birebir kıyaslamak pek doğru olmayacak..
tümer - alex 2lisi mi ? yoksa ricardinho - delgado 2lisi mi diye sorulabilir bence.
bu 2liler birbirlerini daha iyi oynatacak oyuncular çünkü.
lig ecrübesi daha fazla olan alex - tümer 2lisi daha ağır basıyor
Printable View
birebir kıyaslamak pek doğru olmayacak..
tümer - alex 2lisi mi ? yoksa ricardinho - delgado 2lisi mi diye sorulabilir bence.
bu 2liler birbirlerini daha iyi oynatacak oyuncular çünkü.
lig ecrübesi daha fazla olan alex - tümer 2lisi daha ağır basıyor
ee bizim Türkiye'ye alışmak zorudur. Ne futbolcular geldi daha oynamadan gitti. O yüzden belli bir süre geçsin ondan sonra karşılaştıralım..Quote:
Originally Posted by nekop
Alex tabiki sorman hata:)
böle bi anket açtım bakın istersenizQuote:
Originally Posted by Frank_Castle
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18490
evet alex in yaptıkları ortada dünya nın en önemli liginde! süper bir performans gösteriyor ama türkiye dışına çıknca yaramıyor hava değişikliğinden offline oluyor.avrupa nın bütün takımlarını peşinden koşturup fb de kalmayı seçiyor brezilya milli takımı nın kaptanlığını da yapıyor daha doğrusu küçük çocuklarına abilik...:DDDdQuote:
Originally Posted by sekopej
Quote:
Originally Posted by scolari12111
Ricardinho ile Alex'i kıyaslıyoruz bu saydıklarını Ricardinho yapmış mı? Tabi BJK avrupanın büyük kluplerindense o zaman Ricardinho'nun peşinden koşmuş oluyor büyük klüpler.
Abilik lafına gelince zahmet edip önceki mesajları okusaydın orada o dönemki kadro ve yaşları yazıyordu sanırsam:)
Neyse ben bu kıyaslamada hem geçmişine bakarak, hem şu anki duruma bakarak diyorum ki Alex daha iyi. Gelecekte ne olur göreceğiz. Benim şahsi düşüncem Ricardinho Türkiye'de Alex kadar başarılı olamayacaktır.(tabi ki kötü oyuncu değil faydası olacaktır ama Alex kadar değil...)
Sekopej'e harfiyen katılmaktayım. Ricardinho çok iyi diyenler, kaç maçını izlediler Ricardinho'nun? Youtube'den izlediğiniz videolara bakarak yorum yapmayın. En iyi golleri ve hareketlerini oradan alırlar. 3 dakikalık videoya bakıyorsunuz, ama adam 3 dakika futbol oynamıyor kariyeri boyunca. İzleyip, göreceğiz.
önce ricardinho bir gelsin bu sezonu bir bitirsin ancak o zaman karşılaştırmalar yapılabilir ricardinho çok çok yetenekli iyi bir oyuncu tamam ama önemli olan takıma olan katkısıdır işallah çok iyi maçlar çıkarırı bizde zevkle izleriz
siz iyi okudunuz mu benim mesajımı ben kıyaslama yapmış mıyım ben bir bjk liyim ama ricardinho da ii değil en azından dünya çapında ya allah aşkına dünya çapında futbolcu gelir de türkiye de kariyerini mahveder mi hagi ve biraz da anelka dışında hiçbir şöhretli futbolcu türkiye ye gelmedi yok orada kaptan burada kaptan oldu da ne oldu takım arkadaşları dünya yı dolaşıyor o edirne den dışarıda top oynayamıyor neredeydi bu ş.liginde kaç maç kurtardı yani arkadaşlar o kötü bu iyi filan demiyorum hiçbir önemli futbolcunun türkiye gibi bitik bir lige gelmeyeceğini söylüyorum.
Quote:
zamanında Fb ye Schumacher geldi dünya kupasından... Hagi geldi en parlak döneminde... revivo geldi ... yaşlı olsa da yıldız olarak hooijdonk geldi... o Brazilya milli takımda 60 kere oynamışsa Alex bir yıldızdır... 20kere oynayan Ricardinho da yıldızdır... ama Ricardinho nun Türkiye de Alex kadar başarılı olacağı die bi kural yok yoktur... Ama nolursa olsun Alex Ricardinho dan daha iyi... elimizdeki veriler bunu gösteriyo... takım arkadaşları dünyayı da dolaşıo demişsin eyw da o milli takımdan tam hatırlamıorm şimdi de hangileri tam olark dolaşıo dünyayı? burda bile Alex in büyüklüğü ortaya çıkıyo... Fb yi Avrupaya taşıyarak... taşıyo da bişi yapıomu hayır... Ama Avrupa da oynayan bir takımın beyni ve oynarsa Fb çok büyük işler yapar ...
Ricardinho hakkında pek bir bilgiye sahip olmadığımdan,yorum yapmak için erken olduğunu düşünüyorum.
fark biraz daha fazla olmakla beraber şu karşılaştırmaya benziyo bu henry-anelka henry çıkıyo topunu oynuyo arsenal i sırtlıyo anelka takım değişitirip sürekli sorunlu dünyanın en büyük takımında bile sorunlu napıyım öle yıldızı
ya ne kadar erken kıyaslamaya giriyorsunuz. durun hele bir adam oyununu oynasın lig bir bitsin bakalım ne olucak
Eeee adet oldu artık, gelen her yeni transfer Alex ile kıyaslanıyor :)
alex çok iy bir skorer, ortasaha ve tam bir maestro.
ama dk'ya onun yerine ricardinho cagırıldı. bu su anlık ricardinhonun daha ii bir futbolcu oldugunu gosterir bence
bence ne alex ne de ricardinho dünya çapında oyuncular değil nedeni ise ortada ... hiç birinin backraund u yok ... ama 2 si de türkiye ligi için çok iyi futbolcular ... ricardinho nun çok maçını izlemedim alex i f.b ye gelmeden önce milli maçta bize attığı golden tanıyorum ilk defa ismini orda duydum ama ricardinho daha tanınmış bir oyuncu ... tabii bir oyuncu ne kadar iyi olursa olsa oynamadan değerlendirme yapmamak lazım ... ayrıca alex in 3 yıldır türkiye de olması bir avantaj adaptasyon sorunu olmuyacak ... alex ilk geldiği sene performansı geçen sene kadar iyi değildi ....
Su denebilir mi? Alex Ricardinho kadar medyatik degil. Acaba Ricardinho o yuzden mi daha cok tanınıyor? Sadece bir fikir?
Quote:
Originally Posted by e_mali
rico nun çok maçını izlemedim... bence maçlarda ki performansı onun neden isminin daha çok duyurduğunu ortaya koyacaktır ... ya gerçekten çok iyi bir oyuncu ya da senin de dile getirdiğin gibi marcelinho gibi medyatik bir oyuncu ....
boyle bir istatistigi buyuk ihtimalle Turkiye'de kimse yakalamamistir.
Süper Lig
52 mac
32 gol
34 asist
----
Turkiye Kupasi
10 mac
4 gol
5 asist
----
Avrupa kupalari
12 mac
4 gol
4 asist
----
TOPLAM
74 mac
40 gol
43 asist
--------------------------
işte arkadaşlar alex de souza nın istatistikleri umarım yeterince açık ve nettir.;;)
Rico'nun istatistikleri nedir peki TSL için?
havanda su dövüyorsunuz resmen..konuyu onaylayan arkadışma saygısızlık olmasın diye bişey yazmadım ama işin suyu çıkmaya başladı..Rico Türkiyede top oynamadan TSL kıyaslamasını yapamazsınız..Avrupa piyasasında ise rico Alexten daha fazla adından sözettirmiştir..
olay budur..Rico gelince ve oynamaya başlayınca kıyas yaparsınız..konu erken açılmıştır..havanda su dövmektesiniz..
Alex diyenleri anlamıyorum.. Ricardinho 'yu izlediniz mi sanki ..? İzlenmeden Alex deniliyor.. Eğer 3 maçta 5 gol atmasaydı; Alex diyebilecek miydiniz ..? Bi oynasın Ricardinho, ondan sonra karar verin.. Şimdi bişey söylemeniz çok ama çok yersiz.. Neye dayanarak kıyaslama yapıyorsunuz ..!? Geçmişe bakılarak mı ..?
tv 8 de riconun pek cok macını seyrettim. cok ii bir oyuncu. formu onu dk 2006'ya secmiştir. ama o kadar istatistiğe rağmen marcelinho ve alex secilmemiştir. ama belki alex de brezilya liginde oynasaydı o da secilirdi
Acaba Brezilya 'da aynı performansı gösterecek miydi .. :rolleyes: Bu arada Rico bakalım uyum sorunu yaşayacak mı ..? Eğer uyum sorunu yaşarsa; BJK açısından çok kötü bir olay..Quote:
Originally Posted by peluk
ya alex in neresi dünya çpında bir oyuncu yaşı kaç olmuş bu zmana kadar sadece siz mi farkettiniz bunu avrupa da kimse farkedemedi de türkiye ligi nde senede 100 gol atsa ne olur sonuçta avrupa nın en zayıf ligi her anlamda eğer türkiye lig b,r kıstas olsaydı alex bu istatistiklerle burada kalmazdı ama herkes farkında sadece tsl de böyle avrupa maçları nda da ortadan kaybolması bunun en büyük kanıtı.
Ricardinho hangi Avrupa kulübünde forma giydi?Quote:
Originally Posted by DeDe
Türkiye liginde 100 gol atsa nolur diyorsun ama ne gs ne bjk ne de ts onun gibi adam bulamadı belki bjk buldu o da tartısılır ne yapacakQuote:
Ricardinho adından cok söz ettirmistir fakat futbolundan cok uyumsuzluklarıyla söz ettirmistir Alex e dünya yıldızı diyemiyorsak Ricardinho ya hiç diyemeyiz.
Ricardinho'yu da izledim, Alex'i de. Geçmişe bakarak kıyaslama yaptım gördüğün gibi. Alex'in daha iyi olduğu kanısındayım. Bu benim görüşüm, bugün İstanbul'a gelsin, çıksın oynasın görelim.Quote:
Originally Posted by WishbonE
Alex'ten Ricardinho daha fazla tanınıyor, sözlerine karşılık bu kıyaslamayı yaptım. Brezilyalı bir arkadaşım var, ona soracağım fikrini Alex ve Ricardinho ile ilgili, aldığım bilgileri buraya aktaracağım. Bakalım o ne diyecek.
Ufak bir hatırlatma : Carrusca geldiğinde gazetelerde Alex'ten bile iyi manşetleri atıldı. Marcelinho geldi Alex'ten iyi manşetleri atıldı ve hatta forumda da Alex'ten iyi dedi çoğu kişi. Ama bugün görüyoruz ki bu iki oyuncu da gol atamamıştır (Türkiye Ligi kadar kalitesiz bir ligde, gol atması kolay olan bir ligde). Asist yapamamıştır, adından söz ettirememiştir, kendisini manşetlere "futboluyla" taşıyamamıştır.
her oyuncu için aynı şey geçerli. ama ben şu andaki başarılarına bakarak kıyaslama yaptımQuote:
biraz bekle be arkadasım hemen yorum yapma.Quote:
Originally Posted by eGowiCh
marcelinho herthada iken bir macını anlatmak istiyorum:
daha ilk yarı. leverkusen2-hertha0. hertha 10 kişi. marcelinho 3 tane gol atıp macı cevirir. mac 3-3 biter. hatta son golu voroninin atıgını bile hatırlıyorum.
marcelinho muazzam bir adam. rico da süper. alex de süper.
ama en iyisi rico olacak. biraz duygusal oldum herhalde (besiktaslıyım)
Quote:
Geçmişteki bir yazımda yazmıştım. 300 golü bile rahatlıkla geçmiş olurdu. Buraya geldeden önceki sezon 46 gol atmış. Brezilya'da olsa DK kadrosuna da alınırdı.
Sonuç olarak ben yaptıklarına, geçmişlerine baktığımızda Alex diyorum dedim. Buradaki performanslarını görüp tabi ki ona göre karar vermemiz gerekir ama benim şahsi görüşüm yine Alex olacaktır. Ricardinho kötü bir oyuncu demedim ama Alex kadar takıma katkısı olacağını sanmıyorum. Bekleyip göreceğiz....
Egemen daha dur.. Marcelinho daha yeni geldi ve daha 3 maça çıktı Lig'de.. Bu futbolcudan ne bekliyorsun ki ..? Eğer Marcelinho FB'de oynayasaydı bu örnekleri vermeyecektin ama ..?Quote:
Originally Posted by eGowiCh
Allah bilir sen Ricardinho 'nun ilk maçından sonra iyi ya da kötü dersin..
DK 'da kimi kesip alacak Allah aşkına ya ..?Quote:
Alex Brezilyadayken daha iyiydi..
Ricardinho. İkisi de Brezilya Liginde oynuyor olsaydı oradan çağrılacak tek oyuncu bence Alex olurdu. Çünkü Brezilya'da yaptıklarına baktığımızda Alex daha iyi bence...Quote:
Heh o zaman alınırdı Brezilya Milli Takımı 'na.. ;)Quote:
Originally Posted by meddah
Alex, Ricardinho, Ronaldinho, İlic ve Hagi ile karşılaştırıldı. Ne Alex'miş ya. Vay be!
Bu arada futbolculara ne zamandır 2 maç ile iyi mi kötü mü diye bakılıyor anlamış değilim..
Bu laf bana da olabilir. Çünkü ben de biyerlerde ilk 3 maça göre diye yorum yapmıştım. Ama bunu yapma sebebim yani 3 maçta gördük ki Alex bu sene yine iyi işler yapacak.Quote:
Originally Posted by ermoon
Ben kendi açımdan artık kıyaslama yapmak istemiyorum. Bugün geliyormuş Ricardinho. Sezon sonunda bakarız kim daha iyi oynamış, kim takımına daha çok katkı yapmış, daha çok maç kazandırmış?....
Alex gibi bir oyuncu Türkiye'de şu an yok. Türkiye'nin kralıdır Alex de Souza!! Bunu da herkes kabul ediyordur.
alex'in ricardinho,hagi,iliç ile kıyaslanmasını anlarım ama ronaldinho biraz saçma olmuş.
Alex le Ilic mi ? Hazır kıyaslamısken Alex le Volkan arslan ı da kıyaslasaydınız
yok Serkan sözüm sana değil.. :)Quote:
zaten bunu yapmalıyız. hemen karşılaştırma.. daha durun imza atmadan ne oluyoruz yaw?Quote:
Sezon sonunda bakarız kim daha iyi oynamış, kim takımına daha çok katkı yapmış, daha çok maç kazandırmış?....
Zamanında kıyaslayanlar oldu. Ben futbolcu isimlerinde durmuyorum. Önüne gelenle kıyaslıyorlar. Hele bir kaç sene geçsin noluyoruz hemenQuote:
Originally Posted by CaPTaiN10
alexe en ii işleri yaptıran adam bu sene tümer....
ikisi inanılmaz bir ikili olusturdu. fener bu sene silip supurecek