çeviri ekibinde olmamamıza rağmen düşüncelerimizi ciddiye alıp uyguladığın için teşekkürler :)
Printable View
Rica ederim. Bir elin nesi var .)
Ama büyük bir ihtimal bu düzenlemeler oyunda gözükmeyecek. Önümüzdeki güncellemede düzenli bir şekilde çıkacak gibi duruyor. Artık yarın göreceğiz.
Şu an oyunda bu kısımlar çok karışık, ingilizce karşılıklarını anlamakta güçlük çekiyorum şimdi güncelleme çıkana kadar böyle karışık mı kalacak?
oyuncuların rol ve görevlerini verirken taktiğe göre biz mi karar vermeliyiz yoksa oyuncunun raporuna mı bakmalıyız
Oyuncu raporundaki şey tamamiyle gözlemciyle alakalı olduğu için gözlemcinin yanlış yapma lüksü bulunabilir ancak genelde iyi bir gözlemciyse doğruları söyler. Bu durumda Pivot Santrafor olan bir oyuncuyu Hızlı Hücumcu oynatamazsın. Oyuncuya rol ve görevlerini verirken taktiğe göre vermek, oyuncu alırken yine taktiğe göre oyuncu almak lazım. Mevcut oyuncularla standart bir taktik genelde tutmaz. Taktik dediğin sadece oyuncuda bitmez.
rol & görevlerin çevirisinde hatalar var bence.
roller:
goalkeeper: kaleci
sweeper keeper: süpürücü kaleci
full back: bek
wing back: kanat beki
libero: libero
sweeper: süpürücü
central defender: merkez savunmacı
ball playing defender: top kullanan savunmacı
limited defender: kısıtlı savunmacı
defensive midfielder: defansif ortasaha
anchor man: çapa
deep lying playmaker: çakılı oyun kurucu
central midfielder: merkez ortasaha
ball winning midfielder: savaşçı ortasaha
box to box midfielder: çift yönlü ortasaha
advanced playmaker: oyun kurucu
winger: kanat
wide midfielder: dış ortasaha
defensive winger: defansif kanat
inside forward: gizli forvet
attacking midfielder: ofansif ortasaha
trequartista: 10 numara
deep lying forward: yardımcı forvet
advanced forward: forvet
target man: hedef adam
poacher: fırsatçı
complete forward: komple forvet
defensive forward: defansif forvet
görevler:
defend: savunma
support: destek
attack: hücum
stopper: stoper
cover: sarkık
çevirilerde hata yok. çevirileri oyuncunun rolüne birebir yapmayacağımı, oyuncunun rolünü açıklayan şekilde yapacağımı söylemiştim :)
Bir iki sorum olacak. Kafa karışıklığı yaşıyorum. Aslında standart bek kullanıyordum fakat takımda oyuncular uygun olunca iki yönlü bek kullanmaya karar verdim. Benim sıkıntım ise stoperler konusunda kararsız kalmam. Standar Stoper görevlerinde Savunma, Durdurucu ve Sıkı Defanstan hangisini uygulamalıyım sizce?