o zaman stadın açılış maçına ben bile giderim işallah dediğiniz gibi bu kadar muhteşem bi stad yaparlarQuote:
Originally Posted by demirhan1984
bence diğer takımlara büyük haksızlık var ama olsun galatasaraya yardım etmek lazım bu zor zamanda ;;)
Printable View
o zaman stadın açılış maçına ben bile giderim işallah dediğiniz gibi bu kadar muhteşem bi stad yaparlarQuote:
bence diğer takımlara büyük haksızlık var ama olsun galatasaraya yardım etmek lazım bu zor zamanda ;;)
Buradan sana söz vereyim açılışa beraber gidicez 4 bilet benden :):) ;;) :) Ama sen rahat ol hiç kimseye haksızlık yapılmadı.Galatasaray alacaklarının karşılığını veriyor yukarıda da bahsettiğimiz gibi :)Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
Abi ne konuda haksızlık olabilir ki !!
Biz mabedimizi veriyoruz..
ali samiyen''in tapusu galatasaraya mı aitti hayır değil di 49 yıl kiralanmıştı onu alıp seyrantepeyi verdiler daha da büyük bir araziyi bide bunun üstüne stad yapıyorlar bu biraz ters geldi bana
Mesela biz devletin olmasına rağmen stadı baştan aşağı yeniledik ama hala tapusunu bile alamadık
bu stad yapılsın her sene kombine almazsam adam değilim.
ya ben okulu bırakır istanbula yerleşirim :D
Dunyanin her yerinde, yeni yapilan stadlarda izleme orani artar. Bunun nedeni de bir cok kisinin en azindan meraktan stada gitmek istemesidir.Quote:
Originally Posted by kavara
Ayrica, Ali Sami Yen'in su anki halinde kombine bilet almayan bir cok kisiye, yeni stad'da kombine bilet alma istegi dogacaktir. Saracoglu yenilenince seyirci sayisinin artmasinin bir nedeni de budur.
TOKI'nin bu ise soyunmasina gelince. Bu stadyum'un sadece Galatasaray'a yapildigini dusunmek bence yanlis olur. Dunyanin bir cok yerinde Stadyumlar devlet (ve sehir) destegi ile yapilir cunku yeni stadyum, devlet'e de yeni kaynak demektir. O stadyum'un etrafinda yeni dukkanlar acilir, gayrimenkul degerleri yukselir, vatandaslarin calisacagi yeni isler dogar, etrafa yeni konutlar yapilir ve cansiz olan bir bolgeyi canlandirarak devlet de daha fazla vergi toplama firsati yakalar. Yani bu devlet tarafindan yapilmis bir yatirimdir, Galatasaray'a verilmis bir hediye olarak bakilmamalidir. Herhalde gelecek gelirlerin hesaplari da devletimiz tarafindan yapilmistir bu ise soyunmadan once.
Basit veya kucuk bir stad yapimi konusuna gelirsek. Eger basit veya kucuk bir stad yapilirsa, yukarida belirttigim getiriler orantili olarak daha az olacaktir. Burada devlet karar verecek, ya laf ola stad yapip buradan fazla gelir elde edilmeyecek, ya da ovunulecek bir stad yapip bu bolge'nin degeri daha da fazlalastirilacak, yani daha fazla vergi toplama potansiyeli kazandirilacak. Ayrica siradan yapilan bir stad'in yapiminda belki Migros, Telsim gibi sponsorlar alinamayacak bu da maliyetin tamamen Galatasaray&TOKI ortakligi tarafindan karsilanmasina neden olacak. Bu sponsorlarin alinmasi belki de ayni fiyata daha iyi bir stad yapimini saglayacak. Yani bir bakima kucuk dusunulurse devlet kazanabilecegi paradan daha az para kazanmak durumunda olacak.
hayırlısı olsun bakalım...daha şimdiden bekliyorum büyük bir iştahla...:D
Perpetua arkadaşımızın dediklerini okursak, kafamızda ki sorunları bi kenara atmış oluruz.
Umarım bu işe gereğinden fazla önem verirler. Eğer böyle bir stad yapılırsa çok güzel olacak.. Hayırlısı diyelim..
Çok olumlu bir gelişme bu.Ö.Canaydın bu işin altından hakkıyla çıkarsa tüm mazisini temizleyip alnı açık bırakacak o koltuğu.Ee bi de şampiyonluğu kazanırsa GS, abartmak değil niyetim ama bi nevi tarih yazacaklar. (bkz:giymeye krampon yok misali:))
valla iş ciddiye bindi heralde inşallah olurda bizde artık güzel güzel stadımızda maçlarımızı izleriz.
ama ne yalan söyliyim hala inanamıyorum yapılabileceğine çünkü bundan 6 sene öncede aynı böyle stad resimleri falan dergilerde yayınlandı falan filan olmadı sonra...yani ben stada ilk çivi çakılana kadar yaşasın artık bizimde modern stadımız var demicem
Görkem artık inanabilirsin çünkü açıklamayı yapan TOKİ sorumlularından biri :)Quote:
Originally Posted by gorkemyilmazkarasu
ya selman doğruysa (ki sana inanırım bu konularda emin olmadan konuşmazsın) mükemmel bişey olur...
Ben de birçok kaynağı inceledikten ve bir ön araştırma yaptıktan sonra açtım bu konuyu.Yani eğer TOKİ sözünü tutarsa -ki artık ön görüşmeler bile sonuçlandı geri dönüşü yok projenin- stadın yapımı yakın tarihte başlayacak.Quote:
Ayrıca Seyrantepe civarı yani Maslak civarında ev almak lazım :)
Bu stadla birlikte oranın değeri acayip bir artış gösterecektir..
bi de oaraya biliyosunuz metro falan dahada yayılıcak süper fiyat artar orda dediğin gibi
Eğer bu stad olursa, hayali bile güzel....
Müthiş birşey olur...
Ben Sarıyer'de oturuyorum :) ..Hemen Kombine alırım ( İnşallah,Allah İzin verirse )
nerde yapılıyordu bu stad?
Seyrantepe-Maslak civarı
Quote:
aslında rayiç fiyatlarına göre galatasarayın seyrantepe arazisini daha ucuza alması gerekiyordu. lütfen seyrantepedeki bir arazinin birim metrekare fiyatıyla, kadıköy yahut mecidiyeköydekini kıyaslayarak düşünelim. haksızlık galatasaray'a yapılmıştır, bu da fenerbahçe lobisinin büyük başarısıdır. çamur atmıyorum, yanlış anlaşılmasın.. fenerbahçe daha iyi politika izliyor bu dönemlerde, suçlayamayız...
stada girip maç izlemeden inanmam...
abi bu ilk sayfada gördüğünüz stadın aynısını bes kuruş para almadan toki yapacak
iyi hoşda bu haber daha hiçbir spor sitesinde yer almıyor..
(TURKSPORTAL DA DAHİL)sen nerden bu haberi buldun????????konunun sahibi......
akşam gazetesinin sondan ikinci sayfasını aç oku ;)
mükemmel tek kelimeyle harika bi stat böyle şeylerin ülkemizde görmek gerçekten gurur verici
Taksim-4. Levent metrosundan bu bölgeye doğru hat uzatma inşaatı başlayalı çok oldu, şimdiden yolu yarıladılar neredeyse :)Quote:
Quote:
Originally Posted by Aslan41
Ciner medya organlarını ve diğer spor servislerini araştırırsan görürsün haberi.Ayrıca biz sadece spor gazetelerini veya harhangi bir yayın organını okuyarak konu açmıyoruz.Birtakım araştırmalar,görüşmeler neticesinde üyeleri bilgilendiriyoruz.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. :cool:
inşşallah olur ne diyelim
Vay be..Rüya gibi ..
Yalnız 1. sayfadaki fotolara bakınca insan heyecanlanıyor, Amsterdam Arena çok güzel bir stad.
Umarım Ali Sami Yen Arena yalan olmaz, hem ülkemiz hem de GS iyi bir stat kazanmış olur...
Ayrıca devletin tamamen çıkarsız bu stadı yaptığını ve GS'ye hediye ettiğini düşünmenin çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum, devlet bunu niye yapsın ki, devletin de bu durumdan bir sürü geliri vardır merak etmeyin...
var tabii abi ali sami yen in alanına para basacak mekanlar yapacaklarQuote:
Originally Posted by emirduman
Hastane yapıcaklar oraya para basmaz fazla :DQuote:
Originally Posted by zargı
Hastaneyi Seyrantepe'ye yeni stadın yanına yapacaklar.Ali Sami Yen'in olduğu yere ise bir Recidance yapılması düşünülüyor.:)Quote:
hadi yaa beni mazur görün bugün :D:DQuote:
[quote=emirduman]Umarım Ali Sami Yen Arena yalan olmazquote]
olmaz olmaz merak etme işin zor kısmı tamamlanmıs izinler alınmıs yer hazır yapacak adamlar hazır bundan sonra stad ın yapımına baslanması kalmıs sanırım sadece
maalesef şu anda ezbere konuşarak stad güzelmiş diyoruz.evet tabiki yapılırsa böyle bir stad çok güzel yalnız sanırım işin detaylarını tam bilmiyorsunuz.Ali Sami Yen Stadı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün malı. Kullanım hakkı ise Galatasaray'da. Yani GS, Ali Sami Yen'de kiracı durumda.Stadın Toki'ye verilebilmesi için Gençlik Spor'un ikna edilmesi gerekiyor. Gençlik Spor yönetimi, Seyrantepe'de yapılacak yeni stadla Ali Sami Yen'i takas etmeye razı görünüyor. Ancak her iki stadın arazi değerinden dolayı Sami Yen'de uygulanacak projeden Gençlik Spor Genel Müdürlüğü de pay isteyebilir.Seyrantepe'nin mülkiyeti ise Milli Emlak'ta.Toki ise aracılık yapıp bütün tarafları memnun etmek zorundadır.Bu arada imar planları ne durumda neye müsait bilmiyorum,belediyelerde işin içine girebilir.Stadın yapımını Toki üstlenecek.Toki ihaleye çıkmadan gidipte herhangi bir firmayla anlaşamaz.O yüzden Arena ile anlaştığı haberi balondur.Medyamız malum :) Önce yukardaki sorunları çözecekler,sonra Toki proje belirleyip ihale açacak,yapacak firma öyle belli olacaktır.Başbakanlığa bağlı olan Toplu Konut İdaresi'nin başka bir prosedür izlemesi söz konusu olamaz.Birde şu var,burada Toki bu işi yaparken aynı zamanda para kazanacak,ucuz konut için fon yaratacak,Tokinin parası Gs'ye stad için gitmeyecek.Yapılacak stadın tapusu gene GSGM'ye ait olacak,Gs'ye kiralanacaktır.
Sanırım Ankara'daki toplantıda GSGM sorunu çözüldü diye duydum.TOKİ her kanattan bu iş için saldırmaya başladı.Zaten şu an Arenayla görüşüldü ama iş resmiyete binmedi.TOKİ ihaleyi almak için Arena ile anlaşmaya vardı ve bu kozunu kullanıyor.Yani proje hazır,anlaşma hazır,imar planı hazır sadece imzaya kaldı iş...Quote:
Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
Demirhan yanlış anladın herhalde.Sorunlar çözülüp Stad işi Tokiye kaldıktan sonra ihaleyi Toki açacak.Arena ancak o zaman ihaleye katılıp inşaat işini alabilir.Yani şu aşamada Toki'nin arena ile anlaşması söz konusu olamaz.İhaleye Arena katılırsa büyük ihtimalle kazanır zaten.Tabi adil bir ihale olmayıp siyaset karışırsa Altındağ inşaat'ta alabilir :DQuote:
inşaat başlamadan bu haberlere inanmak bana zor geliyor.geçen yıl ö.canaydın elinde üst kullanım hakkıyla ortalara çıkıp en geç mayıs ayında inşaata başalayacağız demişti.sonra eldeki haklarda kaybedildi.
birde ben devletin arena stadı gibi teknolojik bir stata bu kadar bütçe ayırabileceğini pek sanmıyorum.arena stadı sadece bir stat değil aynı zamanda konser gibi etkinliklerde yapılan bir kompleks.inşallah düşündüğüm gibi değildir ama bence arena statı projesi biz galatasaraylılıar için hayalden öteye geçemeyecek biraz zor olaylar.