Konunun içine etmişsiniz resmen :D
Printable View
Konunun içine etmişsiniz resmen :D
13 senedir Kadıköyde bu derbi 2 ihtimalli hatta tek ihtimallide bitiyor diyebiliriz.Bu senede öyle olur gelenek bozulmaz ve kazanırız.
Aklışlama mevzusuna gelince Aykut Kocaman çok güzel bir açıklama yapmış açın onu okuyun sonra Fenerbahçe bizi alkışlasın diyin
Tek isteğim geçen sene takımı alkışmamamıza izen vermediler ama bu sene bu takımı alkışlayalım.
Relaks beyler, yazımın hiç bir yerinde "Bunun sorumlusu Galatasaray'dır" diye bir kısım geçtiğini zannetmiyorum. Bu yüzden olayın bu yönü üzerinde savunma yapmanın gereği yok. Ben daha çok 2 senedir şampiyon olan ve dolayısıyla bu maça çantada keklik olarak bakanların, olaya biraz daha geniş bakmasını önerdim. Özellikle de yazmışım "Galatasaray'ın kişisel takım başarısı kadar, diğer 3 takımın 2 senedir tamamen sıkıntılar içinde olduğunu unutmamak" Yani burada sezarın hakkı yine sezara. Kimsenin Galatasaray'ın başarısını küçümsediği veya olayların sorumlusu olarak onları gördüğü yok. 1 sezon önce küme düşme potasını ensesinde hisseden, yönetimi devrilen ve oldukça zor durumda olan bir takımın karşısında, kendi hataları yüzünden nakavt olan 3 takımın durumundan bahsettim. Böyle bir tabloda Galatasaray için tekrar zirveye çıkmak hiç de zor olmadı. Ama ne olursa olsun, bu tablo bu maç için "Çantada keklik" algısını yaratmamalı. Nitekim 13 senedir bundan daha kötü durumunda olan Fenerbahçe'ler de vardı. Bu da unutulmamalı.
Milliyet'in haberine göre Aykut Kocaman, ezeli rakipleri Galatasaray'ın şampiyonluğunu neden alkışlamayacaklarını şu sözlerle ifade etti:
"GEÇEN SENEYE RAĞMEN TERİM'İ TEBRİK ETTİM"
Geçen sene Kadıköy'de Galatasaray şampiyon oldu. Statta bir sürü olay çıktı. Polis biber gazı kullandı ve o hengamede eşim ve kızım da bulunuyordu. Bunlara rağmen Fatih Terim'i tebrik ettim.
"ÜZÜNTÜMÜZ HİÇE SAYILDI"
Galatasaray kupayı kaldırmak için çok ısrarcı davrandı. Yöneticiler, aramadık kimse bırakmadı. Bir taraftan taraftar biber gazının etkisiyle yerlerde, bir tarafta stadın dışı karışmış, polis-panzer derken bu duruma üzüntüye saygı duyulması gerekiyordu. Terim, kupa merasiminin öncesinde koridorda "Buradan kupa almadan gitmem", aldıktan sonra da "Demek ki neymiş, Kadıköy'de de kupa alınırmış" diye bağırdı. Şimdi bizim acımıza saygı duymayanın biz niye sevincine saygı duyalım. Çok net bir şekilde içimden alkışlamak gelmiyor.
"BENİ SORUMLU İLAN ETTİLER"
Terim ve yardımcıları ceza aldı, Galatasaray yönetimi bu durumdan bile beni sorumlu tutacak. Yöneticiler ve hatta başkanları, 'Aykut Kocaman da neler yaptı' diyor. Ben Caner'in gördüğü kırmızıdan sonra hakeme 'Lan'dan adam atılır mı?' dedim cezamı yedim. Kaldı ki, tepki olarak itiraz hakkımı bile kullanmadım. Bunlar benim yakın zamanda yaşadıklarım.
"OYUNCULARIM ARKADAŞLARINI TEBRİK EDEBİLİR"
Ya 2007'deki derbiyi yaşayan futbolcularım? O günü yaşayan futbolcular bir konuşsun. Hâlâ aynı tazelikte o maçı anlatırlar. Şimdi gündeme geliyor, zamanında çabuk unutulmuştu. Bırakın alkışı biz saygıyı atılan sularla gördük. Her oyuncum Galatasaray'daki arkadaşını aramakta tebrik etmekte özgürdür. Zaten bu tebriği yaptılar da. Bu konuda kimseyi yönlendirmem, ama bu alkışın üzerine çok fazla gidildi."
"YAŞADIKLARIMIZA SAYGI DUYULMADI"
"24 Ağustos günü Futbol Federasyon bize yolladığı yazıda "Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsunuz" demişti. Takım olarak toplantı yaptık ve içimizden bazı arkadaşlar fedakarlık yaparak gidecek dedim. Çünkü diğer arkadaşların sezonu maddi anlamda rahat geçirmesi için buna mecburduk. Benim, mesai arkadaşlarımın ve futbolcularımın yaşadıklarına saygı duyuldu mu? Duygularımızı hep içimize attık. "2. Lig'e düşürün" bile dedik."
"ARIBOĞAN'IN UEFA KULİSİNİ UNUTMADIK"
"Galatasaray camiası sürekli Galatasaray üzerinden açıklama yapıyor. 3 Temmuz süreci yaşayan enerbahçe Kulübü, Galatasaray'dan manevi anlamda hiçbir destek görmedi. Ve o dönemde Lütfi Arıboğan'ın UEFA Müfettişi Pierre Cornu ile yediği yemekte yaptığı kulis unutulmadı. Fenerbahçe'yi kötüleyen aynı kişi şu an Galatasaray'da CEO. Bu durumu kabullenmek kolay mı? Benim o dönem yaşadıklarımı kim anlayabilir?
Alkışlamam sözünden sonra baya eleştirmiştim Aykut Kocaman'ı şimdi bu yazıları okuyunca ve şu 5-6 sene önceli sahayı denize çeviren gs taraftarının videolarını tekrar izleyince Aykut kocamana hak verim biraz alkışlamama konusunda.
Şekip Mosturoğlu'ndan rakip kadrolarını öğrenip, yazıyorum diyenlerin ellerinden gelecek alkışa ihtiyacımız yok zaten.
Acı falan da acayip arabesk olmuş, yenemedin, kazanamadın. İsteyen istediği gibi sevinir, Fatih Terim böyle yapmışsa da çok iyi yapmış. :) Kupayı kaldırmak da hakkımızdı, alkış muhabbetini medya çıkardı bence zaten gereksiz de kimin ne düşündüğünü anlamış oluyoruz bu sayede, bir yandan da iyi oluyor.
Arıboğan denildiğinde gülmekten kendimi alamıyorum ayrıca, Şekip Mosturoğlu nereden geldi Fenerbahçe'ye, Tahkim bizde, PFDK bizde diyen, kayıtlarda söyledikleri apaçık ortada olan adam TFF'den gelmedi mi ? Lütfi Arıboğan konusunda Cornu baz alınıyor, yalan söyleme ihtimali hiç yok tabii ki. Öyle olsa bahane bulunamaz, Cas davası neden çekildi hangi ülke menfaati diye sorulmasın diye sürecin içine sürekli Galatasaray'ı, Lütfi Arıboğan'ı falan çekmek çok güzel taktik. :)
Şahsi fikrim, kazanacak durumda olsak bile kazanmamalıyız. Unutmayın yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır :)
Oylamada beraberliğe oy attım. Kardeş kardeş berabere kalalım olsun bitsin.
Valla bu alkış olayı çok büyüdü ihtiyacımız yok öyle bir şeye bizi Arena'dayken elleri kalplerinde milyonlarca kişi alkışladı.
Saygi duyulmayi istiyorsan once saygi duyulacak bir takim yaratcaksin masa basi oyunlarina girmiceksin. ve kupayi kaldirmakta tabiki bizim hakkimizdi orada fatih hocaninda bagirmasi hakli kupayi orda alacaktik ya oyle ya boyle.
Kadıköy'de kupada alınır diye bağırdı diye Fatih Terim suçlanıyor. Bu bir devrimdi Kadıköy'de kupa kaldırmak her zaman görülecek bir şey değil. Ezeli rekabeti bile bitirebilecek bir olaydı nerdeyse. Tabi ki bağıracak kutlayacak Fatih Terim çünkü o takımın teknik direktörü tarih yazdı o gün.
Bizimkiler sahaya cikarken alkislasin tum stadi. Biz alkis malkis falan istemeyiz. Hele Aykut'un son söylediklerinde HIC istemeyiz.
Beyler seviyeli konuşun biraz.
Aykut , sinsi , çakal bunlar ayıp şeyler.
Alkış mevzunun Şekip bey ve yanındakilerinin ellerine bağlanması çok iyi olmuş kabul etmem gerekiyor bunu :)
Bu şike olayından önce ve sonra diye tablo yaparsak değişenlerin ne olduğunu görürsünüz. Bu olayların kimin işine geldiğini falan. Sözde amaç Trabzonspor'un şampiyonluğunu vermekti ama amaç ondan da öteydi bana kalırsa. Lütfi Arıboğan'ın önceki ve sonraki mevkisi , süreçte yaptıkları hepsi bunları teyit eder nitelikte.
Maça gelirsek ;
Sow Webo Kuyt
Emre Topal Meireles
Ziegler Egemen Yobo GG
Volkan
11'iyle çıkacağız gibi. Meireles olmazsa çok büyük ihtimal Caner oynar. Salih sonradan girer. Başarılar Fenerbahçe
gecen sene sampiyonlugu kacirdigimiz mactan beridir alex olmadan ciktigimiz butun maclarda basabas oynadik galatasarayla ama galibiyet alamadik. bu sefer kazaniriz diye dusunuyorum. alacagimiz 3 puanla yerimizi de garantilemis olacagiz. guzel bir galibiyet aliriz umarim.
Kesinlikle kazanırız.. Teknik olarakta fizik olarakta moral olarakta çok üstündeyiz FEnerbahceden.. Tecrübeli oyuncularla alırız bu maçı. ve seri biter.. handikap duvarınıda aşarız
Açıkcası her yoruma saygı duyarım ama ev sahibi olan biz bile böyle rahat yorum yapamıyorsak bence karşı tarafta bunu yapmamalı.
Yapar tabii ancak birşeye dayanması gerekir böyle yorumların fiziksel olarak üstünlük falan bunlar bence o dediğin olay için yeterli değil. Ben çok büyük bir fiziksel üstünlük göremiyorum..
Her neyse dediğim gibi her yoruma saygı duyarım buna da duyuyorum ancak katılmadığım ortada.
Bir sezondur her maç Baroni olmasın diye dua ettim ve bir gün kabul görmesini bekledim. O gün bugün benim için herşeyi geçtim Baroni'nin olmaması bile zevkle izleme sebebidir bu maçı :)
Çok mutluyum ve derbiyi iple çekiyorum, yarın gol atar yorumumu yapacağım bakalım yine tutacak mı ? :)
baronisiz nasil bir derbi olcak bakalim :D
Galatasaray'ı önde görüyordum ama Baroni'nin oynayamayacağını öğrendikten sonra açıkçası kafam epey karıştı, şaka değil :D Sırf insanlık namına, Baroni'nin ne kadar gereksiz bir oyuncu olduğunun anlanması için, Fenerbahçe'nin Baroni'siz oynaması gerektiğini ve Baroni'siz fark atmasını falan istiyordum fakat bu maç Galatasaray'la olunca... Olmuyor :D
Bugün günlerden şampiyon Galatasaray ! Allah'ın izniyle geleceğiz,yeneceğiz ve de gideceğiz.
Saldır Galatasaray !
Fenerbahçe camiası ne için saygı bekliyor yahu? :) Şike sürecinde çekilen acının saygısı mı olur? Sen adam öldüren birinin hapiste yatarken duyduğu acıya saygı duyar mısın? Türk futbolu zaten tek ayak üstünde zıplayarak giderken 3 temmuzun sorumluları sağlam bacağımıza da kurşun sıkarak bizi yere yığmadı mı? Tüm avrupa bize gülmedi mi? gazetelerde çarşaf çarşaf "şikeci türkler" yazılmadı mı? neyine saygı duyacağız bunun? Eğer camia olarak bu süreci Fenerbahçe'ye yaşatan yöneticilerinize ve başkanınıza karşı durup türk futbolunu ve takımınızı savunsaydınız o zaman mücadelenize saygı duyardık sayın KOCAMAN! Ama siz de çoğu Fenerbahçe taraftarı gibi şike suçundan hüküm giyenleri savunup onlar için mücadele verdiğiniz için bu konuda saygıyı hak edenler listesine maalesef giremediniz. Gönül isterdiki şike yapanları aklamayı amaç edinen bir kişinin TFF başkanlığını ve şikeden hüküm giyen bir başkanı desteklemek yerine , 100 yılı aşkın süredir ayakta duran bir kulübü savunsaydınız ama maalesef bu sınavda süre bitti ve sınav kağıdı da elinizden alındı.Değerlendirmesi ise gelecekte yapılır ve bu değerlendirmeyi de türk insanı yapacaktır. Geçer not alıp alamayacağınıza tek başıma ben karar veremem ama benim de notum bu havuza girecekse bu süreçte malum kişileri destekleyen insanlara notum "0" (sıfır) !
Maça gelince,Beşiktaş Fenerbahçe ile puanları eşitledi. Bu akşam Fenerbahçe'yi yenerek son hafta siragayı yakıp Karabük-Fenerbahçe maçını zevkle izlemek istiyorum. İnşallah takımımız bu keyfi bize yaşatır....
Volkan - Gökhan - Yabo - Egemem K. - Hasan - Topal - Emre - Caner - Kayt - Sow - Webo
Migros tribününde bişeyler olacakmış bakalım. Maçtan sonra umarım Çakır konuşulmaz.
Maçı izlemeye gitmeyecektim ama dün içimde böyle bir ''Git be Oğuzhan,efsane maç olacak'' tarzı bir his uyandı,inşallah haklı çıkarım ve Galatasaray lehine bir efsane maç olur.Şampiyon ayrıldık,şampiyon geliyoruz ama daha lig bitmedi :)
https://pbs.twimg.com/media/BJ_PFMrCAAERhsg.jpg:large
Kareografi var mı kareografi? A.yıldrım'ın söylediği meşhur 33. Hafta bugün :)
Sneijder'in yerine Elmander oynayacak diyorlar. Olur mı ki? Valla oynatırsa hocanın bir bildiği vardır. Bu maçtaki en önemli atrı yönümüz hareketli forvetlerimiz olacak. Zira fener savunması bunu pek sevmiyor. Alırız biz bu maçı.
Aziz Yıldırım ne demiş bu hafta için ?
''Galatasaraylılar, koreografi yapmışlar. Esas koreografi nasıl yapılır, 33. haftada Kadıköy'de herkese göstereceğiz''
Nerde var bu yazı Oğuzhan ?
http://www.ntvspor.net/haber/spor-to...arayli-giremez
18 Aralık 2012 tarihli haber.
Şınayder oynamıyor mu ?
2/1 biter bu maç 3-1 ya da 3-2.
http://www.footballuser.com/formatio...erbahce_SK.jpg
baronide oynamadığına göre, böyle bir kadroyla çıkar umarım keşke zieglerde olmasaydı
cidden bende merak ediyorum ne kareografisi yapcak acaba aziz yildirim.
Buda bizim kadro "bence"
Muslera
Eboue-Semih-Gokhan-Riera
Hamit-Selcuk-Melo-Amrabat
Drogba - Burak
Drogba'nın Chelsea'den kalan bir hesabı var Kadıköy'de , onu kapatmak isteyecektir :)
O maçta O'na sahayı dar eden bir Lugano vardı. Bezdirmişti resmen çıplak gözle izlediğim için rahatça söyleyebiliyorum. Şimdi öylesine etkili bir markaj uygulayabilecek stoper yok. Egemen'i (bana kalırsa istediği vakit çiğ çiğ yer Drogba) saymıyorum pek. Yobo'nun da son haftalardaki performansı Allahlık.Dolayısıyla En çok merak ettiğim noktalar Drogba ve Galatasaray formalı ilk (Kadıköy'deki) maçı olacağı için Burak.