O zaman sende objektif olarak sizin o 4 yıll üst üste şampiyon olduğunuz yılları bi incele derim ben. Herkes o zamanlarda neler olduğunu biliyor.Quote:
Originally Posted by SaMaNYoLu
Printable View
O zaman sende objektif olarak sizin o 4 yıll üst üste şampiyon olduğunuz yılları bi incele derim ben. Herkes o zamanlarda neler olduğunu biliyor.Quote:
bende 2-3 gun önce Lucescu demiski türkiye ligi incelensin neler cikar die ama tam ayrintiya bakamadim
yok artık FB GS ye teşvik primi gönderecek ve GS bu konu hakkında sessiz kalacak ha!!! onurlu olup parayı reddeden Bülent niye federasyona gidip şikayette bulunmamış o zaman?
ya bırakın bunlarıda Asıl İncelenmesi Gereken bi takım var.
Vestel Manisaspor. Diyarbakır maçını Hatırlayın Bi.
Arkadaşım,al haberin kaynağı:http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...&Categoryid=15Quote:
Originally Posted by sekopej
Ben kendi takımımında oraya olaylarını yazdım.Ayrıca Galatasaray'ın da Rade zalad faciasınıda biliyoruz.Olayları konuşacağımıza o niye öyle yapmış,böyle yapmamış diyoruz.Bu mantıkla sonra İtalya'da yapıldı bizde olmaz diyip ağlıyoruz.Şimdi Fenerbahçe haklı bir nedende dolayıda lig düşse ortalık ayağa kalkar.Aynı diğer takımlar içinde geçerli.Benim kendi şahsi fikrik takımım eğer haklı şekilde düşerse düşsün,sesimi bile çıkarmam.
Niye Bülent götürmemiş bilemem,umarım onuda çıkar kendisi açıklar ama hiç sanmıyorum.Çünkü Ersun Yanal'da kendi anlattıklarını yalanladı,çünkü bunları söylemek yürek ister.
Sen Bülent'in federasyona gidip bunu söyleyince Fenerbahçe'nin ceza almasınımı bekliyordun?hatta Bülent belkide suçlu olacaktı.
ben diyarbakırın 1.lige çıkışını hatırladım son maçtı heralde konya deplasmanında oynuyordu ilk yarı diyarbakırın istediği sonuç yoktu ne olduysa 2.yarı o maçı veren tv kameraları dışarı çıkarıldı ve maçı diyarbakır kazandı diye hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltilsin bu olay hakkında bilgisi olan varsa benden daha iyi anlatır
bu arada bunlar unutulur gider araştırılır derler kimseye birşey olmaz çünkü bahsettiğimiz takımlar bu ligin neredeyse herşeyi çünkü türkiyenin her yerinde taraftarları var onlardan biri düşürüldü mü bu ligi kim izler bence olaya böyle bakılmamalı kim suç işlediyse cezasını almalı gerekirse fenerbahçe,beşiktaş,galatasaray 2A ya düşürülmeli
tam olarak diyarbakır olayı nasıl gerçekleşti bilmiyorum ama pis kpkular geldiği kesin yalnız böyle kameraların dışarı çıkarılmasına varacak kadar olduysa yuhhh yaniQuote:
Originally Posted by dentaconstantin
tamam haklısınız bütün takımlar alt liglere kadar düşürülebilmeli ama bunun zamanı şimdi değil "demir tavında dövülmeli" türk futbolunun gerilemesi şu anda olabilecek en kötü olay olur yalnız en kısa zamanda tedgirler alınmalı gerekenler yapılmalı en azından yeni olayların yaşanmaması için
kaynak olabilir ama ben bu olayın doğru olduğuna inanmıyorum. Ülkemizde mutlaka olmuştur böyle olaylar her takım yapmıştır bunları ama GS ye teşvik primi çok saçma geldi bana....Quote:
Originally Posted by FeYYaz1989
zaten bir kulübün şahsiyetine değil oyuncunun kendisine verilmek isteniyor bu para olabilir bence mantıklıQuote:
Gazetede bir iş adamı aracılığı ile maç öncesi teklif ediliyor.Maç kazanılınca Bülent'e parayı verelim Hakan'la(Şükür) birlikte parayı takıma dağıtın deniyor.Bülent adamı tersliyor.Quote:
Originally Posted by dnz498
Bu şekilde anlatılıyordu.Tabi doğru olup olmadığını ben bilemem,ben sadece yazanları söylüyorum.Galatasaray'ın kazanıp Fenerbahçe'nin şampiyon olması nedeniyle ben belki olmuş olabilir diyorum.
Yönetim Kurulu Açıklaması
Hürriyet Gazetesi’nde yer alan şike iddiaları üzerine, Malatyaspor Yönetim Kurulu bir açıklama yaptı. Açıklamada, Malatyaspor yönetiminin, haber duyulur duyulmaz harekete geçerek konuyu büyük bir hassasiyetle takibe aldığı bildirildi.
Açıklama şöyle:
“21 Temmuz 2006 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan iddialar üzerine yönetim kurulumuz derhal harekete geçmiştir. Gazetede yer alan iddialar, konunun uzmanı hukukçularla gerekli değerlendirmeler sürekli yapılmaktadır. 21 Temmuz Cuma akşamı Malatyaspor yönetim kurulu, İstanbul’dan gelecek üyelerin de katılımıyla, acil olarak toplanacak ve konu daha ayrıntılı biçimde değerlendirilecektir.
İddiaları hukuki yoldan sonuna kadar takip ederek, hepimizin gururu Malatyaspor’un haklarını kimseye yedirmeyeceğimizi tüm Malatyaspor taraftarları ve kamuoyunun bilmesini istiyoruz.”
böyle konuları şike bölümü altına açın lütfen
Malatya Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Fahrettin Eserdi, bir gazetede yer alan şike iddiasında adı geçen 4 futbolcudan 2'sinin kadrolarında olduğunu açıkladı!
Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Fahrettin Eserdi, bir gazetede yer alan şike iddiasında adı geçen 4 futbolcudan 2'sinin kadrolarında olduğunu ancak iddiaları henüz futbolculara yansıtmadıklarını bildirdi.
Eserdi, Malatyaspor'un Isparta Davraz'daki kampında, yaptığı açıklamada, ''Şu anda kamptayız. Geçen yıl oynayan ve adı geçen 4 futbolcudan Jozsep Toth Balazs ve Zdenik Senkerik hala kadromuzda. Ancak bu olayları bu futbolcularımıza yansıtmadık. Çünkü yönetim kurulumuz bu akşam konuyla ilgili toplanacak ve Futbol Federasyonu ile hukuki konuları belirleyecek'' dedi.
Malatyaspor'un bugüne kadar temiz futbol adına herşeyi yaptığına da dikkat çeken Eserdi, şunları söyledi:
''Biz Malatyaspor olarak temiz futbol adına herşeyi bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu olayı sadece Malatya'ya bırakmamak lazım. Temiz futbol adına kim ne biliyorsa, elinde nasıl bir belge varsa bunu açıklamaladır. Biz temiz futbol adına bu işin peşine düşeceğiz. Gerekirse konuyu TBMM'ye götüreceğiz. 1990 yılında yaşadıklarımızı bir daha yaşamak istemiyoruz. 1990 yılında şike konusunda başvuru yapmıştık. Ama hiç bir işlem yapılmamıştı. Bunun için bu işin peşindeyiz.''
hadi ulan başlamışken hepsini silelim gitsin..
italya dan juve 4 seneliğine hatta 10 seneliğine devliği elinden alındı..
lige yeni gelen fiorentina yeniden ligden düşürülerek büyümesi engellendi...
lazio zaten imkansızı başaramaz....
Türkiye ligindende şike yapanları bitirelim..
ondan sonra görün siz lig nasıl lig zevkli geçiyor..
bu mesele "çok su götürür" ama sonucunda bişey çıkmaz, hatta kim yaptıysa artık a sı, b si , c si farketmez öyle bişeyler olurki mağdur olan suçlu çıkar maalesef..
Arkadaşlar Hak Yerini Bulmalı Bence Denizli ikinci lige malatya süperlige çıkarılmalı bunun yanında şike yaptıran ların cezasız kalmamaları lazım dır
beni ilgilendirmez bence cezayı hak eden herkes cezalandırılmalı hem bu lig in kalitesini düşürmez dahada kaliteli olur anadolu klupleri şampiyonluk için oynayabilir
Başkanımız Aziz Yıldırım yaptığı bir konuşmada, ligin son 6 haftasında oynanan maçların incelenmesi gerektiğini açıklamıştı. İşte bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden cerahat fışkırmaya başladı. Prag’da yaşayan Özcan Kore isimli bir Türk vatandaşı, Denizlispor Yönetim Kurulu’na gönderdiği faks mektubunda özetle, "Malatya-Antep maçı öncesi Denizli Başkanı Ali İpek’in isteği üzerine toplam 400 bin Euro’ya Malatyalı 3 Çek oyuncu ile anlaştım. Onlar oynamadı, Malatya yenildi, Denizli kümede kaldı. Ama Ali İpek söz verdiği paraları ödemedi. Çekler, mafyayı üzerime saldı. Ödeyin paraları siz de kurtulun, ben de" dedi ve bir spor kulübünden resmen şike parası istedi. Ligin son haftasına girilirken, 36’şar puanla düşme potasına giren Denizlispor ve Malatyaspor’un kaderi oynayacakları son maçlara bağlıydı. Denizlispor evinde şampiyonluk kovalayan Fenerbahçemiz ile, Malatyaspor ise deplasmanda, 1 puan alması halinde kümede kalacak olan G.Antep’e konuk oluyordu.
İki büyük kulübün yöneticilerinin kupa paylaşımı için yemekler yediği, takımının attığı gollere üzülen futbolcuların göründüğü bu süper (!) ligin son haftaları için Aziz Yıldırım`ın inceleme isteğine, Haluk Ulusoy; "Bu işler Aziz Yıldırım`ın isteğiyle olmaz" mealinde bir açıklamayla cevap veriyordu. Federasyon başkanlığı döneminde bir çok şike olayının örtbas edildiği söylenen, kendisi hakkındaki yolsuzluk dosyaları Ankara Savcılığına sevkedilen Haluk Ulusoy ile şike ile yolsuzlukla mücadele edilemeyeceği açık. Sayın Başbakanımızı ve Spordan Sorumlu devlet Bakanımızı göreve davet ediyoruz. Malatyaspor başkanı Hikmet Tanrıverdi`nin dediği gibi, bu iş İtalya`daki olayları bile aşar niteliktedir. Lütfen el atın, cesurca bu karanlığın üzerine gidin ve futbolumuzu bu pislikten kurtarın. İtalyan yapabiliyorsa, Türk de yapar.
Şikenin belgesi olur mu diyenlere cevap Prag`da yaşayan işadamı Özcan Kore’nin mektubuyla geliyordu. Özcan Kore mektubunda şike olayının bütün detaylarını anlatıyor. mekanlar, kişi isimleri, para miktarlarına kadar herşeyi açıklıyordu. Özcan Kore’nin iddiasına göre, ligin son hafta maçlarından önce Denizlispor Başkanı Ali İpek, Avukat Ümit Öndeş vasıtasıyla kendisine ulaştı ve Malatyaspor’da oynayan 3 Çek futbolcunun, G.Antep maçında tam kapasite ile oynamamasını istedi. Böylelikle Malatya, Antep’e yenilecek, Denizlispor, Fenerbahçemize yenilse bile kümede kalacaktı.
İpek, bu 3 futbolcuya 100’er bin dolar teklif ediyordu. Kore, bu futbolcuların menajerlerine ulaştı. Sonra teker teker kendileriyle görüştü. Çekler teklifi kabul ediyor, ancak fiyat yükseltiyorlar, dolar yerine Euro talebinde bulunuyorlardı. Kore, Prag’dan, Denizli’ye uçtu. Ali İpek’in evine gitti ve yeni fiyatları sundu. Avukat Ümit Öndeş ile aralarında Mehmet Cayan’ın da bulunduğu birkaç yönetici bu görüşmeye şahit olmuşlardı.
Denizlispor Başkanı Ali İpek, "Yönetim kabul etti, ben parayı topluyorum. Sen futbolculara okey ver. Ama rakamdan sakın yöneticilerin haberi olmasın" diyerek Çek futbolculara ve Özcan Kore’ye toplam 400 bin Euro ödeyeceği taahhüdünde bulundu.
Maç oynanır, Çek oyuncular, Malatyaspor’da oynayan Macar arkadaşları Josef Toth Balasz’ı da ikna ederler. G.Antep, Ömer’in kendi kalesine attığı golle, Malatyaspor’u 1-0 yener ve Denizlispor kümede kalır.
Prag`da yaşayan bir işadamı ve geçen sezon Malatyaspor’da oynayan Çek futbolculara tercümanlık yapan Gökmen Kore’nin ağabeyi Özcan Kore`nin şikeyi belgeleyen olay mektubu şöyle;
Sn. Denizlispor Yönetim Kurulu;
10.05.2006 Malatyaspor-G.Antep maçı öncesi Avukat Ümit Öndeş ve Başkan Ali İpek telefon ile beni Prag’dan aradılar. Malatyaspor’da oynayan 3 Çek futbolcunun son maçta tam kapasite oynamamasını ve böylece Antep karşısında alınacak mağlubiyet ile Denizli’nin ligde kalacağını anlattılar. Malatyaspor-G.Antep maçı öncesi İstanbul’a ve oradan Denizli’ye gelmemi rica ettiler.
Ben futbolculara menajerleri vasıtasıyla ulaştım, daha sonra teker teker kendileri ile görüştüm. Ali İpek’in teklif ettiği futbolcu başına 100.000 USD ve bunun yanında menajere ve benim şahsıma verilecek olan toplam 100.000 USD teklifini futbolculara sunduk. Futbolcular bu rakamın 100.000 Euro olması gerektiğini ve 3 futbolcunun "maça asılmayız" teklifini Ali İpek’e tekrar sundum. Bu görüşmelerin tamamına Ali İpek ve Ümit Öndeş şahit olmuş, tüm görüşmeler Ali İpek’in evinde gerçekleşmiştir. Bu görüşmelere Sn. Mehmet Cayan ve birkaç yönetici de şahit olmuştur.
Ali İpek, "Yönetim kabul etti, ben parayı topluyorum, sen futbolculara kesin okey ver" demiş. Ben de bu sayede kendim bazı garantiler vermişimdir.
Ali İpek her fırsatta, "Sakın yönetimden kimseye rakamı bildirme, ben onlardan para alacağım ve ödemeleri yapacağım" demiştir. "Paramız hazır, hasılat toplanacak, belediyeden para gelecek, yönetim para vermiyor" gibi laflar etmiştir.
Malatya maçı içerisinde futbolcular gereğini yapmış fakat paralarını alamamıştır. Çek futbolcular kendi çabaları ile 4. yabancı Macar futbolcunun (Jozef Toth Balasz) da aklını çelmiş, maçtan 4 oyuncunun düşmesine ve Denizlispor’un rahatlamasına vesile olmuşlardır. Ali İpek beni, futbolcuları ve kendi yönetim kurulu arkadaşlarını oyuna getirmiştir.
Sonuç olarak: Prag şehrinde 12 yıldır konfeksiyon ile büyük cirolar ve temiz iş yapan bir ticaret adamı olarak ben ve kardeşlerim futbolcuların yolladığı mafya ile karşı karşıya kalmış pozisyondayız. Bu mağduriyetimiz maalesef Ali İpek’in Denizlispor için yaptırdıkları yüzünden olmuştur.
Futbolculara verilen para sözü yanında seneye transfer yaparız yalanları cabasıdır.
Bana maç öncesi telefon açan futbolcu ve menajerler, "para tamam mı?" dediğinde, Ali İpek’in garanti vermesi üzerine evet para bende demişimdir.
400.000 Euro toplam ödemeden 1 Euro dahi ödeme yapılmamıştır!
Bu konu ile ilgili futbolcu ve menajerler sürekli bizi rahatsız ettiği gibi, Türk TV kanallarını aramaktadır. Bu kanallarından Star TV muhabiri birisi sürekli bizi aramaktadır. Ali İpek bu konu ile ilgili benim telefonlarıma çıkmamış ve yardımcı olmamıştır. En son 08.06.2006 gecesi kendisine ulaşmış ve tarafından "Bir daha beni arama, benim verilecek param yok" demiştir.
Sizinle yaptığım görüşme sonrası, bu konu ile ilgili mağdur olan futbolcu, menajer ve benim yanımda aldatılmış olan Denizli yönetimi olduğu kanaatine vardım.
Öncelikle kendimi kurtarmak ve bu konunun kapanıp Denizlispor’a ve halkına zarar gelmemesi için bu ödemenin yapılmasını rica ediyorum.
Saygılarımla
NOT=Eğer sizi tahrik ettiyse kusura bakmayın!
Kaynak=Fenerbahçe Resmi Taraftar Sitesi.
Batuhan1907 kardeş Başkanınız 6 hafta öncesını neden ıstemıyor? Bir düşün sonra yaz ;)
Ben sadece son 6 haftayı yazdım. :D
FB son 6 hafta incelensin dedi. başka rahatsız olan varsa onlar da şikayette bulunsun ne zamanı istiyorlarsa o zamanı inceletsinler...
Fnerbahcenın 2 yıldır oynadıgı butun maçları ıncelesınler...Quote:
Oldu olacak 1907 den beri oynadığı maçları izletelim.
incelesinler kardeş. eğer şaibe olduğunu düşünüyolarsa incelesinler. neden kimse incelensin diye başvurmuyor. FB son 6 hafta şibe var incelensin dedi diğerleri de deseydi 2 seneyi inceleyin diye ama demediler....Quote:
Ya ne oluyosa zaten hep MALATYASPOR çekiyor biz 1.Ligde ikende (eskiden 89 sezonları felan) yine bi FB-Denizli dayanışması ile düşürülmüştük şimdik yine bu denizli yaw adamların Allah belasını wersin daha bişe diyemicem bu söz tabiki şikeye karışanlara yanlış yere gitmesin.
Arkadaşlar bunlar lafla olmuyor eğer düşünen varsa inceletsin bu iş bu kadar. Böyle konuşmakla bişey olmaz haksızsam söyleyin. ;)
demediler, niye demediler çünkü olsada bişey çıkmayacağını biliyorlardı(demek istediğim bi sonuç alınmayacağını biliyorlardı) ondan sadece, yoksa o "son 6 hafta incelensin" diyen muhterem bey gibi diğerlerininde ağzı yok mu sanki..Quote:
bu son 6 hafta muhabbeti neden halaa uzuyor anlamıyorum valla,
peki neden o çok muhterem efendi neden çıkıpta denizli maçından önce böyle bi açıklamada bulunmuyor son 5 hafta incelensin demiyor çünkü ipler elinde puanlar eşit sen avantajlısın çıkıp yeneceğini zannediyorsun ama sonuç hüsran, ondan sonra çıkıyor "ligin son 6 haftası incelensin" yok yavv başka..
bende nart gibi şunu anlamıyorum şampiyonluk gidene kadar bir şey yoktu şampiyonluk gitti inceleyin. bu şahıslar bjk-gs maçında şike ararken ( o maçta şike yapıldıysa helal olsun süper ayarlamışlar) kendi maçlarına hiç bakmayan. K.erciyes maçında gol yiyen erciyesli futbolcuların direkleri tekmeleyecek kadar hırs yaptıklarını gören bu insanlar neyin incelemesini istiyorlar? biz bu sene en az 5-6 maçımızı 90da attığımız gollerle yada herhalde bir 9-10 maçımızıda 70ten sonra atılan gollerle aldık veya puan çıkardık. böyle maçlarda şike arayanları ben anlayamıyorum bu insanların hiç aklı almıyor mu bi maçta şike varsa maç başı gol atılır 90 dakka kör dövüşü gibi top bi oraya bi buraya gider maç biter tutupta uzatmaların bitimine 20sn kala uzaktan atılan bir golle şike olmaz arkadaşlar ve fener başkanı. Ayrıca son 6 hafta incelensede bir şey çıkmayacak ondan sonra aziz yıldırımın açıklamalarını duyar gibiyim: Tarafsız bir inceleme değildi bazı kişi ve kurumların kanıtlanmış suçları hasır altı edildi. ve bu açıklamadan sonra ne olucak olaylar devam edicek ve ortalık iyice gerilcek. bu şike olaylarını iddia etmeden önce bi kendi maçlarında olanlarla bizim maçları karşılaştırıp bence öyle bazı iddialarda bulunsunlar
Fenerbahçe şike yaptıysa niye şampiyon olmadı bunu yanıtlayında o zaman Fenerbahçe niye şampiyon olmadığı belli olsun o zaman 28. haftadan önceki bütün maçlarını kazanması gerekirdi Fenerbahçenin eğer bir başkan çıkıp biz kupayı alacaz diye konuşuyor(%100 manasında) bundada bir iş vardır.
5-6 sene kadar önce Lig A'nın son haftasında Süper Lig'e çıkcak son takım olmaya aday iki takımdan Siirtspor, İzmirspor deplasmanındaydı. Siirt eğer bu maçta puan kaybetseydi, kendi evindeki maçı kazandığı takdirde bir alt basamaktaki Rizespor çıkacaktı.
İzmirspor 90 dakika direndi, maçı son saniyelere kadar 1-1 getirdi. Son saniyelerde İzmirspor kalecisi (Yanlış hatırlamıyorsam Eser) kendi kalesine gol attı ve Siirt maçı 2-1 kazandı.
Gol sonrası kaleciyi girdiği şoktan çıkarmak bir kaç dakika sürdü..
Demek istediğim, maç inceleyerek neyi nasıl ispatlayacaksınız? Cordoba bacak arasından gol yese, rakip forvete pas atsa ne olur? Türkiye'de oynadığı dönem boyunca bunları defalarca yapmadı mı?
Bir başka örnek de 10-15 sene öncesinden..
G.saray ve F.bahçe şampiyonluk için çekişirken, bitime iki hafta kala F.bahçe - Beşiktaş maçı vardı. Bugünkü gibi hatırlıyorum; Beşiktaşlı oyuncular maça asılmamak bir yana, Beşiktaş'ın golünü atan Nartallo'ya bile koşmamışlardı gol sonrası. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golde de kaleci Şener, Mecnun'un sol çaprazdan plasesinde aut çizgisinin dışına yatıp, sol tarafını yayla gibi açmıştı, daha Mecnun vurmadan..
Ha, sonunda ne oldu? Fenerbahçe bu maçı kazandı ama Galatasaray son hafta Bursaspor'u yenerek şampiyon oldu. Fenerbahçe de önce kazanamadığı Denizlispor maçına baksın..
ya başkanlar çıkar açıklama yapar aziz yıldırımda diyordu 100% şampiyon olucaz gibisinden sene başında. biz niye son 6 haftada şike yaptık. İncelensin denilen son 6 hafta maçları: dbakır1 gs3 maçı şahsen stadta seyrettim daha maç başından geri düştük ama zorda olsa toparlanıp maçı aldık gs4 rize2 maç 2-1 ken rizenin direncini kıran hakanın gölüne kadar maç başabaştı. fener4-gs0 bu maçta iyi şike yapıp 4 tane yemişiz. gs4-anakarspor0 bu maçın böyle bitmesi gayet normal fener maçı sonrası af niteliğinde bir skor. bjk1-gs2 bu maçta şike arayanların aklında şüphe ederim. gs3-kayseri0 bu ligin son maçı herkesin aklı denizlideydi maçta üstün oyunumuzla maçı aldık.
işte şike aranan haftalar bunlar ha bu arada bu haftalardaki fener maçları fener3-sivas0 manisa5-fenere3 fener4-gs0 trabzon2-fener3 fener4-erciyes2 denizli1-fener1 biz 3 puan kaybederken siz 5 puan kaybettiniz ve bunun incelenmesini istiyorsunuz komik ya bence bütün lig incelensin o zaman en sağlıklısı olur
bu konuda bile herkes kendi takımını haklı çıkarmaya çalışıuyor. Biz Türkler olarak objektif olmayı öğrenmeliyiz başta. Ondan sonra İtalya da bak nasıl düşürüyorllar takımı ama burası TÜRKİYE burada olmaz..! diyoruz. bu kadar objektif olamayan bir millet olduğumuz için bizden 4 büyüklere hiç bir yaptırım yapılmayacağı da bir gerçek zaten...
Onun için en iyisi İtalyan Savcı getirelim. :D
4 büyükler düşürülürse bu ligi kimse izlemezde ondan al işte italyada 3 takım düştü 1i -15le başlıcak bu takımların 3ü ilk 4te bitirdi ligi. buna rağmen kalan takımlar roma inter gibi köklü kulüpler hala var ama bizde kimle oynanıcak lig antep,gençler,ankarasporla mı işte bu yüzden küme düşürülmez hiç kimse
Türkiye'de 4 büyükler düşerse Federasyon maddi açından biter ülke için büyük kayıp olur bu takımların ödediği vergiyi kim ödüyor şahsen bu takımlar olmasa ben FM bile oynamam.
Şu anki -Buraya dikkat-Futbol Federasyonu asbaşkanı M.Kemal Ünsal ve merkez hakem komitesi eski başkanı Bülent Yavuz'un eski Samsunspor başkanı Adnan Ölmez ile 31. haftadaki Ankaragücü - Samsunspor maçı için şike pazarlığı yaptığı ortaya çıktı(Ankaragücü Adına).
Adnan Ölmez'in ''daha sonra bu ortaya çıkarsa diye korkmuyormusun?'' sorusuna Mehmet Kemal Ünsal'ın verdiği cevap''bana bir şey olmaz,herkes yapıyor oluyor''
Hemen benim mesajımın üstündeki iki yorum bakalım,
batuhan1907@Türkiye'de 4 büyükler düşerse Federasyon maddi açından biter ülke için büyük kayıp olur bu takımların ödediği vergiyi kim ödüyor şahsen bu takımlar olmasa ben FM bile oynamam.
hurmet@4 büyükler düşürülürse bu ligi kimse izlemezde ondan al işte italyada 3 takım düştü 1i -15le başlıcak bu takımların 3ü ilk 4te bitirdi ligi. buna rağmen kalan takımlar roma inter gibi köklü kulüpler hala var ama bizde kimle oynanıcak lig antep,gençler,ankarasporla mı işte bu yüzden küme düşürülmez hiç kimse
Şimdi bakalım önce şike pazarlığına sonrada yorumlara.Belki arkadaşlar haklı ama böyle bir durumda kimse kimseyi kandırmasın.Bu ülkede şike olmuşturda olacaktırda.Zaten engellemek isteyen çok ufak bir azınlık var.Kimse kendi takımının şike yaptığını zaten kabul etmiyor.
Şimdi soruyorum,sizce bu ülkede şike engellenebilirmi?
cevap açık ve net bir şekilde "hayır" ama madem bi taraf diğer tarafın şike yaptığını söylüyor, neden kendileri çıkıp araştırmıyor madem biliniyor oluşturulacak bi komisyonun araştırmasından bişey çıkmayacak, araştırsın o zaman çıkarsın ne var ne yoksa, ama öyle sırf ben söyliyeyimde sonrası nolur orası beni hiç ilgilendirmez mantığı olduğu sürece zaten bişey olmaz, olmayacakta..
eğer şike varsa vereceksin cezasını bir daha yapıyorlar mı bakalım. böyle birşey olursa ses getirir tamam ama hem suçlu hem güçlü misali kimse düşüremez diyoruz çünkü bu kadar cesaretli bir devlet adamı varmı bilmiyoruz.. kim şike yaptıysa gereken cezayı çeksin.. türk futbolu bu kara lekeyle devam etmektense hiç devam etmesin daha iyi..
son 6 hafta dedi çünkü diyarbakır maçı neden izmir'e verildi. hem diyarbakırın seyircisiz oynaması gerekirken saha kapatma verildi. tamam olabilir ama diyarbakırın bir isteği olmamasına rağmen maç niye izmir'de oynandı. Maltya'da Antep'te Kayseride oynanabilirdi ama İzmir'de oynandı. İzmir'in süper ligde takımı yoktu ve buraya gelecek herhangi bir üç büyüklerin maçında stad rahatlıkla doldurulabilirdi. İzmir'de maça gidebilecek ne kadar Diyarbakırlı var ki? bu maçta sanki GS evinde oynuyormuş gibiydi.
Gelelim 1 hafta sonraya. Fenerbahçe Manisa ile oynuyor ve Manisa o haftaya kadar 3 büyüklerle olan maçlarını İzmir'de oynama kararı alıyor. FB maçını da İzmir'de oynamak istediğini federasyona bildiriyor. Hem futbolda ADALET ve EŞİTLİK için hem de daha çok seyirci ve dolayısıyla daha çok gelir için. Ama nedense 2 takımında öncelikle ev sahibi takımın istediği yine federasyon tarafından dikkate alınmıyor ve maç Manisa'da oynanıyor. Maçı FB'nin ne şartta olursa olsun kazanması lazımdı ama GS ile İzmir'de oynandıktan sonra FB ile de İzmir'de oynanması gerekirdi.
Ayrıca bu maç öncesi Telegol programı tarafından ortaya atılan şikeci TD haberleri(dün gibi hatırlıyorum 2 hafta tanıtımını yaptılar, yüzünü kapatıp kim bu şikeci diye sordular) Ersun Yanal'In FBli olduğu ve mu maçı vereceği imaları Ersun hocada da hırs yaptı. o gece yayımlanması gereken kaseti de Serhat Ulueren bu gece yeri değil bu kasetin şimdilik yayımlamayacağım dedi. Ersun Yanal'a üstü kapalı yaptığı tehtid gerçekleşmiş ve Ersun Hoca da bu kaset yayımlanmasın diye maçı kazanmak için yapacaklarının daha da fazlasını yaparak maçı kazandı.(tekrar söylüyorum tüm bunlara rağmen FB'nin yine de maçı kazanması gerekiyordu)
Manisa maçında çıkan olaylar. Manisa emniyeti gerekli önlemleri almıştı ama maç öncesi onlar da federsyona maçın izmir'de oynanmasını yeterli güvenliği sağlayamayacaklarını bildirmişlerdi. ve maç esnasında olaylar çıktı. polis bunu engelleyemediği için olaylar büyüdü ve Türkiye tarihinde görülmeyecek bir şekilde deplasmanda olan mağdur olan FB ye seyrcisiz oynama cezası verildi.
Diyarbakır'da koltuklar havada uçarken, sahada çimden çok koltuk bulunurken saha kapatma veriliyor ve maç diyarbakır'a yakın bir yerde değil İzmir de oynanıyor FB ye ise seyircisiz oynama veriliyor???
Aynı hafta oynanacak olan BJK-GS maçı öncesi iki tarafta biz şunların şampiyon olmasını istiyoruz, bunlar kupayı alsın diye açıklama yapıyor. yöneticiler maç öncesi yemekler yiyor(tabi ki yiyebilir arkadaşştırlar ama böyle bir ortamda yapmamaları gerekirdi. bence bunu yapmalarının nedeni -ki bunu da söylediler- biz maçı ayarlayacak olsak neden herkesin önünde yiyelim gizlice konuşurduk diyerek siz maçı ayarladınız söylentilerinin önüne geçmekti.
maçta şaibe var mıydı yokmuydu bunu onuşmak istemiyorum ama benim 1 olay dikkatimi çekti. maçın sonlarına doğru BJK atağa çıkıyor yanılmıyorsam 3'e 2 yakalıyorlar GS defansını. Sergen ayağındaki topu sağ kulavardan hızlıca gelen Ali Güneş ya da A. Hassan a verse kaleciyle karşı karşıya kalacak ama sergen napıyor topa basıyor etrafına bakıyor, yani sağdan gelen adamı görüyor ve 180 derece geriye dönerek topu orta sahadaki arkadaşına yolluyor...
Gelelim son dakika atılan gollere FB de son iki sezonda son dakika bir sürü gol attı. hatta bu sene GS'nin attığından daha fazlasını attı. ama hala son iki sezon FB şike yaptı da şampiyon oldu diyorsunuz. son dakikalarda gol atmak şike sayılmadığına göre FB son iki sezonda bileğinin hakkıyla Şampiyon olmuştur.
Ayrıca FB 28 haftayı ayarlasa o zaman 30. haftadan şampiyon olması gerekirdi. Çünkü hiç bir derbi kaybetmedi sadece anadolu takımlarına kaybetti ee zatan anadolu takımlarını ayarlamıyor mu FB? neden hepsini kazanmadı?
Ayrıca Anelka'nın elle attığı gol diye kaldı orada eğer dikkatli izlediyseniz Anelka'nıntopa bir müdahelesi yok Anelka'nın müdahelesi kaleciye, kalecinin eline. yani Anelka orda kaleciye faul yapıyor kelci detopu elinden kaçırıp golü yiyor. Lütfen bilmeden elle attı diye sallamayalım....
Benim aklıma son 6 hafta dendiğinde fazla kafa yormadan sadece yaşanan olaylara göre bunlar geliyor. Ve her FB linin de aklına bunların geldiğinden eminim. Aziz Yıldırım'ın da aklına bunlar geldiği için son 6 hafta incelensin demiştir. Çünkü olayların başlangıç noktası Diyarbakır maçıdır.
Bunlar benim şahsi görüşlerimdir ve kimsenin katılmasını ya da desteklemesini beklemiyorum. Bu nedenle tartışma çıksın da istemiyorum. Görüşlerime saygı duyulmasını ve itirazınız varsa medeni bir çerçeve içersinde tartışmayı sürdürmemizi istiyorum.
Son olarak eğer bu ülkede şike yapan varsa(ki bu güne kadar teşvik primi konuşuldu alenen şike olayı pek fazla değil, bence federasyonun ya da devletin teşvik primini şikeden sayıp saymayacağına karar vermesi gerekir) en ağır cezayı almalı ve gerekirse ligden düşürülmeli. Altay'ın ligden düştğü sene Şike Tahkik Komisyonu kuruldu ve şike yapıldığını da kanıtladı. Biz Altay'In tekrardan Süper Lige yükseltilmesini veya tazminat almasını beklerken dosya bir anda kapatıldı Altay ikinci ligde kaldı. Ama ilerleyen senelerde önce Bursa ardından da İstanbulspor 2. lige düştü ve hak yerini buldu....
Okuduğunuz için Teşekkürler ve Saygılar....
Uzun ve güzel olmuş da.. Ben hala derdimi anlatamamaktan muzdaribim..
Şike tahkik komisyonu kuruldu evet, ve şikeyi tespit de etti. Bu tespit de, bugün İtalya'da devasa takımların küme düşmesine sebebiyet veren tespit yöntemiyle aynıydı; telefon görüşmeleri vs.. Ama o noktada cesaret devreye girdiği, daha doğrusu giremediği için arkası gelmiyor işte..
Bunun haricinde maç izleyerek şike tespit etmek mümkün ve ahlaki değildir. Kaleci gol yedi diye, Sergen pas vermedi geri döndü diye şike tespit edilemez; Cordoba normal bir maçta da 90. dakikada gol yiyebilir, Sergen normal bir maçta da kendi etrafında dönebilir, bunlar olağan şeyler..
Ha, evet, bilerek yapmış olabilirler, mümkündür ama bunu ispat edemez, bu yüzden inceleme yapamazsınız..