yurtdışına çıkarsan vermene gerek kalmaz ama yurda döndüğün an o parayı senden koparırlar:d
yurtdışına çıkarsan vermene gerek kalmaz ama yurda döndüğün an o parayı senden koparırlar:d
Onu sormuştum zaten de cevap gelmemişti :) 2. kere alttan alınca mı yoksa 2. kere aynı dersi alınca mı etkiliyor diye. Anlaşılan cevap 1. seçenek :)
bizde 290Milyon ödeyeceğiz bu dönem yine durumlar iyiydi, ikinci dönem 500'e vuracak herhalde.
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, iki kereden fazla alınan derslerde zamlı uygulanan harç bedelini kaldırmak için yasada düzenleme yapacaklarını açıkladı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Radikal gazetesine bugün (15 Eylül) verdiği röportajda, bu haksızlığı gidermek için yasa değişikliği yapılacağını, alınan fazla miktarların da iade edileceğini belirtti.
Ovvv yeaaa man ..
Artık zeki öğrenci olduğunu sanan kesim ile bar bar gezen öğrenci arasında ki fark ortadan kalkacak..
süper olur gerçekten.
yazık birçok öğrenci okulu bıraksa daha mı iyi?
Yok yok var birşey bak konudan çıkmıyorsun. :) Yazdığım gibi geldin. Kesin birşey var ama sende saklı kalsın.
Ben birşeyi kaç defa anlatınca daha anlaşılır oluyor bilmiyorum. Bununla ilgili özeleştiri mi de yapacağım. Öğrencilerin çoğunluğu okula gelmeyerek, sınavlara girmeyerek ya da girdiği sınavlarda boş kağıt vererek çıkıyor. 4. sınıfa yaklaşınca biraz bakarım ve ne de olsa mezun oluyorum diye geçerim hesabı yapıyorlar. Bende diyorum ki bunun hesabını yapanlar için iyi oldu.
Sen çalıştığın halde kalıyorsan, hoca taktığı için kalıyorsan, ciddi bir nedenden dolayı kaldıysan bunun ayrı bir olay olduğunu söyledim. Eğitimin ücretsiz olması gerektiğinide söyledim. Israrla yatarak geçme planı yapanlara iyi oldu dediğime takılıyorsan ve aklınca zeki vs. diye laf sokuyorsan demek ki bilmeden senin yaptığın birşeyi anlattım zoruna gitti ya da farklı bir amacın peşindesin.
Besyo'daki aktif sporcular zaten profesyonellerse federasyon onlar için rektörlükten izin alır. Bu anlamda okula gelmemeleri normal haklarıdır. Bu kişilere sınavlarla ilgili ek süre tanındığı gibi hocalar tarafında normal kişilere tanınmayan kolaylıklarda sağlanmaktadır. Hocaya kalmadan soruları aldıkları için herkesten yüksekte almaktadırlar. Amatör olarak spor yapanlar bununla ilgili belge getirdiğinde izinli sayılırlar ve yine sınavlar için ek süreleri vardır. Onlar için bir problem bulunmuyor. Zaten bu konunun benim anlatıklarımla ne alakası var oda ayrıdır ya.
:) Neyse Burak ben bişe demek istemiyorum.
Laf sokmak gibi bir amacım yok neden laf sokayım ? Sadece herkesin memnuniyetsizliğini dile getirdiği bir konuda senin sistemi doğru bulman ve aradaki farkı göstermek için verdiğin örnekleri garipsedim.
Ek olarak kontrol panelinde çok az konu olunca hemen damlayabiliyorum yorum yazılan konulara :n:
Örneklerde bir problem yok herkes kendi yaşantısı çerçevesinde olaylara bakıyor.
Sistem %100 yanlıştır. Yine de bu konuda sistemi kötülemek zorunda değilim. (ki yanlış anlaşılmamak adına olayı her açıdan değerlendirip yanlış olduğunu vurguladım) Farklı veya beni ilgilendiren noktadan da yaklaşabilmeliyim. Olmaz diyorsanız yaklaşacağım başka konu açarım.
Benim olayım tamamen bir film karesi gibidir. Benim çevremde bahsettiğim tarzda takılan ve utanmadan KPSS'de senden önce atanacağım diyenler oluyor. Kopyaya güveniyorlar. Benimde cevabım çok çok benle aynı dönemde atanırsın oluyor. Şimdi bu adamın bankaya gittiğinde duyduğu miktar karşısında suratını merak ediyorum. Komiğime gidiyor.
Yoksa öğrenci kısmı olarak parasız olduğumuzu, imkanların kısıtlı olduğunu, yol, yemek parası yetmezken birde harç parasının katlanarak alınması bizi daha çok zorlayacaktır. Hele 2. öğretimler tam kötü duruma düşmüşlerdir. Allah yardım etsin.
Bu konuda hemfikiriz diğer türlü olan konuyuda msn'de açıkladım zaten :)
Ekstra para işi kalkar umarım. Alttan derslerimiz var :)
Evet sevindirici haber geldi.
Artık alttan aldığımız derslere para ödemeyeceğiz. Bakalım henüz parayı yatırmadım ancak Üniversitenin sitesinden okudum :)