Takımı savunmak olduğu gibi eleştirmek te var ama mantık çerçevesi içerisinde. Şampiyonlar liginden elenmemiz hiç te sürpriz değildi, hatta gruplara kalacağımızı düşünenler biraz daha futbol bilgilerini geliştirsinler lütfen. Öncelikle karşımızdaki takım Avrupa'nın belki de en istikrarlı takımı, yıllardır aynı hoca ve taktikle devam ediyor. Diğer konu ne kadar yıldızlarını satsa da takımda hala çok kaliteli oyuncular var. Bizim tarafa gelince takımın yarısı değişmiş durumda adam hazır değiliz demeyecek te ne diyecek. Ayrıca dün özellikle maç 1-0 ken kaçırdıklarımızı atsak ve turu geçsek şimdi herkes takımı ve hocayı kral yapacaktı. 1 ay içerisinde hemen herkesi asıp kesmek çok kolay, şu kafa yapısı yüzünden 1 arpa boyu yol alamıyoruz.
Yeni transferler hakkında genel yorum yapmak için hala çok erken ama Souza'yı ben şuana kadar beğendim. Adam hakkında söyledikleriniz o kadar komik ki diyecek söz yok. Eğer bu oyuncuya al-ver den başka bir şey yapmıyor diyorsanız demek ki takıma Busquets'i getirsek beğenmeyeceksiniz.
Genel olarak tura bakarsak ilk maça kötü başladık ama oyunu dengelemeyi bildik, düzgün bir sağ bekimiz olsaydı ben gol atıp maçı kazanabilirdik diye düşünüyorum. Dünkü maç ise tam bir facia oldu. Öncelikle oyun anlayışımız felaketti, Shaktar gibi çabuk paslaşan bir takıma hücum presi yapmak nasıl bir kafadır anlamış değilim. 2 tane dev gibi ve ağır stoperin var, kanatlarından birisi forvetten bozma Sow ve orta sahandan pozisyon bilgisi çok iyi olsa da güçsüz ve çabuk olmayan bir Meireles varken son derece yanlış bir taktikti. Bize maçı kaybettiren öncelikle bu anlayış oldu. 2. yarıya çok iyi başladık iyi de pozisyonlar bulduk ama forvetlerimizin beceriksizliği yüzünden gol atamadık. Üstüne hoca son derece gereksiz bir hareketle atıldı, o pozisyonda faul bile olduğuna inanmıyorum ama böyle bir hata yapılmamalıydı. Yetmedi üstüne bir de Alves-Kjaer işbirliği ile saçma sapan bir penaltı ve gol geldi. İşte orada maç bitti. Hocanın aptalca pres yaptırması ve stoperlerimizin ikisinin birden inanılmaz hatalar yapması bize tura mal oldu. Tamam Shaktar iyi ve güçlü bir takım ama hiç te elenmeyecek bir takım değil. Dün savunmada bekleyip kontra bile oynasaydık herşey farklı olurdu, özellikle bizim yediğimiz ilk golü şampiyonlar ligi seviyesinde hiçbir takım yemez çünkü Alves gibi gereksiz adamları savunmaya koymazlar, Alves'e laf atıyoruz ama Kjaer de Bekir'in bile yapmayacağı bir hata yaptı.
Artık şu Sow satılsa da kurtulsak, madem forvet oynamayacak bari sol kanatta oynatmayın kardeşim her gelen hoca aynı saçmalığı yapıyor. Ama her şeye rağmen dünkü takımda solda Alper ve ileride sağlıklı bir Van Persie olsaydı çok daha iyi futbol oynardık. Eğer Alper bu sene de yedek bekleyecekse boşuna umutlanıp kombine almışız demektir, umarım Alper'î geçici bir sorun sebebiyle yedekte başlatmıştır.
6 yıldır şampiyonlar ligine gitmiyorduk evet özledik ama 1 sene daha bekleyebiliriz çünkü tüm camia değişimi hissedip umutlandı. Ama daha ilk aydan yelkenler suya indirilecekse boşuna biz taraftarız demeyin. Ben transferler yapıldığı zaman da söylemiştim şimdi de söylüyorum, bence takımın hedefi Kasım-Aralık ayında ideal futbol, üstüne lig şampiyonluğu ve Avrupa Liginde çeyrek final. Şu ülkede Aykut Kocaman, Cristof Daum gibi yeryüzünün en iğrenç futbolunu oynatan hocalar bile 3'er yıl üst üste Fenerbahçe teknik direktörü olabiliyorsa şu takıma ve hocaya da 6 ay verin bi zahmet futbolun efendileri.