Taktik
http://i67.tinypic.com/ei372b.jpg
6 ay içerisinde bize teslim edilen takımın yapısını yıktık, gençleştirdik, hızlandırdık, ucuzlattık ve rotasyona açık bir hale getirdik.
Kale
Volkan malumunuz emekliliğine geldi. Yerine Ertuğrul tabiki de dolduramayacaktı. Kaleyi yıllarca koruyacak genç ama bi o kadarda iyi kaleci almak şart oldu. Aklıma gelen ilk isim de tabiki Predrag Rajkovic oldu. Bonservis ücreti bize tuzlu da gelse kesin olan birşey var ki; 10 yıl belki 15 yıl kaleci aramayacağız.
Defans
Skrtel ve Kjaer bu sezon mevkileri için vazgeçilmez duruyor. Kaan Ayhan ise olası bi ayrılık(muhtemelen Skrtel) için görev bekliyor. Jordan Williams oynayabildiği mevkilerde full role oynayabiliyor. Hem sağ bek hem de stoper için iyi bir yedek. Tiago Ilori ise seneye rotasyon için kullanacağımız güzel bir alternatif. Randall gelişim olarak pek ışık vermedi ve yerini Özer Özdemir'e kaptırmış bulunmakta. Lato genç yaşına rağmen güvenimi boşa çıkartmadı. İsmail Köybaşı'na ihtiyaç duymadım bile ama seneye Charlie Taylor ile arasında çetin bir forma savaşı yaşanacak.
Orta Saha
Carlos Soler, Mehmet Topal'ı hiç aratmıyor adeta. Ayrıca takımda %88'le en başarılı pasları da kendisinin yaptığını hatırlatmakta fayda var. Alternatif için sezon sonu PSG'den Gustavo Hebling gelecek fakat Hebling'in teamwork(takım çalışması) 5. Bu beni fazlasıyla endişelendiriyor. İlk alternatif sezon başı bedavaya aldığımız Flavio Ferreira olacaktır. Ozan için çok fazla söylenecek birşey yok zaten. Takımın demirbaşlarından birisi benim için. Keza 25M Euro'ya kaptırmamak için kendisiyle 5 yıllık yeni bir sözleşme de imzaladık. Vajebah Sakor ise bu oyunda heycanla aldığım oyuncuların başında geliyor. Performasını merakla takip ediyor olacağım. Orta sahanın ilk alternatifi ise Salih! Salih'e belki yeterli özeni göstermiyor olabilirim ama Türk olarak yedekten gelecek en iyi oyunculardan biri.
Lens gidecek ve yerine Palacios geçecek. Hatta sezon içinde Lens'in en ufak hatasında Palacios'u ilk 11'e alabilirim. Beni bu karardan döndüren tek şey ise daha 17 yaşında olması. Muazzam bir yetenek gerçekten...
Sow'da gidecek ve yerine ... geçecek. Şuan için bir isim düşünmedim ama Charlie Taylor'ı oraya yamayabilirim. Sol açık olarak sarı bir performans göstersede kısa sürede yeşil ışık yakacağını düşünüyorum. Sadece bitiriciliği 9 olması beni bu fikirden döndürebilir. Çok para harcadık, eğer güzel birini bulamazsam Taylor geçer! Lato görevine devam eder.
Forvet
RvP gidecek ve yerine Alexy Bosetti geçecek. Alternatifini şuan için bulamadım; Türk olması önceliği ile araştırıyorum. Hiç olmadı kiralama yöntemine de başvurabiliriz.