Anahtar nokta bu.
Eski oyunlarda oyuncunun potansiyeli varsa, buna erisiyordu. Artik bu hata yok ve oyuncunun potansiyeline erismesi hem oyuncunun kendisine, hem teknik direktorlerine, hem antrenman tesilerine hem de rassal faktorlere bagli.
Printable View
http://forum.turksportal.net/vb/show...9&postcount=19
Abi birak yazsinlar ne isterlerse, siz gerçekçiliği yansıtın yeter. :)
Şu fanatiklikten vazgeçin artık! Ne demek bütün adamlar -9 -8 ?? Bu değerleri almak kolaymı? Dediğiniz gibi de -9,-8 kaynamıyor Galatasaray altyapısı. alan adamları da ne kadar tanıyorsunuz da laf ediyorsunuz anlamak mümkün değil.Örnek vermek gerekirse Beşiktaş altyapısında da en az GS kadar kaliteli oyuncular görebilmek mümkün oyunda.Bariz abartılan bir oyuncu da göremedim.Sadece Emre Çolak için -9'un fazla kaçtığını düşünüyorum.
Sırf bazıları mutlu olsun diye örneğin Berkin Arslan gibi bir değer -9 değil de -7 yapılsın, oyunu gerçekçilikten iyice uzaklaştıralım ama yeterki Galatasaray oyuncuları kötü olsun..yok böyle bi mantık!
Tek
Bu ne biçim yorum yahu ?Ömer abi kaç defa diyecek araştırmaya katkısı olan yorum yapın diye.İnsanlar daha önce hiç izlemedikleri oyuncuların -9 aldığını görünce elbet ki tepki veriyor.PA değerini fazla görmek fanatiklik olmuş :confused:.O zaman eleştiri yapmayın fanatikliğe giriyor.Eski sayfalarda Ali Helvacı ile ilgili bir konu geçmiş.Ali Türkiye'nin en iyi teknik kapasiteli oyuncusu olabilir bence,Yusufu geçebilir :).Tek problemi fiziği.Fiziği de iyi olursa -9 almaması için bir sebep kalmaz bence.
Hiç izlemedikleri bir oyuncunun abartıldıgını yada kötü yapıldığını nasıl düşünebiliyorlar asıl sorun burda.Araştırmacılar tarafından izlenilmiş ve o şekilde değerlendirilmiş.Yıllardır burada araştırmaya birşey katmayan yorumları son vermek için çaba harcadık ve böyle devam edecek.Araştırmaya katkısı olmayan yorumları yapanlara söylemelisiniz bunları.
sorun orada zaten. çoğu arkadaş bu -9 -8 değerleri alan oyuncuları tanımadığı bilmediği için böyle atıp tutuyor... biz Batuhan'ı Sercan'ı biliriz diğerleride kimmiş?! muhabbeti dönüyor yani. Martin Galvan'ı bilirsiniz belki bu kadar pa'ları takip ettiğinize göre adam (daha doğrusu çocuk demeliyim, 16 yaşında bişiy) 3 yıldır fm'de -10 pa alıyor...bu tür oyuncuları tartışmıyoruz da geliyoruz Berkin'i, Emre Çolak'ı, Necip'i tartışıyoruz.
[quote=Ahmet Göktaş;1588197]
Franco- 12 Milyon
Elano 25 milyon
Arda - 25 milyon
Keita 11 Milyon
Kewell - 8 milyon
Lincoln -6 milyon
Baros - 12-13 milyon
Ayhan 8 milyon
ben efendi olup değerlerinde satıyorum dediğin olsa uçuşa geçerim:0:
leo 4.2 sattım değeri oydu. 5,5 a ochoa yı aldım leo 138-150 ochoa 167 176 bu arada ca-paları
ayhan 1.3 e cskaya sattım değerinde
lincoln 0.3 te yok zaten gsde
diğerleri henüz! takımda ama belli de olmaz tabi ama satarsam ya değerinde yada ben teklif etmeden iyi teklife belki gidebilirler.
slmlar.
13-11-2009, :d
Bu konuda benim tek takıldığım nokta ise hiç yazılmamış olması rağmen Trabzonspor'dan bir oyuncu.
O da Faty Papy. CA 100 PA -8.
Oyuncu izlenmesi gereken 10 Afrikalı futbolcu listesinde yer alıyor. Hollanda'da Mvv'de 1 sezon kiralık oynadı ; Anderlecht ve Ajac gibi yetenek fabrikası takımların dikkatini çekti. Daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum bu oyuncu için.