Metin ilk golünü yedi sanırım.. :D
Printable View
Metin ilk golünü yedi sanırım.. :D
İlk uzatma yarısıda bitti.
Spiker: "Fransız oyuncu yerçekiminin etkisi ile düştü." dedi. :)
bi ara hakan şükür falan diyolardı ya:S
Elenedik. Fransa çıktı. Normal süre 1-1 bitti. Penaltılarda 3-2'lik üstünlük sağladılar.
elendik malesef.
batuhanın şanssızlığı penaltılarda da devam etti.acayip bir el hareketi yaptı sonra kalenin
ortasına attı kaleci kurtardı.
Kaleciyi şaşırtmak için köşe gösterdi. Ortaya vurdu oynak kaleci yemedi :D
Kaleci her penaltıda öne çıkmasına rağmen hakem Sertaç'ın penaltıda uyardı sadece.
Fransa'nın kalecsi çok oynak ama iyi bir kaleci.
Batuhan'ın kibiri ve şımarık davranışları inanılır gibi değil.
Fransa bize karşıu fizik olarak çok üstün olmasına rağmen özellikle ikinci yarı golü yiyene kadar çok iyi oynamıştık defansımız çok dikkatliydi kakuta'ya bile dayandık ama olmadı penaltılarda da zaten iş şansa kalıyor ama Batuhan'ın kaçırdığı penaltı şans falan değildi umarım bir an önce vazgeçer bu tuhaf hareketlerinden
Batuhan yetenekli bir futbolcu ama bir konuda da belirtmistim,simarik birisi.Bu kafayla giderse o yeteneklerini harcar,yazik olur böyle yetenekli birisine.
Bu gün maça çıkacak; ama hala gazetelere röportaj veriyor. Bugün Fanatikte röportajı vardı. Ben şımarmadım felan diyor. Anlamadım gitti. Şımarmanın esiri ile çok güzel pozisyonları harcadı. Bize müstahak olsun.
Penaltı kaçırmada kimsenin suçu yok. Bu penaltı Platini ve Zico gibi isimlerde penaltı kaçırmıştır.
Tüh elenmemiz kötü olmuş, bu takımın finalde kadar yolu vardı :( Batuhan biraz alaycı davranmış..
Turnuvanın başladığından beri yorumları okuyorum ve işte bu yüzden Türk futbolunda üst düzey dünya çapında oyuncular yetişmiyor diyorum...
@Jesus_FB
16-17 yaşındaki çocuğu eleştirmek dünyanın neresinde var yahu?O ne kadar kötü olursa olsun eleştiri yapılmaz,yıkıcı olunmaz yapıcı olunur her zaman için ki oda olaya hevesle yaklaşıp hatalarından ders alıp geleceğine daha mantıkla bakarak yön versin.Yoksa; "bundan adam olmaz,bundan topçu olmaz" gibi yorumlar var ki çok vahim...
Türk futbolcularının teknik,taktik ve fiziki yönden diğer ülkelerin futbolcularından hiç bir eksiği yok,hatta fazlası vardır.En zayıf olan yönümüz mental anlamda profesyonellik konusundaki eksiklikler.Bunlarda bence futbolcunun kendisinde biten olaylar değil,tamamen çevre etkisi ile gelişen olgular(Oyuncu hakkında çıkan haberler,yorumlar,eleştiriler vb her şey)İşte bizim basınımız,futbol yazarlarımız ve futbolseverlerimizin yorumları,bunlar gün gibi ortada.Bu ortamda üst düzey futbolcu yetiştirmek çok zor.Üst düzey yetenekteki oyuncularımızın %80'inin gurbetçi olması bunun en büyük kanıtı...
İlk olarak eleştirdiğim kişiler bizlerin çok şeyler beklediği insanlar yanlış gördüğüm yerlerini söylüyorum ki bence bunu dünyada yapmayan insan yoktur.
Yetiştirdiğimiz oyuncuların mental özellikler dışında diğerlerinden alttan kalır bir hali olmadığına bende katılıyorum. Sen demişsinki çevre etkeni yüzünden bu durumdalar ama işte buna katılmıyorum. Gurbetçi oyuncularımızında diğer avrupa ülkelerinde yetişen oyuncuların da aldıkları eğitim sayesinde bizden çok öndeler onlar futbol okullarında eğitiliyorlar bence aradaki fark bu.
Çevre demişken 17 yaşındaki bir çocuğun bu tarz hareketler yapmasının nedenide çevresindeki insnlar olsa gerek.
Valla ne olursa olsun o hareket yapilmaz. Bu şımarıklık, rakibi küçük görmekten baska birsey degildir. Batuhan cok yetenekli bir isim kendini göstermek istiyor ; ama bir yerde frenlemesi lazım. Nerede görülmüş penaltı atarken atacagın köseyi göstermek. Yazık oldu onca emege.
Batuhan artistliğinin kurbanı oldu, bizde ondan büyük futbolcu olmasını bekliyoruz..
Yazık..
yav atacağı yeri gösteriyoda adam atlamazki oraya:Dha bari gösterdin oraya at:D
Şimdi yazacaklarım adam gibi futbol ve futbolcu tartışmasını hazmedebilenlere,herkes üstüne alınmazsa iyi olur;
Batuhan'ın şımarık olduğunu kimse inkar edemez zaten.Ama bu davranışlarının ona bir şey kazandırmayacağını ve yanlış olduğunun anlatılması için "bundan adam olmaz,topçu olmaz" tarzı yorumlar yapılmamalı diyorum ben.Bu hiç bir şey kazandırmaz aksine dahada kötüye iter.O yüzden yapıcı eleştiriler olmalı.Ayrıca benim "yapılan yorumlar" derken sadece bu sitedeki kişilerin yapdıkları yorumları kastedmediğimi anlayamayacak düzeyde değildir kimse zannedersem.Ben "Türk futbolseverlerinin" futbola ve futbolcuya bakış yönleri ve yaptıkları yorumlardan bahsettim.Bunlardan hepimiz rahatsısız zaten.Bir maçta kral yaparız,2.maçta bundan hiç bir şey olmaz deriz.İşte bu yüzden istediğimiz kalitede futbolcu yetişmiyor...
Ayrıca benim kızdığım nokta herkes Batuhan'ın kötü oynamasını bekliyormuşcasına,kötü oynasada buraya yazsam dermişcesine tüm mesajlarında Batuhan'dan bahsetmiş.U17 Milli takımı Batuhan'dan ibaret değil.Ve ya bu turnuva Batuhan'ın performansını ölçmek için yapılmış bir turnuva değil.Bunuda anlamanızı rica ederim...
Sunu söyleyeyim,bu Milli takimimiz öbür jenerasyonlara göre kötüydü.Mesela bi 2004de final oyniyan u19, veya o meshur abdullah avcinin u17si, veya 2sene önceki u19 milli takimi ile kiyaslanmayacak kadar kötü bir takimimiz vardi bu turnuvada maalesef.
Batuhana bir top atiliyor,o topu kontrol ediyor,yandakine birakiyor falan.Kötü bir taktikle oynadik.Futbolcularimimiz 2.yarinin ortasindan sonra nefes nefese kalmaya basladilar.Zor kurtulduk orada yenilgiden.
Bir lafim da Batuhan’a.Simdiden cok sisirmisler onu.Ilk ciktiginda acaba futbolumuz yeni bir Hakan Sükür mü kazaniyor diye düsünmüstüm ama olmayacak gibi. Ayaklari yere bassin ve su ana kadar hicbirsey basarmadigini, kazanmadigini unutmasin, biraz alcak gönüllü olsun.Mac boyunca etrafa bagrismalar,penalti atislarinda atacagi köseyi göstermek gibi laubalikler yapti.
Kendisini gelistirirse harbiden cok iyi futbolcu kazaniriz,ama bu laubalikle devam ederse futbolda kaybolan yildizlardan birisi olacak.Yazik olacak ona.
Bu turnuvada en cok begendigim isim Eren Albayrak oldu,tam bir ingiliz stili var cocukta,Bursaspor onu yollasin ingiltereden teklif varsa,büyük futbolcu olur harbiden.
Ayrica bizim altyapidan defans oyuncusu Emrah Yollu´yu begendim.Cok sogukkanli, fizigi saglam birisi.Üzerinde durulmali.
Öbür stoper Sertacta iyiydi,Emrah ile iyi bir ikili olusturdular.
Ayrica bu takimin iki cok önemli oyuncusu galatasarayli Semih Kaya ve Cem Sultan´in olmamalarida kötü oldu..
Arsenal completed the signing of Dutch midfielder Oguzhan Özyakup in April 2008 in a deal which Young Guns announced first.
Dutch born but of Turkish descent, Oguzhan is a creative and highly technical central midfielder who can also play on the wings. Blessed with a superb passing range and ability to crop up in the right place to score goals, his talents add up to a lethal combination for opposition.
burdaki yaziya bakacak olursak, turkish Cristiano geliyor :D
After coming through the Youth ranks at local club AZ Alkmaar, he was quickly promoted to the clubs Reserves side aged just 15. During this time coach Louis van Gaal became a huge admirer of the wonder kid, and invited Özyakup to train with the first team on various occasions.
Soon International honors beckoned, scoring on his Under 15’s debut against Ireland, he surprised many by featuring in the Dutch 17s squad recently, despite being only 15 meaning he had been promoted a year early.
Many AZ fans have made comparisons to Cesc Fabregas and Zinedine Zidane, Arsenal fans will hope he can live up to that potential.
However in late 2007 it emerged Oguzhan has turned down a scholarship contract, and was made aware sides such as FC Barcelona, Ajax and Inter Milan were keen to tempt him away. Arsenal stepped up their scouting of him, and in late April faxed a offer described as “lucrative”, and a deal was quickly agreed.
Oguzhan signed a two year scholarship contract, with the option of a further three years as a professional, showing Arsenal we willing to meet his ambitions and value his talents.
He then travelled to London to meet the Gunners coaching staff, and arrange his schooling situation, he will not link up with Arsenal until he turns 16 in September 2008. It is expected that he will play with Steve Bould’s Under 18s.
Name: Oguzhan Özyakup
Nationality: Dutch
Position: Central Midfield
Previous Clubs: AZ Alkmaar
Contract : Scholarship
OZET:
cocugu ARSENAL transfer etmis!!!
Çocuk Hollanda vatandaşı değil mi?
evet, hollanda vatandasi ve insallah hollanda'yi secer.
dün maçı izlerken sinirden mouse kırıyodum bu kadar saçma hareketlermi olur. 91 Doğumlu batuhan tamam daha çock falan diyoruz ama bu kadar saçma hareketler yapması kabul edilebilecek birşey değil. Bugün U-17 Milli takım antrenörü mutlaka ceza verilmesi lazm diyodu beşiktaş yönetiminin artk kulağını çekmesi lazım batuhan'ın.
Sanırım benzer bir olayı G.Saray'dan Ümit Karan'da yapmıştı 1-2 sene önce.G.Birliği kalecisi Gökhan'a atacağı köşeyi göstermişti ama o gösterdiği köşeye atmıştı.Batuhan mutlaka uyarılacaktır birileri tarafından.Özellikle Yemen Ekşioğlu ilgilenir onunla..
Karıştırmışsın Coşkun abi.Ben Şemsi,o Anıl.:) :icon_biggrin:
Evet şimdi hatırladım.Yanlış hatırlamışım.Birde şöyle bir şey var.Bu oyuncular daha genç.Daha öğrenecekleri daha çok şey var.Bu tür hareketler olabilir.Önemli olan bunlardan ders çıkarabilmesi.Mesela Batuhan hayatında bi daha hiç öyle bir penaltı kullanmaz bence.
Bide Üslup yanlış bence.Forumdada yanlış,basındada yanlış.Böyle yaklaşırsan adamı baştan kaybedersin.Amaç ne? Oyuncuyu kurtarmak ise böyle davranmamak lazım.Bugün pasfotomaç ta mı ne gördüm.Beşiktaş yönetimi bu hareketlerinden dolayı biletini kesmişmiş Batuhan'ın.Mantaliteye bak..
O penaltilari ceken Umit Karan degil Necati Ates idi.
U17 Avrupa Şampiyonu; İspanya
Antalya'da düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya, Fransa'yı 4-0 yenerek şampiyon oldu. Mardan Spor Kompleksi'nde oynana karşılaşmada İspanya'nın golleri Keko (Dk.31), Sergi (Dk.46), Thiago (Dk.63 Pen.) ve Manu'dan (Dk. 69) geldi.
Fransa, yarı final maçında Milli Takımımızı penaltı atışları sonunda 5-4, İspanya ise Hollanda'yı uzatma dakikalarında attığı golle 2-1 mağlup ederek finale yükselmeye hak kazanmıştı.
Karşılaşma sonrasında U17 Avrupa Şampiyonu olan takıma kupasını, TFF Onursal Başkanı ve UEFA 1. Başkanvekili Şenes Erzik verdi. Maçın devre arasında sahaya çıkan şov grubu, Avrupa ülkelerinin bayraklarıyla bir gösteri yaptı ve havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.
Stat: Mardan Spor Kompleksi
Hakemler: Libor Kovarik (Çek Cumhuriyeti), Jaanus Mutli (Estonya), Robertino Dujela (Hırvatistan)
Fransa: Anthony Mfa Mezui, Joel Adegoroye (Dk.41 Nego), Sebastien Faure,Loic Damour (Dk. 48 Andre Auras), Thimothee Kolodziecziak, Gueida Fofana, Gilles Sunu, Clement Grenier, Enzo Reale, Gael Kakuta, Yannis Tafer.
Yedekler:Jeffrey Baltus, Willy Boly, Loic, Alexandre Lacazette, Yannis Salibur.
İspanya: Alex, Martin, Sielva, Gazta, Pulido, Carmona (Dk.55 Manu), Carles, Keko, Thiago (Dk. 68 Canales), Alvaro, Sergi (Dk.74 Ruben).
Yedekler: Diez, Gerardo, Angel Martínez.
Goller: Keko (Dk.31), Sergi (Dk.46), Thiago (Dk.63 Pen.), Manu (Dk. 69)
Sarı kartlar: (Dk.35) Carmona, (Dk.27) Gatza, (Dk.45) Nego(Dk. 45), Auras (Dk. 53), (Dk. 61) Faure, (Dk 68) Reale
http://www.tff.org/Resources/TFF/Flash/isp3.jpg
U17 Millilerin, Avrupa Şampiyonası kadrosu
U17 Milli Takımımızın (01.01.1991), 4-16 Mayıs 2008 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek U17 Avrupa Şampiyonası Finallerine katılacak aday kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Şenol Ustaömer yönetimindeki U17 Milli Takımımız, 23 Nisan 2008 Çarşamba günü saat 18.00'de, TFF Riva Milli Takımlar Turkcell Tesislerinde toplanacak.
U17 Milli Takımı aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi;
Özgür ÇEK, Sertaç EREN, Barış YARDIMCI, Sefer SEVER (Fenerbahçe), Emrah YOLLU, Emre ÇOLAK, Berk NEZİROĞLULARI, Cemre BALOĞLU (Galatasaray A.Ş.), Ali KUÇİK, Batuhan KARADENİZ (Beşiktaş A.Ş.), Eren ALBAYRAK, Muhammet DEMİR (Bursaspor), Metin UÇAR, Soner AYDOĞDU (Gençlerbirliği), Abdülkadir KAYALI, Umutcan YÜKSEL (MKE Ankaragücü), Mücahit ATALAY (Gençlerbirliği Oftaşspor), Samet UZUN (Samsunspor), Erhan KARAYER (Dardanelspor A.Ş.), Alper KALEMCİ (Marmaris Bld.Gençlikspor), Gökhan TÖRE (Bayer 04 Leverkusen), Tolga MERTOĞLU (BSC Young BoysVolkan DİKMEN (Hertha BSC Berlin), Öztürk KARATAŞ (Karlsruher SC).
Cem Sultan'ın kadroda olmamasına şaşırdım...
Cem Sultan neden yokki kadroda ?
Turnuvanın oynanacağı stadlardan ast stadı güzelmiş gerçekten.
Aday kadroda Cem Sultan'ı da görebilirdik;) Hocanın takdiri ;)
Cem Sultan sakatlandi diye biliyorum..
Paf macinda dizige aldigi darbe ile..
Emrah Yollu ve Emre Çolak'ı izledim. Bir de Batuhan'ı. Emre ve Emrah iyi oyuncular, Batuhan da güçlü fiziğiyle iyi iş yapabilir.
Avrupa'nın geleceği santrada-U17 Avrupa Futbol Şampiyonası
U17 Avrupa Futbol Şampiyonası, 4-16 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. U17 Milli Takımımızın da yer aldığı A Grubu'nu Hollanda, İskoçya ve Sırbistan oluşturuyor. B Grubu'nda ise İspanya, Fransa, İrlanda Cumhuriyeti ve İsviçre bulunuyor. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çapraz eşleşmeyle yarı finalde karşı karşıya gelecek. U17 Takımımızın 1994 ve 2005'te iki Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor.
TamSaha
Karim Benzema, Nuri Şahin, Cesc Fabregas, Caner Erkin, Samir Nasri, Tevfik Köse, Hatem Ben Arfa, Özgürcan Özcan, Bojan Krkic, Anıl Taşdemir… Art arda sıralanmış bu isimler zinciri ilk bakışta size anlamsız gelebilir. Hepsinin bugünün futbolunda önemli genç oyuncular olduğunu düşünürsünüz ama ortak noktalarını bulmakta zorlanabilirsiniz. Hemen söyleyelim, bu oyuncu isimlerinin aynı cümlenin içinde bulunmasının tek sebebi, tümünün farklı dönemlerde de olsa U17 Avrupa Şampiyonası Finallerinde rüştlerini ispatlaması.
Şunu demek istiyoruz kısacası; U17 Avrupa Şampiyonası finalleri dünya futboluna her daim yeni yıldızlar kazandıran önemli bir platform olmuştur. Ve şimdi yeni bir U17 Finallerinin arifesindeyiz. Bu kez finalleri daha önemli kılan bir özellik daha var üstelik. U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nin 26.'sına ev sahipliği yapıyoruz. Zorlu bir eleme sürecinde rakiplerini alt ederek Antalya'ya ulaşan 7 takımın yanı sıra ev sahibi olarak Genç Milli Takımımız da finallerde mücadele edecek.
Antalya'daki Atatürk Stadı, WOW Football Center ve Mardan Spor Kompleksi'nde organize edilecek şampiyona 4 Mayıs'ta başlayıp 16 Mayıs'taki final maçıyla sona erecek. Şampiyonanın kura çekimi 3 Nisan günü Topkapı Palace Oteli'ndeki Aya İrini'de yapıldı. Kura çekimine tüm finalistlerin temsilcileri, UEFA ve TFF'nin Turnuva Yetkilileri ile TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Kızıl, Serdar Güzelaydın, TFF Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ile Kültür Daire Başkanı İlyas Çopur katıldı. Projenin koordinatörü Sami Çölgeçen'in sunumuyla başlayan seremonide ilk konuşmayı yapan TFF Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, Antalya'nın artık Avrupa'nın futbol merkezlerinden biri olduğunu ve bu turnuvanın Antalya'da yapılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Kazancıoğlu "UEFA'nın da büyük önem verdiği Fair Play ruhuna yakışır nitelikte bir turnuva olmasını temenni ediyorum" dedi. Arkasından bir önceki turnuvanın şampiyonu İspanya'nın temsilcisi, kupayı UEFA Gençler ve Amatörler komitesi Başkan Yardımcısı Jim Boyce'a iade etti. Boyce da kupayı bir ay boyunca Antalya'nın çeşitli bölgelerinde teşhir ederek Antalya halkıyla bütünleşmesini sağlamak üzere Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel'e verdi. Menderes Türel tüm katılımcılara başarılar dilerken, kupanın Türkiye'de kalmasını dilediğini ekledi. Arkasından ise UEFA Gençler ve Amatörler Komitesi Başkan Yardımcısı Jim Boyce ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekiminin ardından Jim Boyce, UEFA tarafından turnuvanın fahri elçisi seçilen Fatih Terim'e hediye verdi.
Fatih Terim ise kura sonrası yaptığı açıklamada "Öncelikle UEFA'nın böyle bir organizasyonda beni Fahri Elçi olarak seçmesinden dolayı büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Biz Milli Takımlar olarak her yaş grubumuza büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin bu turnuvada iyi bir sonuç alacağına inancım tam. Ayrıca bu organizasyonun Türkiye'de yapılması da ülke tanıtımı ve vizyonu açısından çok güzel bir gelişme. O tarihlerde benim de Antalya'da olup takip edeceğim maçlar muhakkak olacak. Tüm finalistlere başarılar ve Fair Play'e uygun güzel bir turnuva olmasını diliyorum" dedi.
Genç Milli Takımımızın da yer aldığı A Grubu'nu Hollanda, İskoçya ve Sırbistan oluşturuyor. B Grubu'nda ise İspanya, Fransa, İrlanda Cumhuriyeti ve İsviçre bulunuyor.
Grup maçlarında ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalde grup birincileri ile ikincileri karşılıklı olarak eşleşecek. Kazanan takımlar ise 16 Mayıs'taki finalde Avrupa'nın en iyi U17 takımı olabilmek için mücadele edecek.
Bugüne kadar 25 kez düzenlenen finallerde en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan takım İspanya. Tam 7 şampiyonluğu bulunan ve ayrıca 4 defa da final oynayan İspanya, Antalya'da şampiyonluk kovalayacak takımlar arasında bulunuyor. 5 şampiyonluğu bulunan Portekiz final vizesi alamazken, turnuvaya katılan takımlar arasında en fazla şampiyonluk yaşayan ikinci takım Türkiye. Gençlerimiz 1994 ve 2005 yıllarında iki defa U17 Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti. Finalistlerden Fransa, İsviçre ve Serbest İrlanda'nın da birer şampiyonluğu bulunuyor. Sırbistan, Yugoslavya'nın parçalanmadığı dönemde elde edilen şampiyonlukta pay sahibi. Hollanda'nın ise bir kez final oynamışlığı var. Bugüne dek final oynayamayan tek katılımcı ise İskoçya.