Valla en iyisini yaparsın..seneye bende bekleyip öyle alacam...
Printable View
yok arkadas ne kadar taktik denediysem hic biri tutmadı delircem artık beşiktaşa taktik oturtamıyorum buda bni oyundan sogutuyor..
Taktiğim iyi diyen bir de Beşiktaş ile denesin sezon boyunca :) Eğer gerçekten başarı geliyorsa, o taktik iyidir demektir.
DM kullanmadan taktik oturtmak çok zor bu seride. Kendi adıma 4-2-3-1 ile 4-4-2 denedim ama savunmada çok açık veriyor seçtiğim takımlar. İlla ön libero kullanmaya itiyor oyun yada maç motoru diyeyim.
Aynen sampiyonlar liginde ceyrek final ciktim Kendi taktigimle tabiki her zaman ki gibi rakibim barcaydi (nedir bu barcadan gectigim arkadas ya?) :) bir Gol farkla elendim,dicem o ki ön liberosuz taktik Mac motorunun olmazsa olmazi herhalde
arkadaşlar ben bu taktitleri import etmeye çalıştığımda hep dosya aktarılamadı uyarısı alıyorum.bunun sebebi ne olabilir acaba??? lütfen yardımcı olun .
Indirdigin Taktik klasik taktikse eger Hizli modda kullanamiyorsun
Kendi deneyimlerimden çıkardığım bir kaç sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum.Belki bir çoğunuz bu tarz detayları biliyor ama yine de bir yararı olur hatırlamanın heralde
Arkadaşlar 4-4-2 taktiğinde eğer rakip takım OOS kullanırsa ve çift forvet oynuyorsa,takımınız zorlanıyor. Özellikle alan markajı yapıyorsanız rakip OOS harikalar yaratabiliyor. DOS kullanmasanız bile en azından hızlı bir orta saha oyuncunuz ile adam adama markaj kullanmalısınız etkisini azaltmak için.
Ayrıca sizin taktiğiniz ve oyuncularınız ne kadar iyi gözüksede karşı takımın taktiği oyunu çok etkiliyor artık. sürekli taktik değiştirmek iyi birşey değil. takımın taktiklere yatkınlığı çok çabuk etkilenebiliyor sık değiştiriyorsanız.
bir maçta 3-0 kazanıp diğer maçta fark yiyorsanız çok büyük ihtimalle defansınızda bir hız/derinlik oranı sorunu vardır. bunu iyi ayarlamanız gerekir. yavaş bir takım iseniz çok ileri yaslanmamalısınız. geriye 40 metreden süper toplar yersiniz.
birde bir arkadaşın dediği gibi Genişlik Tempo Derinlik çok etkiliyor. eger derin defans kullanıyorsan yada hantal bir defans hattın varsa ofsayt taktiği kullanmamalısınız. çoğu zaman en yavaş olan oyuncu bozuyor ofsaytı.
Genişlik ise kanatları iyi kullanan rakiplere karşı önem kazanıyor. dar kullanırsanız genişliğinizi rakip takım ters kanatta her zaman boş oyuncu ile pozisyon yaratır.
4-1-2-3(3lu forvet 2 OSM 1 DOS) taktiği alt liglerde işime çok yaradı. Ancak takımımdaki oyuncular 3 forvetli oyunu kaldıramamaya başlayınca 2 OOSM kullanmaya başladım 2 forveti geri çekerek. Gerekirse de maç içinde yedek taktiklerimi kullanıyorum.
bunlar sadece ufak anektotlardı benim yakaladığım. Mükemmel taktik yoktur. takımına uygun ve maç içinde ufak müdahelelerle rakibine ayak uydurabileceğin etkin taktikler vardır. Bunu yaratmakta biraz deneme yanılma biraz tecrübe ile oluyor. Oyunda ilerledikçe daha etkin taktikler ve ayarlar kullanmaya başlıyorsunuz.
Malesef Bende cok isterdim Hizli modda klasik taktikle oynamayi ama Malesef Olmuyor
Benimde ihtiyacim var, Altay'i PTT 1. Lige çikardim ama ayni taktik orada yürümedi..
4-1-2-1-2 veya 4-4-2 baklava seklimi desek, deneyin arkadaslar. 5 macta tek gol yedim, golede cok kolay gidebiliyorum cift forvet oldugundan dolayi.
Bi 10 mac toplamda daha denedim su 4-1-2-1-2'yi ve cok ise yaradigini gordum.
Bu seride dikkat edilmesi gereken ilk sey savunma sekliniz, onu guzel yapamiyorsak istedigin kadar iyi ileri cik cok puan kaybedersin. Onun icinde "press more" yerine " stand off'u" tercih ettim ve faydasini gordum. Rakibi kendi yari sahamizda karsilamak daha akkilica bu mac motoruyla :) yoksa Mustafa Sarpin attigi pas bile defans arkasina kosu yapan adamj bulur.
Top kapmaya calismayi normalinde birakmak lazim, "hard" ile cok fazla pozisyonundan cikabiliyor oyuncularmiz, "easy" ilede cok pasif kaliyor oyuncularimiz ve kolayca alabilecegi topa bile dokunmuyor.
4-1-2-1-2 formasyonunda Dm bulundugu icin rakibin attigi ara paslar nadiren defans arkasini buluyor, bu seride ara paslarin defans arkasina gitmesini istemiyorsan DM sart.
En az o ara paslar kadar dikkat edilmesi gereken ortalardir, bu seride cok gol atiliyor gelen ortalardan. Benim oyunda Serkan Balcinin bile vole golleri var. Bu sekilde gol yemeyi en aza dusurmek icin ben alan savunmasini uygun gordum ve tabiki o orta geldiginde ceza sahasinda en az 4 oyuncu ile bunu savunmak. Adam adama markajda 40 yasindaki adam bile 15 hizlanmasi olan defanstan kurtulabiliyor onun icinde cok gol yeniliyor.
Arkadaşlar bu seride hiç taktik konusunda oturtamadım lütfen bir yardım etseniz ?
4-5-1 dengeli anlayış ve kontrollü oyun oynat takıma, iyi bir kalecin, iyi bir defans hattın ve hızı ve bitiriciliği yüksek bir forvetin olsun o zaman iş yaparsın, bir tane önlibero, bir tane çift yönlü oyuncu, bir tanede oyun kurucun olsun, oyun kurucun soliçte oynayan oyuncu olacağı için sol ayaklı ve pas ve yaratıcılık özelliğinin yanında dayanıklılığıda yüksek bir oyuncu olsun, sağ ve sol açıkların ofansif ortasaha sol ve sağ şeklinde oynat, hızlı ve orta yetenekleri yüksek olsun bitiricilikleride yüksek olursa çok gol atarlar, bunun dışında taktiği yapıp bırakma, oyuncuların ayarlarıylada ilgilen, özellikle defans oyuncularının oyuna katılımı ve pas trafiğinin nasıl yapılacağı çok önemli, takımı fazla hızlı oynatma takımın kondisyonu yetmiyor, çok yavaşta oynatma o zamanda gol pozisyonu bulamıyorsun, genişliği normalin hemen bire tık önünde geniş yap kısa paslarla oyna ve oyun kurucuna ve kanatlarına yaratıcılık özgürlüğü ver, kanat oyuncularına ceza sahasına hareketlenme komutu ver, forvetini fırsatçı golcü yap ve topları koşu yoluna at o zaman her takımda işe yarayan bir taktiğe sahip olursun
işine yaradı mı taktik
Hocam iyi Demissin hos Demissin ama bn sadece oyun kurucuya Fazla yaraticilik vermekten yanayim,kanatlara verdin mi Kendi kafalarina Gore takiliyorlar yarim sezon boyle oynadim kanatlar pas verilcek yerde sut cekiyorlar , sut cekilcek yerde pas veriyorlar..kanat oyuncularimin yaraticiligini öbür oyuncular gibi Az yaptim forvetlerim daha Fazla Gol atmaya basladi
Yeni sürümde kendi taktiğimi yaptım fena başlamadık gibi. :)
benim taktiğimde kanatlar aynı zamanda gizli birer forvet oldukları için zaten çokça şut çekmeleri gerekiyor, eğer yaratıcıklarını azaltacaksan, sık sık şut çekme seçeneğini arttırman gerekiyor çübkü bu sistemde oyun yükü bütün oyuncuların üzerine eşit olarak dağılıyor, bütün takım savunma yapıp, bütün takım hücum ediyor, eğer daha fazla gol pozisyonu ve gol bulmak isterseniz, anlayşı hücumcu yapın ve 5 maç sonra arkanıza yaslanıp taktiği izleyin inanın zevk alacaksınız, bu sene oyunun son hali ile oyun maç motoru bu sistem üzerinde kurulmuş, bunu 70 farklı taktik denedikten sonra söylüyorum
Evet Hocam bu sezon ön liberosuz sistemde resmen samar ogluna ceviriyorlar adami kanatlar gizli forvet destek oynatiyorum Taktik cok iyi calisiyordu ama son guncellemeden sonra onune gelen Topu daglara taslara yolluyor ve kafasina Gore takiliyor
yaratıcılığı azaltman gerekir o zaman, birde şutları sık sık değil bazen yaparsan sorun çözülür
Hocam fayda etniyor Malesef yeni Patch sonra Taktik süper calisiyordu guncellemeden sonra sapitti ozelden senin kullandigin taktigi zähmet olmazsa yollar Misin???
http://s2.dosya.tc/server23/RY2GjC/DaimonLupus.rar.html al güzel kardeşim burdan indirebilirsin taktiği
Sagolasin yeni guncellemeden sonra deneme sansin hic oldu mu...Dedigim gibi Bende 4-5-1 kullaniyordum Taktik guzel isliyordu guncellemeden sonra SL elendim man City karsi...Lafi uzatmadan tekrar Tsk
beşiktaş ile denedim, takım topa sahip olmada pas yüzdesinde ve şut sayısında her maçta rakipten üstün oynuyor ama bazı oyun içi talihsizliklerden dolayı maç kaybedebiliyorsun, yeni bir taktik için fena sayılmaz, ayrıca beşiktaşın bütün yıldızlarını sattım fernandes dahil, orta saha necip oğuzhan veliden oluşuyor, forvette pektemek var sağ açık olcay sol açık ise bedavaya aldığım bulgar spas delev, takımı sen düşün, ona rağmen bütün maçlarda rakipten üstün oynuyorum, ama biraz fazla kart görüyorum onu ayarlaman gerekir, birde kornerleri ayarlarsan daha iyi verim alırsın, son olarak bu taktiğin işlemesi için çok iyi bir kaleciye ihtiyaç var, yapacağın ilk iş çok iyi bir kaleci transfer etmek olsun onun dışında sorun yok, beşiktaşta cenk olduğu için zaman zaman sorun yaşayabiliyorum, altı maçta iki galibiyet iki beraberlik iki mağlubiyet var şu ana kadar ama beşiktaş değilde galatasaray yada fenerde denersen taktiği çatır çatır iş yapar
sana gönderdiğim taktikle milan ve valencianın olduğu gruptan tek mağlubiyet alarak o da deplasmanda valenciaya karşı, lider çıktım, şansız bir şekilde psgye 0-0 ve 1-1lik skorlar ile elendim ama iki mkaçtada üstün oynayan ve galibiyeti kaçıran bendim, ligde ilk devre rotasyonlu yedek takımla oynamam rağmen çok rahat şampiyon oldum bu taktiği galatasaray uygularsan hniç pişman olmazsın tam galatasaray için biçilmiş kaftan, sana il 11de sayıyım, muslera-hamit-semih-dany-dede-melo-selçuk-emre-engin-amrabat-burak bu diziliş ile resmen şov yapıyor galatasaray, unutmadan milana ali sami yende 4 attım maç 4-0 bitti
arkadaşlar antrenman için bu sene kendimizin ekstradan yapacağı bir program yok mu antrenman konusunda uzman olanlar varsa önerilerini bekliyorum. bir konu başlığı açılıp bunun hakkında inceleme yapılırsa sevinirim.
Bunu Türkçe'ye çevirebilecek olan var mı?
http://community.sigames.com/showthr...The-Discussion
fotograf koymayı bilmiyorum ancak fenerbahce ile oynuyorum. 2.sezonumdayım. sistemim 4-2-3-1. kalecim volkan. defans dörtlüm gökhan(orhan)-yobo(serdar aziz)-bocchetti(egemen)-hasan ali. orta sahadaki ikili mehmet topal ve jem karacan. forvet arkası belhanda. sagda krasic solda stoch. forvette ise fierro ademilson veya kuyt oynuyor. bir şekilde gol atabiliyorum. aslında her zaman yedigimden fazlasını atarak kazanmayı severim. ancak gelin görünki bu taktik sadece ligte başarılı olur. avrupada özellikle çift maclı elemelerde hep hüsrandır. orta sahalarımdan biri savaşcı orta saha(defans) digeri savaşçı orta saha(destek). oyun anlayışı ise benden kücük takımlara karşı yani ligte akıcı ve hücum. avrupada deplasmanlarda ise kontra dengeli. ama cok basit ve gereksiz gol yiyorum ve deli oluyorum. yardımcı olursanız cok sevinirim.
Hocam sen önce Orta sahayi güclendir cünkü m.topal dm daha verimli cm Fazla verim Alamazsin oyuncu görevlerinde ince ayarlarida iyi yapman lazim tempo, defans cizgisi vs....olmazsa avrupa liginde 4-5-1 oyna cünkü tr ligi cok zayif kaliyor avrupa liginde takimlar daha güclü
ya kardeşim aslında ben hep 4 4 2 oynardım. ama belhanda transferi ve stochun orta saha soldaki verimsizligi canımı sıktı. ön libero topal orta alah çift yönlü jem forvet arkası belhanda oynatsam nasıl olur acep ?
bir şey dikkatimi çekti. hücum oynadığım zaman oyuncularım çok çabuk sakatlanıyor bunun da sebebi ise rakip takımın beni bastırabilmesi için agresif müdahalelerde bulunması. hatta leverkusen'le oynadığım yarı final maçında ilk yarıyı 3-0 yenik kapattım deplasmanda. ikinci yarıya topa hamlelerde daha agresif olarak komut verdim yüklendim ve 3-3'ü yakaladım. Agresif oynadığınız zaman rakip takım 15 20 dakika içinde size boyun eğiyor. kart ve penaltı riski var fakat kaybedecek bir şeyiniz olmadığı zaman topa müdahaleleri daha agresif yapın.
arkadaşlar biraz önce benficadan rodrigoyu transfer ettim 30 milyona. fenerbahceye. cok begendigim bir oyuncu ama işte atladıgım bi konu oldu zihinsel özellikler. ben bu özellikleri nasıl geliştirebilirim bu oyuncuda ?
http://s2.dosya.tc/server25/qHR0hL/DaimonLupus.rar.html bu taktik ile galatasarayda sadece iki yenilgi alarak ilerliyorum kupa lig ve şampiyonlar ligi dahil, yenilgilerden biri deplasmanda bayern münih'e karşı diğeri ise yine deplasmanda eskişehirpsor'a karşı ama eskişehir maçında melo beşinci dakikada oyundan atıldı ve eskişehir kalecisi çok iyi oynadı eğer kaleci üst düzey bir performans göstermeseydi o maçtan beraberlik çıkarabilirdim 10 kişi kalmama rağmen, isterseniz bir deneyin ama sezon ortasında değil, yeni karıyer ile
Arkadaşlar , Galatasaray ile 4-4-2 veya 4-2-4 oynamaya karar verdim fakat aralarından hangisi seçeceğim ve taktik konusunda ki ince detayları bilmediğimden dolayı sizlerden yardım istiyorum , Fatih Hoca'nın oynattığı bol pres , topla çok oynama , bol gol , sürekli hücum ve sağlam defans politikasını izlemek istiyorum ;
Ujfalusi'yi 1 Mn € 'ya gönderdim.
Baros'u 2 Mn € ' ya gönderdim.
Jores Okore 1.5 Mn €'ya alındı.
Kadronun gerisi duruyor zaten.
Yardımlarınızı bekliyorum.
İlk sezonun başındayım yeni açtım.
http://s2.dosya.tc/server25/qHR0hL/DaimonLupus.rar.html bu taktik ile galatasarayda sadece iki yenilgi alarak ilerliyorum kupa lig ve şampiyonlar ligi dahil, yenilgilerden biri deplasmanda bayern münih'e karşı diğeri ise yine deplasmanda eskişehirpsor'a karşı ama eskişehir maçında melo beşinci dakikada oyundan atıldı ve eskişehir kalecisi çok iyi oynadı eğer kaleci üst düzey bir performans göstermeseydi o maçtan beraberlik çıkarabilirdim 10 kişi kalmama rağmen, isterseniz bir deneyin ama sezon ortasında değil, yeni karıyer ile
Karşıyaka ile 2.sezonumda Süper Lig'e yükseldim,kadromda kaliteli oyuncular var.
İç sahada güzel bir performans sergilesek de dış sahada yenilgi kaçınılmaz oluyor.
Hücum oynamayı,kontra oynamayı,kontrollü oynamayı vb. hemen her şeyi denememe rağmen bir çözüm bulamadım bu soruna.
Yardımcı olabilecek var mı ?