Sorensen, Arsenal’i Zayıf Buldu
Stoke City kalecisi Thomas Sorensen, Arsenal’in şampiyon olması için biraz cesaretli ve sağlam olmaları gerektiğini söyledi.
Arsene Wenger’in öğrencileri bu sene üçüncü mağlubiyetini, Stoke City karşısında aldılar. Rory Delap’ın uzaktan şutları Arsenal’i oldukça zorlasa da Sorensen’e göre asıl problem, Arsenal’in Stokelu oyuncuların fiziksel gücüyle başa çıkamamalarıydı.
The Sun gazetesine verdiği röportajda Sorensen, “ Gerçekten iyi bir takımlar ama biraz fiziksel eksiklikleri var. Chelsea buraya geldiğinde, kıran kırana bir maç olmuştu fakat Arsenal o kadar zorlamadı. Aradaki fark işte bu. Biraz daha cesur olmalılar.” dedi.
Bu haftayı oldukça kötü geçiren Arsenal, hafta içinde Tottenham’a iki puan kaybederken, haftasonu da Stoke deplasmanında üç puan bıraktılar.
Sorensen, Arsenal’li oyuncuların kendilerine güvenlerinin olmadığını ama kaliteli kadroları sayesinde başarılı olduklarını söyledi ve ekledi: “Arsenal’e karşı çok maça çıktım ve onlardan daha fazlasını bekliyordum. Cesc Fabregas gibi çok iyi oyuncuları var ama bu sefer normalde yaptıkları gibi vites yükseltemediler.” Danimarkalı kaleci sözlerini, "Biz ikinci golü attığımızda, inançlarını tamamen yitirdiler. Sanırım daha kolay bir maç bekliyorlardı ve öyle olmayınca şaşırdılar.” diye bitirdi.
goal
Moyes: “Saha Kumar Değildi”
Everton patronu David Moyes Saha’nın iyi bir transfer olduğu konusunda şüphesi olmadığını açıkladı.
Saha Manchester United’da sakatlık belasından bir türlü kurtulamamış, ne kadar üst düzey bir oyuncu olduğunu gösterme fırsatını bir türlü elde edememiş ve bu yaz Everton’a transfer olmuştu.
Saha bu hafta sonu attığı golle takımına galibiyetini getirmiş ayrıca hocası Moyes’in ligdeki 100. zaferini yaşamasını sağlamıştı.
Liverpool Daily Post’a Saha ile ilgili açıklamalarda bulunan Moyes: “Onu almak bence kumar değildi. Onun çok kaliteli bir oyuncu olduğunu biliyorduk. Saha gibi kaliteli bir oyuncuyu çok uygun bir fiyata kadromuza katabildiğimiz için şanslıyız” dedi.
Moyes kendisine Saha’yı Carlos Queiroz’un önerdiğini ve oyuncuyu çok övdüğünü belirtti ve Everton menajeri sözlerine: “Sakatlıklar onun tek problemi. Manchester United’da geçen sezon 18 maç oynamış, ben de bizimle de 18 maça çıkarsa 18 galibiyet cebimizde diye düşündüm ve Sakatlık riskini göze alarak onu transfer ettik. Saha’da bizimle olmaktan dolayı oldukça mutlu” diyerek son verdi.
goal
Petr Cech’e Çek bir ‘Altın Top’
Petr Cech, Çek spor yazarlarının oylarıyla, Çek Cumhuriyeti’nin ‘Altın Top’ ödülünü aldı.
Çek Cumhuriyeti Milli Futbol Takımı'nın kalecisi Petr Cech, ülkesinde 2007-2008 sezonunun ''Altın Top'' ödülüne layık bulundu. 26 yaşındaki futbolcu, spor yazarlarının oylarıyla belirlenen bu ödülü, üst üste dördüncü kez aldı. Arsenal'in aylardır sakatlığı nedeniyle kayıplarda olan orta saha oyuncusu Tomas Rosicky ikinci, Milan'ın defans oyuncusu Marek Jankulovski de üçüncü sırada yer aldı.
İspanyolların Martin Hansson tepkisi
Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanan Liverpool-Atletico Madrid maçının son saniyelerde ev sahibi takım lehine verilen penaltıyla maçın 1-1 sona ermesi, maçın hakemi Martin Hansson ve UEFA'ya karşı İspanyol basınında büyük bir öfke yarattı.
AS gazetesi ''Anfield'te dolandırıcılık'' manşetini atarken, ''Liverpool, olmayan bir penaltı ile beraberliği sağlıyor. Hakem, Liverpool'un ceza sahasındaki elleri görmedi'' yorumunda bulundu. Gazete, ''UEFA, itfaiyeci olan İsveçli hakem Martin Hansson'un Avrupa'da seyahat etmesi için kendisine düdük vermiş. Bu seyahatte Atletico Madrid'in matematiksel olarak Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkmasını sağlayan puanı çaldı'' ifadelerini kullandı.
''Platini'nin yeni hırsızlığı'' başlığını atan Marca gazetesi de Atletico Madrid'in geçen haftalarda Marsilya'ya karşı sahasında oynadığı maçta statta çıkan olaylardan dolayı UEFA'nın Atletico Madrid'e verdiği saha kapatma cezasının arkasında UEFA Başkanı Fransız Michel Platini'nin olduğunu ima ederek, Liverpool maçında alınan beraberliğin, Platini'nin Atletico Madrid'e karşı tavrının bir devamı olduğu savunuldu. ''Uzatmalarda bir penaltı yaratıldı. Utanç'' diyen Marca, Atletico Madrid'in bir rüyasının çalındığını öne sürdü.
Corluka: “Spurs City’den daha büyük”
Tottenham’ın savunmacısı Vedran Corluka tartışma yaratacak sözler söyledi ve Spurs’ün eski takımı City’den daha büyük olduğunu iddia etti.
Hırvat oyuncu bir yıl Manchester’da oynadıktan sonra bu sezon 11 milyon avroya Londra ekibinin yolunu tutmuştu. Sunday Express’e konuşan oyuncu Manchester’da çok güzel zamanlar geçirdiğini ancak Londra’ya hayır demenin imkansız olduğunu belirtti.
“ City’de harika zamanlarım geçti. Bana Premierleague’de oynama fırsatı verdiler onlara minnettarım ancak Spurs daha büyük bir takım ve ben burada çok daha fazla mutluyum”
“ Bence burası City’den daha büyük. Tottenham’ın büyük bir tarihi ve efsaneleşmiş oyuncuları var. Burada birçok İngilizle konuşuyorum onlar da benim gibi düşünüyor”
“Ben City’de iken takıma %100’ümü verdim. Gol atsam bile kötü bir karşılamayı hak etmiyorum. Yine de her duruma hazırım. Redknapp takıma yeni fikirler getirdi ve atmosferi değiştirdi. Biri İngilizce konuşunca takımdakiler ne yapmaları gerektiğini daha iyi anlıyor. Ancak bence şu an her şeyin iyi gitmesinin sebebi onun bize güven aşılaması”