Eğer ofsayt olmasaydı köküne kadar doğru kart :)
Printable View
Eğer ofsayt olmasaydı köküne kadar doğru kart :)
Hakemin bu ofsaytı kaçırması çok büyük şanssızlık mı beceriksizlik mi bilemedim.Yeri doğru gözünün önünde ofsayt yani hayret vallahi.
Teknik direktörünü değiştirmiş Gaziantepspor,Kendi evinde Gaziantepspor,yarım saat 10 kişi Beşiktaş,10 dk 9 kişi Beşiktaş,Sivok ve Quaresma'sı federasyon yüzünden oynamayan Beşiktaş,2.kırmızı kartında ofsayt olan Beşiktaş. 1 puan değil 10 puan aldık,net.
İlklerin olmaya devam ediyoruz.:icon_biggrin: 4 maçta sıfır puan alan Antep,ilk puanını bizim maçta kazandı.İlk yarı çok temposuz,ikinci yarıda tam tersi tempolu bir maç oldu.İlk yarıda kaleye bile gidemedik,hücum organizasyonu o kadar berbattı.İkinci yarıda biraz daha derli topluyduk,kaleye gitmeye başladık.Kırmızı kart kötü oldu.Necip iyi yaptı bence,2 kişi kaleye gideceklerdi eğer durdurmasa ve golü yeseydik zor çıkartırdık.2.kırmızı kart iyice belimizi büktü.Yalnız bu karttan önce net ofsayt var.Yardımcı hakemin bunu görememesi çok sıkıntı çekmemize neden oldu.Tamamen kapanmak zorunda kaldık.
Guti'nin bir an önce kendisini toparlaması lazım.Umarım hocanın kurallarına uyar ve tekrardan forma şansı bulmaya başlar.Onun eksikliğini çok hissediyoruz.Orta sahada Fernandes tek kalıyor ve onun ayağına bakıyoruz.Böyle olunca da pozisyon bulamıyoruz.Üstüne Quaresma ve Almeida'nın yokluğu,Antep'in hoca değişikliği ve kırmızı kartlar,her ne kadar Antep ilk puanını almış olsa da 1 puan fena değil diyebilirim.Ama eğer biz Beşiktaş'sak,bunun böyle olmaması gerekiyor.
Benim görüşüm Fernandes çok geride oynuyor, daha ileride, ortasaha ile rakip ceza sahası arasında topla buluşmalı, ama o hep ön libero gibi geri gelip savunmadan topu ileri taşımaya çalışıyor. Bütün yük onun omzunda. Bunu daha çok Aurelio ve özellikle Necip yapmalı. Bu yüzden yaratıcı özelliklerini efektif kullanamıyor Fernandes. Guti'ye gerek yok, onun rolünü çok rahatlıkla yerine getirebilecek kapasite ve yeteneğe sahip.
Memo ben şikayet etmenize birşey demiyorum. Ortada haksız bir durum varsa elbette tepki koymak insanlık hali yani en doğal hak. Ama sadece Fenerbahçe bu duruma düşüyormuş gibi yorumlar yapılması benim sinirimi bozuyor. Neyse uzatmak yersiz.
Maça gelecek olursak ; Stoke maçını deniz feneriyle aratan bir oyun ve sonucunda puan kaybı. Aslında 1 puan Antep deplasmanından normal şartlarda kabul edilebilir bir sonuç ancak Antep'i bu kadar kötü durumda yakalamışken galip gelsek fena olmazdı. hakem hakkında çok fazla yorumda bulunmayacağım. Ama yan hakemin maça ne içip çıktığını çok merak ediyorum. 10 metre ilerisini göremeyecek kadar kafasını güzel yaptıysa biz de çekelim üç beş.
Gaziantepspor o kadar temposuz hücüm ediyor ki rakip 9 değil 6 kişi kalsa zor gol atarlar.
Aslında biri bu paradoksa, biraz makara ama çok güzel bir çözüm bulmuş:Quote:
Originally Posted by Trabzonspor
Quote:
Aslında sevgili federasyonumuz icat ettiği play-off sisteminin yaratacağı tıkanıklığı aşmak için bize nostaljik bir sezon yaşatabilirdi. Malum, liglerin ilk birkaç sezonunda takımlar cumartesi-pazar üst üste iki maç oynamışlar. Bu sezon da örneğin FB ile GS giderdi Ankara'ya, Cumartesi biri G.Birliği diğeri A.Gücü ile, ertesi gün rakipleri değişerek oynar gelirdi. İki günde dört maç - seyirci futbola, yayıncı kuruluş paraya doyardı.
oyun yok, taktik yok ve organizasyon bir attack yok.. herkes kendi çapinda birseyler deniyor gibi. Schuster'in oynattigi oyunu özledim vallaha adam biraz inat olmasaydi ve bilmem takimla daha fazla falan ilgilenseydi, rakipleri analiz etseydi bu takim baya ilerlerdi.
Beşiktaş 21 Eylül'de Gaziantep maçını 3 Ekim'de oynamak için kendisi başvuru yapmış .Federasyon'a yüklenmek doğru olmaz.Beşiktaş kendi kendine yapmış.Maça gelirsek hakem hatalı mı hatalı ona diyecek bir söz yok.
Yardımcı hakem yanlış yerde duruyor.
Hakem işi saniyelik iş, dolayısı ile göz her şeyi en ince ayrıntısına kadar görüyor ama net algılamıyor hızdan ötürü.
O görüntü sn'nin 10'da 1'inde bile beyin yazar onu ama algılamaz, hatırlattığında belki ortaya çıkabilir.
Dolayısı ile hızlı akan görüntüde doğru yerde durup resmi ikiye ayırması lazım. Son defans oyuncusu Aurelio'nun çizgisinde kalsaydı, top atıldığından topu gördüğü anda İsmail'in önündekileri silüet, hızlı akan bir resim olarak bile görse ofsayt olduğunu çözecekti. Yani resmi İsmail'in hizasından ikiye bölmüş olacaktı.
Yardımcı hakemlikte çabukluk ve algı mükemmel olmalı. Yardımcı hakem olmak orta hakemlikten daha zor, o yüzden önce yardımcı başlatırlar acemi iken hakemleri.
Çok kötü bir maçtı. Hem kırmızılar, hem son dakikalarda yediğimiz baskı sonucu yüreğimizin ağzımıza gelmesi, hem de çok berbat bir futbol. Kırmızılar için bir şey diyemem, fakat 2. kırmızı kart öncesi açık ofsaytı yan hakemin görememesi inanılır gibi değil. Üstelik gözünün önünde gelişen bir atakta. Söylenecek fazla bir şey yok, Rüştü'ye duacıyız.