oo bu çok güzel ama essien de azıcık fantazi olmuş kardeş :D
çogzl
Printable View
oo bu çok güzel ama essien de azıcık fantazi olmuş kardeş :D
çogzl
Şuan tek korkum taktik ekranında yapılan değişiklik.Komutlarla yeterli olacak mı.Gerçekten takıma hakim olabilecek miyiz,merak ediyorum.
Konuyu da ilgiyle takip ediyorum.Gelen yorumlara göre yarın oyunu bende alabilirim.
satış listesindeydi atladım yine gelmek istemiyo diyo menejere ama pzarlık yapıyo 7 istedi benden menejeride baya aç çıktı artık imza parası falan da transfer bütçesinden düşüyo kıran kırana sürüyo pazarlıklar ama adamlar gelmem demiyo artık güzel olmuş o değişiklik bide menejere %80 e kadar bonservis ortaklığı veriliyo galiba onu tam çözemedim ama
Savunmada ve şutlarda sıkıntı var,bir de kaleci degajlarında.Yan toplar dışında kolay kolay gol olmuyor yine,bunların dışında iyi.
Kaleci ve savunmadaki bazı saçmalıklar giderilse mükemmel bir maç motoru olmuş olacak
En sevindiğin olay basın toplantısındaki aynı soruların son bulması oldu.
Her toplantı soruları okuyorak cevaplama keyfi geldi
mesela Fenerbahçe maçından önce Fenerbahçenin en zayıf halkasının Volkan olduğunu büyük maçlarda hata yaptığını söyledim Schalke maçındaki ıskalamayı yaptı maçta cuk diye uydu benim demece :))
Bide reserve maçları kadroya giremeyen oyuncuların kondusyonuna pek bi etkide bulunmuyo rakiplerin çoğu profosyonel futbolcu olmadığı için olabilirmi bilemedim
İlk defa 3D ile oynuyorum. Yönetmen kamerasını da çok sevdim. Bu seneden itibaren 2D'ci den 3D'ci modaya ayak uydurmaya başlayacağım galiba.
http://img201.imageshack.us/img201/1548/63.png
betadaki save'i oyun çıkınca oynayabilcekmiyiz? yoksa yeniden oyunu açmamız gerekir mi?
http://img547.imageshack.us/img547/1386/2vd1.png
Çok iyi :icon_biggrin:
Ve tükürdüğümüzü yaladık :icon_smile:
http://img24.imageshack.us/img24/7253/mda2.png
http://img822.imageshack.us/img822/8513/fvo9.png
ahaha Ralph yalvarmış yönetime :D
bu taktik ekranını beğenmedim sadece direktiflerle yapmıslar hos olmamıs
Havadan açılan ortalar çok fazla yüksekten gelmiyor mu ?
Çok fazla gol oluyor maçlarda.
Attığım resimde 2 ön libero 3 ortasaha mr mc ml çıktım. Skor ortada :)
http://t1310.hizliresim.com/1g/l/tp3dp.png
Mac motoru savunma anlaminda kötü ama updatelerle düzelir bence bu olay. Yada yeni taktik sisteminde daha savunma olayini cözemedik sanirim.
Bir de her maçta sürekli sakatlıklar oluyor..
öncelikle gözüme çarpan olay transfer. geçen seriye göre fenerbahce için konuşuyorum avrupada olmamasına rağmen gelmek istiyen ve gelen oyuncular beni gerçekten heycanlandırdı. birde para olsa cok daha güzel olur. bi arkadaş oyuncu satmak kolaylaşmış yazmış ama bence hala aynı kimseye teklif yok. takitk bana alışamadığım icin garip geliyor. dark skin olmaması kötü olmuş. mac motorunda oyuncular sacma sapan hareket edebiliyor kaleciler rahat tutcağı topu sektirebiliyor. oyuncular taktik ekranında üstüne tıkladıgınızda gelen rol yıldızları bence cok cok iyi olmuş. ve dikkatimi ceeken en önemli şeylerden biri ezeli rakiplerden oyuncu alma konusu. frei icin gözlemci gönderdim ve gelmek istedigini ögrendim :D önceki oyunda mümkün degildi bu. sakatlıklar benide vurdu kadroyu tamamlıyamadım. türkçe ceviriye değinmek istiyorum. gecen seneye göre cok cok cok daha iyi olmuş cümleler cok daha anlamlı çevirenlerin eline emeğine sağlık.
Oyun geçen senelere göre çok güzel. Taktik ekranı eleştiriliyor ama çok iyi olmuş bence, önceden maç öncesi ayarlıyorduk ve maç esnasında müdahale zor oluyordu. Eskisini istiyenler maç başlamadan tüm taktikleri eskisi gibi ayarlıyabilirler. Yeni haliyle anında oyunun gidişatına göre taktik değiştiriyoruz, defansı öne çıkar, ofsayt taktiği uygula, kanatları kullan, pres yap gibi. Neticede teknik direktör değilmiyiz, maç esnasında maça müdahale etmezsek seyirciden farkımız kalmaz :) Değiştirdiğimiz taktiklerin maça yansıdığı çok net gözüküyor.Verdiğimiz komutlara göre uyumsuz seçimlerde seçilemez hale geliyor.
Bir diğer güzel özellik maç esnasında yardımcının uyarılarını anında uygulayabiliyoruz, uygladığımızda taktik ekranında ilgili komut otomatik olarak değişiyor.
Çok gol oluyor diyenler taktiklerini gözden geçirsinler, Kayseri Erciyes ile başladım, takım zayıf olduğu için kontratak ve ön liberolu oynatıyorum, genelde maçlar 0-0, 1-0, 2-0, 2-1 gibi skorlarla bitiyor. Sakatlık konusunda ise antreman yoğunluğunu normale alınca sakatlıklarda normale döndü.
Eleştirmek için kusur arasak muhakkak buluruz, eksikler muhakkak olacaktır zaten yapımcıda beta versiyonu için gördüğünüz eksikleri bizlerle paylaşın diyor.Birazda bardağın dolu tarafından bakmak lazım önceki senelerdeki demolarla kıyasladığımda daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Oyunu almayacağım bu sene diyordum ama dayanamayıp aldım. Şu ana kadar da pişman değilim.
Taktik ekranını beğendim. Eski haline getirilebiliyor mu bilmiyorum ama bu hali çok daha güzel. Mantıklı düşünürseniz gerçek hayatta da yaratıcılığın 15/20, pasın 10/20 olsun falan denmez; kısa pasla oynayın, alan daraltın falan denir bence. Tek problem bu sistemin maç motoruna nasıl yansıyacağı idi ki onu hala gözlemliyorum. Bence fena değil. Tabii çok az maç yaptım daha bakalım bir sezon falan geçsin de tam yorumlayabilirim. Ancak şu ana kadar istediklerimi yaptılar.
Maç motoru da fena olmamış. Söylenenlerden gollerin daha çok kanatlar ve varyasyonları ile gelmesi ve defansın nadiren saçmalaması dışında problem görmedim. Onları da normal karşıladım ben; abartılacak kadar olmuyor. Çok gol oluyor deniyor ama bende böyle bir problem de yok. 4 resmi maçın 2'si üst bitti; onlar da 2-1 ile derken 5. resmi maçı 3-2 kaybettim. Ancak skor normal; 2-1 gerideyken tek DC'ye dönmeyin. Çok pis kontra yapıyorlar; FM 2013'de pek olmuyordu.
Transfer sistemi de güzel gözüküyor. Aynı sayfada olması falan da zamandan tasarruf olmuş. Skin falan da beğendim.
Kısaca FM 2013'e bakarak bayağı iyi görünüyor şimdilik.
Beğenmediğim kısımlara gelirsek; ilki sesler. Kuru gürültü. Yine açtım ve direk kapadım. Ve de performans. Bana göre gayet iyi bir bilgisayarım varken menü geçişlerinde bile bekleme yapabiliyor.
Kısaca ilk izlenimim olumlu Beta olmasına rağmen. Birkaç sezon ilerleyince de böyle diyebilecek miyim bilmiyorum :)
fm 13deki şut saçmalığı devam ediyor mu? hani şu istemediğiniz halde bütün adamların kaleye şut atması olayı.
Oyuncu almak kolaylaşmış.Damiao'yu 5.75'e aldım gerisini siz düşünün.
Taktiksel açıdan tutarlılık sıfır, savunma anlayışı sıfır. Fenerbahçe ile her anadolu takımından en az 2 gol yedim her maçta, savunma çalıştırdım takıma herşeyi yaptım ama yok, bana mısın demedi.
Betanın benim gözümde karşılığı tam bir skandal. Tam sürümü bekleyeceğim yeniden başlamak için sanırım.
Fernandes'i satmayı deneyeyim dedim, 18'e talip çıktı ancak otomatik olarak reddediliyor. Direktörü de aradan çıkardım, herhangi bir teklifi kabul et dedim ancak yine de değişmedi.
http://img5.imageshack.us/img5/2563/62uc.png
bir mac yapabildim.sevindimi iyidi.hersey değişmiş.bence iyi bir şey.devam edince daha iyi anlar.şimdi başlar yine inşallah.süper ne diyim.
oyunu iki kere oynadım fenerbahçe ile.
ilki beta çıkar çıkmazdı. maçlar çok gollü geçiyordu. süper kupa finalinde gs'ye 5-4 yenildim. ligde çaykur rizeye 6-0 yenildim, kasımpaşayı 9-2 yendim.
dün 20 mblık updatedan sonra yeni bir oyun açtım. bilmiyorum tesadüf mü, maçlar artık bu kadar gollü geçmiyor daha realist skorlar alınıyor oyunda.
Kar yağmamasına rağmen (Alanya'da oynanan bir Alanyaspor maçında bile) kırmızı renkte topla maçlar oynanıyor. Ya da ligimizde sarı olan kış topu rengi turuncu yapılmış ve kırmızı tonu biraz fazla kaçmış da ben kırmızı olarak görüyorum.
http://img62.imageshack.us/img62/3640/e06q.png
http://img24.imageshack.us/img24/492/25ge.png
http://img707.imageshack.us/img707/62/6o43.png
Düzenleme: Birden fazla sekme açınca karıştırmışım. Ekran görüntüleriyle ilgili konuya yazmak istemiştim.
transferlerde kadro durumuna göre maaşı yükseltiyor oyuncu mesela rotasyonda 5bin istiyorsa siz 5bin i yakalamak için kilit oyuncuya alıyorsunuz ama oyuncu bu sefer 7500 e cıkarıyor daha önce bu yöntemle oyuncu transfer ediliyordu fakat bu sefer pek tutacaga benzemiyor :)
Yav ya ben sizlerle bambaşka maç motoruyla oynuyorum ya da Galatasarayda savunma yok :D arkadaş böyle bi şey olamaz forvetten kalecime kadar hiç kimse 1 kafa topunu alamadı fenerbahçeden :D 1 tane bile alamadık :D bütün kafa topları rakipte. Semih kaya neymiş arkadaş öyle durmadan adam kaçırıyor durmadan. Hücumda sıkıntı yok ama defans inanılmaz kötü. 2ye 1 sow sanki çay içiyor top sürerken :D
2005ten beri oynuyorum FMyi ilk defa tam anlamıyla maç motoru canımı sıktı. Yani fmde bu hataları alt liglerden takımlarla yapınca yaşıyodum. Şimdi Galatasary-Fenerbahçe derbisinde ve 10 kez. Hep derlerdi maç motoru kötü ben derdim normal. İlk defa ben diyorum maç motoru beni oyundan soğuttu ve nerdeyse tam anlamıyla özenerek yaptığım ilk maçımda
Oyuncu kiralama konusunda kavayı yiycem artık. Ne yapsam kabul etmiyorlar, iki oyuncu kiraladım ama 3 ve 4 sıkıntı :S
İngilizce çeviride yine bazı sıkıntılar devam etmekte. Örnekleyecek olursak,
Türkçe Çeviri
http://u1310.hizliresim.com/1g/l/tq0m8.jpg
Gerçekte olan
http://n1310.hizliresim.com/1g/l/tq0su.jpg
Tamamen zıttı
Klasik olarak Beşiktaş'ı alarak FM 14 macerama başladım.Yaptığım 4 hazırlık maçı sonucu şunu söyleyebilirim oyun Beta olmasına rağmen 13'e göre daha hazır bir görüntü çiziyor.Şuan her şeyden memnunum.1 sezon bitirip daha detaylı bir yorum yazarım.
ilk mesajımda savunma ile ilgili şikayetlerimiz yazmıştım ama ilerledikçe ve taktik olayına hakim oldukça toparladık durumu.
aslında bu bile gerçekçi bir durum takım alışana ve taktik oturana kadar sistem tamamen oyuncular üzerinden işliyor.
bir de direktiflerden takıma verdiğiniz komutlara dikkat edin rakibi rahatsız et derseniz üstüne birde topa dalı seçerseniz kırmızı kart potansiyeli yüksek ve oyuncular sürekli olarak rakibe hamle yapar bu da savunmada boşluklar doğurur.
rakibiniz ile aranızda çok büyük kalite farkı yoksa bunu tercih etmeyin.
ayakta savun - katı savunma yap ikilisi ise tam bir alan savunması örneği ancak defansif oyuncularınızın pozisyon alması zayıfsa çok gol yersiniz.
savunmalarınız yavaşsa mesela defansı öne çıkardığınız anda arkaya atılan toplarda sıkıntı yaşıyorsunuz.
ileride hava toplarına hakim oyuncu yoksa kaleciye degaj yaptırmayın zira rakip her topu alıyor ve anında hücum ediyor.
tempoyu yüksek tutup topa sahip ol, kısa pas yap seçeneği ile ilerlerseniz inanılmaz pas hataları ortaya çıkıyor.
benim gözlemlerim şimdilik bunlar. ilerledikçe yazarım.
bu arada ben yeni tktik ekranını beğendim gayet gerçekçi olmuş hem sadeleşmiş hemde taktik olarak istediklerinizi çok net yansıtabiliyorsunuz.
ayrıca takımın özllik dağılımı neticesinde yapamayacağı şeyleri istediğiniz anda oyun bunu size çok net hissettiriyor.
ben de biraz önce bir ton şikayette bulundum ama sanırım oyun bu sene ciddi olarak gerçekci dedikleriniz çok doğru..
BEn başka bir şeyden bahsedicem. Eminim söylenmiştir önceden. Antreman sekmesine girdiğimizde genel bakış kısmında ortada bir daire var: Genel antreman odağı. Altında yüzdeler yazıyor. Sanırım savunma hataları olsun hücumdaki aksaklıklar olsun ona bağlı olarak düzelecek. Böyle olması gerekiyor değil mi? Eğer bunu yapay zekaya oturtmuşlarsa helal olsun :) Tek sıkıntı dengeli sekmesi var bir de bana göre dengeli antreman odağını seçtiğimizde hepsine orantılı olarak dağıtmalıydı..