O anlık düşünceyle demiştim...Her büyük takımın mazisinde vardır dedim ve fenerle ilgili birkaç örnek verdim, bunun pek yanlış anlaşılcağını sanmıyorum,ama öyle olduysa kusura bakmayın...
Printable View
Herkesin görüşü kendine göre haklıdır tabii..
Bu yüzden herkesin görüşüne saygı duymak lazım..
Kağıt üzerinde konuşmanın pek bir manası yok, eğer ilerleyen turlarda bahsi geçen Hollanda ekipleri onlar olmazsa bile onların ayarında takımlar ile karşılaşacagğız nasılsa o zaman durumu tekrardan ele alırız.
Ayrıca Twente'de evinde Fener'e de G.Saray'a da yenilmez. Siz Hollanda futbolunu bizim süper(!) ligimizden daha kötü görüyorsunuz sanırım.
@ gerard ; Ben şahsen Hollanda futbolunu bizim 'Süper Ligimizden' daha kötü görüyorum ..
@ mayk ; tamamdır dediğimiz gibi herkesin kendi iddaa ettiği bir görüş olacakdır :)
@ cskinq1 ; tamamdır sorun yok yani açıkladığına göre sataşmak için yazmamışsın :)
2-3 sene önce gördük Psv'yi Kadıköyde farktan kurtuldu...Fener'in ve G.Saray'ın geçmişten daha iyi bir kadroları var. ( GS 2000 yıllarını saymazsak :) )
Hollanda futboluna lafımız yok ama Bizim futbolumuzda onda aşağı değil bence...
İnşAllah laubali Kazım'ın yerine sağda ya Topuz ya da Özer oynar.Güiza'nın yerinede Semih ile başlarsak daha iyi olur bence.Ne olursa olsun rahat bir maç olacağı görüşünde değilim.Ama 2-0 veya 3-1 gibi bir skorla kazanacağımızı düşünüyorum.
Yaşasın Azerbaycan!.. :DQuote:
İçtimai TV'ye bi kaç gün önce mail atmıştım kanalınız şifrelenecekmi diye, ve bugün yanıtını aldım işte o yanıt.
----- Original Message -----
From: Can Kahraman
To: [email protected]
Sent: Monday, September 07, 2009 4:58 PM
Subject: Merhaba.
Merhabalar. Sizlere bir sorum olacak. İçtimai TV Fenerbahçe'nin maçlarını canlı yayınlayacak.
Acaba Türksat uydusunda İçtimai TV şifrelenecekmi?
Cevap yazarsanız sevinirim. İyi günler.
Ve Cevap:
Salam.
Mektubunuza cavab olaraq bildirmek isterdik ki, Ictimai TV-nin siqnali shifrelenmeyecek. Turksatla butun oyunlara baxa bilersiniz.
Tewekkur edirk.
Kesindir nettir..
twente ve alkmaar bu yıl feyenorddan iyiler bence ajaxtanda iyiler psv istikrarsız ajax ve feyenordda.hollanda futbolunun sorunu bence ciddi olmamaları yeteri kadar gamsızlar yani defans falan yapmıyolar ama az ve twente bunun dısında defans yapmayada calısıyo o yüzden erken gol atıp macı çabuk koparmalıyız yoksa başımızı ağrıtırlar
Allah razı olsun Azerbaycan'dan :D:D Qardaşlara salam olsun :D:D
Ne küçümsenecek kadar rahat ne de abartılacak kadar zor bir maç bekliyorum. İlk 10-15 dakikalık karşılıklı tartmadan sonra taraftar desteğiyle birlikte 2-0 gibi bir galibiyet bekliyorum. Ayrıca Twente geriye düşerse kaybedecek birşeyi olmayacağından oyunu kitlemeye çalışmayacaktır. Dolayısıyla, hem Güiza için daha rahat bir ortam hem de futbolseverler için daha zevkli bir maç olacaktır.
Bursaspor maçında Bilica-Lugano ikilisi iyi oynamıştı. Bu maçta da defans büyük ihtimalle Gökhan-Lugano-Bilica-Carlos'tan oluşacak. Ortasahaya ise Emre dahil olacak fakat Emre son maçta iyi oynayan Mehmet Topuz'un yerine mi yoksa Kazım'ın yerine mi girecek maç günü göreceğiz. Benim görüşüm; Mehmet'in sağda Kazım'ın yerine oynaması takımın mücadele gücünü arttıracaktır.
Avrupa sahnesine iyi bir giriş yaparak bu gruptan lider çıkmalıyız. Başarılar Fenerbahçe'm.
Gökay,bence Hollanda kalitesiz yabancılar memleketi savunma yapmayı bilmiyorlar bi kere.Hücumları iyi olmalarına rağmen Avrupa'da sert futbol oynanıyor.Hollandalılar ise bundan nefret eder...
Hem bizim bayıltan pas trafiğimiz de cabası müthiş bir atmosfer olacak tribünlerde...
Twente normal şartlarda bize rakip olabilecek kapasitede bir takım değil ancak yinede içimde bir korku var. Kadro kalitesi olarak çok daha iyiyiz. Umarım oyuncularımız gerçek oyuncularını oynar ve bu maçı rahatlıkla kazanırız.
Anlamakda zorlanıyorum bu takımı yenemeyeceksek kimi yeneceğiz, hafife almak değil ama rahat bir maç olacak bence, iyi başlamak önemli o yüzden motivasyon eksikliği olmaz
Uluslararası maçların motivasyonları daima farklı olur,hafife almamak gerekir ancak Twente'den üstün bir takımız.Kazanıp,grup maçlarına iyi başlamak çok iyi olacak.
Takımın antrenmanı söyle bi izledim herkes neşeli,umutlu,hırslı kazanacağız insallah..
azerbaycandan Allah razı olsun hem Gs hem Fb maçları yayınlanacak. TNT de Gs maçı olacak. Alternatifli güzel bir yıl bizi bekliyor :D
http://img197.imageshack.us/img197/4...6toplanti5.jpg
“Avrupa maçları bayram günümüzdür”
Teknik Direktörümüz Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi'nin yeniliklerle başlayacağını, Twente karşısında da galibiyet alarak iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Yarın sahaya süreceği kadro hakkında bilgiler de veren Daum, Avrupa maçlarının kendileri için bayram günü olduğunu söyledi. Oyuncumuz Diego Lugano ise, Twente karşısında, sonunda belki de şampiyonluk olacak bir yola ilk adımlarını atacaklarını söyledi.
Yarın oynayacağımız FC Twente maçı öncesi, Teknik Direktörümüz Christoph Daum ve oyuncularımızdan Diego Lugano, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda bir basın toplantısı düzenledi..
BAYAĞI YENİLİK OLACAK
İlk olarak UEFA Avrupa Ligi'nin yeniliklerinden bahseden Daum, "UEFA Avrupa Ligi'ndeki bu yeni statüyü büyük bir heyecanla bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne benzer bir statü yapıldı. Bence daha iyi, eşit ve ilgi çekecek bir sistem yaratıldı. Aynı zamanda başka bir yenilik de, 6 hakem ile bir futbol maçına çıkılacak olması. Bu gruplardan sonra net bir şekilde yeni sistemin neler getirdiğini göreceğiz. Umarım hakemler tarafından daha net kararlar verilir. Bu da ilgi çekecek bir uygulama olacak. Yani bu yeni Avrupa Ligi'nde bayağı bir yenilik olacak.
İSTEKLİ VE SABIRLI OLMALIYIZ
Gruplara gelince, Steaua Bükreş ve Twente gibi iki güçlü rakip bizi bekliyor. Sherif ile ilgili yeterli bir bilgimiz yok, ancak ilerde olacak. Twente geçen yıllarda çok iyi neticeler aldı. İyi bir ekip. Gençleri yetiştiren ve satan güçlü bir kulüp. Geçen yıl Schalke ile yaptıkları maçı izledim. Bu yıl gruplar çekildikten sonra da takip ettik ve birkaç maçını izledik. İyi bir karışım var. Genç ve yetenekli isimlerle tecrübeli yaşlı futbolcuları bir arada oynatıyorlar. Oynadıkları sistem 4-3-3 zaman zaman kanatlardaki forvetleri de orta sahaya çekerek 4-5-1'e dönebiliyorlar. Sonuçta esnek bir sistem Twente'nin oynadığı. Zaman zaman 4-5 forvetle geliyorlar, zaman zaman da tüm takım olarak defans yapıyorlar. Bizim için önemli olan ve hedefimiz içerdeki maçta Twente kalesi önünde oynamak ve baskı yapmak, pres yapmak. Ancak bunu yaparken de kontratak yememeliyiz. Çünkü güçlü bir rakip. Futbolcularımız çok hırslı. Avrupa Ligi için başarılı olmak istiyoruz. Gruplardan çıkmak istiyoruz. Şunu da biliyoruz zor bir lig ve zor bir grup olacak. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hedefimiz galibiyet. Bizim açımızdan baktığımız zaman, çok büyük bir istek olmalı sahada. İstek ama yanında sabır da gerekiyor. Böyle bir rakibe karşı bu çok önemli.
BAYRAM GÜNÜMÜZ
Önder yok. Carlos'ta ise soru işaretleri var. Deniz de olmayacak. Geri kalan tüm oyuncularımın hepsi sağlam ve oynayabilir. Heyecanla bu ligi bekliyoruz. Bunlar bizim için özel maçlardır. Bu Avrupa Ligi maçları bizim için bayram günü gibidir. Günlük olarak Süper ligde yaşıyoruz Avrupa ligi maçları ise bizim için bayram günü gibidir" diye konuştu.
KİMSE BİZE BİR ŞEY HEDİYE ETMEDİ
Soruları da yanıtlayan Daum, Carlos'un sakatlığının bulunduğunu ve durumuna bakacaklarını söyledi. Lig ve Avrupa'da art arda alınan başarılı sonuçların hatırlatılması üzerine ise Daum, "Her şey çok rahat geçmedi bizim için. Çok zor maçlar oldu. Kimse bize bir şey hediye etmedi. Twente de etmeyecek" dedi. Her maça kazanma hesabı üzerine hazırlandıklarını belirten Daum, "Benim için başarılı olmak, önümüzdeki maçı kazanmak demektir. Twente maçını da kazanmak istiyoruz. Sonrasını görürüz" diye konuştu.
BİLMEDEN SÖYLEMEK SPEKÜLASYON OLUR
Avrupa Ligi ile ilgili hedefleri somut bir şekilde dile getirmediğinin ve hep bir çekince bıraktığının belirtilip bunun nedeni sorulduğunda ise Daum, "Hiçbir zaman büyük konuşmak istemiyorum. Küçük konuşmak da istemiyorum. Bizim ilk hedefimiz bu gruptan çıkmak. Şimdiden 'Bu kupada şampiyon oluruz' demek çok büyük bir spekülasyon olur. Çünkü henüz Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligi'ne katılacak takımları bilmiyoruz. Bunları bilmeden, şimdiden bunu söylemek çok büyük bir spekülasyon olur" diye konuştu.
LUGANO "İLK ADIMI ATIYORUZ"
Oyuncumuz Diego Lugano ise Twente karşısında önemli bir yolda ilk adımı atacaklarını söyledi. Lugano, "Türkiye liginde oynuyoruz ama yeni bir müsabaka ve lig başlıyor. Belki de sonunda şampiyonluk olacak bir yolda yarın ilk adımı atacağız. Bu bizim için çok önemli. Tüm futbolcular olarak bunun bilincindeyiz" dedi.
Defansta değişik partnerlerle oynamasının ne gibi sıkıntılar doğurduğunun sorulması üzerine ise Lugano, "Edu ile üç sene beraber oynadık. Aramızda, bir birimiz anlama durumu vardı ve saha için bir birimizi tanıyorduk. Bu sene ise yanımda oynayan oyuncu devamlı değişiyor. Bilica ile 2 haftadır oynuyoruz. Alışacağız birbirimize. Alışmak güvenmek önemli. Önümüzdeki haftalarda, birbirimizi tanıdıkça daha iyiye gideceğiz" dedi.
Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Twente'nin teknik direktörü Steve McClaren, "Ortamdan etkilenmeden, kendi futbolumuzu oynamaya bakacağız" dedi.
McClaren, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, yarın statta kendilerini nasıl bir ortam beklediğini tahmin edebildiklerini belirterek, ''Yarın statta çok ateşli bir taraftar olacak. Sadece Fenerbahçe ile mücadele etmeyeceğiz, seyircilerin yaratacağı ortamla da mücadele edeceğiz'' dedi.
McClaren, 2 senelik Avrupa tecrübeleri olduğunu ifade ederek, ''Avrupa'da daha önce böyle önemli deplasmanlarda oynadık. Yarın o tecrübelerimizden faydalanacağız. Böyle ortamlardan etkilenmeden kendi durumumuza bakacağız. Bu ortamdan çıkacağımızı umuyorum. Ortamdan etkilenmeden, kendi futbolumuzu oynamaya bakacağız'' diye konuştu.
Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu vurgulayan Steve McClaren, ''Çok iyi futbolcuları ve iyi bir teknik direktörleri var. Zor bir maç olacak. Ligdeki 5 maçını kazanan Fenerbahçe formda ama biz de formdayız. Yarın özellikle genç futbolcularım için kendilerini gösterecek bir ortam olacak'' şeklinde konuştu. McClaren, yarınki maçta sakatlıkları bulunan Heubach ve Rajkovic'in forma giyemeyeceğini" söyledi.
Basın toplantısına katılan Twenteli futbolcu Peter Wisgerhof da yarın dolu statta büyük bir ekibe karşı oynayacaklarını ifade ederek, ''Böyle ortamlar bizi daha çok motive edecektir. Seyircilerin dolu olduğu bir statta büyük bir ekibe karşı oynayacaksınız. Futbolcuların kendilerini göstermesi açısından bulunmaz bir ortam'' diye konuştu.
Twente takımı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir idman yaparak hazırlıklarını tamamladı.
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i
UEFA Avrupa Ligi'nde yarın kendi evinde FC Twente takımı ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Can Bartu Tesisleri'nde basına 15 dakikası açık olan idmanda ilk olarak teknik direktör Christoph Daum, oyuncularına Twente maçı ve antrenman ile ilgili bilgi verdi. İdman Roland Koch'un motivasyon dolu konuşması ile renklendi. Koch oyuncularA, "Yarın ne ligi başlıyor" diye sordu. aldığı yanıt "UEFA Avrupa Ligi' oldu. Bunun üzerine Koch "Bu lig kiminle başlıyor" diye sorunca futbolcular hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla, "Fenerbahçe'yle" diye bağırdı.
Düz koşu ve ardından da ısınma ve koordinasyon çalışması ile başlayan antrenman, yarı sahada yapılan teknik ağırlıklı bir çalışma ile devam etti. Sarı-lacivertli futbolcular dar ve geniş alanda yaptığı taktik ağırlıklı çift kale maçla antrenmanı tamamladı.
Bu arada kaleciler kaleci antrenörler eşliğinde çalışırken, tedavileri devam eden Deniz ve Önder antrenmana katılmadı.
Fenerbahçe'nin yarın Twente karşısına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:
Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex, Güiza
DHA
Güiza'nın yerine Semih daha faydalı olacaktır gibi.Ama Semih'i 2.yarı kesin oyuna alacaksa oturması daha mantıklı.
Semih nasıl yedek kalıyor anlamıyorum arkadaş.Semih bana göre Guiza'dan çok daha iyi bir forvet...
4-3-1-2 oynatırım Semih'i oynatırım.Ki zaten kanat oynayan Santos'ta Kazım'da bir çizgi oyuncusu gibi oynamıyorlar,sürekli içe katediyorlar.Kaybedilecek birşey olmaz yani bu sisteme geçilirse...
------------------Volkan--------------
Gökhan------Bilica----Lugano----Santos
----------------Cristian----------------
----------M.Topuz----Emre------------
------------------Alex-----------------
-----------Semih------Guiza-----------
Kaybedilecek çok şey olur.Santos oynayamaz...Yıllardır kullandığımız bir sistem var araya başka şeylerde girse de gerek yok böyle bir şeye.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Santos oynayamaz demişim.Orda tek başına oynayamaz demek istedim.
Semih gibi bir oyuncuyu kaybetmek şuanda F.Bahçe'nin futbol adına kaybedebileceği en büyük şeydir...
Santos milli takımda sol kulvarı tek başına kullanıyor.Robinho bırak orta sahayı geçmeyi.Rakip ceza alanı yakınlarından ayrılmıyor...
Daum döneminde bi ara 4-3-1-2 oynadık biz hatta arka üclü appiah aurelio ve selcuktu, simdi arkayı mehmet cristian emre diye yaparsak hücuma cıkabilen beklerimizde var rahatlıkla 4-3-1-2 oynayabiliriz.En azından derbiler haric yada ne biliyim avrupada roma ile falan oynamıyoken bu taktik sorun yaratmaz.Daumun alternatif taktiklerle semihi sürekli özeri sık sık kadroda kullanması gerek
Daum'un 4-3-1-2 dizilişini mutlaka deneyeceğini düşünüyorum. O da Semih ve Güiza'yı beraber oynatmak istiyor. Emre'nin cezası tamamlandığında Mehmet de eğer yüksek performans sergilemeye devam ederse, içeride bir maçta bu sistemi mutlaka dener. Hafta başında FB TV'de antremanlarda farklı dizilişleri de deniyoruz demesine rağmen bir avrupa naçında alışılmış düzeni bozacağını sanmıyorum.
Daum'un sezon içerisinde hem sistemde hem de kadroda rotasyona gidecektir.Birkaç demecinde okumuştum ben de ALex-Semih-Güiza'yı birarada oynatmak istediğini.Bu maç için 11'de yapılacak tek değişikliğin Mehmet Topuz'un ilk 11'de başlaması olacaktır.
Ben Özer Hurmacı'yı bu maçtada bir 45 dakikada olsa seyretmek istiyorum.Daum 2.yarı kullanabilir Özer'i.
FENERBAHÇE
1 Volkan Demirel
77 Gökhan Gönül
2 Diego Lugano
58 Bilica
3 Roberto Carlos
5 Emre Belözoğlu
8 Kazım Kazım
16 Cristian
27 André Santos
10 Alex
9 Daniel Güiza
YEDEKLER
34 Mert Günok
6 Gökçek Vederson
15 Bekir İrtegün
21 Selçuk Şahin
23 Semih Şentürk
66 Mehmet Topuz
99 Deivid
TWENTE
1 Sander Boschker
3 Nicky Kuiper
4 Peter Wisgerhof
6 Wout Brama
8 Ronnie Stam
9 Blaise Nkufo
10 Kenneth Perez
15 Miroslav Stoch
18 Cheick Tioté
19 Douglas
22 Bryan Ruiz
YEDEKLER
13 Nikolay Mihaylov
2 David Carney
14 Bernard Parker
20 Luuk de Jong
23 Nashat Akram
24 Theo Janssen
27 Dario Vujicevic
ITV bende kapandı.Öğlen yayın vardı. Şu sıralar kapalı yayın. :(
Mehmet Topuz Özer Hurmacı ve Semih 2.yarı oyunda olmalılar.Özellikle Özer'i 45 dakika izlemek istiyorum.
Tüm taraftarlarda bunu istiyorlardır.