5'e yakın maç yaptım. Hepsini kaybettim. Taktik güzel ama büyük takımlara karşı işlmiyor bende:(
Printable View
5'e yakın maç yaptım. Hepsini kaybettim. Taktik güzel ama büyük takımlara karşı işlmiyor bende:(
Napoli'yle 3 yıldır hiçbir maçta hiçbir taktikle yenemediğim İnter'i yendim...
tek maçla kalsa iyi, bununla beraber 10 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik...
eğer takımınızdaki oyuncular taktiğe uygunsa hile gibi bişey bu taktik,
elbette hileyle falan alakası yok ama o kadar işe yarıyor yani,
anlatmak istediğim bu...
neredeyse her maç sonundaki yorumlarda "domination" kelimesi geçiyor,
geçmese bile zaten pas oranlarına bakınca herşey anlaşılıyor
(sürekli %80'lerde)
teşekkürler peluk, takdire övgüye değer bir taktik...
mutlaka bazı eksiklikleri olabilir, taktiği kullanan arkadaşlar; göze çok çarpan ve süreklilik arz eden hataları burada paylaşıp değişik dizilişlerde daha da ilerletilebilir...
Abi taktik süper..
Yalnız ben Ajax'ım, gözlemlerime göre senin dediğin gibi ayağa paslarla rakibi çok iyi uyutuyor bu takitk. Ayrıca benim gözüme birşey daha çarptı maç içinde Orta Sahanın ortasında oynayan 2 oyuncu çok şut çekiyor.. Bu şutlar genellikle isabetsiz oluncada ne kadar şut çeksemde etkili olamıyorum?
Bunu engellemek için pratik bir şekilde ne yapmalıyım?
Yardımların için şimdiden çok saol Abi..
Taktik güzel bir çoğuumuz kullanmış ve beğenmiş benim bi sorum olucak ben bu taktiği hangi takıma kullanabilirim?
Oyuncularının uyduğu her takıma.
http://forum.turksportal.net/vb/[URL="http://imageshack.us"]http://img299.imageshack.us/img299/7141/adszqh0.png[/URL
http://http://img212.imageshack.us/img212/6922/adszoq0.png
benim taktiğim ve maçtaki sonucum bu.Nerelere transfer lazım?
Resim gözükmüyor, tekrar upload edersen ve görebilirsem yardımcı olurum.
Açıkçası bu sefer olmamış İlhan Abi. Yaklaşık 5 maç denedim, hepsini 1-0 aldım ama kurduğum kadroya 1-0 çok az.
Forvete Fred'i koydum(Lyon'daki). Sol kanada van Persie, sağa Palacio. Orta sahada Montolivo ve Fabregas. DM'ye Ever Banega. Defansa Clichy,Toure, Barzagli,Rafinha. Kaleye de Kameni. Bu kadroya 1 çok az bence.
Bitiriciliği süper olan bi forvet lazım ben Dean Astın la 4 pozisyon Belamyle 2 pozisyon kaçırdım.
Valencia iyi olabilir nerdeyse oyundaki en iyi forvet(David Villa) onlarda ama biraz defansta sorun war onuda transferlerle halletcez.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
şimdi düzelttim ne yapmam lazım açılarsan sevinirim.:uzgun:
.
.
.
taktik çok iyi abi teşekkürler.Fildişi ile Afrika Kupasını aldım.Toplamda 33 gol attım 3 gol yedim
Taktikte en önemli adam bence forvet. Forvetiniz gol kaçırmazsa her maçı çok kolay kazanabiliyorsunuz. :) Ama kazma tarafına denk gelirseniz işiniz gerçekten zor.
Savunmada pek fazla pozisyon vermiyorsunuz taktikle tabii sağ MC oynayan defansif özellikli futbolcunuzun kalitesine görede değişiyor bu. Diğer MC ise AMC'ye yakın bir oyuncu olabilir. Ben Barcelona ile oynuyorum ve Deco, İniesta, Xavi zaman zaman Dos Santos'u oynattıgım bile oluyor. Kanat adamlarını saymaya gerek dahi duymuyorm. :p
Birde zaman zaman oyun sıkıştığında kanat adamlarınıda forvete sürüp forveti 3lediğimde oluyor. Yada sol MC'yi ileri çıkarıp AMC ve ST yapıyorum maçın gidişatına göre. Zaman zaman sonuc veriyor. Tabii hüsranlarda olmuyor değil. :)
Kısacası büyük bir takımla deneme fırsatım oldu iyi buldugumu söyleyebilirim. En kısa zamanda daha kuvvetsiz ortalama bir takımda da deneyip nacizane yorumlarımı paylaşırım. :)
abi bu dosyayi nereye koyacagimi bulamadim.taktik adi gecen her yere koydum ama yine yok :(
07 de iken çok işime yaramıştı inşallah 08 de de aynı başarıyı yakalarım.
Gökhan Ünal ve Aaritalo'yu bu taktikte target man olarak kullanabilirmiyim..
Bir de takım komutlarında use target man seçeneğini işaretlememişsiniz işaretliyeyim mi
Napoliden başka takım seçmem ve bu taktiği napoliye uyguladığımda juventustan fark yedim Torinoda
biraz modifie etmem lazım galiba taktiği
takıma takviye ettiğim oyuncular palacio, dica , radoi, wome
Leverkusen ile 5-6 maç oynadık hepsini kazandık. Taktiği anlamak çok kolay hızlı bir forvet işi bitiriyor. Forvette Martins var ve işi rahatlıkla bitiriyor.
Ellerine sağlık İlhan abi teşekkürler.
Çok Teşekkürler,bende tutmadı macları cok zor kazanıyorum veya berabere bitiyor.Forvetin cok iyi olması gerek.Kısacası taktikte gol sıkıntısı var...
Ben pek beğenmedim taktiği abi..
Target Man olarak Mame Niang Gökhan Ünal ı denedim takım da iyiydi ama 5 hazırlık maçının 4ünü kaybettim..
Taktikte target man falan yok.
Ayrıca sadece hazırlık maçlarında değil, ligde en az 20 maç deneyin ki adam gibi yorum yapabilin.
Bu taktigi Juventus ve Sevilla´da denedim ve gayet basarili sonuclar aldim.
Juvede oynarken Iaguinta,Sevilla da oynarken Kanoute baya gol atiyorlardi.Mclerde uzun sutu iyi olan adamlar varsa iyi olur,keza mac icinde sIk sIk sut cekiyorlar,yani bunlarin gol olma orani yüksek olur.
Kanatlardaki adamlar hizli,iyi orta acan adamlar olursa asist kralligina oynuyorlar.Bu taktikte kanatlar cok önemli,oyun genelde kanatlardan kuruluyor.
Dmdeki adam bol bol sari kart görüyor,bu da ayri mevzu :)
dmc:linderhot
mc: ayhan amc: lincoln
mr: Sabri Ml:arda
orta sahayı bu şekilde kursam bu taktikten faydalanabilirmiyim
MR yok, AMR ve AML var. Sabri uyarı mı, uymaz. Sağ MC'de Ayhan sadece yedek olur. Sol MC için Lincoln süper.
Taktigi 1 sene denedim gerektiği kadar uyguladım gs. ligi fenerin arkasında 2. bitirdim. Taktigini gerçekten beyendim ama özellikle orta sahada oynayan 2 mc inanılmaz fazla şut çekiyorlar kaleye ondan o iki adamın uzun şutları 16'nın üzerinde olursa forveti bile geçen oluyor gol krallarığında :) Topa hükmetmek konusunda çoğu maçta daha fazla oluyor ama az olan maçlarda var tabi (TSLigi). Tek beyenmedigim nokta çok az pozisyana giriliyor maçta ve forvet adamınız inanılmaz yanlız kalıyor. Hatta diyorum pozisyona girmesi bile zor oluyor. Kenarlarda çok sağlam iki sağ ve sol açık adamınız yoksa forvet oyuncunuzdan hiç randıman alamıyorsunuz (Tabi özel yetekli oyuncular hariç örn elimde hennry, eto vs. olsa degişir bu). Son soyliyeceğim maçlar genellikle 1 farklı sonuçlarla bitiyor 2 fark attığımı pek hatırlamıyorum ama az gol yiyip bulduğunuzu atarsanız süper bi taktik. Bazı zamanlar kendimi Mircea Lucescu' zannetdiğim oldu :icon_biggrin: Dedigim gibi orta sahada oynayan 2 adam süper şut çekiyorsa sürün 11 i sahaya gerisini düşünmeyin ama şutları kötüyse yandınız posizyona girmeniz oldukça güçleşecek.
Teşekkürler taktik için peluk eline sağlık...
İlhan yaptıysa olmuştur o olmuştur :D sabah olsun bi hayırlısıyla nöbetim bitsin, ilk işim taktiğini denemek olacak.
birde shamur1 nickli arkadaş üşenmemiş burada bile bana laf sokmuş. tebrik ediyorum kendisini, azmini, hırsını ve başarılarının(?) dewamını diliyorum...
Benim önceki seride uyguladıgım taktik sadece kanatlar forvete gidiyordu . daha sonra buna uyarladım. çok iyiydi güzeldi ama sade deplasmanlarda. takım kendi sahamda çok defansif oluyordu.o yüzden dmc yerine 2 mc yapmak ve kanatlarıda ortaya destek vererek ki bu barcelonanın oyundaki taktigi . Enson odna karar kıldım ve çok mutluyum tek kötü yanı gelene gidene 3 atıyorum ne 2 ne 4 :) .
dr_____dc______dc________dl
E 3 atmanın neresi kötü:) Tek forvetli dizilişlerde takım oyununun önemi çok büyük.
evet yaw o yüzden ben kanat agırlıklı oynamıyorum ,sanki biraz kopuk duruyorlar kanatta takım. Birde bu seri için savunacağım tek şey bence en iyi taktik diye birşey yok . oyuncular form tutunca tepeliolar hangi taktik olursa olsun. İdman olayı çok önemli .Dediğim gibi taktik 2. plana favorim idman olayı :D iyi bir idman soruları çözüyor
10-15 maç denedim taktiği :) Pek verim alamadım. emeğiniz için tşk.ler :)
emeğin için teşekkürler İlhan abi daha bu taktikle 10-11 maç oynadım kayserispor dayım , 8.sıradayım beklediğimin çok üstündeyim
güzel taktik teşekkürler
İyi bir antreman programı ve bol sayıda koç ile...
sevgili shadowfree bence de haklısın ama herkes iyi menajer olacak diye bir şey yok sonuçta
Bu taktigi Fm ligi Turnuvasında Udinsede deniyecem ilhan:)
Çünkü sistem benim adamlara uygun..Udinesede santrafor yok iyi..
Forvet:Pepe yada flores
Kanatlarda:Gyan,Di Natele
Mc:Obodo,G.inler
Dmc:Sivok
DC:Zapata,Felipe
Dl:Lukovic
DR:Pinzi(Bu sistemde bekler önemli oldugu için bindirmesi iyi oldugu onu oynatıcam)
Bakalım nasıl sonuçlar alıcam..18.fm turnuvası için hazırlık yapıyom:)