peki bundesliga da denesem ters teper mi deneyen var mı?
Printable View
peki bundesliga da denesem ters teper mi deneyen var mı?
Tepmez, deneyin her yerde...
arsenal ile başarılı olamadım ama eline sağlık kardeşim devamını beklerim
Hangi durumlarda başarılı olamadın. Dediklerimin hepsini yaptın mı? Ekran resmi görebilir miyim?
Taktik hakkinda biLgi vermeni istiyorum peluk zamanin varsa.. Soracagim seylerde var bu arada .. Birincisi defans cizgisi onde ama ofsayt taktigi kuLlanmak gerekmiyomu dc Lerin anlayisi normaL peki ozeLlikleri nasi oLucak sol mc ile sag mc tmm pivotta tmm hizLi sc de tmm peki Kanatlar sadece orta yapma ve hiz ozeLliklerimi oLacak ha birde soL mc Amc tarzimi mc tarzimi Amc oLupta mc yerinde oYnayabilcek bi oyuncumu oLacak cok sey soruyorum farkindayim ama ..
ilhan abi anlıyış,defans çizgisi vb. terimleri açıklayacağını söylemiştin.
lütfen açıklar mısın?
bir de uzun şutlarda iyi kurtaran bir kaleci demişsin hangi terim iyi olması gerekir
elle kontrol mü yumruk eğilimi mi bire bir mi hangisi bu sorumu cevaplarsan sevinirim teşekkürler.
Hemen yazayım.
Anlayış (mantalite): bir futbolcunun saha içinde ne kadar hücumu, ne kadar savunmayı düşüneceğinin göstergesidir. Anlayış'ı 20 üzerinden 1 olan futbolcu hep savunmayı düşünür, 20 olan futbolcu da geri dönmez bile, hücumu düşünür sadece.
Width (genişlik): takımın hücum ederken sahayı ne kadar geniş kullandığını. Ofansif oynayan bir takımsanız oyunu geniş sahaya yaymalısınız, defansif oynuyorsanız oyunu dar alana sıkıştırıp rakibe top yaptırmamalısınız.
Closing down (alan daraltma): rakibe ne kadar sıklıkta ve saha alanında baskı yaptığınız. Bir defans oyuncusu için 20/20 closing down karşıdan yaklaşan her hücum oyuncusuna her defasında baskı uygulamaktır. Orta sahalar ve forvetler için de aynı şey geçerlidir. Eğer closing down yapmazsanız oyunu kendi alanınızda kabul etmiş olursunuz, rakibin üzerinize gelmesini beklersiniz.
Defans çizgisi: defansınızın rakip ataklarında durduğu pozisyon. Bunu düşük yaparsanız rakibi ceza alanınıza kadar kabul etmiş olursunuz ancak olası kontra atakları engellemiş olursunuz. Eğer yüksek yaparsanız rakip atakları erken bitirme şansınız olur, bu kez de hızlı kontralarda defansın arkasında çok boşluk olur. Offsayt taktiği ile bunu engellemeniz az da olsa mümkün.
Başka bir arzunuz?
oNceLikle bilgiler icin saoL simdi atak oyuncu sadece sol fc ya atak oyuncumuzun kafasi ziplamasi 18 ama hizi az atak oyuncuya pasi kafasina yapsak ne derece verim aliriz az mi cok mu atak oyuncuya pasi karisik yaptigimiz zaman sag fc yide 2. siraya koyabilirmiyiz sag sol kanatlar amr aml seklindemi mr ml dha verimLi bnm sikintim hep sol mc den amc Koyuyorum olmuyo ozellikler burda pas teknik yaraticilik degiLmi mc seklinde bi oyuncu koyabiLirmiyiz defansi derin yapsak nasil olur onde yapip ofsayt taktigyle dc ler hizli oLmalidir dmi ..
ilhan abi
sağol.terimleri açıkladığı için mesala şampiyonlar liginde barcelona ile oynuyorsun
senin takımında aston villa gibi orta derecede takım onların stadında oynuyorsun
böyle büyük takımlara defans çizgisi, anlayış vb. terimleri nasıl yapmalıyız?
Teşekkürler.Denicem.
Çok sagol kardeşim işte taktiginin sonuçları :icon_biggrin:
http://img520.imageshack.us/img520/9061/adszlj6.th.jpg
http://img520.imageshack.us/img520/5...3630pf8.th.jpg
Buda kadrom
http://img213.imageshack.us/img213/732/adszou7.th.jpg
Şimdi taktikte offsayt taktiği açık değil, açık olunca defans hata yapabiliyor. Atatk oyuncuya pası mixed yapın. Oyuncunuzun jumping yanında topsuz alan özelliği de iyiyse harika olur, yerden de iyi pas alır. Sadece sol fc oyuncusunu atak oyuncu listesine koyuyorsunuz. Kanat adamlarınızın MR ve ML oynama özelliği de olmalı, AMR ve AML özellikleri de olursa daha iyi olur. Defansı derin yapmayın, taktiğin orjinal halkini bozmayın, sadece dediklerimi yapın ve takımı oynatın. Sol MC oyuncunuz MC de oynayabilmeli ve dediğin özellikler olmalı.
Öncelikle şu anda Villans olarak büyük ekiplerle yarışacak bir ekip oluşturduğumuzu belirteyim.
Ama orta derecede bir takım olsam, ve Barca gibi büyük bir ekiple atıyorum deplasman maçına çıkmış olsam, defansif çizgiyi azaltırım, 6/20'ye çekerim.
Width'i normal düzeye çekerim, 10/20 yaparım. Kontra atağı açarım. Tempoyu biraz artırırım ve dua ederim:)
Başarıların harika.
hMm saoLasin peki kontraatak ise yaramazmi peki ben kuLlandigimda verim aliyorum kontraatak acik olmasi demek defansif bir oyun kurgusu demek degildir dmi sonucta daha hizli hucum yapmazmisin ..
Kontrayı büyük takımlarla oynadığınız deplasman maçları dışında açmayın. Çok savunma yapan ekiplere karşı yaramaz.
anLadim saoLasin suan bu taktigi denedigim icin soruLarim biraz fazla oLuyo ama benim kafama yatan en uygun taktik bu . Dr ve dL oyuncularini buyuk maclarda defansif normal maclarda anLayisLarini normaL yapiorm orjinaldeki gibi mr ml ler az ortalamayla oynuo suan denedigim sey ve senden cevabini bekledigim sey su oLacak Mr Amrc tarzida oLurmu ve bunlarn ozellikleri hiz orta yapma yeterli degiLmi bir de defansimiz onde oldugu icin top kapma markaj kafa sicrama hangisi dha onemli yoksa hizli defans oyuncularimi gerekli bu sistemde
Bakın, taktiği yeniledim bir hafta evvel. Onu indirin ve dediklerimi yapın. Hiç değişklik yapmayın, iç sahada veya deplasmanda. Herşeyi aynen uygulayın. Premiership'i ve diğer ligleri kasıp kavurun.
Onu indirdim ztn hiper aston wiLla onu deniyorum ztn sunu basariLi gercekten tmm dha sormucam bisey euheuhe
iki sorum olacaktı ilhan abi
1- hiper aston villa taktiğini oynarken ilk yarı yenik kapatırsak sayfa başında anlattığın tempoyu artırır vs. onlarımı yapacağız.
2-deplasmanda ve iç sahada yeni taktiği değiştirmeyin demişsin rehberler bölümünde bir taktiği sürekli oynarsan takımlar artık senin nasıl bir taktikle çıktığını anladığı için başarısız sonuçlar alabilirsiniz deniyor bu söylem sence doğru 20 maç hep aynı taktikle oynarsak karşı takımlar taktiğimizi öğrenip işimiz daha zor olmaz mı?
bu iki soruyu ayrı ayrı cevaplarsan sevinirim ilhan abi
bizi aydınlattığın için teşekkürler.
Gerçekten harika bir taktik bu.Bundan önceki versiyonları denedim ve birçok başarı kazandım.Özellikle savunmanın basıp , ortasahayla arasındaki mesafenin darlığı,çok iyi savunma yapmamızı sağlıyor.Bu çok güzel bir taktik.Ama taktiğe göre takım yaratmak zor iş.Ben Ajax olacağım.En iyi forveti Huntelaar.Ne hızlı,ne de hava toplarında canavar.Bu taktikte yer bulamayacak gibi görünüyor.Bu bir dezavantaj bence.Her neyse,diyelim ki 2 tane pivot forvet aldım.Sakatlandılar, uzun süre yoklar.Stam'ı pivot oynatsam verim alır mıyım sizce? Siz hiç jumpingi iyi savunmalara bu rolü verdiniz mi?Yeri değil ama konu açmışken söyleyeyim,Bu taktik için Internacional biçilmiş kaftan.Süper forvetleri var,3 tane pivot :) neyse tebrikler taktik için..
Evet kardesim eger sakatLik oLursaki defanstan zipLama ve sicrama ozeLligi oLan bir oyuncunu pivot kuLlanabilirsn ben denedim basari sagLadi . ayrica pivotuna sut ve aerobikle top kontrol antremanlariyla kafa zipLama ve hiz antremani yaptirarak baya gelismesini sagLarsn
Biraz değiştirip Liverpool'a uyarladım. 16 maçta 10 puan farkla 1.yim... Sağol.
neLeri degistirdin peki payLasabiLirmisn banada lazim :)
Premiership'te benim taktiğimi indirip değiştirmeden uygularsanız mutlak şampiyonsunuz, bu kadar iddialıyım.
Su an takimim M.Boro Sag mc de Dm olarak Boateng oynuyor Top kapmasi 20 markaji 18 ama her mac adam 7 iLe oynuyor aLan daraLtinca bu adam top kapmasini fLn etkilermi acaba yerini kaybedermi Birde defansif cizgi beni korkutuyor surekli orayla oynuyorum cunku defansif cizgi onde ve 2 dc normal anlayista oynuyr full defansif yapsak nasi olur
Siz herhangi bir değişiklik yapmadan deneyin bakalım.
Ben deniyorum su an dr dL ozelliklerini solermisn sIkIntI yasIyorUm dc ler hIzLImI oLsun kafa sicrama markaj topkapma mI
DR ve DL'de tackling ve hız iyi olmalı. DC'ler için de marking ve tackling bir de jumping iyi olmalı.
Kullan tabi. Tam Premiership taktiği bu;)
gerçekten eline sağlık peluk süper bir taktik Galatasarayda sol forvete Palermodan Andrea Caracciolo yu aldım sosayı sol orta saha ya monte ettim ve takım süper şampiyonlar ligi grubunda Real Madrid i 4-0 yendim hem de 10 kişi kalmıştım ligde de süperim ama önemli olan avrupaydı benim için neyse tekrar teşekkürler şiddetle denemenizi tavsiye ederim
Abi İlk sezonda Fa cup ve Carling cap aldım. Ligde 9. oldum ama aslımadık fazla çünkü zaten Uefa da idik yedeklerle çıktık.:) 2. Sezon başladı 4 maç 12 puan lideriz ve 1 gol yedik Live yi Kendi sahamızda 3-0 yendik.:) Nilmar ve İversen ikilisi süperler. Teşekkürler abi.:) Takım Portsmouth...
depLasmanda kaybettigim 10 mac yuzunden sampiyonLuk gitti peLuk su deplasman maclarina bi oneri wer ya defans cizgisi onde yine gol yiyorm cekiyorum geriye yine yiyorum sen hic degistirme demistin oysa
peLuk heLp heLp =)) ya su depLasman oLayNda bI yardm etsen 3-4 mac aLsam sampiyondum defans cizgisini onde birakiyorm orjinaldeki gbi ama dcler normal oynadigi icinmi bilmem ama yeniliyorum bu sefer ful defansif yapiyorm yoq defans cizgisini derin yapiyorm yine oLmuyor bi ayar tutturamadm
peluk taktik icin cok tesekkurler. takim bi anda acayip degisti. ama az gol atuyorum sag forvet tipim nasil olmali oneride bulunurmusun..