Sahada isteksiz,arzusuz bi takım vardı ama Semih daha oyuna girmemişti.Girdi ve ilk golde müthiş bi arapas attı,2.golü kendi yazdı attığı golden sonra gidip kulübüye oturması çok ilginç ve güzel bi espiriydi inşallah Zico mesajı almıştır.
Printable View
Sahada isteksiz,arzusuz bi takım vardı ama Semih daha oyuna girmemişti.Girdi ve ilk golde müthiş bi arapas attı,2.golü kendi yazdı attığı golden sonra gidip kulübüye oturması çok ilginç ve güzel bi espiriydi inşallah Zico mesajı almıştır.
Kasımpaşa sahaya iyi yayıldı ve ortasahada üstünlük kurunca oyun istediği gibi gelişti. Kezman istekliydi ama şansı yanında olmayınca girilen az pozisyonlarıda değerlendiremedi. Semih'in Gökhan'a verdiği müthiş pası es geçmemek gerekir. Ancak Alex topa vururken kaleci aman zaten gol oldu öylesine atlıyorum tarzında kurtarmaya çalışınca Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Amaç sıkı sıkı duran kilidi açmaktı bunu başarınca devamında yine kalecinin hatasından gelen 2. gol ve son dakikalarda artık kopmuş maçın finişini Deivid'in yapmasıyla maçı noktaladık.
Selçuk yine kötüydü. Cezasahasında kademeye girdiği bir pozisyonda dışında hep faullerde başroldeydi.
Bir oyuncu kart sınırında olunca psikolojikmidir nedir gidip illa cezayı aldıracak sarı kartı görüyor.
Son olarak Semih'in attığı gol sonrası yedek kulübesine oturarak Zico'ya gönderme yapması ise çok hoş bir eleştiri tarzıydı.
Kezman bugün şansızdı ve birazda beceriksizdi.
Zico riski neredeyse hiç sevmeyen bir adam karşısındaki rakip kim olursa olsun önce gol yememeyi düşünüyor o yüzden hep tek forvet ve kalabalık orta saha ile başlıyor eğer birde gol atarsa sistemle hiç oynamıyor tek forvet ile bitiriyor ama 55 dakika boyunca gol olmazsa hemen çift forvete dönüp işi bitiriyor. Çünkü kadro buna çok müsait. Böyle düşününce gayet mantıklı herşey. Açıkcası ben bile fm oynarken buna benzer hareket ediyorum :)
Yalnız Maldonado'yu artık oynatması lazım ilk 11 de sadece 1 kez oynadı biraz takıma alışması lazım sanırım Chelsea maçlarında da yine Selçuk ilk 11 başlayacak. Selçuk görevini yapıyor yapmıyor değil ama ekstra işler yapmaya gelince tıkanıyor ondan daha fazlasını istemek hataya yol açmak olur. Şu ana kadar çok izleyemesekte Maldonado selçuk'a göre daha derli toplu ayağına daha hakim bir oyuncu izlenimi verdi bu yüzden ondan daha çok verim alacağını düşünüyorum. Umarım Chelsea maçlarında onu ilk 11'de oynatır.
Kasımpaşa'da Barboros'u beğendim bir ara Beşiktaş'ın gündemindeydi sanırım sezon sonu oraya gider.
Haftaya oynanacak derbide Deivid olmayacak bu bizim açımızdan kötü oldu deivid pozisyon yaratabilen ve defansı zorlayan biri haftaya İnönüde işimiz çok zor olacak.
Kasımpaşa'nın maç başında ileride basan defansını önde tutan ve Fenerbahçe'nin ceza sahasında kalabalık duracağı ortada idi. Nitekim de öyle oldu. Çok net pozisyonlar bulamamlarına rağmen ve topla %45 çivarında oynamasına rağmen Fenerbahçe'den daha etkili oynadılar.
Fenerbahçe ise bu bölümde Kasımpaşa'yı tarttı. Tek forvetin dezavantajı ile ileride top tutamadı. Kezman'a gelen uzun toplar ile gol aradı ve net bir pozisyon bulamadı.
Zico ise geçen hafta Konya'da yaptığını bu hafta bir kopyala yapıştır sistemi gibi tekrarladı. Dakikalar altmışı gösterdiğinde Selçuk'u çıkardı ve Semih'i alıp gol aramaya başladı. Bunun etkisi hemen gözüktü. Gökhan ve Vederson kanatlardan çıkışı Alex'in ortadan bastırışı Fenerbahçe'yi pozisyonlara soktu. Kezman bu bölümde çok fazla top ile buluştu ama üç direk arasından o topu bir türlü sokamadı. Semih ise ilk golde defansın yaptığı hatada topu Gökhan'a gönderip kademeyi alt üst etti ve Gökhan'ın ortası Alex'in usta bitiriciliği mükemmel bir golü hazırladı. Sonraki pozisyonlarda tekrarcılığını gösterip bunu gol ile süsledi.
Fenerbahçe sezon başında yapmadığını yeni yeni yapmaya başladı kontra atakları iyi değerlendirip gol atabiliyor. Manisa ve Konya maçından sonrada bunu gösterdi ve Kasımpaşa maçında da bunu tekrarlayıp Deivid ile golü buldu.
Deivid ise amatörce bir sarı kart gördü. Maçta gerilim ortamı olmadığı halde gereksiz bir faul ile Beşiktaş maçına cezalı duruma düştü. O topu bıraksa defans mutlaka karşılayacaktı. Bunun pişmanlığı maçı gol atmasına rağmen asık surat ile bitirdi. Eksikliğini hissedeceğiz; ama yerine oynayan oyuncu umarım Deivid'i aratmaz.
Ben bunu Fenerbahçe ilk Maldonado'yu aldığında düşünmüştüm ve sadece düşüncemde kaldı.:p Önlerinde Alex ve ileride Semih-Kezman. FM'de buna uygun çok güzel taktikler yapasım geldi.:D
Şu an için bu pek mümkün gözükmüyor. Ama Devid yerine yine Maldonado oynayabilir. Neyse tekrar diyorum Beşiktaş maçı konusu açılınca orada tartışırız 1 hafta bunu.:p Antremanlarda ne deniyormuş habelerini de öğrendikten sonra daha sağlıklı şeyler konuşuruz.
Serkan böyle bir taktik ile neler yapabileceğini merak ediyorum FM'de; ama şuanki taktik ile inanılmaz işler başarılabiliniyor. :)
Maldonado'nun orada oynaması, Appiah'ın oynamasından daha ütopya bir fikir olur. Onun yerine Gökhan ileride arkasında Önder oynayabilir. Böylece Chelsea maçı içinde Önder'e iyi bir deneyim olur.
Ben de Önder-Gökhan'ı istediğimi ilk mesajımda yazmıştım. Ama Zico bu, belli olmaz. Kazım da oynayabilir.
Mutlaka bunu Zico'da düşünüyordur; ama tabii ki böyle bir uygulamayı yapmak içni doğru bir maç değil. Büyük bir Risk olabilir. Büyük ihtimalle Kazım'a şans verecektir. Kazım ise hiç umamama rağmen iyi bir maç çıkarmasını istiyorum. Hiç olmassa olumlu paslar versin. R.Carlos ise sahaya dönüyor, o mevkide oynatılabilinir. =)
Haftaya derbiye,
------------------------ Kezman ----------------------------
-------------------------- Alex -----------------------------
Uğur -------------------- Aurelio -------------------- Gökhan
----------------------- Maldonado --------------------------
Carlos --------- Edu ------------ Lugano -------------- Önder
----------------------- Serdar ------------------------------
... şeklinde çıkarız sanıyorum.
İlk 45 dk.da Kasımpaşa çok kapandı, ceza sahası önüne kadar yığıldılar, çok koştular Fenerbahçe oyununu bozmak için.İleri kaldıklarında önde bastılar, Fenerbahçe'nin kanatlardan yüklenmesine de nizami ölçülerde sert oynayarak izin vermediler.
Fenerbahçe yan pas yapmaya başlayınca uyku getirdi, dikine oynayamadı çünkü ne zaman Deivid'e, Kezman'a, Alex'e top gelse 2 kişi pres yaptı.
İlk yarı Fenerbahçe herhalde %55-60 arası topla oynamıştır, pas rekoru bile kırılmış olabilir ama çoğu yan pas.Fenerbahçe defansı yine harika, hatasız oynadılar.
Vasat takımlara karşı Fenerbahçe çift forvet oynamalı, Kezman top ezmeye devam etti; Kezman çakılı forvet değil, markaj altında kaybolur, 2+2=4 denklemi gibidir bu.Yine de kaçırdığı pozisyonlarla saç baş yoldurdu o ayrı mesele.
Semih girdiğini ana kadar kadar Alex'in çabaları ile Fenerbahçe ileri çıktı, Semih gelince pivot oynadı Fenerbahçe, Kezman - Semih - Alex üçgeni dikine bol bol paslaştı, Kasımpaşa dağıldı çıkamadı ceza sahası önünden, doğaldır Kasımpaşa kontrada bile santraforu ile pivot oynayan bir takım, ne bekliyorsunuz ki? :D
Zico bunu göremedi, kocaman bir eksi.
Takım ezbere oynuyor bu artı, Maldonado'nun Selçuk yerine oynaması takımı hızlandırır Maldonado top gelmeden pas atacağı oyuncuyu seçiyor ve temiz, ayağa iyi pas atıyor, tekniği bir önlibero için gayet iyi.Selçuk'un kararsız ve top tekniği zayıf hali çıldırtıyor, her geride aldığı topta yüreğimi ağzıma getirdi yine.
Deivid saçmaladı, komedi, böyle bir durumda ucuz bir sart görülmemeli, sorumsuzluk onun gibi tam profesyonel bir oyuncuya hiç yakışmadı.
Fenerbahçe iyi oynamadı gibi gözükse de rakibin kapanmasının etkisi var, Fenerbahçe aşırı zorlamadan standart bir oynadı, zaten maç boyu topu topu bir pozisyon verdi Kasımpaşa'ya, o da kademe hatası değil, pozisyon şansı.
Semih harikalar yaratıyor, oyun bilgisi ile mükemmel iş yapıyor, ilk goldeki pası şahane bir asist, Alexvari.
İkincisinde hemen pası verdi Alex'e ve iyi yer tuttu, Alex pas verse yine asist olabilirdi, mükemmel vurdu tek şutu.
Pivot oynuyor, zayıf gibi gözükmesine rağmen oldukça dayanıklı, tv fiziksiz gibi gösteriyor herhalde, o kadar da değil.Rakibin omuzuna rağmen düşmüyor pek, zorluyor pozisyonu ama pozisyon sezgisi ve doğru yer tutma sayesinde çok etkili, markaj yaparken zorlanıyor rakip savunma, zira aldığı pası bile olumlu kullanıyor hep.Fenerbahçe hiç beklemediği bir anda ideal tek santraforunu buldu, bu çok güzel :)
Saha ağırdı herhalde ama yine de Kasımpaşa iyi direndi, baştan böyle oynayabilseler ligde kalabilirlerdi, artık çok zor.
ps. Semih'in gol attıktan sonra yedek kulüne oturup kameralara poz vermesi çok hoştu, ehauhe çok eğlendim orada ...
Maç bittikten sonra bir görüntü dikkatimi çekti belki sende görmüşsündür. Maç biter bitmez F.Akyel ile Semih formaları değiştirdi o sıra Semih'in ne kadar vücud geliştirdiğini gördüm önceki senelere göze baya bir kalınlaşmış. O yüzden yere daha sağlam basıyor.
Bu arada Alex bugün FB kariyerindeki en çok pas hatası ile oynadığı maçlardan birini oynadı :)
Cengiz abi, Semih'i çok iyi anlatmışsın. Bazı arkadaşlar Milli Takım'ın Forveti olamaz diyorlardı, bu günkü oyunu ile olabileceğini kanıtladı.
Semih son 1 senedir kendisini inanılmaz geliştirdi.Ben kendisini hiç beğenmezdim ancak bu sene çok formda ve çok gelişti.
Tarık abinin de dediği gibi Semih'i bende gördüm forma değiştirme sırasında ve ben inanamadım inanılmaz vücut yapmış.
Yedek kulübesinden krallığa ulaşan ilk oyuncu olacak belki de Semih.
http://img502.imageshack.us/img502/6...desouzawe9.jpg
Bu arada alex double double yaptı :D
10 asist 10 gol.
Geçen haftaki maçın bir benzeri olmuş bu maç.Geçen hafta Konya golü atar atmaz oyuna girmişti Semih,bu maçta gol olmamasına rağmen girdi.Aradaki tek fark bu.:icon_biggrin: Maçın başındada dediğim gibi Fenerbahçe kadrosundaki daha kaliteli oyuncularla maçı almış.Tebrik ediyorum..
Ligdeki bir çok hoca Fenerbahçe'nin taktiğine çözüm getirmişti.Ama şimdilik B planına yani Semih'in girmesine karşı onlarda bir B planı hazırlamak zorundalar..
Semih demişken.Milli takım konusunda gözümden kaçmış.Semih kesinlikle milli takımda olmayı hak ediyor..
Ayrıca Deivid'in olmamasına sevindim.Bu sezon bize hiç boş geçmedi çünkü.:icon_biggrin:
kasmpaşa oyununun karslıgını alamadı
semih bu şekilde gol kralı olursa heralde gene giunesse gireriz gibime geliyo (en az dakika ve gol krallığı:zuhaha)
deividin cezalı olmasına seviniyorum çünkü adam sırf kendi saçı yok diye millete saç baş yolduruyor:D inanılmaz toplar kaybediyo bence gelicek hafta kazım oynar maldonado da selçuğun yerine oynar
--------------------serdar------------------------
gökhan--------lugano------edu--------carlos
-----------maldonado-----aurelio-----------
kazım---------------------------------uğur-------
------------------KRalex
-------------------kezman(semih)----------
11'i ile oynarız yani en iyisi bu(duydunmu zico:D)
Kezman bugün çok kaçırdı. Ya kaleci çıkardı ya direkten döndü. Fenerbahçe'de ki bir maçta yakalyacağı en fazla pozisyonu yakaladı. Umarım haftaya bu kaçırdıklarını derbide atar. Maça gene Kezman ile başlaması lazım. Çünkü rakip savunmayı yorabiliyor. Semih'de oyuna dahil olunca takır takır oynuyor.
Ben özellikle kasımpaşa'yı sahaya çıkarken taşıdıkları pankarttan dolayı tebrik ediyorum.Fenerbahçe'ye gelince çift forvete dönünceye kadar birkaç pozisyonu değerlendiremedik.Zico alışılmış değişikliği yapınca ataklarımız arttı ve sonuç olarak golleri bulduk.Semihi göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ediyorum.Ayrıca Fatih Terim'in neden milli takıma çağırmadığını da anlamış değilim Fatih Terim'i kınıyorum...
F.bahçe 2. yarıda maçı kopardı..Semihin girmesi oyunun kaderini değiştirdi..
Fenerbahçe'de bakıyouz Semih-Kezman-Deivid-Alex bu dört oyuncu 44 gol atmış geriye kalan 15 golü de diğer isimler forvetlerimiz bence yeterli bu tabloya bakarsak.Maç içinse normal bir galibiyetti Semih'in girmesi pozisyon sayısını arttırdı.