla Ceyhun görev alır. İleride Semih'in başlamasını bekliyorum. Sercan'ı böyle zorlu bir maçta ilk 11'de başlamaması kendisi için iyi olucaktır. Defansta her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. . .
Kezman atmıştı gidip çentik hareketini yapmıştı hatta..
Biraz önce Foxda Bosnalı oyuncuların çarşı gezisini yayınladılar.Rahatlar,2.5 sene çnceki 3-2lik galibiyete çok güveniyorlar bence.Geçen sene Norveç gibi güçlü bir Kuzey ekibinden -o cehennemden - 3 puanı nasıl çıkarttıysak Bosna'dan da çıkartabiliriz...Ayrıca stresli olacaklardır.Unutmayın geriden gelen her zaman avantajlıdır...
19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta 9 Eylül Çarşamba günü Bosna Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Takım, bu karşılaşma için Bosna Hersek'deki ilk antrenmanını akşam saatlerinde gerçekleştirdi.
Bu sabah Bosna Hersek'e gelen milliler, akşam saatlerinde Bilino Polje Stadı'nda antrenman yaptı. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim yönetiminde gerçekleştirilen idmanda milli oyuncular, koordinasyon çalışmasının ardından yarı sahada taktik amaçlı çift kale maç oynadı. Antrenman şut çalışmasıyla sona erdi.
İdmanın ilk bölümüne tedavisi süren Nihat takımdan ayrı koşu yaparak başladı. Ardından tecrübeli oyuncu, takımla birlikte çalışmaya katıldı.
Teknik direktör Terim, taktik çalışma sırasında değişik taktikler uyguladı. Çift kale maçın başında forveti ikili kuran Terim, daha sonra tek forvete döndü. İkili forvette Semih ve Sercan ikilisini deneyen tecrübeli teknik adam, daha sonra Semih'i ileride tek oynattı. Tecrübeli teknik adam, Gökhan Zan'ın yokluğunda savunmanın göbeğini ise Servet-Önder ikilisiyle oluşturdu.
''HEPİMİZİN MİLLİ TAKIMI''
Milli takım için büyük önem taşıyan Bosna Hersek maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim ve oyuncuların moralli olduğu gözlendi.
Antrenmanda önce Emre Belözoğlu ve Hamit ile bir araya gelen Terim, daha sonra sağlık ekibiyle kısa bir görüşme yaptı.
Oyuncuların çalışması sırasında sahanın kenarına gelen Fatih Terim, basın mensuplarından kenarda bulunan kaleyi sahaya götürmek için yardım istedi. Basın mensuplarına ''Hepimizin milli takımı. Bir el atın da kaleyi götürelim'' derken, basın mensuplarının yanı sıra Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve milli takımlardan sorumlu üye Levent Kızıl da kalenin taşınmasında yardımcı oldu.Çalışmayı Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de izledi. (A) Milli Takım, Bosna Hersek maçı hazırlıklarını yarın akşam gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak. Teknik direktör Fatih Terim, yarın bir basın toplantısı düzenleyecek.
Sporx
Forvetin Semih Sercan oLması daha iyi olacaktır.
Semih'in yukarıdan indirdiği toplarda Sercan defansın arkasına sarkıp çok fırsat buLabiLir.Yarın Oyun kuran oyuncuLarımız'ın Arda , Emre gibi oyuncuların Semih'e top indirmesi Lazım diye düşünüyorum ben.Semih'de Sercanı kaçırabiLirse goL yoLLarında etkiLi oLabiLiriz.
Allah yardımcımız olsun , takımımız Bosna'dan 2-3 gömlek daha üstün.
Zor maç olacak.Kazanabilecek güçteyiz.Afrika yolu bu maçtan alacağımız 3 puana bağlı.Özellikle Euro 08'deki maçlarımızdan sonra Türkiye'siz bir Dünya Kupası düşünemiyorum.
Bu maçı kazanırsak %100 play-off lardayız. Bosna İspanya'uyı yenemez.Deplasmanda da Estonya'yı yenmeleri zor.Belki de 3 maç üst üste kaybederler :)
Adminimiz Aydın, Bugün gazetesinde yazılar yazmaya başladı. İlk analiz yazısı bu maçla ilgili;
http://forum.turksportal.net/vb//red...ni-haberi.aspx
Kendisine hayırlı olsun diyoruz, haberi internetten okumayın, bir gazete alın. Hatta her gün almaya başlayın çünkü yazıları devam edecek.
Ayın 12'si ile birliktede Telegol isimli bir spor gazetesi yayımlamlamaya başlayacak Bugün gazetesi. Aydın'ın yine yazıları olacak bu gazetede de. Hayırlı olsun yeni görevi. Ayrıca çok iyi bir analiz olmuş. Bosna'nın artıları eksileri net bir şekilde ortaya konmuş. Bende Arda'nın maçı olacağı konusunda hemfikirim değerli Ldminimiz ile. :)
Hayırlı olsun Aydın kardeşimize.
Maçı kazanma şansımız az geliyor bana bosna burdan bırakmaz diyorum.Ancak zoru başarabilecek isimlere sahipiz Arda yine takımı sırtlayan adam olabilir.
-----------Volkan---------------
Gökhan--Önder---Servet---H.Balta
-------------Emre--------------
-------------Arda---------------
Hamit----------------------Tuncay
---------Semih-----Sercan---------
Ömer Güvenç Ligtv'de programda böyle bir kadro çıkma ihtimali var dedi..Arda ile Tuncay'ın yerleri de değişebilirmiş..
Ömer Güvenç dün taktik antremanında yukarıda Tarığın verdiği kadroyu denediğini söyledi.Ayrıca sağa Sabriyi koyup Hamit'i ortaya çekmeyi de denemiş.Ama muhtemelen ilk 11'imiz yukarıdaki gibi olacaktır.Biraz ofansif gibi gözüküyor ama Emre defansif oynayacaktır muhtemelen.Eldeki en iyi kadro olduğunu düşünüyorum.Kazanmamız gereken maçları çoğu zaman kazanmasını bildik.Bence yine böyle bir maç olacak ve kazanacağız.
bence sercanın yerine bi defansif orta saha koyup ardayı sola tuncayı saga hamiti yine ortaya koymalı fatih hoca en azından baslangıcta.Sonra oyunun gidisatına göre gerekirse risk alırız.Ayrıca Ahmet Çakarların programı adını hatırlamıyorum tanıtımını yapmıştı telegol gazetesinin ben bunların yazdıgı gazeteyi almam demistim ama adminimiz yazıyo takip ederim:)
--Sarp(Ceyhun)-----Emre-----
---------------Arda----------------
Böyle bir orta saha daha iyi olabilirdi.