yaklaşık bi 10-20 dakika bu başlıktaydın ne yazıcagını bekliyordum adeta macı özetlemişsin artık izlememe gerek kalmadı tebrikler :)Quote:
Originally Posted by perpetuaKezman'in golunde bir sey ilgimi cok cekti. Topla dripling yaparken kafasini yerden kaldirmiyor ve kaleye sutu cekmeden once bir saniye bile kafasini kaldirip, kaleci nerede bakmiyor. Ancak kalenin nerede oldugunu cok iyi biliyor. Uzakligi ve aciyi olcmeden attigi sutlar gercekten cok kaliteli.
Kezman'in ayagindan topu almaya ugrasmak yerine, defans oyunculari sadece onunu kapatmayi ogrendiginde bu tip golleri azalacaktir. Bunu acaba ilk hangi takim kesfedecek, merak ediyorum.. :)
Fenerbahce iyi mucadele etti ve bir kac gol daha bulabilirdi ama futbol olarak bence pek tatmin edici degildi. Rustu bu mac icin gayet konsantre olmustu. Sadece bir maclik konsantrasyonu ve uzun sutlarda basarili olmasi (hatta yan toplara cikmasi), bunu her zaman yaptigi veya yapacagi anlamina gelmez. O nedenle bir maclik performansla elestirilere son verilmesi pek de dogru olmaz.
2. yarida Deivid ve Kezman'in da geriye gelip defans yapmasi Fenerbahce'nin kontra sanslarini azaltti. Defansa yaslanan Fenerbahce karsisinda Alex (Bulgar olan) defansi acma konusunda fazla etkili olmayinca ve tum Konya takimi aceleci bir oyun tarzini benimseyince gol de bulunamadi. Uzaktan cekilen sutlarda orta saha bos kaldi. Bu da Aurelio'nun yerine giren Selcuk'un alan daraltmada pek iyi olmadiginin gostergesiydi. Bu kadar defansa cekilen Fenerbahce karsisinda, ozellikle top kontrolunun de zor oldugu sahada, kontra atak yapmanin zorlugu da goz onunde tutularak bence Konya forvet degisikliklerini daha erken yapip, doldur-bosalt'a daha erken gecebilirdi. Halen uyum sorunu yasayan Fenerbahce defansini boylece daha fazla baski altinda tutabilirdi.
Sonucta Zico takimi defansa cekerek kazanmaya mecbur oldugu maclarda defansa yaslanabilecegini gosterdi. Ancak Aurelio'nun eksikliginde bunu yapmanin, uzaktan daha etkili sut ceken takimlara karsi hic de dogru olmadiginin dersini umarim almistir.. :)
Bir kere daha gozlemledim ki Zico, Fenerbahce'ye futbolun iki yonunu birden oynatmaya niyetli degil veya bunu nasil uygulatacagini bilmiyor (belki de sorun Zico'da degil ve oyuncular bu sekle uygun degil). Ya kati ve cok adamla defans, ya da acik ve cok adamla ofans. Bana biraz garip geliyor bu dusunce bana...