Eskişehir'deki Jorquera iyi topçuya benziyor.
Printable View
Eskişehir'deki Jorquera iyi topçuya benziyor.
erkan müthiş plase vurdu 2-1 oldu
golün geleceği belliydi. erkan zengin 2-1.
Pofff ne goldu be
Kuyt imkansızı başardı. Atamayana atarlar oldu birazda.
Gün geçtikçe dibe vuran bi Gökhan Gönül var ne yazıkki. Sağ kanat otoban oldu yazık. Dönemeyeceksen çıkma ileri be çocuk.
O golleri kaçırırsak yeriz golü. Beraberlik çıkartmamız lazımdı en az mağlubiyet kötü oldu ama belki oluşan rehaveti kaldırır ortadan. Forvetsiz çok canımız yanar ayrıca.
hadi geçmiş olsun.
Cepten yedik puanı, tebrikler Eskişehir maç hakkında tamamen yanıldım. Emenike'nin olmayışı başka bir yedek forvetimizin olmayışı bizi yenilgiye götürdü.
Ama Holmen ile başlamak hata oldu demiştim; Holmen'in çıkıp Mehmet'in girmeside bana göre hata oldu.
Sıkıntı değil. Arada bir maç kaybedilir. Bir santrafor kesin alınır artık. Haftaya kazanır, devam ederiz.
Meireles'e nasıl bu kadar dayandı anlamadım.Bu kadar kaçan pozisyondan sonra iyi oldu maglubiyet.Artık son dakikaya güvenerek oynamayız.
Kredimiz vardı birazını tükettik. Haftaya Sivas deplasmanından 3 puan çıkartmamız lazım.
Sağlık olsun puan kayıpları tabiki olacak lig bu sonuçta. Bu maçı unutup diğer maçlara bakmalıyız artık.
Ersun Yanal bu saçma taktikle oynadığı sürece biz hep zorlanırız. Sahada Meireles gezinirken Holmen'i çıkarınca maçı verdi. Kendini daha maça başlamadan şartlamış Holmen'i çıkarıcam diye. Adam sahadayken Eskişehir top yapamıyodu ne zaman Holmen çıktı Eskişehir rahat rahat gelmeye başladı. Tabi golü kontradan yedik ama asıl maçı kaybettiren o değişiklik oldu bence. Haftalardır bu Kuyt'ın oynamaması gerekir diyodum ve yine diyecem. Bir oyuncu bu kadar çok top kaybı yapar mı? İstediği kadar koşsun bana bi faydası yok, topu kaybetmesin en başta. Meireles yine hiçbir şey yapmadı, Sow ortaya geçince yine kayboldu ve en büyük lafım Topal'a. 2. yarı bütün topları rakibe attı, yediğimiz golde veremediği pas da inanılmazdı.
Şimdi Webo da sakatlandı bakalım ne olacak. Yine transfer yapmadan devam kararı mı çıkacak. Şu Gökhan Gönül de mümkünse antrenman yapsın artık, sanki sadece maçlara çıkıyormuş gibi bir hali var.
Maçın kaybedilmesi önemli değil ama bir takım hatalarından hiç mi ders almaz. Sene başından beri şu saçma taktikle devam ediyoruz, artık değişmesi gerek bunun. Tabi oyuncuların da değişmesi lazım. Mümkünse Kuyt ve Meireles artık kulübede otursunlar, ya da tribünde. Şu uzun top ısrarını da anlamış değilim. Bir tane hava topu alamamışız ama ısrarla hava topuna devam ediyoruz. Maçın son pozisyonu ben kenardan yırtındım resmen oradan top şişirilmez diye ama yıllardır futbol oynayan adamlar bunu düşünemiyorlar.
Çok dolmuşum kusura bakmayın daha anlatacak çok şey var ama...
1 hafta daha eksildi geçen hafta aldığımız avantajı harcadık sadece kıyametler koparmaya gerek yok. Sadece düşen bir form var ve eksilen forvetler sorun olarak gözüküyor. Ki Galatasaray'ın yarın kazanacağının garantisi yok ( bence kazanıcaklar ama oynanmadan bişey diyemeyiz )
Bu yenilgi elbette çok bir şey kaybettirmez Fenerbahçe'ye ancak gelecek haftaki Sivasspor deplasmanıda çok zorlu olacak. Sivasspor kendi evinde çok iyi oynuyor.
F.Bahçe'ye yerli bir forvet şart bence. Hatta yabancı kontenjanı da 1 kişilik açılmışken hücuma dönük yabancı orta saha da alınabilir. Aksi halde, bugün olduğu gibi gol sıkıntısı yaşamaya devam ederler, sakatlık durumunda.
Eger Galatasaray gecen hafta kazanabilseydi bu hafta cok farkli seyler konusuluyor olabilirdi lig hakkinda fakat Fenerbahceli arkadaslarimiz rahat olsunlar bence iyi ya da kotu oyunla haftalari tuketiyolarlar.
holmen o kadar hafta oynamamasina ragmen bence iyiydi iyi oynadi bugun ersun hoca yanlis degisiklik yapti bence..
Ertuğrul Sağlam'ın oyuncu tercihlerine şaşırdım bugün neyse ki Kamara ve Necati'nin girmesiyle Eskişehir'in pas yüzdesi ve oyun hakimiyeti arttı sonucunda golü de buldu ve maçı kazandı.Fenerbahçe ise ayağına gelen fırsatları değerlendiremedi.Ayrıca Fenerbahçe'nin eski ritminin devam edeceğini düşünmüyorum bundan sonra.
Aslında Galatasaray'ın puan kaybetmesi degil olay, Galatasaray'ın bu kadar umutsuz ve kötü oyunu olmasa, kalan tüm maçlarını kazanabilse veya sadece bir beraberlik daha alsa şampiyonluk şansı %99. Ama bu kötü oyunla maalesef bunu bekleyemiyoruz. Fenerbahçe şampiyonluga çok yakın.
Geçmiş olsun..Yönetim ve Ersun Yanal'a selam yollayalım.
Bir aksilik olmaz ve Galatasaray hata yapmazsa bence 5-6 hafta sonra lider ve sene sonunda Şampiyon Gs olur...
Kuyt'ın elle müdahalesi, boş kaleye defans üzerine vurulan toplar, boş pozisyonlarda plase vurmak yerine sert vurmaya çalışmak ne yazık ki Fenerbahçe kaybetmeye oynuyormuş gibiydi, kuyt her bulduğu topu aya göndermek için çabaladı neredeyse, sabri bile bu kadar şut bulsa en azından bir tanesini gol yapardı. Kuyt aşırı derecede rahat oynuyor gibi geldi, eğer ben Ersun Yanalın yerinde olsaydım bırak ilk 11, ilk 18e bile dahil etmezdim, ta ki aklı başına gelsin, yoksa bu oyunla Fenerin canı daha çok yanacak gibi, ek olarak geri dönemeyecek oyunculardan ısrarla ileri çıkmasını isteyen Yanal, eğer bu sene Fenerbahçe Avrupada oynasaydı, her gelen takım 2-3 gol atacaktı, biraz akıllı oynayan takımlar zaten Fenerbahçeye karşı kontra atak oynayıp gol buluyorlar, bugün erkanın sol kanatta ne kadar boş kaldığını gördük, hele erkanın attığı golde sağ kanatta ki oyuncuyu görseydi Necati, sağ kanadında ne kadar boş olduğunu görebilirdik
bu galatasaray korkunuzu anlamak mumkun degil.
birincisi eskisehir zor bir deplasmandi, 1 puan bile iyi olurdu. kaybedilen birsey yok. gemileri yakmak luzumsuz.
ikincisi gs camiasi bile bu sezonu kapatti, gelecege yonelik planlar pesinde.
bu sene sampiyonluk buyuk ihtimal fenerde, endise edilecek bir sey varsa o da onumuzdeki 5 yillik surectir. gs bu yapilanmayla devam ederse yeniden tepeye gecer. bu sene icin gram suphem yok benim. gereksiz telas yapiliyor.
o zaman guvensizligin bos yere diyeyim. dengesiz falan degil ki takim. hic mi yenilmeyecek bu takim. barca bile bugun valenciaya yenildi. gemileri yakacak kadar kotu de oynamadik. cabuk ofkeleniyoruz, sakin olup hedefe kitlenmek lazim. taraftarin ufak bir guvensizligi pahaliya mal olur. bu kadar avantajli durumdayken takimi ve hocayi hedef tahtasina koymak buyuk hata olur. 5 hafta sonra 2.olursa konus ama simdi sirasi degil bence.
takım kötü oynamıyor, sadece şansızdı bu maçta, kötü oynayan Kuyt'tı, rehavete çok kapıldı, onun dışında takım olarak iyiydi Fenerbahçe, ama ne yazık ki son vuruşlarda istediğini alamadı
Valla dengesizliği falan boşverin de Webo'nun sakatlığı ciddiyse eğer, Emenikesiz webosuz iki hafta bile Fenerbahçe için çok büyük sorun olabilir. (bkz: muslerasız sneijdersiz haftalar)
Tamam 5 hafta sonra tekrar durum değerlendirmesi yaparız o zaman. Ama takımın ciddi şekilde takviye edilmesi ve bazı oyuncuların yedeğe çekilmesi lazım...Çünkü takım bir kaç haftadır bayağı kötü oynuyor.
Kuyt vasat , Volkan,Alves,Gökhan çok kötüler...
Puan farkı 11 iken okulda tüm arkadaşlara ligin ikinci yarısında ilk 6 haftanın şampiyonu belirleyeceğini söyledim durdum. Geçen hafta Galatasaray yense bu akşam çok daha net bir görünüm olacaktı fakat fırsat teptik.
Eskişehir (D),Sivas (D),Kasımpaşa,Elazığ(D) , Gençlerbirliği , Trabzon (D)
Bahsettiğim 6 maçlık periyotta ben Fenerbahçe'nin maksimum 10 puan çıkaracağını düşünüyorum ki bu da 8 puan kayıp anlamına gelir.
İşte asıl nokta ise Gaatasaray'ın ;
Bursa , Eskişehir , Antalya (D) , Beşiktaş , Rize (D) , Akhisar
maçlarından kaç puan çıkaracağı :)
çok iyi gol yedik
Alperin acilen iyileşmesi gerek
Nispeten doğru ama eksik değerlendirme hocam :)
Fenerbahçe'nin Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanları da var.
Galatasaray'ın yarın kazanacağını düşünürsek fark 7 demek olur.
Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa zaten Fenerbahçe'yi ASY'de yenmek zorunda, olur fark 4 puan.
Fenerbahçe'nin Sivas, Trabzon, Gaziantep, Beşiktaş ve Akhisar deplasmanları
Galatasaray'ın ise Karabük, Sivas, Trabzon deplasmanları var riskli maçlar olarak.
Buradan hesap edelim artık kimin ne kadar şansı var.
Galatasaray eğer iyi oyun oynuyor olsaydı şansımız %75 diyebilirdim çok rahatlıkla. Ama şu anda Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı %75.
Zamanında Erkan'ı bedavaya vermiştik Eskişehirspor'a,iyi bir alternatifti aslında,neden gönderilmişti anlamamıştım.Şimdi biz Eskişehirspor'dan günahlarını istesek,bedavaya vermezler.:) Zamanında Eskişehirspor ve G.Antep'e yaptığımız kıyakları kendimize yapmıyoruz vallahi.
galatasarayin evinde bjk fenerbahce kasimpasa bursa ve eskisehir gibi kuvvetli ekiplerle maclari var. bu maclari cepte gormek yanlis olur. ayrica gs nin deplasman karnesi bu sene malumunuz. fener sadece icerdeki maclarini kazansa 21 puan eder. yani 65 puan. ben 70-75 araliginin yeterli olacagini dusunuyorum sampiyonluk icin. deplasmanda da 8 macta 10 puan cikarir herhalde fener. gs olaganustu bir degisim gostermeli ki sampiyonluk icin sansi olsun. bjk eksik macini alirsa sampiyonluk yolunda daha cok sansi var diye dusunuyorum. kasimpasa maci onlar icin cok onemli.
Abartılacak bir mağlubiyet değil bu. Webo çıktıktan sonra top kazanıp hızlı şekilde hücuma çıkıyorduk Kuyt kaçırdıklarını atsaydı başka şeyler konuşur olurduk. Forvet eksikliği iç saha maçlarında sıkıntı çıkartır diye düşünüyorum çünkü bugün 2 forvet ile de iyi oynadık hatta hazır bir Emre olsaydı sahada 2 forvetli sistem diğer sisteme göre daha sağlıklı olurdu bizim için.
Ne zaman şu takımın bir B planı olur o zaman bu takım adam olur. Maç berabere ve yenik devam eder oyuna 4. forvet sokulur (Webo, Sow, Emenike, Kuyt) forvetlerden biri sakatlanır diğeri de yoksa oyuna 4. göbek ortasaha konulur (Emre, Meireles, Holmen, Topal) zaten ne düzende oynadığımız daha doğrusu ne oynadığımız da belli değil. Fenerbahçe adı, milyon €'luk futbolcuların bireysel çabaları ve sonuç.
Bazıları sonraki haftaların puantajlarını falan çıkarmaya çalışıyor daha doğrusu renkdaşlarım bu konuda karamsarlığı kapılıyor ancak bu kadar plansızlık ve kötü yönetime rağmen bu kadar puan farkıyla önde olmak Allah'ın bir lütfu.
6 haftada 8 puan kaybetmeyeceğiz. Hayal bu. Başka bir şey değil.
bahsedilen 6 haftanın ilki bu hafta oynandı ve Kuyt ateşe attı takımı.Kaldıki gerçekten acaba yenilmek mi istiyor bizimkiler dedim ben bir ara. Neden böyleydiler anlamadım.
Kalan maçlara gelecek olursak, biz sivası sivas'ta yeneriz. Kasımpaşa,Elazığ ve Gençleri'de zaten yeneriz,kalıyor bir tek Trabzonspor. Onlarında sahalarında mutlak favori biz oluyoruz her zaman. Yine bir sürü olay çıkar Baroni bir gol atar kazanır geliriz.
Son olarak sevsek de sevmesek de Baroni>Meireles>Holmen.