Alan savunması yaptırayım dedim, deli gibi pozisyon verdim rakibe.
Sıkı markaj ve sert girme verdim, kart çok gördü takım. Savunma yapmayı çözemedim bir türlü.
Printable View
Savunma taktikleri iş görüyor mu acaba? 15'te pek başarılı olunamıyordu savunma yaparak malum..
Başıma bir şey gelmeyecekse; Maç motorunu beğendim
Bekleri kesinlikle ofansif oynatın. Çok etkililer. Ofansif oynamayın özellikle deplasmanda pişman olursunuz. Kontra atak yıllarca Fm'de zor diye kızdık bu seride inanılmaz etkili. Bir başka ipucu da defansif komutlarla uğraşın baya atak yapmaktan daha zor defans yapmak. Maçlara da standart başlayıp maçın gidişatına göre oyun felsefesi belirleyin. Taktik çok önemli bu sürümde görünüşe göre. İlk defa bir Fm bu kadar gerçekçi geldi.
Bunu yazarken Udinese ile hazırlık maçına çıkmıştım. 3 - 0 yendim.
Üç asist : Widmer, Ali Adnan ve Insua. Beklere gömün parayı :)
Bir de tek forvet çok etkisiz gibi.
İlk güncellemede dizginlerler bekleri. Sonra yine sıfırdan şut atan adamları izleriz. Çünkü adamların hata düzeltme yöntemi bu.
Bekler etkiliyse aptallaştıralım ki etkinlikleri azalsın, kaleciler kötüyse kasmaya gerek yok direkler var, stoperler kötü ve pozisyon çok oluyorsa çözüm yine basit forvetleri kazmalaştıralım ki gol sayısı azalsın..
Umarım yanılırım ama yıllardır böyle oldu.
Yeni analiz sistemini nasıl buldunuz? Bana öncekinden bir artısı yokmuş gibi geldi. Hatta çok zahmetli teker teker her oyuncuya girip bakmak.
Benim oyunumda taraftarlar yok statta herkes de böyle bu değil mi?
arkadaşlar bu oyuncu özelliklerinin bir kaç değerle ifade edilmesi nedir. düzeltilebilir bişey mi. yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bende niye böyle yahu. :( Senenin ortasındayım hiçbir maçta seyirci yoktu.
http://i.hizliresim.com/WEpPq8.png
Bug olmuş düzelttim. Grafik ayarını değiştirip eski haline çevirdim oldu. Beta diye seyirci yok herhalde diye düşünüyordum kaç gündür. :n:
Ben bekleyemedim daha fazla paraya kıyıp aldım(100tl) İnşallah pişman olmam..
Tek bi sorun yadasim maci 2d izkiyorjm 3d olmuyor sebebi hakkinda fikri olan varmi ?
Taktik ekranini cok begendim analiz olayi asmis bu kez oldu galiba
Analiz baya ayrıntılı olmuş, hoş olmuş.Maç motoruna gelirsek daha 2 maça çıktım paslasmalar güzel onun dışında gözüme birşey çarpmadı.Taktiklerde duran top dahil olarak herşey neredeyse aynı sadece biraz grafik olarak süslemişler yeni gibi gözüküyor fakat aynı.Asıl en çok beklediğim Rakip taç atışlarında savunmayı ayarlayabilmekti onu maalesef akıl edememişler.Genel olarak bildiğiniz Fm.
Barça'dan Sergi Roberto'nun profilini atabilir mi biri acaba ?
15 de kiralayabiliyorduk ama sanırım bu sezon olmayacak. Barça'nın transfer yapamayışıyla beraber fazla süre almaya başladı.
http://i.hizliresim.com/d0NYnV.jpg
Bu da bir gelişme sanırım :icon_lol: Hiç oynatmadığım halde oynamadığı için oluşan mutsuzluk halinden kurtuldu.
Arkadaşlar 15te kullandığım grafik dosyalarını hiç değiştirmeden 16ya attım fakat oyunda gözükmüyor birtürlü. Cache vsvs olayını da yaptım zaten de hiçbir türlü olmuyor ?
Isı haritası hakkında detaylı bilgiye sahip olan var mı ?
Teşekkürler Marty. Beklediğimden düşük tutulmuş profili.. Teknik, Kararlılık ve özellikle Özel Yeteneği daha yüksek beklerdim.
Oyuncuya sigorta yaptırma özelliği eklenmişti diye hatırlıyorum. Bulamadım, bilen var mı?
Yabancı oyuncu transfer edince Hızlandırılmış Dil Kursu'na gönder seçeneği var süper olmuş bu yahu :D
Isı haritasına gelince, Bursaspor ile Süper Kupa finali oynadık ve 2-1 kazandık. Takıma dar alanda basan, rakibe top oynattırmayan ve topu kazanınca hızlı bir şekilde rakip ceza sahasına girmeye dayalı bir taktik yaptım.
http://i.hizliresim.com/rRXgb1.png
Maç sonu ısı haritası bu şekilde. Maçın 2.yarısını Chedjou'nun 43te kırmızı görmesiyle 10 kişi oynadık ayrıca.
http://i.hizliresim.com/d0l0lr.jpg
Benim Bursa'yı 4-1 yendiğim maçta da böyle bir harita ortaya çıktı. Haritadan da görüldüğü üzere, taktiksel olarak ortanın solunu kullanıyorum. Sneijder orada olduğu için ataklar oradan dönüyor :)
[MENTION=186966]Corpus[/MENTION], bende Sneijder çok etkisiz kalıyor, sende nasıl performansı ?
[MENTION=301009]Saul17[/MENTION], Sneijder hazırlık maçlarıyla beraber 5 maç 1 gol 2 asist 7.23 ortalaması var. Ama 3 mc 2 amc oynuyorum ben, o yüzden daha çok beyin gibi oynuyor. Emre Çolak yine çok iyi. Sneijder den verim alamazsan Emre Çolak ı bir dene derim.
http://i.hizliresim.com/vRAnEA.png
Emre, yurtdışı diye tutturunca üçe beşe bakmadan yolladık kendisini. İlerde parlar da başka bir takıma transfer olursa %40 satış yüzdesi kazanacağız. Sana kötüledim adamı, sonra oyuna girdim 4 maç oynadım, efsane oynamaya başladı. Golden çok yaptığı asistlerle sırtladı takımı :D
sizce 13 kasımı bekleyeyim mi yoksa betayla başlayayım mı?kadroda vs değişiklikler olur mu?
Tam başlayacaktım kursagımda bıraktın :) hata olması cok önemli değil.çok bariz ve uçuk ollmadıkça.Sonucta adı üstünde beta.hatalar olabilir.ancak ben mesela ingiltere alt ligi takımlarıyla başlayacağım.çok büyük kadro farklılıkları vs yoksa başlamak istiyorum.başka düşüncesi olan?
[MENTION=278229]asg23[/MENTION] Bence şimdi al 13 Kasım oyun çıkana kadar oynarsın. Hem bu arada oyuna ısınmış olur, yeni özellikleri keşfedip,oyuncuları denemiş olursun.
Oyun çıktığında da yeni kariyer açar başlarsın.
Herkese açık beta olacak mı ? Oyunu denemeden almak istemiyorum FM 15 nerdeyse hiç oynamadım. Bir daha aynı hatayı yapmak istemiyorum :)
Hocam bir şey sormak istiyorum, Sinan Kurt türk statüsünde mi oynuyor? FM15te alman milli takımını seçtiği için öyle değildi.