Kaynak var mı?
Printable View
fm 2012 de 12.2.2 ile mi ne playoff u kaldırmışlardı ilk seneden sonra fm 15 içinde yaparlar herhalde...
Ekşideki arkadaşın yaptığı yama şimdilik yeterli gibi geldi bana. 3 sezondur oynuyorum bir sıkıntı yok. Adam editörün izin verdiği kadarıyla sağlam bir data hazırlamış.
Ayrıca oyunu oynadıkça şu yabancı sınırının kalktığına seviniyorum. Yabancı sınırı yetenekli oyuncudan ziyade ekonomik olarak kulüpler için işkenceden başka bir şey değildi. Ekonomik olarak diyorum çünkü çok yetenekli Türk futbolcular var. Bunu büyük kulüpler için söylüyorum fakat. Yeni Türk oyuncular almak istediğinizde ne kadar gerekli olduğunu anlayacaksınız sınırı genişletmenin iyi bir şey olduğunu.
Fenerbahçe'de Volkan, Gökhan, Caner ve Topal'ın yerine transfer edilecek iyi bir yabancı oyuncu zaten yok. Çünkü kaliteli futbolcular. Geriye kalan bölgeler için ve yedekler için çok iyi ve ucuz yabancı futbolcular var. Bunları transfer edince kulüp iyiye gidiyor fakat yeni sorun 14 yabancı sınırı ile yine başlıyor. Yani geriye kalan yeni 14 yerli futbolcu sorunu.
Regenler hariç üç büyüğe transfer edilebilecek yetenekte Ozan ve Enes var. Bu iki futbolcuyu 2 sezon boyunca ucuza getirmenin yollarını aradım fakat ikisini toplamda en ucuz 15M euroya transfer edebildim. Kaldı ki bu iki oyuncunun fiyatına onlardan kat be kat yetenekli 4-5 yabancı futbolcu alabilirdim. Sırf ekonomik olarak yabancı sınırının genişletilmesi Türk futbolu için çok iyi bir şey.
[MENTION=4751]perpetua[/MENTION] herhangi bir gelişme var mı resmi olarak ya da sizin yapacağınız ekstra bir db yamasıyla ilgili?
Ekstra olarak STSL ve PTT 1.lig için maç başına para, 1.nin 2.nin aldığı para vs doğru değerleri paylaşır mısınız ekşidekini kontrol için?
Yabancı kuralı yaması yapılacaksa
lütfen PTT 1.Ligi de elleyelim. 5 tane ilk 11 de toplam 10 yabancı oyuncu.
Türkiye yetkilisi birisi bekleyip göreceğiz, çıkabilir demiş. Ne diye bu ısrar? Şu an hepimizin heyecanla beklemekten başka hiç bir yolu yok.
Büyük bir hevesle bekliyorum., bu konuyu görmeden önce çıkmayacak diye biliyordum ama buradaki yorumlar yarı yarıya olduğundan ümitlendim biraz :)
Yeni gelecek güncelleme ile birlikte kural kesin olarak oyuna aktarılacak. Henüz kariyer açmamış arkadaşların biraz daha sabretmesini öneririm :)
İstediğiniz bi yama varsa hazırlayabilirim sizlere arkadaşlar. Tam olarak nasıl olmasını istiyorsanız belirtin bana, ona göre hemen hallederim
Fm 15 ocak transfer yaması ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı
ne zaman çıkacak resmi yama ? bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Teşekkürler
10-15 güne çıkar tahminim. geçen sene 28 şubat'ta çıkmıştı.
büyük ihtimal haftaya gelicek yama
Çok fazla önemli değil aslında yabancı kuralının çıkıp çıkmayacağı. Allahtan editör diye bir özgürlüğümüz var. Ve gerçek bir kuralı değiştireceğimiz için hiçte moral bozucu bir konu yok. (Gerçek dışı editör kullanımı adamı oyundan soğutuyor :) )
Sonunda geldi mutlu haber :)
Hatalar matalar duzelmis yamalar yapilmis demek ki oyunu alma vaktimiz geldi :)