sanki yeni maç motoru ile taktik daha bi güzel oldu gelene geçene 5-6 sallıyorum maç basına 1-2 duran top golüm var :)
Printable View
sanki yeni maç motoru ile taktik daha bi güzel oldu gelene geçene 5-6 sallıyorum maç basına 1-2 duran top golüm var :)
Oyun güncelleştikten sonra hala oynamaya fırsat bulamadım ama maç motorunun çok çok şeyi değiştireceğini de sanmıyorum, taktiğin alt yapısı biraz sağlam :p
Teşekkürler.
Takımın moraline yerinde olsun, 2-3 maç seri galibiyet alsın, taktiğin gerektirdiği şartlar elinde olsun, daha çok 5-6'lar sallarsın inş : )
Evet maç motoru güncellemesinden sonra ilk maçımı yaptım, Karşıyaka kariyerimde ligdeki ilk maçtı, Maç motoruna biraz daha akışkanlık gelmiş diyebilirim, çoğu pozisyon senaryosu aynı olsa da oyuncuların grafiksel hareketliliği biraz daha akışkan. Sanırım en büyük değişikliği absürt kale direkleri üzerinden yapmışlar, malumunuz her maç istisnasız 2-3 top direkten dönerdi. Sanırım maç motoru üzerinde en büyük değişikliği kale direkleriyle dönen pozisyonların, oyun içi senaryodaki yerlerinin azaltması üzerinde olmuş.
Neyse sözün özü, Skordan da anlaşılacağı üzere taktiğimiz maç motorunun yeni şekline de uygun, daha iyi olabilir mi ? Tabi ki olabilir, taktik üzerinde geliştirme çalışmalarım devam edecek.
Tekrar hatırlatmakta fayda var, taktiği kendi takımınıza nasıl uygulayacağınız konusunda her türlü yardımı buradan ve özelden verebilirim, Bir kaç arkadaşımız bu yolla bana ulaştı ve kayıtlı oyunlarını bana gönderdi, yardımcı oldum ve bilgi paylaşımı yaptım. Örneğin Duran Topları kullanan oyuncularınız kim olacağı, diğer pozisyon alan oyuncuların seçimi bile alacağınız skorların kaderini etkiler, taktiği uygulayıp başarısız oluyorsanız, mutlaka bildirin, yardımcı olmaya çalışırım.
yeni güncellemeyi aksam yapayım oynayacagım bakalım nasıl olacak :)
2 gündür crash dump alıyorum sinir oldum kapattım oyunu..
Hocam Fenerbahçe ile bir kariyere başlayacağım ve bu taktiği kullanacam. fenerbahçe ile tavsiyeleriniz neler ?
Forvette komple forvet rolunde oyuncum yoksa firsatci veya false nine yapsam forvetteki oyuncumun rolunu bir sorun cikarir mi
Oyunda 3. sezonum taktikle ilk sezonum. Lig ve kupayı kazandım uefa finalinde chelsea ya kaybettim.
http://l1311.hizliresim.com/1h/x/v069l.png
linkte sıkıntı var galiiba indiremiyorum
Önerdiğim 11
Diğer Tavsiyeler: Öncelikle Gökhan Gönül ve Caner Erkin'e "Uzun sert taçlar atar" oyun tercihini kazandırmamız gerek. Bunu antrenman bölümünden halledebilirsin. Gökhan Gönül'ün rolü gereği eksik bir yeteneği bulunmuyor, bireysel olarak "Standart Bek" olarak çalıştırabilirsin. Caner'in ise pozisyon antrenmanının yanı sıra (DML) sırasıyla Markaj, Top Kapma ve Pozisyon Alma yeteneklerini geliştirmek gerek, rolüne uygun bir oyuncu haline gelecektir.
Egemen-Alves ikilisini 11'e yazdım ancak transfer edebilecek kaynak yaratabilirsen, Egemen yerine Sezer Özmen veya Koray Günter iyi bir hamle olacaktır.
Meireles ve Emre pozisyonlarında ideal oyuncular, Ancak oyuna başlar başlamaz 6 ay sonra sözleşmesi bitecek olan Keisuke Honda'ya imza attırıp, Devre arasında da Meireles'i elden çıkarırsan, hem Meireles'ten yaşça daha küçük kaliteli bir oyuncuya sahip olursun hem de üzerine para kazanırsın. Kornerleri MC'de oynayan oyuncuya kullandırmazsın, Genel de AMC'de oynayan oyuncu (bu durumda Emre) kullanırsa, korner taktiğimiz işlevini görmüş olacaktır.
Kuyt MR için ideal bir oyuncu değil ancak kadro içindeki en ideal isim. Ancak Kuyt'ı satıp oyun başlangıcında Juventus tarafından satılık listesine konulan Simone Pepe'yi transfer etmek, iyi bir hamle olabilir.
Hücum alanına gelirsek bana kalırsa Emenike ve Sow'u değişmeli olarak kullanmak akıllıca olabilir. Kiradan gelecek olan Stoch AML için ideal bir oyuncu ancak bize bir AML lazım. Oyun başında Benfica tarafından 8 milyon € civarında satılık listesinde olan Nicolas Gaitan'ı transfer edebilecek kaynağı bulur ve bu transferi gerçekleştirirsen, sezon boyunca bir sakatlık olmaması durumunda rahatlıkla +15 gol çıkaracaktır. Ayrıca oyuncu kiralamaya da uygun ancak böyle bir oyuncuyu satın almak en güzeli.
Cristian, Yobo, Holmen ve Kadlec yolcu edilebilir, bunlardan ne kadar kazanırsan kârdır. Hoş Cristian'ın bonservisinin %66'sı başka kulüplere gidiyor, bunu da unutmamak gerek.
İyi eğlenceler.
Komple forvet yardımcı forvet'in teknik becerisine, fırsatçı golcünün gol atma becerisine ve pivot santraforun gücüne sahip bir oyuncu, Eğer rolü fırsatçı golcü yaparsan, sadece gol koklayan bir oyuncu haline gelir, yani bir Emenike olur, Burak olur. En büyük amaçları savunma arkasına sarkmak ve golü koklamak. Ancak bizim istediğimiz bir Cardozo, hem o gol amacını taşıyacak hem de geriden gelen oyunculara koridor açıp servis yapacak (özellikle AML) bu yüzden roller önemli.
Tebrikler güzel bir sezon geçirmişsin, bir kaç takviye ile beraber daha iyisi de olabilir, En azından Şampiyonlar Liginde yarı final veya bir final. Sanırım Candreva AML oynuyor, en fazla golü o attığına göre : ) Ayrıca MC oynayan Alper Potuk, Duran Top taktiğinden sağlam gol bulmuşa benziyor.
Kontrol ettim ve indirdim şuanlık bir sıkıntı yok.
yeni güncelleme ile taktigi denedim ancak sürekli sol taraftan bindirme yiyorum ve defans arkasına cok kacıyorlar taktik yeni güncelleme ile tutmadı gibi..
İki yönlü bek olarak kimi kullanıyorsun, Ben de Atila Turan oynuyor, 3. sezondayım Fiziksel olarak da çok iyi durumda. Hem ileride hem de geride rahatlıkla idare ediyor ve maç başına 13-14 kilometre koşuyor. DML'nin fiziksel olarak kuvvetli olması lazım, kuvvetli olacak ki açık vermesin. Şimdi yaşadığın 2 probleme karşı önlem alalım. Takım taktiğine ekleyeceğin 2 şey ;
Takım komutlarına gir ve Oyun şeklinde bulunan "Daha geride savunma çizgisi" komutuna tıkla, böylece rakibin arkada boş alan yakalamasını bir nebze engelleyecektir.
Oyuncu komutlarına gir, DML'yi seç ve Hareketlilikte "Daha dar alanda oyna" komutuna tıkla, böylece DML'nin savunma ağırlığı %51 olacak ve savunmayı güçlendirecek.
Candreva MR oynatıyorum çokta asist yaptı ama onu sattım
Evet roller önemli dedigin gibi ama gs da kullaniyorun bu taktigi buraktan verim alamiyorum KF olarak vasatin üstüne cikmiyor.
İlk yarının sonuçları..
http://u1312.hizliresim.com/1j/1/v265j.png
http://u1312.hizliresim.com/1j/1/v265n.png
Oldukça başarılı olmuş taktik. Ofansif yönden çok iyiyiz. Ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımıyı. 17 maçın hemen hemen hepsinde en az 20 şut atmışız kaleye. Kendi evimizde oyunun tek hakimiyiz. Deplasmanda oyun dengede gibi görünse de gene bol şut atarak sonuca gidiyoruz. Dirk Kuyt inanılmaz oynuyo sağ kanatta Yılın Futbolcusu seçildi zaten. Tek sorun AML. O tarafta oyuncum olmadığı için Sow oynuyo ve pek verimli olamadı şu ana kadar. Fernandes ve Koray Günter'e imza attırdım onlar da gelicek diğer sezona.
Antrenman olarak sezon boyuncu Takım Uyumu-Takım Çalışması olarak kullanıyorum. Bu doğru mu ? Değiştirirsem nasıl yapmalıyım ? Bir de Salih için bireysel antrenman öneriniz var mı ?
@enesx86
İyi performans göstermiş Candreva, satmasaydın keşke.
@mustinho03
Kaçıncı sezondasın bilmiyorum, Drogba için birebir rol ama Burak için o rol fazla kaçar. Yapman gereken Burak'ı iyi bir paraya elden çıkarıp sağlam bir -Komple Forvet- transfer etmen.
@jevox06
Tebrikler takımın harika gidiyor, Üstte de dediğim gibi Sow "İçe kat eden" AML özelliğini tam olarak yerine getirebilecek özelliğe sahip değil, Misal topu aldığı zaman kaleye dikine top sürmesi ve topa hakim bir oyuncu olması lazım ama Sow'da Dribbling yeteneği çok düşük, buna müsait değil. O bölge için sezon sonunda gelecek Stoch'u kullanmak yararlı olacaktır. Takım antenmanını artık değiştirebilirsin, çünkü hem sisteme alıştılar hem de bu kadar sürede oyuncular birbirine alıştılar, Dengeli ve Hücum Hareketi - Savunma antrenmanı ve Duran Top çalışmalarını belirli periyotlarda verirsin, çalışsınlar. Son olarak Salih içinse mümkün mertebede oynatmanı ve Fiziksel özelliklerini birer birer geliştirmeni tavsiye ederim +11 altında fiziksel özelliği olmasın, Daha güçlü bir oyuncu olacaktır daha sonra Top Kapma becerisini yükseltmeyi denersin ancak o yetenek çok düşük girildiği için uzun bir süre onu yükseltmekte zorlanacaktır.
beşiktaşta iş yaparmı acaba
Adnan januzaj dan oyun kurucu olarak hic verim alamadim bu taktikte sen nerede oynatmami onerirsin sneijderi sattim
Hocam öncelikle taktik çok başarılı tebrik ederim ilk maçımda 5-3 lük bir galibiyet aldım ancak bi arkadaşta belirtmiş daha önce ilk maçımdan 2 penaltı yaptı stoperlerim bu taktikle mi alakalı ?
Hem de fazlasıyla, buna müsait bir kadrosu bulunuyor.
Adnan Januzaj'ı oyun içinde hiç denemediğim için nasıl bir oyuncu olduğunu, hangi özellikleri taşıdğını ve oyunu nasıl yönlendirdiğini bilmiyorum. Ancak oynadığı pozisyona ve rol gereklerine bakarak uygun bir pozisyonda oynatabilirsin, hangi bölgeye daha uygun yetenekleri mevcutsa, en fazla verimi orada alabilirsin.
Daha önce verdiğim cevabın aynısı verebilirim, Bir kaç hafta daha ilerle, 10. haftaya kadar gel mesela, Eğer penaltı sayısı absürt rakamlara ulaşıyorsa el atarız, çünkü bende hala böyle bir durum söz konusu değil.
sol tarafta hasan ali kaldırım var onu transfer ettim ancak cok adam kacırıyor kendisi.
tekrar deneyecegim taktigi..
Hasan Ali "İki Yönlü Bek" oynamaya müsait bir oyuncu ancak Güç ve Denge fiziksel özelliklerini geliştirmeli, bunlar eksik olduğunda *özellikle güç* çok çabukl yorulur ve oyundan çok çabuk kopar bu da onun bölgesinden fazlasıyla atak yemene sebep olur. DML'miz takım içinde en fazla koşan oyunculardan biri olduğu için fiziksel olarak kuvvetli olması lazım, Zaten maç içinde kondisyon durumlarına baktığınız zaman *sakatlık ve darbe alma durumları dışında* kondisyonu hızlı bir şekilde düşen oyuncuların başında gelecektir.
Bu taktikle Konyasporla mucizeyi gerçekleştirip avrupa ligine katılıyorum:D emegine sağlık hocam muhteşem bir taktik
Edit: Bir sezonda 8-9 defa penaltı yaptık bu da normal zaten hep aynı isimler yaptığından dolayı biraz da çirkefliğe bağlıyorum:) hocam taktiğin bu yönden etkisi yok yani
Öncelikle geri dönüş yaptığın ve bilgilendirdiğin için teşekkürler, takımınla sağladığın başarı içinse tebrikler. Penaltı için olmasa bile ciddi sayıda faul problemi gözüme çarpmıyor değil oyuncuların durumları kadar takım taktiği de bunu tetikleyebilir. v3'te üzerinde duracağım konulardan biri olacak.
Oyun kurucu pozisyonunda kimi oynatıryorsanız kesinlikle parlıyor değerini 4 e 5 e katlıyor ve İçe kat eden oyuncu ve forbet te kimi oynattıysam istikrar sağlayamadım. Kimler oynatmadım oralarda :) Ama çok başarılı bir taktik Roma ile ilk sezon şampiyon oldum devre arasında sadece Hondayı alarak :)
valla benmi indiremedim hatamı var anlamadım ama hotfile sitesinden indiremedim,normal indirmeyi tıklıyorum ama indirme baslatmıyor...yane eger mumkunse size zahmet olmazsa baska bi indirme sitesinden yukleme yapabilirmisiniz...
Ben üç rolden de verim alıyorum, tabi bunda oyuncuların kalitesi, ligin standartı, rakiplerin durumu ve taktik anlayışı da etkili.
Gün içinde geliştirdiğim v3'ü yayınlamayı düşünüyorum, son rütuşlar. Farklı indirme sitelerinden linklerle ilk mesajda olacak.
Hocam orta sahaya Fernandesi aldım. Ofansif alanda verimli olur şüphesiz ama Top Kapma özelliği 5. Bu problem olur mu ? MC de oynayacak muhtemelen
Fernandes AMC'de daha etkili olabilir, MC'de top kapma önemli bir yetenek üzerine rol olarak "Defansif Oyun Kurucu" olarak görev verdiriyoruz, Bu rol için önemli olan teknik özelliklerden biri de "Top Kapma"
Fernandes yine de oynar mı? Tabi ki oynar. Ayrıca üstün becerisi sayesinde hem Duran Top taktiği sayesinde hem de dönen topları tamamlamasını düşünürsen 10+ golü rahatlıkla çıkaracaktır, Sadece orta alanda başlayan savunma gücü biraz kırılgan olacaktır.
Aslında sormamın nedenlerinden biri de şu. AMC ve MC'de banko oynayacak 3 oyuncu var. Salih,Emre ve Fernandes. Şimdi Salih çok iyi gelişiyor AMC'de ve 29 maçta oynadı geçen sezon 7.98 ortalama aldı. Bende oynatmak istiyorum onun için Fernandes ve Emre'yi dönüşümlü oynatmak istiyordum MC'de. O zaman Emre'yi MC Fernandes ve Salih'i de dönüşümlü olarak AMC'de kullanırım.
Evet arkadaşlar sistemimizin v3 güncellemesiyle tekrardan karşınızdayız. Sistemi güncellerken burada sizlerin karşılaştığı sorunları baz almamın yanı sıra, maç motoruna biraz daha adapte olma ve daha hızlı skora gitme adına bir takım değişiklikler yaptık.
Değişiklikler ;
- Takım komutlarında değişim gerçekleşti.
- Oyuncu komutlarında değişim gerçekleşti.
- Faul ve Penaltı problemi yaşayanlar için önlem alındı.
- Duran Toplardaki rakip önlemlerine karşı ikinci bir organizasyon hareketi gerçekleştirildi.
- Duran Toplarda Defansta ve Ofansta oyuncuların konuşlandığı bölgeler değiştirildi.
Standart Lig Mücadelesi
http://u1312.hizliresim.com/1j/4/v5hjk.jpg
Üst Düzey Lig Mücadelesi
http://u1312.hizliresim.com/1j/4/v5gx0.jpg
Üst Düzey Kıtasal Mücadele
http://u1312.hizliresim.com/1j/4/v5gxq.jpg
Taktiği ayarladıktan sonra denk gelen 3 tane maçın profilini özellikle almak istedim, Mücadele düzeyi ve Arenası ne kadar üst düzey olursa, takım sertliği o derece yükseliyor. Oyuncular birebir pozisyonlarda daha dikkatli davranıyor. Her ne kadar önlem alsak da Hırçınlığı yüksek olan oyuncular yine kartların müdavimi. Ayrıca hızlı oyunumuz direk skora yönelik olduğundan topa hakim olma ve orta alanda top çevirme ikinci planda. Maç içinde yapacağınız ufak tefek değişimlerle "Takım komutlarında" özellikle skor olarak avantajlı olduğunuz durumlarda, topa hakim bir oyun felsefesine dönebilirsiniz. "Verilecek komutlar: Daha Düşük Tempo, Topa Sahip Ol, Kısa Pas"
Not: v2 ile başarı sağlayan ve problem yaşamayanların v2 ile devam etmesini öneririm, v3'teki oyun felsefesi ve değişiklikler takımınız üzerinde pozitif etki yapacağı kadar negatif etki de yapabilir. v3'te amaç, v2'de başarılı olamayan takımların oyun felsefelerine yönelik değişikliktir.
İndirme linki ilk mesajın en altındadır, İyi Eğlenceler.
Uleyn Ne Çok Paul Walker Hayranııymışsın Ailesi Bu Kadar Üzülmedi :icon_evil:
Başlık Sakıncalı İbo Bence Değiştir :)
v3 ü rizede denedim işe yaramadı
Paul Walker'ı tanımadığım gibi film serisini de pek izlemiş sayılmam (: Başlık direk taktikle alakalı dede.
Bu Rize'de tempo yapacak ve hızlı, dikine oynayacak oyunlarının olmadığını gösterdiği gibi taktiğe alışma süreci istediğini de gösteriyor, mesela taktik üzerinde yapacağınız en ufak değişiklik bile tüm taktik anlayışın %100 olduğu bir düzeni geriye itebilir ve taktiğe alışma için tekrar zaman ister. Mesela ben taktiği kendi takımıma uygulamaya başladığım zaman full olan tüm yatkınlık durumlarının mevcut hali ;
Düşen her özellikle v2 ile v3 arasındaki anlayış farkından kaynaklanıyor, takımınızın yeni düzene alışması, oyuncuların bu düzene uygun yapıda olmasına ve zamana bağlı.
Bu arada arkadaşlar Takım komutlaryla - Oyuncu komutları arasında bir çakışma gözlemledim, Takım komutları sıkıntı yarattığından dolayı tamamen oyuncu komutlarıyla ufak bir düzen/değişiklik yaptım.
v3'ün son hali ilk mesajda ve burada : http://uploaded.net/file/6pct44us
V3 yükledim ve takım komutları yok oldu taktikte yok yani anlamadım birşey :)
Bir üstteki mesajda takım komutlarıyla - oyuncu komutlarının hızlı oyun için çakışma yarattığını bu yüzden tamamen oyuncu komutlarıyla taktikte düzeltmeye gittiğimi yazdım sanırım, gözden kaçmış olmalı (: Oyuncular birebir verdiğim görevleri yerine getirecek ve mücadele edecek. Takım komutlarını ise maç içindeki duruma göre sizlere bıraktım. Örneğin önde olduğunuz bir müsabakaysa ve zaman geçirmek istiyorsanız "Sakin Oyna" komutunu, Gol atmaya ihtiyacınız olduğu bir anda "Rakip Savunmanın Üstüne Git" komutunu kullanabilirsiniz. Takım komutları olmadan da oyuncular role uygun verdiğim komutlarla istenileni yerine getirecektir, İnce ayrıntılar sağlam, geniş bakış sizin maç içindeki durumunuza bağlı.