Bu maçın kaderini Keita - Caner belirler bence inş. iyi bi sonuçla döneriz
Bu maçın kaderini Keita - Caner belirler bence inş. iyi bi sonuçla döneriz
Sezon başından beri adeta emekli hayatı yaşayan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Luis Aragones, aynı zamanda Atletico Madrid'in de efsane isimlerinden. Atletico Madrid'de uzun yıllar futbol oynayan, teknik direktörlük yapan ve bu kulübü şampiyonluğa ulaştıran Aragones, yarınki Atletico Madrid- G.Saray maçını değerlendirdi:
* Atletico şu sıralar çok formda. G.Saray'a mutlaka gol atacaklardır. G.Saray Atletico'ya ofansif oynayarak değil, kontrollü olarak, defans yaparak kafa tutabilir. Hücum ederse yanar.
* Çünkü şu anki ofansif güçler göz önüne alındığında Atletico, G.Saray'a oranla açık ara önde. Ayrıca şunu da söylemek lazım, Atletico artık deplasmanda da kolay goller yemiyor.
* Maçta statta olacağım ve tabii ki Atletico Madrid'i tutacağım. Vicente Calderon benim için çok özel bir yer. Orası bir futbol mabedi ve bence İspanya'nın en muhteşem taraftarı bu statta.
Galatasaray'in isi Fener'den daha zor.. bol gollü bir mac bekliyorum.. GS'ye basarilar.
As gazetesi, Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük ''futbol okullarından biri'' olduğunu belirterek, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetten de bahsetti.
Galatasaray'ın İtalya'nın Juventus takımının stiline yakın olduğunu yazan İspanyol spor gazetesi, sarı kırmızılıların Türkiye'de en çok taraftarı olan takım olmasına karşın kendi şehirleri İstanbul'da en çok taraftara sahip olamadıklarını ifade etti.
Yapılan değerlendirmelerde, Galatasaray'ın iyi bir kadoruya sahip olduğu belirtilerek, Barcelona'dan tanıdıkları teknik direktör Frank Rijkaard ile Atletico Madrid'in eski kaleci Leo Franco öne çıkarıldı.
AS, Galatasaray'ın ligde Fenerbahçe'nin 1 puan önünde olmasına rağmen kupada Antalyaspor'a elenmesinin ardından Rijkaard'ın basın tarafından ciddi eleştiriler aldığını kaydetti.
Galatasaray, tarihindeki en önemli başarılardan birine imza atarak, 2000 yılında kupayı kaldırdığı UEFA'da toplam 65 mücadeleyi geride bıraktı.
Bu kulvarda, 28 galibiyet, 18 beraberlik, 19 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri toplam 104 kez havalandırırken kalesinde ise 83 gol gördü.
İspanyol Takımlarıyla Oynanan Maçlar
UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Atletico Madrid ile karşılaşacak Galatasaray, İspanyol takımlarıyla Avrupa kupalarında bugüne kadar 23 kez karşı karşıya geldi.
Sarı-kırmızılılar, bu maçlardan 7'sinde sahadan galibiyetle ayrılırken, 11'inde rakiplerine yenildi, 5 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
''Cim Bom'', bu maçlarda rakiplerine toplam 24 gol atarken, kalesinde ise 34 gol gördü.
Galatasaray'ın, Avrupa kupalarında İspanyol takımlarıyla yaptıkları maçlar ve sonuçları şöyle:
Şampiyon Kulüpler Kupası:
1973-74 Atletico Madrid-Galatasaray 0-0
1973-74 Galatasaray-Atletico Madrid 0-1
Şampiyonlar Ligi:
1993-1994 Galatasaray-Barcelona 0-0
1993-1994 Barcelona-Galatasaray 3-0
1994-1995 Barcelona-Galatasaray 2-1
1994-1995 Galatasaray-Barcelona 2-1
1998-1999 Galatasaray-Athletic Bilbao 2-1
1998-1999 Athletic Bilbao-Galatasaray 1-0
2000-2001 Galatasaray-Deportivo La Coruna 1-0
2000-2001 Deportivo La Coruna-Galatasaray 2-0
2000-2001 Galatasaray-Real Madrid 3-2
2000-2001 Real Madrid-Galatasaray 3-0
2001-2002 Barcelona-Galatasaray 2-2
2001-2002 Galatasaray-Barcelona 0-1
2002-2003 Galatasaray-Barcelona 0-2
2002-2003 Barcelona-Galatasaray 3-1
2003-2004 Galatasaray-Real Sociedad 1-2
2003-2004 Real Sociedad-Galatasaray 1-1
UEFA Kupası:
1999-2000 Real Mallorca-Galatasaray 1-4
1999-2000 Galatasaray-Real Mallorca 2-1
2003-2004 Galatasaray-Villarreal 2-2
2003-2004 Villarreal-Galatasaray 3-0
UEFA Süper Kupa:
1999-2000 Galatasaray-Real Madrid 2-1
Rijkaard'ın Karnesi
Hollandalı teknik adam yönetiminde Avrupa kupalarında 12 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 8 kez galip gelirken, sadece 1 kez yenildi, 3 maçta da berabere kaldı.
Rijkaard yönetimindeki Galatasaray, 12 maçta rakip filelere 31 gol (Maç başına 2,58 gol) göndermeyi başardı, kalesinde ise 7 gole engel olamadı.
AVRUPA PERFORMANSI
Rijkaard yönetimindeki Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki 12 maçta aldığı sonuçlar şöyle:
Tobol-Galatasaray...........: 1-1
Galatasaray-Tobol...........: 2-0
Maccabi Netanya-Galatasaray.: 1-4
Galatasaray-Maccabi Netanya.: 6-0
Galatasaray-Levadia.........: 5-0
Levadia-Galatasaray.........: 1-1
Panathinaikos-Galatasaray...: 1-3
Galatasaray-Sturm Graz......: 1-1
Galatasaray-Dinamo Bükreş...: 4-1
Dinamo Bükreş-Galatasaray...: 0-3
Galatasaray-Panathinaikos...: 1-0
Sturm Graz-Galatasaray......: 1-0
Ön liberolar sağlam oynarsa kazanma şansımız artar.Ama Mustafa Sarp Mehmet Topal ikilisiyle zor gibi gözüküyor.
tur geçmek için, deplasmanda gol atmak, iç sahada gol yememek bir kural gibi. GS bunu başarabilir, gönlümüz tabiki Galatasaray'dan yana ama rakibi Atl. Madrid olunca da insan ister istemez biraz karamsar oluyor...üst biter bu kesin :)
bir yorum daha eklemek istiyorum , atletico madrid i bence biraz fazla buyuttuk gozumuzde bakiyorum soyle bir yorumlara herkes de bi karamsarlik var , Atletico Madridin bizden tek onde olan kismi aguero - forlan ikilisidir oda bizim forvetlerimiz sakat olduklari icin , hatta aguero yu kitledigin zaman forlan da pek bisey yapamiyor , bu sezon 6 tane macini izledim atletico madridin , son barcelona macida dahil oynadiklari top ortadaydi , barcelona da ki bence kilit oyuncular xavi ve iniestadir ve o macda iniesta inanilmaz kotu top oynadi maglup olmalarinin buyuk nedenlerinden biri budur , demek istedigim bu eslesmede deplasman avantaji ilede bence sanslar %60 a %40 GS den yanadir
Galatasaray için çok zor maç .. Mutlaka gol atmalı deplasmanda Çünkü burada Madrid'in en az 1 gol atacağını düşünüyorum .. Bol gollü de olabilir maç :)
yaww benim anlamadıgım hem forvetimiz yok hem de hala biz kanatlardan yüksek orta ile gol arıyoruz :n: Mustafa Sarp hareket halideyken kötü vruyor.O ancak duran toplarda iyi yer tutarak durdugu yerden vuruşlar yapıyor genelde.Onun dışında da şu anda kafa golü atacak adam yok gibi. Forvete Santos2u koyup havadan orta kesmek yerine , ön direğe Santos'a ya da penaltı noktası ile ceza sahası çizgisi arasına Elano'ya yerden ortalar kesebilseler keşke :D
Kanatlardan içeri katederek oynamazsak gol bulmamız zor bence ki iyi bir Keita karşısında Lopez'in pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum tek sorun defansımızda eğer Agüero ve Forlan'ın arkaya sarkmalarına engel olursak maçı kazanabiliriz bile...
Neill sağlam duruyor savunmada... Arkaya pek adam kaçırmayız.... Keşke Servet'in yerinde hızlı bir savunmacımız olsaydı...
Rijkaard sürpriz yapacak!
UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında deplasmanda Atletico Madrid ile karşılaşacak Galatasaray'ın teknik direktörü Frank Rijkaard, ''Formda ve yükselişte olan bir takıma karşı oynayacağız, zor olacak'' dedi.
Sarı-kırmızılı takımın, maçın yapılacağı Vicente Calderon Stadı'ndaki son antrenmanı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Rijkaard, sakat oyunculardan dolayı ne tür bir futbol oynatacağıyla ilgili bir soruya, ''Strateji, yarın için sürpriz olsun'' yanıtını verdi.
İstanbul'da yapılacak ikinci maçın önemli olduğunu, ancak şu anda sadece yarın akşamki maça konsantre olduklarını ifade eden Rijkaard, Arda'nın son antrenmanlara katıldığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Hollandalı teknik adam, sakatlıklardan dolayı yaşadığı forvet sıkıntısını gidermek için çözüm bulduğunu belirtse de forvette kimin oynayacağı konusunda isim vermedi.
Bu arada Rijkaard, İspanyol basını tarafından ''Hoşgeldin'' denilerek karşılanırken, yöneltilen tüm soruların, Barcelona ile ilgili olması dikkati çekti. Barcelona'da kendisinden sonra göreve getirilen ve halen teknik direktör olan Pep Guardiola için ''Artık kendini gösterdi. Onun başarısı bundan sonra sürpriz değil'' diye konuşan Rijkaard, Guardiola'nın Barcelona'da çok iyi bir iş çıkardığını, devamını getirdiğini ve buna layık olduğunu söyledi.
Rijkaard, Xavi için ise ''Çok yetenekli ve her zaman iyi oynayan bir futbolcu. Guardiola'nın oyun sistemiyle de çok iyi işler çıkartıyor'' yorumunu yaptı.
Guus Hiddink'in, (A) Milli Futbol Takımı'nın başına getirilmesiyle ilgili bir soruya ise Rijkaard ''Kendisini ve Türk Milli Takımı'nı tebrik ederim'' cevabını verdi.
Bu arada, basın toplantısına katılan kaleci Leo Franco da ''Biz, turu geçebileceğimiz düşüncesiyle buradayız'' dedi. ''Burada olmaktan çok mutluyum. Olağanüstü güzel 5 yıl geçirdim'' diyen Franco, Atletico'dan birçok arkadaşıyla telefonla konuştuğunu ve onlara başarı dilediğini ifade etti.
Türk ve İspanyol liginin benzer ve büyük farkları olmayan ligler olduğunu belirten Franco, Madrid ve İstanbul kentlerini kıyaslarken ise ''İki farklı şehir. Kültürel olarak, sosyal anlamda İstanbul çok şeyler veren bir kent'' yorumunu yaptı. Franco, Atleticolu futbolcuları tanımasının avantaj olup olmayacağıyla ilgili de ''Benim için bir avantaj ama onlar için de avantaj, sonuçta eşitlik var'' değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan, sarı-kırmızılı takımın Vicente Calderon Stadı'ndaki maç öncesi son antrenmanının 15 dakikası basına açık tutuldu. Antrenmanı, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve diğer kulüp yöneticileri de izledi.
Galatasaray'ın, Atletico Madrid karşısına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:
Kaleci: Leo Franco
Defans: Emre Güngör, Servet, Neill, Hakan Balta
Ortasaha: Mustafa, Mehmet, Keita, Elano, Arda
Forvet: Giovani
LigTv
Sağ bekte Emre Güngör olursa işimiz iş.
Emre sagbek oynamaz Neill varken...
Kağıt üzerinde baktığımız zaman aslında mutlak favori Altetico Madrid.Reyes Forlan Agureo Simao gibi oyuncularla Galatasaray savunması zor anlar yaşayabilir.Ama şu sıralarki performansa bakılırsa ise herşey olabilir bu maçta.
Gönlüm Galatasaray'ın kazanmasından yana ama Atletico Madrid daha ağır basıyor.Umarım yanılan ben olurum.
İsterse 10 tane Messi olsun , şunu söylüyorum ciddiyet ve azim ile oynarsak mutlaka avantajlı bir skor alırız.
Rakip takımda çok büyük yıldızlar var bu bi gerçek ama bu Leo Franco nun göstereceği performans ta tam bi muamma onun performansı maçı etkiler. Bence Galatasaray gibi bi takımın daha iyi bi kalecisi olmalı bence . Galatarayın kalesini koruyacak bi kaleci değil.
Maçı hangi kanal veriyor bir bilginiz varmı?
Maçı EuroFutbol veriyor. Umarım gerçek Galatasaray gibi oynarız ve sahaya varımızı yoğumuzu koyarız.. İçimden bir his maçı 1-2 kazanacağımızı söylüyor umarım böyle olur.
dun boyle talihsiz bir tahminde bulunmustum , keitanin attigi golun sevincini yasarken bi gordum santos un onun disinda sahada varmiydi yokmuydu belli degilQuote:
bence bu mac DOS SANTOS un patlama yapicagi mac olucak 1 gol 1 asist bekliyorum
Arda tek santrafor, Neill ön libero, Barış sağbek. İlginç bir maç olacağı kesin.