Bana daha cok duz hat uzerinde hizlanan bir oyuncu izlenimini verdi.
Doğru gözlem abi ama dar alandaki manevralarıda çok iyi lensin. Özellikle penaltı yaptırdığı pozisyonlarda bunu görmek mümkün. Manu maçında 2 kişi arasından çıkışı, feyenoord maçındaki pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalmadan yaptığı manevralar aklıma gelen örnekler.
Bu güncelleme ile yeni bir süper lig kariyeri açtım baya uğraştım ama taktik ile galiba sonunda tutturdum şablonu
Maç motorunda iki yanlış dikkatimi çekti
1.si rakip kaleci top elindeyken cezasahası dışına çıktı sarı kart gördü
2.si stoperim kornerden gelen topa kafa vurdu kaleciden yan fileye doğru gitti gibi geldi bana hakem golü vermedi,çizgi üzerine geri dönüncetop rakip stoper yaradana sığınıp kendiş kalesine vurdu topu
bide Quaresmanın kariyerinde avrupa şampiyonluğu gözükmüyor
http://i.hizliresim.com/dX1AWZ.png
http://i.hizliresim.com/A39dEX.png
http://i.hizliresim.com/40EvLQ.png
V2 yamasi ile oynuyorum ve lig keyifli geciyor baya cekismeli. Oldukca güzel bir yama olmus emeginize saglik.
Bu yama sonrasi buyuk kuluplerle diger kulupler arasindaki denge nasil?
1-2 sezon bitirmis olanlar varsa bu baslik altinda yorumlari okumak isterim. Bu yorumlara gore degisiklikleri veritabaninina yansitalim.
hocam ben bitirdim 1 sezon bence çok güzel bir yama olmuş . Lig sıralaması bu şekilde bitti ;
BJK
GS
FENER
KONYA
GENÇLER
TRABZON
aradaki farklarda çok değildi . Futbolcuların bonsersiz ve kontrat talepleride ölçülü olmuş
Ellerine sağlık ,keşke Ana sürümde böyle olsaydı sonuçta global bir oyun Ligin hakkı bu bence .
Ana surumde boyle olamadi maalesef cunku editor'e ancak oyun ciktiktan sonra ulasabildim.
Her yil mac motoru degistigi icin teknik direktor taktik tercihleri bazen onceden dusundugumuz/umdugumuz gibi islemiyor. Bu da lig sonuclarinda garip sonuclar ortaya cikartabiliyor.
Finansal konulardaki degisiklikleri zaten yansitacagiz ama ozellikle en cok merak ettigim ligdeki takimlarin ne kadar dengeli oldugu.
Ilk sezonu bitirdim siralama su sekilde oldu
Gs ile 81 puanla sampiyon oldum Bjk 69 puanla ikinci Fb 68 puanla ücüncü oldu. Puanlarimiz esit gidiyordu son haftalarda Bjk Fb düsüs yasadi. Eski serilerde hic böyle keyifli cekismeli olmuyordu lig benim kariyerlerimde. Lig siralamasi Bursa, Konya IBB, Trabzon seklinde devam ediyor.
5 büyük takimin kümeye düsmeme mücadelesi vermemesi güzel oldu eski serilerde illa ki ilk senemde ya FB ya Bjk yada Ts cok kötü isler cikariyorlardi.
Ilk sene kulüplerde para olmamasina ragmen kiralik olarak aldiklari oyuncular gayet kaliteliydi. Sacma transferle simdilik karsilasmadim bir sey haric. Fb Dick Advocaat ile yollari ayrilinca medyada Bilic, Zidane, Puel isimleri öne cikti ama gittiler Osman Özköylü'yü takimin basina getirdiler.
Bende durum bu
http://i.hizliresim.com/vZOkyr.png
Sanırım gençlerbirliği oyuncuları biraz iyi yapılmış ya da maç motoruna uygun taktikleri var
Esas önemli olan 2. 3. sezon ve sonrası. Tabi bi de kulüplerin transfer durumları.
Oyunu hala almadım. Alırsam bikaç sezon bu yama ile test edip gerekirse kendim de müdahalede bulunup öyle başlayacağım bizim lige.
@perpetua
abi bu kulüplerin kendi itibarlarına uygun teknik adamlarla çalışmasını sağlamak mümkün mü? Yani 3 büyüklerin gidip saçmasapan td'ler ile çalışmasını engelleyemiyor muyuz?
başkanlık seçimlerini komple iptal edip mevcut başkanları kulübün kalıcı sahibi gibi ayarlasak ve bunların tercihlerini düzenlesek sorunu çözebilir miyiz?
Çünkü başkan değişince kulübün bütün perspektifi değişebiliyor.
V3 çıkacak mı ona göre yeni oyuna başlamayı düşünüyorum
Ömer abi şenol hocanın veritabanındaki diziliş tercihi şu anki asimetrik 4141in tam tersi olmuş durumda. Sağda q7'yi forvete yakın solda sakatlanmadan caner veya şimdi adriano'yu orta sahayı güçlendirmek için kullanıyor. Yani sakatlıkları görmezden gelirsek dmc merkez atiba mcr g. inler veya oğuzhan ml caner veya adriano amcl talisca amr q7. Ayrıca zorluk derecesi yüksek maçlarda merkezi 3lüyor savunma dizilişi 4141 olabilir. Sakatlıklardan ötürü son 1-2 maç amr q7 aml cenk veya aboubakar(raumdeuter) merkez atiba oğuzhan tolgay olarak maçlara başlıyor. İkinci diziliş tercihi 4123 olabilir. Bunlar kendi gözlemlerim. Senin fikrinide merak ettim.
Bu yama olsun orjinal sürüm olsun 3 büyüklerin teknik direktörleri normalde çok çok nadir takımın başına geçebilecek isimler oluyor. Bunu engellemenin yolu yok mu?
Gerçek hayatta takımlar çok zor durumda değilse yerli 2-3 isim hariç düşünmüyorlar bile ama oyunca 2.lig hocaları bile 3 büyüklerin hocası oluyor..
Açılın amme hizmeti ayağınıza geldi :) Gidişat nasıl oluyor diye İngiltere, Almanya, Fransa, Türkiye liglerini 4 sene oynattım. Türkiye liginin yıldan yıla ilk 6 sırasını paylaşıyorum.
Not: Ben herhangi bir takımın başında değildim, boştaydım.
2016 – 2017
1-) Fenerbahçe
2-) Beşiktaş
3-) Galatasaray
4-) Karabük
5-) Başakşehir
6-) Trabzonspor
2017 – 2018
1-) Fenerbahçe
2-) Galatasaray
3-) Beşiktaş
4-) Gençlerbirliği
5-) Konyaspor
6-) Başakşehir
2018 – 2019
1-) Galatasaray
2-) Karabük
3-) Fenerbahçe
4-) Beşiktaş
5-) Başakşehir
6-) Antalyaspor
2019 – 2020
1-) Fenerbahçe
2-) Trabzonspor
3-) Beşiktaş
4-) Galatasaray
5-) Konyaspor
6-) Antalyaspor
@perpetua Chelsea, deneme amaçlı açtığım tüm oyunlarda en fazla 4. olabiliyor. Nedense çok güçlü yapılmamış gibi geldi bana. Güçlendirmek için repetution'ı artırmam yeterli olur mu yoksa başka şeyler de mi yapmam gerekir? Futbolcu güçlerine dokunmak yerine kulüpte birkaç oynama yapmak istiyorum.
Teknik direktörler
Fenerbahçe: Mario Been
Galatasaray: Riekerink
Beşiktaş: İrfan Buz
Trabzonspor: Okan Buruk
Transferler bence fena değil. GS mesela Batshuayi'yi aldı, Emre Mor'u kiraladı. Fenerbahçe parası yokken büyük takımlardan genç oyuncu kiraladı gibi gibi...
Avrupa'da başarıya gelince: UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'dan ileri gidebilen yok :D Ş.liginde ise gruptan çıkabilen yok...
Asimetrik dizilisin sabit bir dizilis degil, duruma gore diger asimetrik dizilise donecek sekilde oyunda kullanilmasi gerekli. Senol Gunes'in ikinci dizilisini de ML kullanan asimetrik dizilis olarak ayarlamak mumkun.
Defansif dizilis olarak su anda 44112DM girilmis durumda. Yani DM, DM, MR, ML, AMC.
Bu 4141 de olabilir bence.
Sakatliklardan dolayi gerceklesen dizilis degisimleri, eger kadro cok dengeli degilse, teknik direktorlerin ayarlanan dizilislerini ofsayt'a dusurmesi dogal. :)
Burada veritabanindaki hata Senol Gunes'in flexibility (esneklik) degerinin dusuk olmasi. Ihtiyac oldugunda farkli dizilisleri kullanan bir teknik direktor olarak yansitilmasi daha dogru olur bence.
Tesekkurler. Fenerbahce'nin ilk iki sezon transfer yap(a)madigi goz onunde bulundurulursa, iki sampiyonluk kazanilmasi muhtemelen kulubu rahatlatmistir.
Ilk sezondan sonra farkli teknik direktorlerin gorev almasiyla ilk sezon gorevde olan teknik direktorler icin yapilan taktik ayarlamalarin etkisi azalacaktir. Ayni mantigi veri tabaninda bosta olan teknik direktorler icin uygulamamiz gerekli.
Bir miktar duzenlemeyi de futbolcular uzerinden yaptigimizda her sey yerli yerine oturur (teorik olarak). Ozellikle takimlarin kat ettigi mesafeyi dusurme uzerinden bir planim var. Umarim tutar.
Acikcasi Ingiliz liginin veritabanina, Turkiye ligi kadar hakim degilim. Bu nedenle tam olarak hangi degisikligin istedigin etkiyi olusturacagina cabuk bir cevap vermem zor.
Takip ettigim kadariyla gercekte Conte'nin 523'u (DC DC DC WBR WBL MC MC AMR AML ST) andiran , kanat oyuncularinin ice girip kanat beklerinin ileriye ciktigi dizilisi Ingiliz takimlarini bir hayli zorluyor. Azpilicueta'nin bek degil stoper olarak oynamasi, kanatlarda Hazard ve Pedro'nun kanat degil ic olarak oynamasi icin verilmesi gereken rollerin kullanilmasi, Fabregas'in yuksek CA sahibi olup ilk gercekte Conte'nin taktigine uygun olmamasi gibi bir cok farkli sorun var Chelsea'de. Bunlari ufak bir kac degisiklik ile duzeltmek pek kolay olmayacaktir.
Ömer abi advocaat'ta 4231i benimsemiş durumda. Veritabanında 4123 ilk tercih 4213 ikinci tercih. Ben editörden ilk tercihe 42DM31 geniş alan, ikinciye 4123 girdim. Oyuncu rolü tercihlerinden çok yönlü beki kaldırdım. Şimdiye kadar gs fb ts bjk başakşehir güncellemiş durumdayım. Geçen yılda buna benzer bişey yapma düşüncem vardı yoğun iş temposundan tamamlayamadım dosyayı. Hatırlarsın belki. Geçen yıldan farklı olarak td tercihleri daha yerinde girilmiş dikkatimi bu çekti.
Sezon basladiktan sonra bir cok degisiklik yapma sansi bulduk bu sefer. :)
Veritabanini teslim etme ve degisiklik yapabilme son tarihlerine gore bu hep mumkun olmuyor.
Advocaat'in dizilisi 4213 olarak bize geldi. Ilk basta dokunmadik cunku Topal ve Ozan daha geride, Alper onde gibi kullaniyordu. Biz en son degisilik yaptigimizda orta sahada Topal, Souza, Ozan'i kullaniyordu.
Bu dizilislerin ne kadar degisken oldugunun en guzel gostergesi. Ozellikle Fatih Terim'in Galatasaray'daki son bir kac ayinda bu cok beligindi. Maclara dar bir 4132 ile baslayip, daha sonra Bruma'yi oyuna dahil ederek daha genis bir oyun oynuyordu. Dizilisi 4132 yapinca, Bruma bir kac ay icinde transfer listesine konuluyordu. Oyun hemen cikmadan once Mancini gelince bunu tabii siz hic gormemis oldunuz.
Takimlarin kadrolari belirli bir sisteme gore kurulmayinca, teknik direktorler her gittikleri takimda degisiklikler yapmak zorunda kaliyor.
aşağıda paylaşıyorum.
2016 / 2017
1-) Fenerbahçe: 67
2-) Beşiktaş: 63
3-) Galatasaray: 60
4-) Karabük: 57
5-) Başakşehir: 54
6-) Trabzonspor: 53
2017 / 2018
1-) Fenerbahçe:76
2-) Galatasaray: 61
3-) Beşiktaş: 59
4-) Gençlerbirliği: 55
5-) Konyaspor: 55
6-) Başakşehir: 53
2018 / 2019
1-) Galatasaray: 73
2-) Karabük: 58
3-) Fenerbahçe: 58
4-) Beşiktaş: 58
5-) Başakşehir: 51
6-) Antalyaspor: 51
2019 / 2020
1-) Fenerbahçe: 73
2-) Trabzonspor: 64
3-) Beşiktaş: 63
4-) Galatasaray: 56
5-) Konyaspor: 55
6-) Antalyaspor: 52
Cok kotu degil bence.
Son 5 sezonda sadece 1 defa yaris 3 puan ve altinda fark ile bitti. Birinci ve ikinci takim arasinda iki defa 9 puan, bir defa 10 puan, bir defa da 5 puanlik fark oldu. Birinci ile ikinci arasinda ortalama puan farki 7.2 puan.
Galatasaray 10 puan farkla ligi kazandigi sezon, sondan bir onceki hafta Fenerbahce'ye kaybetti. Kazanabilse fark 16 olurdu.
Fenerbahce 9 puan farkla ligi kazandigi sezon son 5 macta 8 puan topladi. Bu kadar puan kaybetmese fark cok daha buyuk olurdu.
Galatasaray'in Hamzaoglu ile sampiyon oldugu sezon, son hafta sampiyonlugu garantiledikten sonra Rize beraberligi olmasa 5 puan fark ile sampiyon olurdu.
Gecen sezon Besiktas son hafta Konya'ya karsi yedek kadro ile kaybetmese fark 8 puan olurdu.
15 puanlik fark normal demiyorum. Ancak bu ligin altinin biraz zayiflamasiyla cozulebilecek bir sorun. En azindan siralamalarda cok buyuk anormallik yok gibi gorunuyor.
almanya milli takımının kadrosunu gerçek isimlere döndürmek için yama mı gerekiyordu?
Edit: CanrY sağ olsun yardımcı oldu.
@perpetua
abi bu dosyayı editörde açıp üzerinde oynama yapabilir miyiz? Ya da sen yakın zamanda bi düzeltme düşünüyor musun bu yama için?
1.sezonu bitirdim kısıtlı kadroyla 2.olabildim
http://i.hizliresim.com/Wbloj4.jpg
http://i.hizliresim.com/QQkyjj.jpg
http://i.hizliresim.com/Wblod4.jpg