Emre abi bence bu bir paradox :) Bu demektir ki bu seri 10 yıl da devam etse korsan devam edecek. Taa ki fiyatlarda bir değişme olana veya dil desteği eklenene kadar.
Benim ufak bi umudum var 10000 satışla ilgili olur diye düşünüyorum :D:D zaten Türkiye'de önceden 6-7Bin tane satış oluyorsa bunların 2-3Binini korsan cd'ciler kopyalamak için alıyor :zuhaha yani korsan cdciler çoğalırsa satışta çoğalır diye tahmin ediyorum :zuhaha:zuhaha
Şahsen oyun satan bir dükkanda tanıdık abim vardı, internetten indiriyordu. Hatta bir oyun bozuk çıkmıştı :D
Her oyun için gidip orijinal sipariş verse büyük ihtimal batar çünkü çoğu oyunun giderini karşılayamaz. Düşünün bir sürü oyun satıyorlar ve Fm gibi bir çok pahalı oyun var. :D
Öyle de şu anda bütün kozlar adamın elinde. Adam diyor ki indirmiyorum kardeşim fiyatını, Türkçe dil eklemek için de şartım budur. İşinize gelirse alır oynarsınız işinize gelmezse oynamazsınız ya da bugüne kadar nasıl oynuyorsanız öyle oynarsınız. Adamlar zaten Türkiye'yi bir pazar olarak görmedikleri için, bu da bizim oyunun 5 serisinde gösterdiğimiz tutumdan dolayı olduğu için, pekte sallamıyorlar yani.
Ve bu bahane de adamı ilgilendirmiyor. Ülke şartlarında oyun çok pahalı. O zaman oynama diyor adam. Bunu neden diyebiliyor? Çünkü zaten biliyor ki fiyat düşse dahi oyunun orijinal satışlarındaki artış istedikleri düzeyde olmayacak. Kimse kimseyi kandırmasın. Şu anki korsan payı Türkiye pazarında %97 ise, oyun 40 lira olsa bu rakam düşse düşse %95'lere düşer.
Bu benim kendi fikrimdir. Sonra bana gelipte "seni nasıl yönetici yaptıkları belli" gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim. Gerçi bu tarz yorumları kaale aldığımdan değil ama işte sinek küçük mide bulandırır misali. ;;)
biri de keşke bu corner bug ı ne zaman düzelecek diye sorsaydı. kaç seridir devam eden bug
Bu seneki korsan satışının artmasını kendi elleriyle desteklediler,neden böyle demesinler.5 key hakkını kaldırdılar ve orjinal alacak çoğu kişi korsan oynuyor şimdi.
Mustafa abinin yanındaki eleman bir yerden tanıdık geliyor ama çıkaramadım bir türlü?
Şemsi, kendisi Caner Eler Eurosport spikerlerinden, ayrıca Lig TV'de Euroleague programı yapıyor, NTVSpor'da Yenilsen de Yensen de programına katılıyor.
Harika Tour de France anlatımı ile tanınır oldu.
Arkadaşlar şaka mı yapıyorsunuz nasıl pazar olarak görmüyor en çok oynanan 3. ülkeyiz pazar olarak görüyorlar ki satın alınsın türkçe koyalım diyorlar Parayı düşünüyorki buda türkiyeyi pazar olarak görüyor anlamında Fiyatı indirmek umurlarında değil açıkcası türkçe yamasınada kalmadık Allaha şükür ingilizce biliyoruz.Orjinale destek derken birde %50 indirelim bakalım ne olacak deselerdi.
O zaman şok yaratacaktı çok fazla yazmaya gerek yok ocağa kadar izliyeceğiz neler olacak...
En çok oynanan 3. ülke olmak pazar olarak gördüğü anlamına gelmiyor bence. Bunu röportajdan da anlamak mümkün. Evet en çok oynanan 3. ülke olabilirsiniz ama orijinal oyun almıyorsunuz %97 korsan kullanım var ülkede diyor adam. Eğer pazar olarak görse orijinal satılsın Türkçe'yi koyarım demezdi de Türkçe'yi çıkarır satışların artmasını beklerdi. Ama adam biliyor ki Türkçe'yi koysa fiyatı yarıya çekse dahi korsan pazarını asla eritemeyecek. Bu yüzden diyorum pazar olarak görmüyor diye. Önce diyor ben yapacağım yatırımın karşılığını peşinen alayım gerisi size kalmış diyor. Yatırımın maliyetini 10 bin oyun karşılar mı karşılamaz mı bunu bilemem ama düşüncenin bu olduğu kanısındayım.
O kadarını bilmiyorum. Açıkçası ne yazılımdan anlarım ne birşeyden. Oyuna bir dil eklemek demek ekstra mesai harcamak belki çevirmen istihdam etmek vs. gibi külfetler getirebilir firmaya. Ama dediğim gibi hiç bir bilgimin olmadığı bir konu bu. Ancak daha öncede dediğim gibi kozlar adamların elinde maalesef. Ya isteklerimize uyar Türkçe oynarsınız ya da böyle devam eder demeye getiriyorlar. Kısacası kendi göbeğimizi kendimizin kesmesini istiyorlar.
TR çalışmasını Turksportal yollasa. Öyle birşey olamazmı?
Zaten bildiğim kadarı ile öyle bir durumda vardı gibi. Ama tamamen yanlış hatırlıyor olabilirim. :)
gönderdik fakat sadece bizim çalışmamızla olmaz bu iş daha profesyonelleşmesi şart. Bizim çevirilerimizde bazen çeviri problemleri çıkıyor. Ayrıca bu çeviriyi futboldan anlayanların çevirmesi lazım. Kısacası teknik İngilizce şart.
Bu arada yazıyı bir türlü hazırlayamadım geçen hafta şanssız bir şekilde sağ baş parmağımda kırık meydana geldi
Geçmiş olsun Mustafa abi.
bende merak ediyorum :)
şimdi ilginç bi durum var;oyunu orjinal alıp cd den oynamak isteyen de korsan arasına dahil ediliyor.artı 97 den 95 e düşmek onlar için yeterli ise korsan için 2 puan bişey değil gene 95 onlarda olacak bence eğer korsan 97 ise yapmaması aslında doğal onları da anlayışla karşılamak gerek aslında ama türkçe ve ucuz olsa oyunun korsanı inmese yada ne bileyim cezası olsa
her neyse en çok 3. oynanıp gene de 3.sırada bir türkçe yoksa artık bunun kimin kabahati olduğunu sorgulamamız gerek,3.olup adam yerine konmayan bizler mi yoksa 97 si korsana 3ü cebe giden onlar mı?
İster tr yaparlar, ister yapmazlar. Onlar bize muhtaç, biz onlara değil !