o birazda açıdan aygün :n:
Printable View
yeni crouch mu yetişiyor acaba:D:D:D
Abi hani 16 yaşındaydı 18 yaşındaymış
Koller gibi heralde.
G.Saray'ın alt yapısını beğeniyorum. Yetenekli oyuncular çıkıyor. Keşke G.Saray'da maddi ve tesis imkanı yüksek olsada daha iyi yetiştirilebilse G.Saray 4-5 yıl sonra iyi bir takım olabilir. Milli takımın bel kemiğini de oluşturabilir.
Türkiye'deki en iyi altyapı işte(bende kayıt oldum ama basketbol'a) :D
abi o boy ne öyle ya. gül gül koptum. karikatür gibi :n:
Arsene Wenger gibi biri olsaydı bu takımın başında şu an Uğur,Özgürcan vs. kiralık değil bu takımda oynuyor olacaktı.Ah ah bi de bu gençleri oynatabilecek yürekli bir yönetim ve teknik direktör olsa.
Deseler ki bizden iki sene şampiyonluk beklemeyin geleceğin takımını kuracağız deseler razıyız.
Olay sadece Wenger'de bitmiyor. Ingiltere'de olan reserv ligi kadroya giremeyen oyuncularin mac yapabilmesini sagliyor, bu da oyuncularin gelismeye devam etmesini ve mac yapma aliskanliklarini kaybetmemelerini sagliyor.
Wenger reserv maclarinda bir sure oynamadan hic bir oyuncuyu hemen Arsenal'de ilk 11'de cikartmiyor.
Turkiye'de oyuncular PAF takiminda oynadigi sure icinde maclara cikiyorlar ama rakiplerin seviyesi de yuksek degil. Bu cocuklarin 17-19 yaslari arasindaki oyuncularla oynayip basarili olup sonra Super Lig macina cikip herhangi bir yabancilik cekmemesini beklememek lazim.
A takiminda bir sure antrenmana cikip, A takimina alisiyorlar ama A takimi ile birlikte oynamaya alismalari sadece o takimla mac yaparak olusacak bir sey. Mac oynamadiklari icin sahaya surup haydi oyna deyince hata yapma ihtimalleri yukseliyor.
Bunun yerine genclerin kiralanmasi gerekli. Ancak kime kiralayacaksin? Antrenman sahalari orta kalite olan, teknik ekibin bilgisi, oyuncuyu ezmeyecegini bildigin yerlere kiralaman gerekli (ornegin Cafercan'in Caykur Rize ile yasadigi hayal kirikligi). Bu yuzden Ersun Yanal, Ertugrul Saglam, Suat Kaya ve Abdullah Avci gibi teknik direktorlerin yonettigi takimlara, bu oyuncularin gelismesi icin bir cok kisi kiralandi.
Simdi Ugur Ucar'i izliyorum, sezon basinda veya gecen sene kendine guveni olan ancak zamanlamasi zayif olan Ugur, Kayseri'de surekli oynayarak hem kendine olan guveni yukseltmis hem de mac oynamanin getirdigi cabuk mudahele etme becerisini pekistirmis durumda. Eger bir reserv lig olsa ve bu oyuncular o reserv lig'de diger takimlarda kadroya giremeyen oyunculara karsi oynayabilse ve arada A takim ile maclara cikabilse cok daha kontrollu bir ortamda gelismeleri saglanir ama bu sistem olmadigi surece tek ihtimal bu oyuncularin kiralanmasi ve yeterli gelismeyi gosterdikten sonra A takim'a geri donmesi ve kadroya girmesi. Reserv lig, oyuncularin teknik direktorlerine A takim ile maca cikmayi hak ettiklerini gosterdikleri musabakalar olarak bakilirsa, bu maclar kiran kirana gececek ve her ne kadar Super lig seviyesinde olmasa da, PAF liginin ustunde bir seviyede olacak.
Tabii bu reserv lig, takimlarin kadrolarini daha genis tutmaya zorlayacak. Yani daha fazla oyuncuya maas odemek gerekecek. Bu da bir cok Anadolu kulubunun 20-22 oyuncu arasinda olan kadrolarini en azindan 28-30'a cikartmasina neden olacak.
Çok doğru söylüyorsun ömer abi artı maliyet olarak kluplerimize yolculuk masrafları kılık kıyafet masrafları sözleşme masrafları ondan sonra maçların yapılabilmesi için hakem masrafları saha masrafları falandı filandı derken bayağı bir maddiyat ihtiyacı doğuyor belki bunlar için bir sponsor bulunsa gerçekleşebilir ama reserv lig olayı şuan mevcut durum içinde yapılamaz zaten yapılmıyorda
Bu adam 20 yaşına kadar 3 metre olur :D
Artık hiç bir kafa topunu kaçırmaz...
vay be süper bişey bu inşallah gelişimini tamamlar şimdiden hepimizi heyecanlandırıyor...