4,1,3,2 bence iyi defans onemli tabi
4,1,3,2 bence iyi defans onemli tabi
beşiktaşta 2011 yılındyım her sene 442 oynuyom butun taktıklerı denedım dığer dizilişler olmuyo bu her beşiktaş ta oynayanlarda bölemi:confused:
olmuyo derken taktik tutmuyo mu?
ben besiktasla 2014 senesine geldim ve 2 seneden beri ust uste şampionlar lıgını alıorum şampıon oluorum her kupayı alıorum taktıgım ıse
gk dc dc dc wbl wbr dmc aml amr fc fc (not aml ve amr yı ok cıkar forvet ın arkasına aml gorevı yaparken orta saha ya yardım etsınler bıde wbl wbr ye ok cıkar onlerıne ml mr gorevı olsun) ben 7 seneden berı taktıım hıc deısmedı dmc ıyı olsun oyun kurucu olsun ıstersen dene:) :)
yani 442 den baska taktik tutmuyo
[QUOTE=peluk;619706]4-3-3 veya 4-2-4 varyasyonlarını denemeni tavsiye ederim
cok saol abicim..hemen denemeye baslicam saolasin:)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ankaragucune uygun bi taktik bilen warsa soleyebilir mii??ya da onerileriniz??
kardes ss koymasini bilmiorum koyabilsem gorecen de koyamiorum:) :)
sizce geniş alanda oynamakmı daha iyi dar alandamı?ve kısa paslamı oynamak daha iyi doğrudan yada uzun pasla orta sahalar kısa defanslar uzunmu oynamalı veya:confused:
eğer ilerie ki oyncuların hızlı ise defans oyuncuların uzun oynamalarıı daha iyidir ama yavaş ise oyun kurucu kullan derimm
bi göz at eğer kafana yatarsa kullan derim ben çok büyük başarılara yelken açtım bnm ürettiğim taktikle...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=41038
defans çizgisini geriye nasııl çekiyoruz peki ?
basarılı olmam için taktik soyleyin bana
olur arkadasım 4 lu defans 1 tane ön liboro 2 kanat ve 1 amc koy ve 2 forvet işine yarar dene bence
dar alan uzun bas yap
ben genis alanda uzun pas yapiyorum ilerdeki oyuncum arkadasinda dedigi hizli biri, kontra attack ve atak oyuncunun kosu yoluna pas secili rakibi kontradan vuruyorum ise yariya
Kısa pas,dar aLan.Tabi bu takıma ve takımdaki oyuncuLara göre değişir.
ben su anda fazla olmamakla birlikte genis alanda kısa pas la oynuyorum gayet de guzel oluyo :D normal bi tempoylşada oynayınca cok kral bi taktik oluyo :D
uzun pası asla kullanmıyorum cunku uzun paslı oynadıgımda basarılı pas oranım dusuyo ve pozisyon bulmakta zorlanıyorum karsı rakibe gorede genis yada dar alanda oynuyorum
Arkadaşlar benim görüşüme göre taktik rakibe göre hazırlanmalıdır. Fakat bunun için rakibin taktiğini çözmek gerekiyor. Sorum şu rakibin taktiğini çözmeye çalışırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler?....
Cevaplarınızı bekliyorum. Gelecek yanıtlar için şimdiden saolun
kanatlarına iyi bak kanat oynamıyolarsa kanatlara onem wer we takım
kanat yaptık tan sora (ML veya AML we MR weya AMR) lere bu oellıklerı ver resımlere bak...
solda oynayana ml,aml ye
[IMG]http://img516.imageshack.us/img516/8258/mllz2.png[/IMG]
sagda oynayan mr,amr ye
http://img516.imageshack.us/img516/7711/mrpc5.png
Herkese selamlar!.. Ben özellikle altyapıdan çıkan oyuncularla bir yere gelmek istiyorum, yok falanca yıldıza şu kadar para, yok şu iyi yok bu iyiden öte. Kendi yağımla kavrulayım diyorum.:) Bu nedenle gençlere nasıl bir antrenman yaptırmalı ve nelere dikkat etmeliyim??? şimdiden teşekkürler.
defansta orta ikli adam savunmasi mi yapmali yaparsada ne faydası var taktik 3-5-2 olursa defanstakı 3 lu adammı yoksa alan savunması mı yapmalı wbr ve wbl yok ama:D
Bence adam savunması yapmalı. Ben belli adamları markaja alırım. Klose falan filan. 3'lü de yandakileri DL ve DR'ye koştur ve orta DC'yi adam savunması yapabilirsin. ;)
eger kotu hava koşullarında uzun pas yaparsan top kaybedersin ve sürekli gol yersin ama iyi hava şartlarında uzun pas çok iyi işler, kötu havalarda ise kısa pas daha mantıklı .. geniş alanda oynarsanda sureklı top kaybedersin dar alan daha şekil olur ;)
Şimdi arkadaşlar, ben 3 sezondur Werder Bremen ile oynuyorum. Bu 3 sezon boyunca da, deplasmanda ya da evimde hep aynı taktiği kullandım. 3 sezonda 2 şampiyonluk (1 puan farkla kaybetmiştim ilkini), işte Alman liginde ne kadar kupa varsa aldım. Şampiyonlar liginde ise, gruptan çıktım,sonraki sene çeyrek final ve son sene de yarı final oynadım. 4. seneye başlayacağım, ve şu ana kadar Şampiyonlar ligini kazanamadım. Takım çok iyi oynuyor aslında, Inter,PSV gibi takımlara bile farklı kazanabiliyorum. Ama Avrupa'da finale doğru yaklaşıldığında, maalesef eleniyorum. Şimdi bu taktiğimi değiştirmem mi gerekir, yoksa daha iyi oyuncular mı almalıyım, şampiyonlar ligi için? Kadrom da şöyle
http://img524.imageshack.us/img524/9...0720112ky7.png
bence kadron iyi bi dc alman gerekebilir sadece taktik içinse büyük maçlara çıkarken karşı rakibe göre küçük önlemler alabilirsin... örn. adam adama markaj yaptırablirsin rakibin ortasahası iyiyse uzun pas oynatabilirisin ama dizilişi değiştirme bence..
başkana söyle hocayı değiştirsin :D :D :D
şaka bi yana sanki defans biraz zayıf kalmış gibi 2 adet çok çok çok kaliteli oyuncu alırsan daha iyi olur...
Aslında Serdar Taşçı çok iyi oynuyor. Ben bir tane sol bek düşünüyordum, Bale mesela ama o da Chelsea'da gelmek istemiyor bir türlü. O zaman taktiği değiştirmeden defansa dünya klasında 1 oyuncu transfer et diyorsunuz yani :p
aynen öyle commanding centre back bulursan süper olur mesela milito...
İki tane sol bekin var zaten. Öncelikle stoper mevkisini sağlamlaştır. Bi sakatlık olursa zorluk çekersin. Büyük takımlara karşı üstünlük kurmak istiyosan fiziken sağlam bir takım ve iyi bir savunmaya sahip olman lazım. Sezon önce kondisyonu biraz fazla tut. Hazırlık maçlarını az yap. Oyunculara kondisyon yükle. Güçlendir yani futbolcularını. Hemen olmaz ama zamanla büyük takımlara karşı da üstünlük sağlayabilirsin. zaten iyi bir kadroya sahipsin.
zor maçlar da daha defansif oyna büyük takımlar gruplarda iyi oynar ama yarı final gibi daha üstlerde daha da iyi oynar kendi sahandak maçta gol yememege bak ve tecrübeli ve kaliteli stoper al ya da kendi bildigini yap.
sana bi kactane dc soliyim kompany erkan ferin barzagli(palermo)
felipe(udinese) bunlar cok rahat kadrona katabilecegin isimler bunların yanına da tecrubeli olsun diosan lyondan çaçapa veya cris galatasaray dan song olabilir ama sen daha ii bilirsin zaten orta sahan ve forvetin muazzam derecede guzel
ama werder e coook yıldız bı forvet te alırsan ıyı edersın aslında klose nın yanına
fb ile 7 sezondur aynı taktiği kullanıyorum 7lig şampiyonluğu 2cl 1uefa 4trkuğası 1süper kupa 5tr süper kupası aldım ve hala dünyanın sayılı kküblerindenim...kadron çok dar bnce 2 3 takviye daha lazım
Büyük takımlara karşı kesinlikle adam adama markaj kullanmamanı öneririm
kardeş stopere bence bi tane adam al ama çok uğraşma ööle yedekte duracak biri olsa olur çünkü mertesacker ve serdar çok iyi ikili zaten birlikte oynatıyosan bozma derim ben.
Kardeş defansın ortasına iyi bir adam alırsan daha az gol yer daha çok atarsın :)
Chelsea kulübü bana Mertesacker için Wesley Sneijder'i takas olarak öneriyor. Defansta Pasanen,Serdar Taşçı,Garay,Vanden Borre (Garay ve Borre'yi yeni aldım) var şu an. Almayı düşünüyorum ama size de bir sorayım dedim :)
http://img518.imageshack.us/img518/407/adszre7.jpg
Bu arada aynı taktikle devam ediyorum, şu ana kadar kayıpsız, ne şampiyonlar liginde ne de ligde hiç yenilmedim. Gruptan lider olarak çıktım. Bakalım neler olacak? :)
wesley sneijdere ihtiyacın yok o takası reddet ve iyi bir dc al (pablo,barzagli,felipe) bencede büyük takımalrın etkili forvetlerine adam markajı yaptır