Lopez imkansız gibi bir durumda bence.
Printable View
Lopez imkansız gibi bir durumda bence.
Teknik Direktör Belli değil , Semih'in durumu belli değil , Güiza'nın durumu belli değil , Türk oyuncular gidiyor alınabilecek Türk oyuncular gündemde hala yok , sorunlu yabancı oyuncularımızın durumu belli değil .. Off ki ne off Çok umutsuz gidiyoruz
Hoca belli olmasa da Daum'un olmayacağı belli. Bugün yarın gönderilir Daum. Onunla ilişiğimiz kesilince de gerekli transferler yapılacak. Semih'in, Güiza'nın, yeni transferlerin, gidenlerin yerine geleceklerin hepsi Daum'un gidişinden sonra halledilir.
Daum giderse ki öyle ümit ediyoruz.Takım'ın başına Aykut Gelecekdir.
Aykut gelirse ki öyle ümit ediyoruz.Semih kesin kalacakdır.
Biraz mantıklı düşünmek istiyorum.Daum eğer takımın başında kalacak olsa Stoch hakkında o açıklamayı yapmaz.Buradan kesinlikle gideceğini anlayıp rahatlıyorum.Ama yine de bir belirsizlik hakim,bu beni çıldırtıyor.
Aykut Kocaman teknik direktör olursa, yeni bir sportif direktör mü gelecek yoksa bu kavram kalkacak mı ?
Yeni bir sportif direktör gelirse burdan şu sonuç çıkar, sportif direktör = yedek teknik direktör, ikinci durum olursa da şahsen olumlu bulduğum bu atılım yok olmuş olur.
Bence yeni bir ismin teknik direktör olması daha mantıklı.
ben de sportif direktör olayının devam etmesi taraftarıyım. ama gelen haberler aykut kocaman'ın teknik direktör olacağı yönünde. üzerine bir sportif direktör gelirse bunun rıdvan dilmen olması taraftarıyım. hayırlısı...
bu arada alexis sanchez ile anlaşıldığı da gelen haberler arasında.
Bu saatten sonra, yani artık Temmuz geliyor, ön eleme maçına az bir süre kalmış, yeni bir teknik direktör getirilmez. Hoca belli, Aykut Kocaman. Yeni bir ismin gelmesi demek, adaptasyon sorunu ve başarısızlık demek. Yeni hoca gelse şimdiye kadar gelirdi, bu kadar zaman kaybedilmezdi.
Sportif Direktörlük için Volkan Ballı getirilse aslında iyi olur, teknik direktör de Aykut Kocaman. En ideal seçim bu şu an için.
Lisandro Lopez çok zor, Lyon geçen sezon onu 24 milyon €'ya aldı. Ki çok iyi bir sezon geçirdi Lopez, zarar ederek satmazlar.
İngiliz sistemi, yani FM sistemi Aykut'a tam yetki.
Sportif Direktörlüğe Rıdvan'da olabilir. Çünkü iyi transferler yapabilir. Gökhan Gönül ile Uğur Boral'ı Fener'e Rıdvan önermişti.
Alexis Sanchez harika bir transfer olur,bir kanat oyuncusunda olabilecek bütün herşeyin fazlasıyla olmasından tutun bir forvet gibi bitiriciliği de fena değil.Zaten Şili'yi ilk 2 maçta taşıyan isimlerden,umarım bu transfer doğrudur.
Batuhan'ın dediği gibi Aykut takımın başına getirilirse tüm yetkiyle getirilir. Ve çok iyi bir yardımcı ile çalışması gerekir. Ülkemizde Fatih Terim'i bile harcadı bu sistem, paranın kontrolünü hocaya vermek, sıkıntı doğurabilir, bunu da 2 taraf için de iyi bir ekip seçerek yapmalı.
Ülkemizde başarısızlığın faturası ilk hocalara kesilir, bir de tüm yetki ondayken başarısız olursa, çok zor anlar yaşar. Tabii Aykut Kocaman'ın kredisi çok fazla, Aragones'e 1 sezon dayanan yönetim ve taraftar, Aykut Kocaman iyi başlayamasa, bocalama dönemi yaşasa da taraftarın desteğini uzun süre arkasına alır.
Ama çıkıp Daum'u kapının önüne koydum, yeni hoca ile de anlaştım derse, daha ayrı bir yer kazanır bizim gönlümüzde. Hala Aykut Kocaman ile Daum görüşmedi, Ayku İstanbul'da mı? Daum her gün kulüpte, Aykut da mutlaka gidiyordur kulübe, hala görüşmemiş olmaları enteresan?
Aykut'un eşofmanlarını giyip, üzerine de Rıdvan'ın sportif direktör olarak getirilmesi de zaten harika olur, şu karamsar tabloyu bir anda değiştirir, yapılacak doğru transferlerle de taraftarın yeniden heyecan duyması, kırgınlıkların sona ermesi sağlanır.
Aykut Kocaman'ın yardımcılığını İsmail Kartal yapacak çok çok büyük bir ihtimalle.Dediğin gibi Serkan Abi,Aykut Kocaman ben Daum'u kovdum,yeni hoca ile anlaştım dese çok güzel olur ama,yeni bir teknik direktör için çok geç kaldık.
Geç kalınmadı bence, sonuçta yeni bir teknik direktör getirilecekse, şu dönemde hiç gündemde olmamalı ki Daum, ben görevdeyken başka hocalarla görüştünüz diyerek, tazminat konusunda haklı duruma geçmesin. O nedenle görüşülen hocalar varsa da, bu çok gizli yürütülüyordur ve gündemi değiştirmek için Aykut Kocaman takımın başına geçecek havası oluşturuluyorudr.
Ya da tam tersi, gündemde kimse yoktur, gerçekten Aykut Kocaman geçecektir başa.
Zico'nun geldiği dönemi hatırlayalım, o sene geç kalınmıştı, Dinamo Kiev'e elenmiştik ve ŞL'ye gidememiştik. Şu an için hala geç değil, takım toplanana kadar da geç olmaz ama takım kampa başladıktan sonra geçen her gün aleyhimize olur.
Ben sportif direktör olarak Rıdvan'ın gelmesini istemem... Rıdvan benim için Fenerbahçe tarihinin gelmiş geçmiş en büyük futbolcusudur. Onu izlemiş olmanın ayrıcalığı bana yeter. Ama asla sportif direktörlük gibi uzun vadeli hesap, kararlılık ve irade isteyen bir sorumluluğu kaldırabileceğine inanmıyorum. Rıdvan masaya yumruğunu vurabilecek bir karakterden ve doğru bildikleri için riski göze alabilecek bir cesaretten yoksundur... Daima kısa yoldan ve pratik çözümlerden yanadır.
Sadece Fenerbahçe camiasında değil, bütün Türkiyede sportif direktörlük-genel menejerlik koltuğu Aykut kadar kimseye ama kimseye yakışmaz. Aykut; Fenerbahçenin aydınlık yüzüdür. Bu sezonu kurtarmak uğruna, panik bir kararla Aykut'u ateşin içine atmayalım.
Bence FB'liler Krasic, Hazard, A.Sanchez, L.Lopez gibi oyunculardan umudu kessin, bu tur oyuncularin gelmesi mumkun degil. Kimse bana da R.Carlos, Quaresma, Anelka falan demesin, biraz yakindan Avrupa futbolunu takip eden adam zaten bunlarin arasindaki farki net olarak bilir.
Zaten FB niye hala israrla forvet/kanat ariyor anlamis degilim. O bolgede en kotu Guiza/G.Unal/Semih ve Topuz/Ozer/Kazim oynar zaten, asil sorun bana gore stoperde ve onliberoda, hatta beklere 2 alternatif de gerekir bence. Ama FB yonetimi sanirsam yine sov yapma ugruna takimi dusunmeyip dengesiz bir kadro kurup gereksiz transfer yapma hevesinde yine, taraftar da bu duruma kaniyor her seferinde. Benim hosuma gidiyor.:)
Fotomac, Fanatik gibi gazetelere inanmam, ama ayni isim guvenilir haber ajanslarinda geciyorsa ben ona inanirim, en azindan gorusmeler olmustur. Ve takip edebildigim kadariyla FB ile bir onlibero/stoper dedikodulari cikmadi. Ki normal olaral dusunursek soylenen kanat+forvet transferi gerceklesirse stoper+onlibero+2 bek icin ne kadar butce geriye kaliyor bilinmez.
haber ajanslarinida biliyorum ben.. filanca futbolcuyla kesin anlasildi derler sonra o futbolcu cikar yok öyle birsey der.. onlarda zaman zaman yalan haberler yapiyor türkiyede basinda güvenebilecegin kaynak cok az.. herneyse, aykut hoca zaten bu yazdiklarini görüyor yönetim görüyor bu adamlar bunlari görüyor ve transfer yapmayacakmi saniyorsun ? :) en azindan daum görüyor ve yönetime rapor verdi takimdan gidecek olsa bile daumun verdigi rapordan bile faydalanarak o bölgelere transfer yaparlar zaten stoper transferi kesin olacak ön liberoya ise cristian kalirsa gerek yok zaten..
Daha önce de yazdım. Beşiktaşlı arkadaşın (bjk4ever) transfer ihtiyacımız olan bölgelere dair yazdıklarına katılıyorum. (Guiza hariç... Onun artık asla ve asla bu takımda yeri yok. Kulübede oturması bile psikolojik olarak takıma zarar verir.)
-Yedek kaleci
-Yedek sağbek
-Yedek solbek
-Banko takıma girecek yabancı ve kaliteli bir stoper... Mümkünse hızlı olsun.
-MUHTEŞEM bir ön libero... En az Appiah standartında... (En büyük ihtiyacımız; stoperle birlikte.)
-Güçlü, kuvvetli, bitirici bir golcü... Muhtelif bir Aleks'siz takımda çift forvet oynayacak liyakkatta olmalı...
-Sağ açık Kazım'ın durumuna ve vereceği ışığa göre değerlendirilmeli...
Appiah tüm dertleri çözer birde Forvet uçurur.
Iyi de kardes bahsedilen forvet ve kanat transferi olursa yabancilar Alex, Stoch, Lugano, A.Santos ve gelen 2 yabanci ile 6 oluyor, nasil bir stoper ve bir onlibreo daha alinacak? Istersen forvete Lopez, kanata Krasici al, bir stoperin Bekir/Onder, diger onliberon Selcuk olursa sacma sapan dengesiz bir takim olursun. Iyi takim olmak istiyorsan 5 bolgeye cok iyi 6 bolgeye vasat oyuncu degil, 11 bolgeye iyi oyuncu alacaksin, dengeli ve iyi takim boyle kurulur....
Iste ben ne diyorum belkide kanat veya forvet transferi yapilmaycak belkide basinda ismi gecmeyen bir stoper ile ilgileniyorlar ? kaldiki zaten kanat transferine gerek yok takim kanat doldu kanatlanip ucacak o derece yani :) forvet transferi ise Güiza kalirsa zaten yapilmaz..
Fenerbahçe'ye Hollandalı golcü geliyor!
Fenerbahçe'nin Milan'ın golcüsü Klaas-Jan Huntelaar için 18 milyon avroyu gözden çıkardığı iddia edildi.
La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Fenerbahçe, AC Milan'ın Hollandalı golcüsü Klaas-Jan Huntelaar'ı istiyor.
Hollandalı futbolcunun San Siro kariyeri geçtiğimiz sezon oldukça kötü başladı ve kendisinin takımda kalıp kalmayacağı soru işaretlerini koruyor. Geçen sezon sadece yedi gol kaydedebilen Huntelaar'ın yerine, Milan yönetimi Zlatan Ibrahimovic'i transfer etmeye çalışıyor.
Benfica, Bayern Münih ve Tottenham da Milan'ın geçen sene 15 milyon avroya transfer ettiği futbolcu için sırada oldukları da gelen haberler arasında.
Milan'ın bu oyuncudan zarar etmek istemediği daha önce de biliniyordu. Şimdi ortaya atılan iddia gerçekleşirse, Fenerbahçe'nin 18 milyon avroluk teklifini Milan'ın reddetmesi oldukça zor gözüküyor.
Ancak, Huntelaar'ın Fenerbahçe'de oynamak istemediği bildirildi.
goal.com
Daum Sonunda Çark Etti
http://d1hnewsaepgli4.cloudfront.net...37_206x261.jpg
Fenerbahçe'de Daum dönemi resmen bitiyor. Kaçan şampiyonluğun ardından yönetimin takımdan yollamak için hemen hemen her yolu denediği Alman çalıştırıcı sonunda pes etti. Yardımcılarının kovulması ve yetkilerinin kısıtlanması üzerine ‘geri vites’ yapan tecrübeli teknik adam, en geç yarın sarı-lacivertlilerle olan tüm bağlarını kopartacak.
Yaşanan onca krizin ardından daha göreve devam etmesinin kimseye bir şey kazandırmayacağını belirten Daum, dün mutlu haberi yöneticilere verdi. “Avukatlarımı çağırdım. Ortak noktada buluşalım. Bu sürtüşmenin uzaması hem bana hem de kulübe zarar veriyor. Sizin kadar ben de fedakârlık yapacağım” diyen Alman hoca sonunda yelkenleri suya indirdi.
Bu beklenmedik gelişme F.Bahçe cephesinde büyük sevinç yaratsa da sarı-lacivertliler sözleşme fesih işlerini ağırdan almaya niyetli. Daum’un burnunu sürtmek adına prosedür gereği gerekli imzaları geciktirerek yaşadıkları stresin de öcünü almayı planlıyorlar.
Şimdi herkes sportif direktör Aykut Kocaman’ın hocalığının ne zaman resmiyet kazanacağını merak ediyor. Bu konunun da en kısa zamanda çözülmesi ve Daum olayından yönetime kırgın olan Kocaman’a en geç perşembe günü imza attırılması bekleniyor.
Kaynak: http://tr.footbo.com/News/3101711521647705
Adamlar ücreti çok fazla önemsemiyor. Daha iyi bir futbol oynayacakları lig istiyorlar. Ama olabilse keşke o kalite bu ülkede neler yapar. Güiza'nın bile 8 - 10 arası gol attığı bir ligde Makakula gibi birinin farkla gol kralı olduğu ligde olduğu sürece gol krallığını domine eder.
Huntelaar'a 18 m € teklif edeceğimizi sanmıyorum.
su haliyle huntelaar ne 18 m Euro eder , nede avrupada herhangibir takim okadar parayi ''formsuz'' bir oyuncuya verir
Guiza ve Kezman gibi mi? Huntelaarin cok macini izledim, cogunu statta canli olarak. Fena golcu degil, ama topclass ile alakasi yok. Hollanda ligini cok buyutuyor bazilari, fiziksel acidan ve sertlik acisindan cok cok berbat bir lig, hatta Avrupa'nin onde gelen ligleri arasinda en kotusu diyebilirim. Kezman, A.Alves, Huntelaar gibi burada is yapan forvetler Avrupa'da cuvalladi, ki normal de. Hollanda liginde ne savunma var ne sertlik var, cogu takim ofansif 4-3-3 oynuyor, markaj yok birsey yok. Suarez'in etkinligini de goruyoruz Dunya kupasinda zaten.....
bjk4ever'a katılıyorum, esas ihtiyaç ön libero şu an. Selçuk ve Cristian var o bölge için. İkisi de yeterli düzeyde değil ve ikisinin de özellikleri birbirinden farklı. İkisi de iyi futbolcu bence ama ikisinden de daha iyi bir ön libero transfer edilebilir. Selçuk geçen sezonun son haftalarında gösterdiği performansı gösterirse takımın değişmezi olur, desteklerim de ama Selçuk hep aynı performansı gösterecek biri değil, istikrarı yok. Bazen inanılmaz hatalar yapıyor, bazen de Avrupalı ön liberolara taş çıkartıyor.
Bjk4ever'ın dediği gibi, Hollanda liginden golcü almak akıl karı değil. Hollanda liginde iş yapanların hiçbiri Avrupa'da verimli olamıyor. Bu sebeple forvet tercihi yaparken lig kalitesine de bakmak lazım. Ayrıca L.Lopez, Krasic, Hazard gibi isimler, bunlara Forlan da dahil, bence de bu isimlerin transferi mümkün değil. En az 20 milyon Euro'yu gözden çıkarmak ve oyuncuya da yüksek maaş vermek gerekir transfer şansının oluşabilmesi için. Avrupa piyasasının üstünde bir kontrat ve bonservis ödenmedikçe bu oyuncular alınamaz.
....................Quote:
Bakın arkadaşlar az evvel aldıgım bir maili sizinle de paylaşayorum. Belki bu sayede yönetime sallamaktan vazgeçecek arkadaşlar olur. Dediğim gibi bu yıl çok farklı olacak merak etmeyin. Maili atan Göksel GÜMÜŞDAĞ´ın amcaoğlu‚ İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi (Vali Yardımcısı) ve GS kongre üyesi.
Bu adam da yalan söylemez herhallde
Kimden: <yenicagc@server.***********.com>
Tarih: 22 Haziran 2010 11:15
Konu: Plaka Lambası hk.
Kime: ismailhsenturk@*****.com
slm ismail ‚
şehir dışındayım‚ kusura bakma işyerine gidince istediğin belgeleri göndereceğim.
syg‚
gkh
bu arada merak etme bomba gibi kadro kuracak aziz yıldırım. sana soylediğim hazard mıydı neydi o belçikalıyla portekizliyi bitirdiler diye duydum. yakında duyarsın. birde bomba forvet alacakmışsınız. ama siz yine şampiyonluğu son maçta bize kaptırırsınız orası ayrı mesele http://forum.antu.com/images/icon/smile.gif
portekizli dediği, joao moutinho.
Beklemek çok sıkıcı yahu..:(
Joao Moutinho ismini bende duydum bugün,bu e-mail'i şimdi görüyorum.Bitmiş diyorlar gerçi ama yine de gelir-se salarla konuşmak istemiyorum artık,beklemekten çok sıkıldım.
Moutinho'yu bitirdiysek gerçekten Cristian da gider o zaman.
sen kimden duydun mert :)