DiATTA STOPER OYNAMAYI UNUTMUŞTUR!
Beşiktaş transferde bir garip. Gidiyor, kulübe mahkumu, oynadığı maçlarda 42 defa ilk 11 çıkan ama tam 57 defa sonradan oyuna girebilen Cole'un peşine takılıyor. Tamam adamın geleceği parlak ama size şu anda aktif ve de gerçek yerinde oynayan adam lazım. Bakın bir ilginç nokta daha... Şimdi gelen Diatta'nın takımı St.Etienne'nin geçen sezon Fransa'nın en çok gol yiyen 3. takımı olduğunu, kendinden daha çok gol yemiş 2 takımın da küme düştüğünü hatırlatayım. Hatta bir şey daha hatırlatayım, Fransa liginde son 3 sezondur küme düşen takımların haricinde yediği gol bakımından 50 gol barajını geçen tek takımın da Diatta'nın takımı olduğunu belirteyim. Ama Diatta'nın oynadığı 25 maçın 8'inde takımının gol yemediğini yazarak hem adamın biraz hakkını verelim, hem de Ertuğrul hocanın bunun farkında olduğunu düşündüğümüzü belirtelim. Aslında bu kısmı çok önemli değil, sonuçta bu bir takım oyunu ve golleri de takım yiyor, Diatta değil. Ama geleyim asıl önemli konuya... Diatta geçen yıl oynayabildiği 25 maçın 21'in de sağbek, 1 in de sol bek oynadı. Sadece Nice, Sedan ve Monaco maçlarında tandemde oynadı. Zaten bu 3 maçı da takımı kaybetti. St.Etienne'de tandem konumunda Hognon, Brezilya'lı Nivaldo ve Yunan Tavlaridis oynar ve Diatta'ya orada yer bulunmazdı. 1 yıl önce Lyon'da oynadığı benim seyredebildiğim 4 maç var, onlarda da sağ bek oynadı. Senegal Milli Takımı'nda da Diakhate ve Sonko, Faye gibi gerçekten iyi tandem adamları var zaten. Adam uzunca zamandır stoper oynayamıyor. Beşiktaş adamın tecrübesinden yararlanmak istedi. Belki hem tandemde, hem sağbekte kullanırız diye düşündü ama ben bu adamın ne Gökhan'dan, ne de Toraman'dan daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Beşiktaş şunu anlamalı. Geçen yıl bu 2 tandem oyuncusunun kötülüğünden değil, Tigana'nın garip takım taktiği ve takım savunma zafiyetinden yediler golleri. Orta sahanın 2 kenarına adeta dalga geçercesine Delgado ve Rico'yu koyan, öndeki 2 santrforu baskı yapmayan zihniyetin takımında takım savunması olabilir miydi? Sonuç; Ben Diatta'ya karşı mı çıkıyorum? Elbette hayır, uzun boyu ve gücü ile duran toplarda etkili olacaktır. Ayrıca sağ bekte oynayabilir olması ile de Beşiktaş'a yararlı olur.Ama ben yanlış teşhis ile, yine Kartal'ın yara almasını istemiyorum. Çünkü ben tüm takımlarımızın kaliteli olduğu sıkı bir lig görmek istiyorum.
DR. Gürkan KUBİLAY / FotoMaç