Kayıtlı ve kayıtsız ölen işçi sayısının 400'ü geçtiği söyleniyor. Partilere,örgütlere vs gelen bilgiler.
Printable View
Kayıtlı ve kayıtsız ölen işçi sayısının 400'ü geçtiği söyleniyor. Partilere,örgütlere vs gelen bilgiler.
Senin Allah'ına kurban be! :icon_sad:
[YOUTUBE="Vj1PD7OrLwE"]Helal Olsun[/YOUTUBE]
Son haberlere göre ise ölü sayısı 205'e yükseldi deniliyor (bana göre daha fazla) ve milli yas ilan edildi.
Abi böyle insanlar var bizim ülkemizde bu kadar art niyetsiz bu kadar dürüst.
Bu insanların üzerinden prim yapanlar var yazıklar olsun...
Arkadaslar kayıtsız işci yok deniliyor dün gece boyunca takip ettim Halk Tv'yi hangi işciye mikrofon uzatsa hepsi kesinlikle sigortamız var bunun cok agır yaptırımları var sigortasız calıstırmaya kimse cesaret edemez dediler.İşin kötü yanı belki bu kadar ölen insanın yanında hiç konusulmuyor ama bir madenci de cesetleri cıkarmak icin yardım ederken gazdan zehirlenerek öldü asagıda.İnanılır gibi degil ya çıldırıyorum resmen ihmaller zinciri delirmemek elde degil.
Ne yani 200'den fazla insan hayatını kaybetmiş, halada ölü sayısı artıyor birilerini eleştirmeyecek miyiz? Bu maden ülkede işletilen bir maden, Korede feribot kazası oldu başbakan istifa etti, sorumlusu ben miyim mi demeliydi? Enerji bakanının biraz onuru varsa bir dakika durmaz istifa ederdi. Ama tabi koltuklara yapışkanla yapıştıkları için ülkeye nükleer bomba atılsa, biz mi attık herşeyi bize bağlıyorlar arkasında paralel devlet var diyecek kadarda ileri gidebilecek potansiylleride mevcut. Yeter artık ülkenin suyu çıktı her olayda suç başkasın hükümette değil, suç sokağa çıkanda, suç polise sapanla gidende.
Öyle satırlar boyu eleştirmeye,kusur aramaya,suçlu aramaya gerek yok.
Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız,o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.
-Albert Camus
Az önce yakınımızdaki camide, Soma'da hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimiz için sela okundu ve anons geçildi. Çok kötü oldum be! :icon_sad:
Bu Soma kömür işletmeleri midir ne cacıksa, bunların elinden işletme yetkileri alınsın. Tüm faaliyetleri durdurulsun arkadaş. Sen insan çalıştırıyorsun be. Bu arada galiba 15 yaşında bir çocukta varmış madende, muhtemelen kaçak işçi de vardır ki içerideki rakam paylaşılmıyor insanlarla...
Şu haberdeki videoyu da izleyin bence:
http://www.zaman.com.tr/gundem_soma-...s_2217215.html
http://cmsmedya.zaman.com.tr/2014/05...tvekili-ic.jpg
Bu olayın sorumluları her kimse(yöneticisinden,bakanına kadar) herkes gereken ceza ney ise onu almalıdır.İnsan ölüyor be insan ayıp ya.Ödünüz kopuyor hükümete laf gelecek diye bu kadar küçülmeyin artık.
yüz karası değil, kömür karası
böyle kazanılır ekmek parası...
http://i.hizliresim.com/GnyAL6.jpg
Bu arada TFF hafta sonundaki maçları oynatacakmış heralde. E başında böyle bir federasyon başkanı olduktan sonra normaldir...
http://amkspor.com/2014/05/14/sosyal...-tepki-300689/
http://video.rotahaber.com/detay.asp?kat=16541
Bakın bakan neler demiş 9 ay önce.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Bazen forumda sinirlerimizi boşaltmak için küfür edebilmemiz gerektiğini düşünüyorum , sonra geçiyor..
rabbim ailelerine sabir versin.. cok zor bir durum..
140-220 isci daha oldugu soyleniyor icerde.
Allah ailelerine sabır versin.Gerçekten çok üzücü bir durum.
Bu dünyada gerçekten adalet yok.Dünyanın en tehlikeli mesleği maden işçiliğidir ve bu adamlar 900 Tl civarı maaşla çalışıyorlar.
Bir futbolcu günde 1-2 antrenmana çıkıyor ve milyon Tl'ler kazanıyor.
Hiç bir şeyde uzlaşamayan milletvekillerimiz bir gece ansızın milletvekili maaşlarının arttırılmasını sağlayan yasada uzlaşıyorlar.Hayat onlara güzel nasılsa.
Sen bütün yardıma muhtaç insanlara yardım et Yarabbim.
232 olarak açıklandı en son ölü sayısı..
Gençlerbirliği Maçı Gelirleri Soma'ya Bağışlanacak
Türkiye'nin ulusal yası olan Soma'daki maden kazası; Kulübümüzü, Taraftarlarımızı ve Camiamızı da derinden üzmüş, bizleri acıya boğmuştur.
Çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, birçok madencimizin mahsur kaldığı ve çok sayıda yaralının bulunduğu bu elim olay sonrası, Beşiktaş JK Yönetim Kurulu aldığı kararla, Spor Toto Süper Ligi 34. haftasında Cumartesi günü oynayacağımız Gençlerbirliği maçının tüm hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını kararlaştırmıştır.
Soma'daki bu elim olay sonrası ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak isteyen taraftarlarımızı, 17 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'na davet ediyoruz.
Beşiktaş JK
https://pbs.twimg.com/media/BnmHb-ICAAEOfVP.jpg
Yağmur yağar selden vatandaşlarımız ölür, Allah'ın takdiri diye geçiştiririz. Kar yağar, soğuktan vatandaşlarımız ölür, araç olmadığı için babası çocuğunun cesedini sırtında taşır yine Allah'ın takdiri deriz. Hiçbir önlem ve tetkit yapılmadan maden ocağında çalışan, ölü sayısı 232'ye ulaşmış bir facia'da yine Allah'ın takdiri, kader diye geçiştiririz. Komik olan şey ise bu insanların dinle ilgisi olmayıp, Allah'ın takdirini ve kaderi makyaj olarak kullanarak sevimli gözüken yada olayların suçunu başkasının üstüne atan insanlardır.
Başbakan saçmalıyor , şey pardon , canlı yayında açıklama yapıyor. İzliyor musunuz ?
Yalan yuva yapmış yuva.
https://twitter.com/herkesicinCHP/st...72521324957697
Adam 1907'de Amerika'da ki madem kazasını örnek verdi ve olağan şeyler dedi :) Böyle seçmene böyle başkan ne denir ki :)
Çok değil bir iki ay önce Berkin'in annesini meydanlarda binlerce insana yuhalatan başbakan şimdi de vefat edenlerin yakınlarını sırf protesto ediyorlar diye döverek gözaltına aldırıyor. Kendi deyimiyle "kader" e bile isyan etmek yasak.
Arkadaşlar bu olaylar yurtdışında da oluyor,yani olağan şeyler niye konu açtınız anlamadım hadi kapatın.En yakın 1942'de olmuş olayı söylüyor adam bir de pişkin pişkin konuşuyor.Çok ağır konuşucam da banlanacam sonra.Atıyorum dün 500 kişi ölmüş olsa ABD'de madende biz de bugün 1 kişi ölmüş olsa değişen nedir? Ne oluyor yani ordakileri söyleyince.Bizim bir şey dememiz olayı değiştirmeyecek.Bu partiden arkadaşlar bu dediklerini de benimseyecek sağda solda konuşacak çünkü.Allah herkese vicdan versin.
Bunlar "olağan şeyler"miş. İşin fıtratında varmış. Otopsi güzel yerde yapılıyormuş.Cuma da hutbe irad edilecekmiş.
Artık rahatız arkadaşlar , başbakan açıkladı her şeyi , sıkıntı yok.
İnsanlar şunu anlamıyor ; bu olayın Akp'si,Chp'si,Mhp'si falan yok.Burda ölen insanlar var,ihmalkarlık var.Sorumlu kim ise,başta bakan olmak üzere,istifa etmesi gerekiyor.Aynı şekilde diğer partiler hükümette olsa bu yorumum değişmeyecek,yani doğal olarak ben burda siyaset yapmıyorum.Bir tarafı yüceltirken diğer tarafı yerin dibinde sokmuyorum.
İstifa kim, bunlar kim? Oturdukları makamı terk etmeye hangi birinin yüreği yeter? Sonrasında başlarına gelecekleri bildikleri için (dokunulmazlıkları kalkacağı için mahkemeler, davalar, suçlamalar vs.) bırakırlar mı sizce mevkilerini? Neyse, yüreğimizi boş yere tüketmeyelim baĞzı şahıslar için.
Bugün Şişli'de görülen bir kare. İstanbul'da yaşayanlardan denk gelen ya da duyan birileri oldu mu aranızda?
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...70947683_n.jpg
Tüm ölenlere allah rahmet eylesin.Gene bir hatamızla dünya gündemine oturmayı başardık.Yeni bir firma geldi ve mastafı 3 kat düşürerek çalıştılar işte sonuç 250 ölü.Ölenlerin tüm yakınlarına allah sabır versin.Bu yönetime ne derlerse haklılar saati 5 lıraya çalıştırmasını biliyorsunuz.Alllah yardımcıları olsun.
Buraya yazmak bir şeyi değiştirmeyecek.Yine birisi çıkacak siyasete bağlıyorsunuz diyecek bizlere ama kendisinin siyaset yaptığının farkında olmadan.Bu olayla ilgili çok söylenecek şey var aslında.Allah rahmet eylesin.
"hiçbir korkuya benzemez, halkını satanın korkusu." -nazım hikmet
"Çeyrek asır geçirdi ömrüm bu ülkede, bir gün yaşanan kötü bir olayda haksız veya sorumlu görmedim. Herkesin haklı olduğu güzel ülkem."
Twitter'da yazdım. Kısaca ne burada ne de başka bir yerde dil dökmek boşa. Bu sadece Akp'lik Chp'lik lay lay lom partilik bir şey değil. Bu durum bizim kanımıza işlemiş, toplumun yapısını oluşturmuş. Sorumluluk alma, kabul etme diye bir şey bizim litarütürümüzde yok. Cem Yılmaz'ın Faruk Eczanesi esprisindeki gibi bilmiyoruz ama bilmediğimizi de kabul etmiyoruz. Gerçek olan bu. Bu yüzden her türlü duygu ve düşüncelerinize tercüman olduğumu bildirmekle beraber lütfen yoktan yere birbirinizi kırmayın. Bunların da çaresi var ama bu konuşmak değildir. Öğrenmek, Bilmek, Öğretmek ve Bilinçlendirmek. Toplumu ancak bunlar değiştirir yoksa 2-3 hafta sonra olacağı gibi her şey konuşulur, unutulur ve hayat devam eder.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, Ailelerine sabır diliyorum.
Evrende artık bazı kişilere olan sabır taşmışlığını gösteriyor.
Başbakan Erdoğan'ın bugünkü açıklamaları oldukça talihsizdir. Örnek verdiği kazaların tarihi 1 asır önce. Böyle bir zihniyete ne denir. Bunlar ölmeyi kabullenmeliler demiş. Yazıklar olsun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir kişinin başbakan olmasına. Yazıklar olsun. Eğer Cumhurbaşkanı olursa ülkenin durumu çok daha vahim bir hal alacak.
@GokhanBacik · 32 dk.
Eski bir öğrencim büyümüş "devlet adamı" olmuş. Bugün bir vatandaşı tekmelerken resmini gördüm. Çok üzüldüm. Demek bir yerde hata yaptık.