Evet bu konudan ben de çok muzdaribim.
Bir oyuncuyu alıyorum 12.5 MN Euro diyelim bonservisi, biraz da tanınmışsa 5 MN Euro da imzalama + menajer ücreti, maaşı da 1.5-2 MN Euro olsun yıllık.
1-1.5 yıl sonra yeni kontrat istiyo zaten(bence saçmalık bu yeni kontrat meselesi). Oyala oyala biryere kadar yine kontrat yap 2.yıl sonu maaşını 2.5 MN Euro'da sabit tutmak için sözleşme imzalama + menajer bedeli 5 MN Euro olsun yine.
1 yıl sonra yine kontrat istiyor eleman. 1 yıl oyala 4.yıl sonu maaşını 3 MN Euro'da sabit tutmak için aban yine yan ücretlere sözleşme imzalama + menajer bedeli 5 MN Euro olsun yine.
Sonrası zaten bir oyuncuya aşırı maaş vermek isteyen bir insan değilim maks 5 o da çok zorda kaldığımda, mecbur satmak zorunda kalıyorum.
4 yıllık oyuncuya kayıp 27.5 MN Euro buldu maaşlar, primler hariç. Bu oyuncuyu kaça satıp kar edebilirim ki artık? Bir de sakatlanırsa oooo elimizde de kalır ki yaşamadığım şey değil.
Bu maaş olayı çok saçma geliyor bana, her yıl kontrat istemeleri, astronomik ücretler istemeleri; oyundan soğuma sebeplerimden :)