D-Smart...
Printable View
D-Smart...
TRT aldı sayılır.... Artık bence spiker kadrosunun kimlerden oluşması gerektiğini konuşmak gerek.
Anadolu külüplerinin maçlarıda yayınlansın.Premier Ligtekine benzer bir sistem olursa bence güzel olabilir.TRT şifresiz olarak Anadolu'dan iki maç falan yayınlasın.Digitürk'te 4 büyüklerin maçlarını yayınlasın.Bunun gibi birşeyler olsun.:D
Ne Digitürkü arkadşlar hala ya... Artık küçük çocuklar , kadınlar , durumu olmayanlar, interneti olmayanlarda maç izlesin.
Çevremdeki çoğu arkadşım futbol ile alakalı değil. Takım bile tutmayanlar var. Maçlar TELEON'dayken , herkes maç saati evine kapanırdı. Şimdi bir derbi 10 tl.
Digitürkün kazanma ihtimalinide çıkarın artık ihtimaller arasından bence. TRT şartnameyi aldıysa , İhaleyide %80 alır demektir. Şunu unutmayın , Devletle ihaleye girilmez :) TRT'nin kaybetmesi demek , bir anlamda Devletin , Özel bir Gruba yenik düşmesi demektir. Zaten maçların TRT'ye geçmesini Başbakan Erdoğanın istediğini göz önünde bulundurursak , TRT büyük ihtimalle ihaleyi kazandı diyebiliriz.
TRT daha çok 2. paketi almak isteyebilir, ilki için ödenecek tutar, eğer maçları bedava yayınlayacaksa TRT için zararına iş yapmak olacaktır. Terim'in aldığı 1 milyon için mecliste olay oluyorsa, futbol maçları için verilecek 300 milyon dolar için de olaylar çıkabilir.
Eğer TRT alırsa zaten tüm maçları yayınlasın bence. Ki alırsa yayınlayacaktır da, bu imkanı var TRT'nin. Zaten TRT'nin alması demek, Lig TV çalışanlarının yarısının TRT'ye transfer olması demek.
İlk paketi TRT alırsa, Digitürk 2. paket için ihaleye girmez, NTV bu paketi alabilir. İlk paketi Digitürk ya da D-Smart alırsa, 2. paketi TRT kimseye bırakmaz.
Kulüplerimiz için en yüksek olmasını temenni edeceğim ama yüksek bedelden alındığında faturası biz izleyenlere çıkarsa diye korkuyorum.
TRT eğer gözünü karattıysa ve bunu bir devlet politikası olarak düşünüp, o mantıkla ihaleye girecekse, 1 milyar dolar da verip alabilir ama TRT'nin popularitesini ve gelirlerini arttırma düşüncesi ilk plandaysa, çok yüksek tekliflerde bulunmazlar.
Maç TRT'de İzlenir !
TRT 1. Paketi alır. Türksatla ortak açtığı spor 1, spor 2, spor 3 kanallarından teledünyada şifreli yayınlar. Teledünya conax kartını kablo erişimi olmayan yerlerdeki modüllü cihazlar için Uydudan da satar. (veya dijitürk ve D-smartla da anlaşıp o kanalları onlarda da bulundurur) Maç sonrası direk stadyumu TRT kendi yapar gece maçı TRT 1 şifresiz tekrar yayınlar.
NTV 2. Paketi alır.
uzak bir ihtimal değil...
Ayrıca yabancı ülkelerde Almanya, İtalya ve İspanyada tüm maçlar yayınlanıyor. Böle bir sistem olmalı (İngilterede tüm maçlar çekildiği halde yurtdışına pazarlanabiliyor tüm maçlar sadece ülke içinde Cumartesi ingiltere saati 15:00 Türkiye saati 17:00'da başlayan maçları canlı yayınlamak yasak. O da sadece bir gelenekten kaynaklanıyor. Alt liglere seyirci gitmesi amaçlı.) Yunanistanda havuz olmadığını ve Olimpiyakos ve Panatinaikos'un evlerindeki maçlarının açık kanaldan (ET_1 yunanistanın TRT'si) verildiğini diğer takımların maçlarının şifreli kanal novasports dan verildiğini söleyeyim. Novasportsda tüm maçları çekiyor ve canlı veriyor.
Şu geldi aklıma hemen :)
http://www3.bobiler.org/upload/photo...1o.jpg?t=57566
Hadi be TRT yap bir güzellik. NTV de 2.paketi alırsa iyi olur.
TRT bir zamanlar 2.Ligi yayınlıyordu hatırlayanlar vardır yeniden böyle birşey yapsalar harika olur gerçekten ama bence Digiturk'ün görüntü kalitesi ve alt yapısı diğer kanallardan daha iyi..
Ne zaman Dijiturk aldı bu yayınları herkes futbolu unuttu. Adamlar futbolun f sini dışarı aktarmıyorlar. Eskiden Fenerbahçe yenilince derbide okula gitmez yada çekinerek giderdik. Şimdi oynayarak gidecez çünkü okulda böyle iddia kalmadı. Hatta erkek yerine yanımda Galatasaraylı bir kız ile çekişirdim şakasına :D Ben erkek istiyorum kardeşim bana erkek lazım Kalmadı yahu yok çevremde futbol konuşan adam.. Adama soruyorum maç ne olur ? Ne maçı diyor. Neyse TRT devlet kuruluşu olduğu için ihaleti alıp Türkiyeye futbolu öğretmesi lazım :)
Dün akşam Kasımpaşa - Antalyaspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Sivasspor başkanları TV8'de Bizim Stadyum'a katıldılar. Hepsinin söylediği şey artık daha çok para alıyoruz ve öyle uçurumlar yok. TRT aldığı anda zaten bedava yayınlamaz yani o zor ihtimal. Ama Digiturk'ten daha makul fiyatlar olacağı kesin.
Digitürk kesinlikle alir diye düsunuyorum .. Adamlar birakmaz gibimi geldi..
Maçları telekomda satacakmış, Türkiye'deki altyapıda ne kadar izlenir bilmiyorum ama yurt dışına internet üzerinden satış yapılırsa sorunsuz izlenebilir.
Şifresiz maç izlemek = Hayal. :icon_lol:
Digiturk ve Türk Telekom A paketi için teklif verdiler . En son fiyat Digiturk'ten geldi 233 milyon dolarla Bakalım moladan sonra ne olacak
Ben bu işten bişi anlayamadım pek ya.Diyelim Türk Tele Kom aldı ihaleyi.Ben evimden şifresiz mi izleyecem.Yoksa A paketi falan var.A paketinde bi tane takımın maçlarını mı izlicez falan :)
Bedava izleme durumu TRT ile gündeme gelmişti .. Ancak bu mümkün değil TRT ihalede olmadığna göre :)
260 Milyon doları geçti ihale Daha artmasın yav Olan bize olacak :D
Tüketiciyi düşünen yok anasını satim Dünyanın parasını konuşuyolar ya :/
Son durum ne takip edemiyorum
Telekom 269'a çıkardı teklifi . Digiturk 269 milyon 50 bin yaptı :S İlginç
281 Yaptı TT :D
Digitürk teklifi 285 milyon dolara çıkardı.
T.T. Mola aldı :D fazla geldi galiba :D
Adamları fiyat arttıkça ter basıyo herhalde :D
Artmaması daha iyi. Bize yol su elektrik olarak geri dönecek artan paralar.
Devlet kanalı olduğu nasıl belli 1 1 artırıyo :zuhaha Digiturk'e bak maşşşallah adamlar hiç durmadan artırıyolar.
Digitürk teklifi 285 milyon 250 bin dolara çıkardı. :D Telekom gidici gibi :D
TT herhaLde biraz daha fazLa para nasıL kopartırız Digitürk ten diye sokuLdu ihaLeye sanırım.
Her harükaLde Digi aLacak ama oLan yine vatandaş a oLacak.
Adamlar demeki okadar para kazaniyorki bukadar para verebiliolar ihalede
Digitürk teklifi 297 milyon dolara çıkardı.:D Türk Telekom yine mola aldı. :D :D :D
Türk TeLekom aLırsa ADSL ve TeLefon faturaLarı artışa geçer,
Digitürk aLırsa maçLarın fiyatLarı artar.
Yandık anam :D
TT alcak gibime geliyor bu oyalama taktikleri habire mola istemeleri ;)
Digitürk teklifi 303 milyon dolara çıkardı. uff aldı başını gidiyore :D
300 Milyon Dolara geldi ..
Digitürk teklifi 306 milyon 300 bin dolara çıkardı.
Şirketler çıldırdı Bu parayı nasıl çıkaracaklar ?? En ufak bir fiyat artırımı kaç abonenin iptaline neden olacak Bunları düşünmüyorlar mı ?