Gökhan'da dahil hiçbirisinin CA değeri Alex'ten yüksek değil...
Printable View
Gökhan'da dahil hiçbirisinin CA değeri Alex'ten yüksek değil...
CA olayını falan boşverin de. Alex özelliklerde verildiği kadar yavaş mı yahu ?
ca oyuncunun verimi değil, hali hazırdaki yetenek değerlerinin mevki katsayılarıyla çarpımının toplamıdır.
mesela markaj değeri defans oyuncusunda 2'yle çarpılıp ca'ya yansıtılırken forvet oyuncusunda 2'yle bölünüp ca'ya yansıtılır. bitiricilik değeri de tam tersi.
orası tartışılır. bence şimdiki ca değeri üç aşağı beş yukarı uygun ama daha önce de belirttiğim gibi bir kaç rötüş lazım. yarım sezonda elden ayaktan düşüyor zaten.
türkiyede kimsenin alexi geçmemesi lazım, transfermarkt'tan quaresma,guti,arda vs. istatistiklerine bakın bir de alex'inkine bakın :)
alex'in özellikleri o istatistikleri yapmasına olanak sağlıyor demek ki. öyle bakma bence.
tam anlamadım, özellikleri o istatistiği yapıyorsa, o özellikleri oyuna yansıtılmalıdır. ve nasıl bakmalıyım?
o özellikleri üç aşağı beş yukarı oyuna yansıtılıyor. toplam yetenek puanıyla istatistikler arasında doğrudan bağlantı kurmana gerek yok demek istiyorum. oyun alex'i tam olarak karşılamıyor olabilir. bir dahaki oyunda rötüşler yapılabilir.
Alex oyunda max 1 sezon oynatabilirsiniz diğer sene zaten oynatılacak halde olmuyor bunu hangi özellikler ile düzeltileceğini bilmiyorum tam olarak ama bu FM'nin genel acımasızlığı oyunda ilerlediğiniz de 28 yaşında olan oyuncu oyunda 31-32 yaşına gelince inanılmaz düşüyor özellikleri FM bu konuda çok acımasız oluyor her oyuncu için geçerli değil bu erkenden formdan düşmeler.
hidden özelliklerde ilerleyen yıllarda elden ayaktan düşme katsayısı değerine dair bir şey yok mu ki? :D
alex fm 2007 den beri fiyasko dogru dürüst 10 gol attiramiyorsunuz adama ligde sanki her sene 15 gol üzeri atan alex degilde onun ikizi felan galiba... arastirmaci arkadas artik alexi etkili bir bicimde oyuna yansitmasi lazim sahada alex resmen basibos dolasiyor pas ve penalti atmaktan baska bir is yapmiyor.
ben alex'in duran toplarını merak ediyorum, geldiğinden beri kaç penaltı kaçırdı ki bu adam? ve de frikikleri coşturmaya da başladı. kornerler zaten alex-lugano işbirliği var. merak ediyorum duran topları da...
Alex'in frikikleri ve kornerleri min 17 olmalıdır kanaatimce... Top sürmesi ise 15 olmalı en az.
Yani illa topu alıp hızlı koşması gerekmiyor Top Sürme özelliğinin iyi olması için.. Bi kere top adamın ayağına yapışıyor... Ayrıca sakatlık eğilimide 7nin üstünde olmamalıdır.. Centilmenlik 20 diyecem ama fazla olur en azından 18-19 olmalıdır..
Zaten penaltılarına diyecek birşey bulamıyorum! Kesinlikle 20 olması lazım.. 20 olması için illa her penaltıyı çatala sokacak diye bir kaide yok.. Ronaldo, Messi ve Xavi'den daha iyi penaltı kullanıyor Alex!
Heading kafa vuruşunun ne kadar isabetli/istenilen yere ve gol noktasına ulaşan, vuruşların kalitesini belirten değerdir.
Jumping boy ve dikine yükselmenin oranıdır. SI Games'in kriterleri vardır, tahmini değer veremezsiniz.
Sizin ifade ettiğiniz ile aynı şey değil. Uzun oyuncuların yanından sıyrılan kısa boylu Okan Buruk vardı yıllarca.
Anticipation (sezgiler) + Off the Ball (topsuz alan) + Heading'dir söylediğiniz.
+ Bravery de olursa fizikli oyuncuların yanında dahi cesur kalıp yine de topa çıkmasını sağlar.
+ Decisions da olursa bu seçimlerinin doğruluk oranı yükselir, daha fazla toplu/topsuz doğru tercihler görürsünüz.
Doğru zamanda doğru yere koşu yapıp, zamanlamalı zıplayıp uzun oyuncunun dokunamadığı topa doğru yere isabetli kafa vurmaktan bahsediyorsunuz. Bu aynı zamanda uzun defans oyuncusunun da zamanlama ve pozisyon hatası yapabileceği anlamını da taşır.
Jumping bu durumdan farklıdır, bu yüzden Jumping'in yükselmesini tartışamayız.
Fiziksel özellik yapmasaydınız hiç ?
Tamam hızlı ve koşan bir oyuncu değil de
Dayanıklılık,sıçrama ve denge rezalet
Teknik özellikleri çok abartı bence neredeyse Luis Figo gibi profili var.
Niye ki pas ile orta açma 19 olamaz diye bir durum mu var? Alex'in attığı milimetrik paslar ve açtığı ortalar 19 değerini hakediyor. Neye göre haketmediğinide söylesen daha iyi tartışırdık olmaz böyle şey diyerek itiraz edince pek etkili olmuyor araştırma konularında genelde...
Pas özelliğine birşey demiyorum fakat orta açma 16 olabilir. 19 gerektirecek ortalarını görmedim şuana kadar.