Gerçekten çok üzüldüm ya :( Ama ne mutlu ki ona yine golü kanserden yemedi zatüreden yedi.Güle güle Kazım abi.:(
Printable View
Gerçekten çok üzüldüm ya :( Ama ne mutlu ki ona yine golü kanserden yemedi zatüreden yedi.Güle güle Kazım abi.:(
Çok üzüldüm valla, Allah rahmet eylesin:(Mekanın cennet olsun Kazım abi...
Gencecik yaşında kaybettik onu.Başımız sağolsun.Seni unutmayacak bu "cesur yürek"ler.
Türkiye'nin en önemli spor yazarlarındandı. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine Allah sabır versin. Şimdi onsuz çekilmez Gürcan Bilgiç.:(
Allah Rahmet Eylesin..:(
Allah rahmet eylesin...
Kazim abi biz izleyicilere karizmatik veya guzel gozukmek icin biseyler soylemezdi, icinden gelenleri dokerdi. ADAM GIBI ADAM
Samimi bi insanimizi kaybettik, allah mekanini cennet eylesin.
Spor medyamız çok önemli bir yazarını kaybetti.:( Gerçekten üzüldüm ölmesine ama maalesef sırası gelen gidiyor..Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Yakınlarına ve sevenlerinede Allah sabır versin..
http://www.forzabesiktas.com/anasayf...r/kazimabi.jpg
Şu anda ne diyeceğimi bilemiyorum, mükemmel olmayan ama muazzam bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin.
Kanser beni yenemeyecek dedi ve yenemedi de, zatürreden kaybettik onu. Allah rahmet eylesin, yaşam şavaşı gerçekten bir çok hastaya örnek olacak, şevk verecek cinstendi, hastanede yazdığı son yazıda bile iyileşeceğini, geri döneceğini düşünüyormuş.
Sevenlerinin başı sağolsun, mekanı cennet olsun...
Allah rahmet eylesin...
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Kazım bir meydan okuyuştu.. Meydan okuma yaşam tarzıydı onun..
Yazılarında meydan okudu hep.. Konuşmalarında meydan okudu.. Yukardan bağırdı hep, gür sesiyle.. Çekinmeden, korkmadan..
Ölüme meydan okuyan adamı kim geri bastırabilir ki..
Tıbbın bittiği yerde "Ben yenilmem" diye ortaya çıktı.. Kanser saldırdı her koldan.. O direndi.. Kanserin girmediği, kanserin kesmediği organı yoktu.. Hepsini temizledi..
Kanser bitiremedi Kazım'ı..
"Zatürree" dediklerinde içim cız etti..
Yüz yılın başının bu bela hastalığı son yıllarda güçlü, yanlış kullanıla kullanıla nerdeyse işe yaramaz hale gelen antibiyotiklere dayanıklı bir mikropla geri dönmüştü. Kazım'ın yarısından fazlası alınmış ciğerleri, bu sağlam adamların dayanması zor mikropla nasıl mücadele edecekti?..
Kazım'ı bitiremeyen kanser arkadan vurdu sonunda..
Ama o muhteşem direnişi, tüm kanser hastalarına moral, tüm kanser hastalarına umut olarak efsane gibi anlatılacak, dilden dile yaşayacak.
Yani Kazım kazandı sonunda..
Öldü.. Ama yenilmedi!..
Hıncal Uluç
İnsan ne diyeceğini biLemiyor.
tüm spor camiasının başı saolsun TÜRK sporunun usta kalemi KAZIM KANAT'ı rahmetle anıyor yakınlarına ve sewenlerine baş sağlığı diliyorum
Zatürree nedeniyle hayatını kaybeden SABAH gazetesi yazarı Kazım Kanat örnek olarak gösterilen spor yazarlığının yanı sıra kanserle giriştiği mücadelede elde ettiği başarılarla kanser hastalarının da idollerinden biri oldu. 1999'da kolon kanserine yakalandığı anlaşılan Kazım Kanat doktorlarının "6 ay ömrün kaldı" demesine rağmen hayata tutunmayı başardı. Bağırsaklarının bir bölümü ameliyatla alınan Kanat verdiği amansız mücadele ile kolon kanserini yendi. Ancak 2000 yılında vücudundaki kanserli hücrelerin metastas yaptığı ve bu kez hastalığın karaciğere sıçradığı anlaşıldı. Ameliyatla karaciğerinin 5'te 4'ü de alınan Kanat, kanseri ikinci defa alt etmeyi başardı.
HEP SAVAŞTI
2003'te kanser bu kez Kanat'ın akciğerinde ortaya çıktı. Yapılan ameliyatla sol akciğeri tamamen alındı. Ama o tek akciğerle normal yaşamını sürdürdü. 2005'te bu kez sağ böbreği alındı. Ertesi yıl kanser tek kalan sağ akciğerine sıçradı. Bu dönemde yoğun bir ilaç ve kemoterapiden usanan Kanat, 2007 başında Bodrum'a yerleşti. "Meleğim" ismini verdiği teknesinde yaşayan Kanat'ın sağlığı doktorları bile şaşırtacak şekilde giderek düzeldi. İşleri nedeniyle Bodrum'dan sık sık İstanbul'a gelen Kanat Nisan 2007'de İstanbul'daki evinde talihsiz bir kaza sonucu düştü ve sağ kalçası kırıldı. Kalça protezi takılarak tedavi edilen Kanat'ın gayet iyi sonuçlar veren akciğer kanseri tedavisi, kalça protezi ameliyatı nedeniyle 6 ay sekteye uğradı. Ama sonuçta Kanat kanserle olan mücadelesinden bir kez daha galibiyetle ayrıldı.
KLİMA YÜZÜNDEN...
Ancak Kanat'ın deyimiyle Bodrum'da yaşadığı dönemde eşi için yaptırdığı klima, kanseri bile yenen Kanat'ın kaderini belirledi. Klimanın havasından virüs kapan ve virüslerin akciğerini kapladığı Kanat askerliğini yapan oğlunu ziyarete gittiği Kars'ta rahatsızlandı. Kars dönüşü 6 gün önce Amerikan Hastanesi'ne yatırılan Kanat'ın zatürree olduğu ortaya çıktı. Tetkiklerde kanserle ilgili değerleri normal çıkan yani kanseri yenen Kanat'ın durumu giderek kötüledi. 3 gün önce yoğun bakıma alınan Kanat dün sabah saat 07.30'da solunumunun durması sonucu hayatını kaybetti. Kaleminin ustalığıyla bilinen Kanat, bugüne kadar çıkardığı "Önce Beşiktaş Vardı", "Kanseri Nasıl Yendim", "Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor", "Yaşanan Hayat, Hayaller Değil" ve "Doktor Ne Kadar Ömrüm Kaldı" isimli kitaplarıyla aynı zamanda edebiyat dünyasında da adından söz ettirdi. 25.09.2008 tarihli sabah gazetesinden alınmıştır
Yorumarını pek sevmezdim.. Kendisine çoüu zamanda protesto mailleri bile atardım.. Ancak gerçekten çok üzüldüm.. Keşke biraz daha aramızda kalsaydı..
Allah Rahmet Eylesin
Allah rahmet eylesin..
Allah rahmet eylesın ve tum aylesıne sabır fersın
Kanat İçin İlk Tören Kulübümüz’de Yapıldı
Çarşamba günü aramızdan ayrılan Kulübümüz’ün Genel Kurul Üyesi, Türk spor basınının duayen ismi ve Sabah gazetesinin Beşiktaşlı yazarı Kazım Kanat bugün son yolculuğuna uğurlanıyor… Kanat için ilk tören Kulübümüz’de yapıldı.
Vefatı tüm ülkede büyük üzüntü yaratan Kazım Kanat’ın naaşı sabah 10.00’da Sabah gazetesine getirildi ve çalışma arkadaşları usta yazarla vedalaştı… Ardından saat 10.30’da Kazım Kanat için ilk tören Kulübümüz’de yapıldı. BJK Plaza’nın önüne dev fotoğrafı asılan Kanat’ın naaşına çok sevdiği Beşiktaş’ın bayrağı ve 10 numaralı Kazım Kanat yazılı forma konuldu. Törene, Başkanımız Yıldırım Demirören, Genel Sekreterimiz Kenan Öner, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genel Menajerimiz Sinan Engin, Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Futbol Takımımız, ailesi, Camiamız’ın mensupları, spor basını ve sevenleri katıldı.
Törende, meslektaşları Faik Gürses ve Güven Taner, Kazım Kanat ile ilgili anılarını anlattıktan sonra, Kanat’ın oğlu Mesut Kanat ile birlikte kürsüye gelen Başkanımız Yıldırım Demirören, “Acımız çok büyük. Beşiktaş, cesur bir kartal yüreğini kaybetti. Ruhu şad olsun; Kazım ağabey bundan böyle gönlümüzde yaşayacak, genç nesillere örnek olacak. Yazdığı yazılarla bizi bazen üzdü bazen kırdı bazen sevindirdi ama hiçbir zaman kişiliğinden taviz vermedi. Kazım ağabeyin içi rahat olsun, bu sene başarılı olacağız” diye konuştu.
Kanat’ın cenazesi, Akaretler’de düzenlenen törenin ardından Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki binasına götürüldü.
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19219
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19220
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19218
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19221
Siyah beyaz bir yaşam
Alayına inat
Seviyoruz seni
Kazım Kanat
Büyük bir insandı çok iyi bir insandı ruhu sad olsun mekanı cennet olsun...
Allah rahmet eylesin.
Bir kanser hastasının tek geçirmemesi gereken hastalıktır. Çünkü; vücud dirençsiz olduğundan bu tedaviye ne yazıkki yanıt veremiyor. Buda ne yazıkki insanın ölmesine sebebiyet veriyor. Kazım Kanat okyanusda yüzmüş ve derede ne yazıkki boğulmuştur. Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin.Ülkemizdeki düşündüğünü yazan,ender dobra yorumcularındandı.Ailesine sabır diliyorum.
Aslında yine kansere yenilmiş oldu :(. Kanser bağışıklık sistemini çökerttiği için zatürreye yakalanınca çabuk yenik düştü maalesef.