Derbi yorumları...
Türkiye bu derbiye kilitlendi. Saatlerimiz 19.00'ı gösterdiğinde futbolseverlerin kalbi Beşiktaş İnönü Stadyumu'ndaki mücadele ile atacak. Önemli Spor Yazarları Superspor.com'a derbiyi yorumladı...
Kazım Kanat (Superspor.com yazarı)
Kısa ve öz: Beşiktaş, Galatasaray’a yenilirse bırakın şampiyonluğu, ikincilik bile gider, üçüncülük de tehlikeye girer. Beşiktaş Galatasaray’a yenilirse Jean Tigana sıfır noktasına iner. Beşiktaş, Galatasaray’a yenilirse tribünler bu futbolculara sırtını döner. Elbette yenilgi sonrasında bir başka kaos ta şu; Ya Tigana gitmem derse Ya Beşiktaş yönetimi Tgana’yı gönderecek (Tazminat 8 milyon dolar) parayı bulamazsa ne olur. Yani Tigana kalırsa ne olur? Gördünüz değil mi... Ben de felaket habercisi olmamak için cumartesi akşamına kadar susma hakkımı kullanıyorum.
Bülent Çulhaoğlu (Superspor.com yazarı)
İki takım da son maçlarında oldukça formsuz bir görüntü çizdi. Galatasaray gol yollarında zaaf yaşarken, Beşiktaş defansif anlamda sıkıntılı görünüyor. Özellikle Trabzon deplasmanında Beşiktaş'ın hali içler acısıydı. Ayrıca iki takımın teknik direktörü Tigana ve Gerets için de nefes alma maçı olacak. Kaybeden için 'kabus' olacağı kesin.
Beşiktaş'ta Gökhan Zan'ın olmayışı defansın göbeğinde çok sıkıntı yaratıyor. Galatasaray'da da defansın solunda genç Ferhat oynayacak. Muhtemelen gollü bir maç bizleri bekliyor olacak. Kim yener sorusuna ise Galatasaray ağır basıyor diyebilirim.
Mert Aydın (Superspor.com yazarı)
Gerets ve Tigana bugüne kadar aldıkları her kararla tepki çektiler. Ne yapsalar kimseye yaranamadılar. Hatta Gerets şampiyon bile oldu ama nafile. Bu derbi ikisinden birisi için belki de şampiyonluğa veda maçı olacak. Her ne kadar Galatasaray yönetimi Gerets ile sözleşme imzalamış görünse de şampiyonluktan kopulursa anlaşmanının geçerliliği pek kalmaz gibi geliyor bana. Kısacası Fenerbahçe'nin Sivasspor'u yenmesi halinde her sonuç sarı-lacivertlilerin kazancı olacaktır. Tamam Beşiktaş İnönü'de daha iyi oynuyor ve motive oluyor ama bıçak sırtındaki bu maçta daha fazla motivasyonu olan değil bu stresli duruma daha rahat uygun sağlayacak takım kazanacaktır.
Esat Dergi (Superspor.com yazarı)
Taktik anlamda sınıfta hangi hocanın kaldığını belki de en net bir şekilde bu maçta göreceğiz. Tabii ki iki teknik adam Jean Tigana ve Erik Gerets geleceklerini düşünüp korkak futbola kendilerini teslim etmezler ve oyuna müdahale ederlerse. Beşiktaş'ta Rico Paşa 1 maç oynayan, 4 maç duran bir futbolcu oldu. Bu maç sahada yürür edasında gezinirse Beşiktaş'ın canı çok yanacak. Galatasaray'da son K. Erciyesspor maçı gösterdi ki futbolcular saha için yalnızca dizilimde birbirleriyle hem fikirdeler. Atak başlangıçları, organize olma ve futbol zekalarını kullanma anlamında o maçta 4 pas yan yana gelmemişti. Maçın skoru ve maç içi olaylardan çok iki teknik adamın tutumunun maç sonu konuşulacağını düşünüyorum. Sıkıcı bir derbi izlettirebilirler, dikkat!..
Oğuz Dizer (Fanatik Gazetesi yazarı)
İki başarısı sınırlı teknik adam karşı karşıya gelecek. Gerets ve Tigana'nın yeteneklerinden öte bu maçta ön plana çıkacak olan Galatasaraylı ve Beşiktaşlı futbolcuların kişisel performansları olacak. Kişisel yetenekler maçın sonucunu belirleyecek. Yani kim günündeyse lige devam edecek. Hangi taraf günündeyse o Fenerbahçe'yi geriden takip etmeye devam edecek. Öndeki takım ise acaba kim gelir beni geçer diye düşünmeye devam edecek.
Uğur Meleke (Milliyet Gazetesi spor yazarı)
Gerek Galatasaray'ın savunmasının göbeğindeki sorunlar, gerekse Beşiktaş'ın çift forvete kendini teslim etmesi iki takımında da savunma zaaflarını ortaya koyabileceğini gösteriyor. Ev sahibi ekipte Gökhan Zan'ın da eksikliği Avrupa'nın en kısa takımlarından biri olan Beşiktaş'ı hava toplarında sıkıntıya sokabilir. Orta sahaların kaybolduğu gollü ve kalitesiz bir maç olması muhtemel...
Levent Tüzemen (Sabah Gazetesi spor yazarı)
Sezon başı geçen yıl Galatasaray forvetleri yüksek becerisi sayesinde şampiyon olmuştu ama bu sezon golcü ayaklar durgunluk yaşıyor. Galatasaray hem ağır oynuyor hem de hucüma çıkarken geç kalıyor. Fizik gücü üst düzeyde Beşiktaş ise kanatları hiç kullanmıyor. Orta alana hakim olan takım derbide ağırlığını koyacaktır. Kariyerleri tartışılan Tigana ve Gerets derbiye kaybetmemek düşünceleriyle çıkacaklarını zannetmiyorum. Galatasaray'ın en güçlü yanı kalesi ve savunmanın göbeği. Gökhan Zan'ın yokluğunda Beşiktaş'un yumuşak karnı savunması. Özellikle Gökhan'ın olmayışı, Hakan için büyük avantaj...
Banu Yelkovan (4-4-2 Dergisi)
İki takım içinde zor maç olacak çünkü ikisinin de kaybetme lüksü yok. Tigana ikinci yarıya iyi başladı ama Beşiktaş’ın son haftalarındaki performansından dolayı yine tartışılmaya başlandı. Beşiktaş için değil belki ama Galatasaray için tek şans lig 2.liği o yüzden Beşiktaş'ı yenmek zorunda. Çok stresli bir maç olacak. Kendi evinde oynadıgı için Beşiktaş'ı daha avantajlı ancak ilk yarıda gol olmazsa, Beşiktaş seyircisinin avantajı dezavantaja dönüşebilir. O zaman Galatasaray bu fırsatı değerlendirebilir. Yinede Beşiktaş'ı ateşli seyircisi önünde daha avantajlı görüyorum.
03.03.2007
Kaynak : SuperSpor.com