carvalhal bende şubatta fatih terim mayısta kovuldu :D
Printable View
carvalhal bende şubatta fatih terim mayısta kovuldu :D
oyuncu özelliklerinde olan artışı veya düşüşü fm 11 de görebiliyorduk , burada bulamadım :D
mach phroperition bölümü yokmu bulamadım
Fikstüre tıkladım mı sürekli ortadan açılıyor, onu sürekli yukarı çıkartmak zorunda kalıyorum çok sinir bozucu. Yok mudur yahu bir çözümü?
Oyuncularım çok fazla uzaktan şut atıyor,bunu nasıl azaltabilirim ?
Oyuncunuzun uzun şut ayarı "rarely" ( nadiren ) olmasına rağmen uzaktan çok şut atıyorsa , yapacak birşey bulamadığından oluyor.Yani araya adam kaçmıyor mesela , veremiyor topu o da şut atıyor.Forvet ve kanat oyuncularınızda run from deep seçeneği sonda olursa düzelebilir , aralara kaçarlar.Deneyin derim.
Selamlar. Benim merak ettiğim şu evimizde mutlak favori olduğumuz bir maça çıkarken eğer kendi oyunumuzu oynarsak bu maçı alırız dediğimizde oyuncuların hepsi seemed relaxed diyor.Bunun takıma etkisi yeşil gözükmesine rağmen sizce iyi mi yoksa bir rehavet yaratıyormu ? Tam emin olamadım
Seemed relaxed dediğine göre üstünden baskı kalkmış gibi oluyor rahatlamış görünüyor yani malumunuzdur ki . Olumsuz bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
Oyuncu geçmişi karmançorman bazılarında yaw neden öyle 2006 dan 2010 a geçiyor sonra tekrar 2007 ye geçiyor falan transfer olduğu takım sıralamaları yanlış vs sizlerdede böylemi
Yanlışım varsa düzeltin ama benim bildiğim kadarıyla bu kısımda bir değişiklik yok. Kafalarına göre öğrenmezler. Gençse ve daha tecrübeli birisinden özel eğitim alıyorsa onun hareketlerini kapabilir, birde oyuncu ile birebir konuşup belli bir özelliği edinmesini, geliştirmesini talep edebiliyoruz. Ufak bir değiişiklik var tabiiki, fm2011'de bunu oyuncuyla birebir konuşup yapmasını istiyorduk, antrenörlerimizden birisi bile tavsiye etse oyuncununda kabul etmesi gerekiyordu, ikna etmek gerekiyordu :) Şimdi biraz değişmiş, mesela kulüp personeliyle yapılan toplantıda bir antrenör herhangi bir oyuncu için tavsiyede bulunursa preffered move ile ilgili ve sen kabul edersen oyuncuyla konuşmana gerek kalmadan hemen başlıyor özel antrenmanlara.
Resimde de göründüğü gibi antrenöre söylemişim, eğitimi tamamlayınca olumlu yanıtı bana vermiş :)
Her komut verilemiyor. Default, stay back, stay back if needed ve go forward komutları hariç diğerleri sadece bir oyuncuya verilebiliyor. Tüm takımın kalecinin üstüne çıkmayı denemesi, ya da herkesin ön direkte beklemesi garip olurdu zaten :) Ha şöyle bir şey var, eski serilerden birinde yapılmış bir taktiği fm2012'ye import ettiğimizde dediğin durum olabilir bir ihtimal.
Oyuncuna bağlı :) Hala faydalanabileceğin bir oyuncuysa biraz daha beklemen normal olur ama mental açıdan coşmuşken fizik olarak sahada yürüyecek hali olmayan futbolcunun saha kenarına gelme vakti gelmiştir :)
__________________________________________________ ________________________________________
Benimde bir sorum olacak sizlere. FM 2010'da yardımcı antrenörümüzden seçtiğimiz bir mevki için kiralık oyuncu raporu alabiliyorduk. Aslında bu seride de var ama nereden yapacağımı bulamadım. Sezon başında ilk toplantıda gördüm, sonrasında her yere baktım ama ilgili bir bölüm göremedim. Bulan, gören varsa söylesin bana da :)
Öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler ama ben oyuncu özellikleri açısından sormamıştım. Yani coach özellikleriyle ilgili olarak sormuştum. Daha açıklayıcı olarak: 30 yaşında açılıyor o "coach ol" kısmı, o halde hemen açarsam coach özelliğini iyi mi olur yokda beklersem mi daha iyi hoca olur.
(biliyorsundur ki hoca özellikeri de verdiğin görevlere göre artıyor onlarında PA-CA durumu var.)
Kiralık oyuncu raporu şu an oyunu açamıyorum ama sol da üst taraflarda baş antrenör yazar.Oradan yapabilirsin.
maç esnasında etrafı kurcalarken shout tarzı bişey gördüm. işte kanatlardan yardırın bilmem ne yapın tarzı kenardan direktifler oluyor galiba. 11'de yoktu ya da ben hiç denk gelmemiştim. o özelliği nasıl kullanıyoruz ve verimli oluyor mu?
Taktik kısmında en sağda olması lazım. Benim anladığım kadarıyla, yenik durumdayken falan tek tek seçmek yerine direk shout seçiyorsun. Taktikte de görürsün zaten shoutun ayarlamasını
http://img708.imageshack.us/img708/3...ksehirbldf.png
Yeni bir özellik mi arkadaşlar ?
hazırladığımız shout özelliğini nasıl aktif hale getiriyoruz maç esnasında
arkadaşlar bu taktık ekrarını nasıl eskiye çevirebiliyouz?
Arkadaşlar bazı kariyerlerde görüyorum taktik ekranında oyuncu rollerinde atak destek defans seçmek yerine eskisi gibi oklarla ne yapacaklarını göstereceğimiz alternatif bir taktik ekranı dahamı var ? Karıştırdım ama bulamadım.
http://b1111.hizliresim.com/r/r/pyhr.jpg
Beyler bunu Türkçe'ye çevirebilecek ve yapılması gerekenin ne olduğundan bahsedebilecek birileri varmı? :s7:
disiplin eksikliğinden dolayı mutsuzmuş eleman :) formsuz ya da maçlarda gereksiz kart gören oyunculara uygun cezaları verirsen sanırım sorun çözülür.
Arkadaşlar maçlara başlamadan önce seçilmemiş ilk takım oyuncularımın rezerv takımının maçına gittiğini görüyorum, mesela Semih cezalı durumdaydı ve seçemiyordum. Cezası bittikten sonra seçilebilir hale geldi, Bienvenu maç öncesi sakatlandı. Bir baktım ki Semih rezerv takım karşılaşmasında ve forvet kalmadı. Rezerv takım maçı için hangi ayarları yapmamız gerek veya kimin gidip gitmediğini nerden öğrenebiliriz? :s7:
bu tiki kaldırırsan yedek takımda oynamaz
http://img210.imageshack.us/img210/5224/adszdnz.jpg
Arkadaşlar birşey soracağım. Benim Blyth Spartans takımı Semi-Professional, Professional hale nasıl getiririm bu takımı?
tabiiki maç kazanarak lig atlayarak falan :)
Şampiyon oldum, bulunduğum ligte (Blue Square Bet Premier) professional takımlar var. Kafamı karıştıranda bu olay zaten.
bir önceki seride ''Boardroom''a girdiğimizde sol altta personel sayısı yazıyordu..En fazla kaç adet personel bulunduracağımız ve mevcut personel sayısı..Bu seride göremedim kaldırıldı mı yoksa ben mi bulamadım ?
Kaldırılmadı hala mevcut.
http://i.imgur.com/bAJRW.jpg
Kullandığın skin ile alakalı bir durum olabilir diye geldi aklıma.