Katılıyorum :D Yeni Malatyaspor yenilgisi ve sonrasında Antalya kampına giderken takımın Antalya'da müthiş karşılanması 17'de 16 yapmanın tohumunu hazırlamıştır.
Printable View
2.yarıda yakalanan müthiş bir takım ruhu var.
Aykut Kocaman'ın bu işe müthiş bir şekilde sarılması.Yobo'nun oğlunun doğum gününde bütün takımın orada olması.Şu an aklıma gelmeyen müthiş kenetlenmeler.
Tebrikler beyler iyi kutlamalar :)
Tebrikler Fenerbahce'ye. Futbolun bir takim oyunu oldugunu herkese hatirlattilar.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=92847
Ligtv'den güzel bir klip
Keske Emre biraz Alex olabilse :)
Tebrikler Fenerbahce, kimsenin cani yanmadan kutlayin sampiyonlugunuzu
[YOUTUBE="2VyFmSSxM1A"]Antu.CoM[/YOUTUBE]
Antu.com'un hazırladığı klip :)
[YOUTUBE="ntqVS6Lb054"]KOCAMAN[/YOUTUBE]
KOCAMAN adam için hazırlanmış ufak bir belgesel :p
2011
( 20 ) - ( 1+1 )
( 20 ) - ( 2 )
Sonuç: 18
:D :D :D Fenerbahçe'nin 18.Şampiyonluğu Kutlu Olsun :D :D :D
Şampiyonuz, daha söylenecek bir söz KOCAMAN GÖNÜLlere hediye olsun. :)
Maç sonu Fenerbahçe TV'de Samandıra Tesisleri'ndeki kutlamalara yer erildi, orada oyuncuların Aykut Kocaman'a yaptığı tezahurat ve Aykut Kocaman'ın oyunculara koşusu, muhteşemdi, bunun fotoğrafını arıyorum, denk gelen olur da paylaşırsa sevinirim.
Aykut Kocaman, sen bizim KOCAMAN gururumuzsun. Kendisi hatırlıyor mu acaba, Beşiktaş ikinci devreye süper giriş yaptığında sorulmuştu, 17'de 17 yapacak deniyor, ne diyorsunuz diye, futbolda böyle şeyler çok zor olur demişti, kendisi neredeyse o zoru başaracaktı.
İlk o resmi istememin sebebi aslında futbolcuların hocalarına duydukları saygı ve sevgi, ilk devre de aynı oyuncular vardı, 2. devre de aynı oyuncular. Ama takımda kenetlenme, birlik ve beraberlik ruhu oluşturuldu, aidiyet duygusunu geliştirdi Aykut Kocaman ve bu günlere geldik.
Alex sezonun parlayan yıldızı olsa da, en az süre olup takımın şampiyonluğuna etki eden Güiza ve Mert'in bile katkısı var bu şampiyonlukta. Sonrasında da bu birliği sağlayan Aykut Kocaman. Duruşunun yanısıra teknik yönden de yazılacak çok şey var ama bunları şimdi yazmanın anlamı yok, önümüz yaz, bol bol değerlendiririz. Sadece takıntılı olmaması, çok rahat gerektiğinde sistem değiştirebilmesi, doğru oyuncuları transfer etme düşüncesi geleceğe daha olumlu bakmamızı sağlıyor.
4 oldu, şimdi sıra yine favori gördüğüm Erkek Basketbolcularda. Ayrıca senelerdir her branşta Fenerbahçe'yi sürekli şampiyonluğa oynatıp bize bu haklı gurur yaşatan tüm yöneticilere de teşekkürler.
Maça dönecek olursak... Stoch ofansta her ne kadar çok güzel işler yapsa da, özellikle dün, top rakipteyken sadece seyrediyordu. Birkaç defa zemin nedeniyle kayıp top kaybetti ama geriye dahi koşmadı. Keza Selçuk, attığı gol bir tarafa, rakibi bozma adına hiç hamlesi yoktu. Orta saha yol geçen hanı gibiydi. Adamlar üç pasta kalemize iniyordu. İşte devre arası Aykut hoca çok mühim bir karar aldı ve Stoch'un yerine Cristian'ı aldı. Orta sahayı kalabalık tutma adına... Devre arası arkadaşlara söylemiştim: "Sol kanadımız başımıza çok iş açacak. Stoch göstermelik olarak bile pres yapmıyor. Acaba bir Caner filan düşünülebilir mi?"
Tabii devre başında Stoch'un çıkıp, Cristian'ın girdiğini gören arkadaşlar dahi, yani 2 dakika önce bana hak verenler, "Stoch oyundan alınır mı, n'aptın Aykut hoca" diye homuranmaya başladı. Gerisini siz hesap edin. Oysa attığımız 3. golde akın Christian'ın önde yaptığı bir baskı sonucu kaptığı topla başladı. Devamında faul ve Alex'in usta vuruşu: 3-1.
Bunun dışında Lugano yediğimiz ilk golde topu taca veya kornere atmak yerine ileri vurmayı, yahut rakibe çarptırıp çıkartmayı denedi. Çok dengesiz yakalandık ve final maçına çıkan bir takıma hiç yakışmayacak feci bir gol oldu. Yine 2. golde Barcelona özentisi top çevirmeye yeltendik. Ama unuttuğumuz birşey var ki, Barcelona geride yapmıyor bu pas trafiğini. Rakip kalenin önünde kuruyor oyunu. Yine Lugano kaynaklı bir hata ve yine "acaba" paniğine sevkeden yediğimiz 2. gol... Eğer Yobo'nun attığı 4. gol o kadar erken gelmeseydi, sahadaki futbolcularda panik dozu tavan yapacak ve belki büyük bir facia daha yaşayacaktık. Biz imkanı yok, tek farkla bu maçı elimizde tutamazdık.
3. golü 2 dakika daha erken yesek, yahut maç 2 yerine 4 dakika uzasaydı, yine saçma sapan birşeyler olabilirdi. Biz fırsatı tepmek için elimizden geleni yaptık ama takdir-i ilahi, bu defa son dakikada bizim gülmemizi istedi. Şükürler olsun.
Maç 4-2. Dakika 89. Maçı izlediğim parkta kimse rahat değil. Hoplayıp zıplamak lazım. Yok... Kimse güvenemiyor. O an aklıma sık sık yıllar öncesinin Bayern Münih-M.United arasında oynanan şampiyonlar ligi finali geliyor. Kovmaya çalışıyorum aklımdan, gitmiyor. (90. dakikaya 1-0 önde giren Bayern, 3 dakikalık uzatma bölümünde yediği 2 golle, Avrupa Şampiyonluğunu kaptırmıştı.) İşte tam bu esnada 2 dakika uzatma gösterildi. Aradan 20 saniye geçmeden 3. golü yedik. "Eyvah" dedim, "eyvah, aklıma gelen başıma gelecek." Gelmedi. Elhamdülillah.
Şampiyonluk maçına çıkan bir takımın bu kadar basit goller yemesi, elinin ayağına dolaşması, hatta taraftarın son dakika 2 farka rağmen rahat olamaması ve korku filmi izler gibi gerginlik yaşaması, camia olarak ne büyük bir travma yaşadığımızı göstermeye yeter. 2006 ve 2010, dün akşam Sivas'ta da ayağımıza dolandı. Ama bu defa sendelesek bile düşmedik. Lakin gelecek sezon planlanırken, şampiyonluğun bazı kusurları örtmesine de izin vermemeliyiz. Büyük bir iş başardık, son 18 maçın 17 tanesini kazanmak destanlık bir iş... Ama herşey güllük gülistanlık değil... Transfer döneminde birkaç nokta atışı şart...
Fenerbahçe'nin ikinci yarıda gösterdiği performans takdire şayandı gerçekten. 18 maçta 52 puan sınırları zorlayan bir olay. Tebriği hakediyorlar. Ama tartışmalar oldu ama iddialar ortaya atıldı ama sinirler gerildi neticede Fener şampiyon oldu.
Sabah sabah aklıma bir nokta geldi bunu forum üyeleri için söylemiyorum keza amacım ortamı katmak karıştırmak falan da değil. Sadece aklıma geldiği için söylüyorum.
Biz iki sene önce şampiyon olduğumuzda devreyi Galatasaray'dan 4 yiyerek 6. sırada tamamlamıştık. Sezonun ikinci yarısındaki üstün performans şampiyonluğu getirmiş ama bu müthiş performans 'Fener ve Galatasaray'ın kötü olduğu sezonda kazanılmış bir şampiyonluk' söylemleriyle karalandı. Şimdi Fenerbahçe 'Beşiktaş ve Cimbom'un kötü olduğu sezonda kazandınız' şeklinde itham edilse yakışıksız olduğu kadar da sinir bozucu olmaz mı ?
Dediğim gibi sadece içimden geldiği için böyle bir şey yazdım , aklıma geldi işte. Fenerbahçe'yi tabiiki bu olağanüstü performanslarından dolayı tebrik ederim.
Bir açıdan haklısın. Ama sanırım o sezon Beşiktaş 82 puanlık bir performans sergilemedi. Bu sebeple "Beşiktaş iyi değildi ama Fenerbahçe ve Galatasaray çok kötüydü" mevzuuları döndü. Oysa bu sezon 82 puan toplayan 2 tane takım vardı.
Tabii, bence Galatasaray ve Beşiktaş'ın kötü olmasından çok avantajımız şu oldu: Düşecek takımların erken belli olması... Bu hem bizim, hem Trabzon'un avantajı oldu. Yani Bursa dışında tam saha "Çanakkale geçilmez" diye kapanan bir rakiple karşılaşmadık. Zaten Bursa'ya da puan kaybettik.
Yazacak çok şey var ama uzun uzun yazamayazcam.Teknik heyetinden malzemecisine doktoruna yönetimine herkesin çok büyük bir payı var ama iki kişiyi ön plana çıkarmak lazım.Öncelikle Fenerbahçe'nin tarihine altın harflerle ismini yazdıran Alex diğeride takımda birlik beraberliği sağlayan,hatalarından ders çıkartıp sürekli daha olumlu işler yapan Aykut Kocaman.3 yıl aradan sonra şampiyon olmak çok güzel bir duygu.Şampiyonlukta emeği geçen herkese tebrikler.
18.Şampiyonluğumuz Kutlu Olsun.
Sadece Beşiktaş ve Galatasaray'ın kötü olması değil, ligde erken kopmaların yaşanması bu durumu doğurdu. Yarışa katılan Fenerbahçe ve Trabzon vardı ve Fenerbahçe Trabzon'u ikili averajda geçerek zaten hakettiğini gösterdi. Ligin diğer takımları bu 2 takımı zorlayabilseydi ikisi de 82 puan toplayamazdı, Beşiktaş sanırım o sezon 73 ya da 75 puanla şampiyon olmuştu, 2 takımın 82 puan alması pek rastlanacak bir durum değil ligimizde.
Hakan abi sen bu forumda hepimizden daha fazla bilinçli yorumlar yazan abimizsin. 82 puanlık performans göstermemiş olabiliriz ancak şampiyonluk performansı göstermişiz değil mi ? Ben o zaman bu şampiyonluğun lekelenme çalışmalarına çok sinirleniyordum şimdi aynısı Fener'e yapılsa bir o kadar sinir bozucu olur. Bu takım öyle veya böyle son 18 maçta 52 puan toplasın ama başkaları kötü diye şampiyon ilan edilsin. Öyle bir dünya yok bence. Aynısı bize yapıldığında da bas bas bağırmıştım.
Olabilir, 75 puanla Zico döneminde şampiyon olmuştuk sanırım, o nedenle 75 aklımda kalmış sanırım.
Güne şampiyon olarak uyanmak çok güzel. Seneye birkaç takviye ile Şampiyonlar Liginde elimizden geleni yapıp ülke puanınada katkı yapmamız gerekli. Aynı şekilde İnşallah Trabzon'da Şampiyonlar Ligi'ne gider.
Gaziantep ve Bursa'danda avrupada başarı bekliyorum. Umarım herşey ülkemiz futboluna yararlı olur.
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=KclYZRq5G4Q"]http://www.youtube.com/watch?v=KclYZRq5G4Q[/YOUTUBE]
Aykut KOCAMAN !
http://www.youtube.com/user/uzmanturkdotnet FBTV'de yayınlanan videoları buradan izleyeblirsiniz.
Beşiktaş da Avrupa'da kardeşim :) İnşallah 5 takımımız da Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. Ben şahsen Gaziantep'ten sürpriz işler bekliyorum.
Fenerbahce won their 18th Turkish championship today with a 4-3 away victory over Sivasspor, grabbing the crown on goal difference from Trabzonspor on the final day of the of the season.
The Istanbul giants finished the season with 82 points, the same as Trabzonspor, whose 4-0 victory over Karabukspor was not enough to earn them the title.
Thousands of Fenerbahce fans took to the streets in the club's home district of Kadikoy, on Istanbul's Asian side, in an ecstatic celebration that will also go some way to burying memories of their last-minute loss of the title last year.
Fenerbahce and Trabzonspor will now represent Turkey in the UEFA Champions League next season, while the three teams that followed them - Bursaspor, Gaziantepspor and Besiktas - will compete in the UEFA Europa League.
Turkey's most successful side, Galatasaray, finished up a humiliating eighth, a massive 36 points off the champions, after a disastrous season that saw two coaches and a club president ousted.
Fifa.com
Bu sene Fenerbahçe'nin ligin sağlığı açısından şampiyonlar liginde en az ama en az gruptan çıkması lazım. Diğer takımlarında kaydadeğer başarılar elde etmesi lazım. Yoksa bu seneki gibi olursak alttaki ülkeler bizi geçer. Üsttekiler iyice kopar ve daha az takımla daha çok eleme oynayarak katılırız kupalara... Bu senenin önemi büyük. Transferler kadro uyum vs hepsi ta şimdiden düşünülüp ayarlanmalıdır.
Evet bu görüntüler ama o yumruk salladığı anda çekilmiş fotoğraf istiyorum ben İsmail, çok hoş ya.:D
Şampiyonluk duygusuyla güne başlamayı özlemişim yahu. Bu duyguyu özlüyor insan (: .
Maç için bir kaç bişey söylemek istiyorum.2 kere yaşadığımız o talihsiz kaçan şampiyonluklar dolayısıyla bizim topçuların yer yer ayakları titredi bunu açık ve net gördük. O travmaları yaşayıp tekrar buralara oynamak bile kolay bişey değilken hep istikrarımızı koruyarak bugün onun meyvelerini topladık.
Bugün iyi veya kötü o maçı kazandıysak o artık laneti bozduysak gerisi önemli değil. O iki facidan sonra ayağa kalkabildiysek gerçekten gerisi hiç mühim değil kimin ne dediği falan filan. Gerçekten insanüstü bir performansla buralara geldik 18/17 yaparak yapılması çok güç bir işi başardık. Takımımız iyiydi sadece bir takım ruhu gerekiyordu oda çok şükür sağlandı. Tek tek oyuncuları tebrik etmek gerek bugün bir GG 3 gol 7 asist performansıyla ligi tamamladı bir sağ bek olarak yapması gerektiğinin kat be kat fazlasını yaptı aynı şekilde 7 gol atan Luganoyuda bu kategoriye dahil edebiliriz. Emre kariyerinin en verimli sezonlarından birini yaşadı belkide ileride geride çok iyi bir performans gösterdi attığı goller ve asistlerme bir çok maçı kopardı. Kaptan Alex'e söylecek laf yok zaten heykeli dikilse yeridir. Bence o kadiköydeki boğa yıkılmalı yerine Alex'in heykeli dikilmeli (: 28 gol 13 asist gibi bir performan. Sezon başı artık bırakmalı dediğim Alex ben ve bir çok arkadaşımıza bu lafı yutturdu deyim yerindeyse. Onun canı sağolsun yeterki böyle oynasın (:
Burda hep istatistiklere yansıyan isimleri yazdık. Birde görev adamlarımız vardı. Kağıt üzerinde pek bi iş yapamadılar belki ama herkes kadar onlarında bu işte emeği var şüphesiz. Mert Günok bir derbide kaleye geçti penaltı kurtardı şampiyonluk yolunda belkide en önemli hamleyi yaptı. Her ne kadar beğenmesekte Bekir. Top bilgisi hiç yok ama yeri geldi sağ bek oynadı yeri geldi stoper oynadı. Belki iyi değildi ama verilen görevi layıkıyla yaptı. Mehmet Topuz, top tekniği hiç yok belkide ama insan üstü bir mücadele örneği sergiledi resmen bi 90 dakka daha olsa yine oynar hiç yorulmaz ve bunun gibi nice isimler. Bu sene şampiyon olduysak herkesin bu işte emeği var herkesin bu takımda bir faydası görülmüş Güizada dahil. O yüzden bugün şampiyonuz.
Allahın izniyle gelecek yıl doğru ve nokta atışı hamlelerle yine Şampiyon oluruz inşAllah. Bu sevinci daha yıllarca yaşamak istiyorum mümkünse Lyon gibi ambargo koyalım şampiyonluklara (: Bu arada Şampiyonlar liginde Feneri izlemeyide özlemişim (: Çok sağolun çocuklar bize bu sevinci yaşattığınız için malzemecisinden en üst mertebe kişinise kadar binlerce kez teşekkürler (:
Bakıyorumda Selçuğu yazmamışsınız hiçbiriniz :D Şaka maka o olmasa bugün şampiyon olamazdık :D
Hoca gülüyor tebrikler :D
Güne Şampiyon Takımın Şampiyon Taraftarı Olarak Başlamak Müthiş Bir Duygu . Tekrardan Teşekkürler Fenerbahçe :)
ne desem ne yazsam boş. FENERBAHÇELİ olmak ayrıcalıktır kardeşim ötesi mi var :)
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=vM9K6gXyXTY"]http://www.youtube.com/watch?v=vM9K6gXyXTY[/YOUTUBE]
Lig Tv'nin Aykut Kocaman klibi.
Aziz Yıldırım‚ Sivas´ta son düdüğün çalmasından sonra sokaklara dökülen taraftarların aksine bu büyük zaferi maçtan sonra 4 Eylül Stadı´nın protokol tribününde içtiği sigara ile kutladı.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/3425/13513425.jpg
Ben şuna inanırım, Bir takım Şampiyon oLuyorsa, zaten hakettiği için oLmuştur. O kötü, bu kötüydü diye Şampiyon oLmaz hiç bir takım. Trabzonspor kendi eLLeri iLe verdi ŞampiyonLuğu. Dün Başkanın yaptığı açıkLamaLar gerçekten hiç hoş açıkLamaLar değiLdi. Ne oLursa oLsun sen son dakikaya kadar ŞampiyonLuğu kovaLamış, hatta 50.dk Larda Ligi Şampiyon bitirmek üzere oLan bir takımın başkanısın. Hadi Trabzonspor geri den geLse neyse de, öndeyken, o kadar puan farkı varken verdiği ŞampiyonLuğu. Ne TrabzonsporLuLarın, Ne BeşiktaşLıLarın, Ne GaLatasarayLıLarın sızLanmaya hakkı yok bence.
ayrıca şenol güneş'in yaptığı açıklamalarda hiç yakışmıyor ben sadri şener ve şenol güneş'i çok sever saygı duyardım ama görüyoruz ki ne zaman puatlar eşitlendi adamlara birşeyler oldu sen eski futbolcusun yeri milli takım yönetmişsin emeğe karşı paranın mücadelesi gibi imalı laflar ediyorsun ? yazık değil mi o sahada ter döken futbolculara o kadar emeğe
Kim ne derse desin.. Şampiyon Fenerbahçe.. DÜn bugün hergün kutlayacağız artık bunu.. Zaten ne Sadri Şener'in ne de Trabzonspor camiasının sarfettiği sözleri duymayacağız.. Duymayıp bu en anlamlı şampiyonluğu kutlayacağız..
Bu arada Trabzonlu arkadaşlarımı da verdikleri emeklerden dolayı tebrik ediyorum..
Vay be ne sezondu ya,ne maçtı ya hepsine helal olsun bizi sevince boğdular.Biz Bize Yeteriz Şampiyon Fenerbahçe !!