Aynı Jumping değerini verince 1.80 olan daha yükseğe çıkmaz mı oyunda zıplayınca.Verdiğin örnekte aynı uzunluğa erişiyorlar.
Printable View
Hayır, jumping oyunda oyuncunun boyuyla birlikte zıpladığı en yüksek uzunluk, gerçekteki anlamından biraz farklı.
Thiago'yu da iyi abartmışlar, Barça araştırmacıları Xavi emekli olunca millet boşuna para harcamasın diye şişirmişler heralde.
http://img10.imageshack.us/img10/693...wattribute.png
Katılıyorum en azından bir sezon devamlı oynadıktan sonra buna benzer bir profil yapabilirlerdi.
İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, İlkay Gündoğan, Benededikt Höwedes ve Lucas Barrios'un profillerini paylaşabilecek var mı?
Tiago şuan böyleyse oyunda 2013 ü gördüğümüzde kudurur
Emre Çolak Böylemiydi :D Profiile Detaylı Bir Şekilde Tekrar Bakmanızı Veya İkisinin Profilini Karşılaştırılarak Bakılması İyi Olur :)
Onsezi: Thiago 15, Emre 10
Soguk Kanlilik: Thiago 15, Emre 10
Topsuz Alan: Thiago 15, Emre 8
Kararlar: Thiago 14, Emre 10
Dripling: Thiago 17, Emre 13
Dayaniklilik: Thiago 14, Emre 8
Denge: Thiago 9, Emre 5
Bu farklar gercekten az mi?
Her ozelliginde 2'ser puanlik fark olan iki oyuncunun arasinda 40 CA'lik fark oluyor. Yani Christiano Ronaldo ile Quaresma arasindaki fark kadar. Veya Xavi ile Emre Belozoglu'nun arasindaki fark kadar. Veya Thiago ile Emre Colak arasindaki fark kadar.
Boyle bir yorum yapmak, Emre Belozoglu'nun oyundaki mevcut profili ile Xavi'nin profili arasinda fark yok demek gibi bir sey. :)
Bu serideki Emreden bahsetmiyorum daha görmedim onu geçen sene profil koymuştum oyuncu tartışma alanına süper profili var diye ama bulamadım hemen hemen böyleydi profili aklımda öyle kalmış
Nasıl anlamak isterseniz öyle anlayın
Ben birtek şişirilmiş İlhan Parlağı gördüm Fenerbahçeden
Beşiktaştan görmedim öyle bir futbolcu veya hatırlamıyorum şuan
Galatasaraydan her seride çıkıyor ne hikmetse
Emre Çolak'a ne kadar kötü derseniz deyin, Fenerbahçede en iyi profile sahip genç oyuncudan 2-3 kat iyi profile sahip olduğu kesin. Hadi Emre'yi geçtim, cafercan,özgürcan,cem sultan bunlarada mı kötüydü.
Gokay ile Emre farkli oyuncular. Gokay daha iki yonlu, hem savunmada hem de hucumda birseyler yapabilen bir oyuncu. Ama oyunun iki yonunde de cok fazla goze batan bir ozelligi yok. Mesela bir Ayhan Akman gibi, veya bir Selcuk Inan gibi. Emre ise sadece hucumda oyun kurma ozelliklerine sahip bir oyuncu, bu ozellikleri de Gokay'dan daha iyi. Profil, butun ozellikleri iceriyor. Sadece goze batan bir kac tane ozellik degil.
Valla Cem Sultan, Cafercan ve Ozgurcan, yuksek potansiyellerini biz arastirmayi aldigimizda kaybetti. Ucu de bizden once yuksek potansiyel sahibiydi. Bizim derdimiz bir oyuncuyu kayirmak degil. Kendi gorduklerimize gore degerlendirme yapmaya calismak.
Bazi oyuncu da oluyor ki sahada cok ilgi ceken, yuksek potansiyelin gerektigini hissettiren bir performans gosteriyor ama daha sonra futbol disi nedenlerden takimdan uzaklastiriliyor (mesela Ozgurcan veya Okan Alkan). Bazisi, savasci ruh tasimiyor ve tutunamiyor (Cafercan, Aydin Yilmaz). Bazisi cok kotu zamanda gecirilen sakatliklardan geriye gidiyor (Semih Kaya). Veya yeteneginin ustune gidilmeyip, gelistirilmiyor. Bu konuda yapacak cok da bir sey yok.
Her potansiyelli futbolcu yildiz olacak diye bir kaide de yok. O potansiyele ulasilmasi futbolcuya da bagli, onu yonetenlere de. FM de son yillarda bu konuda cok ilerledi. Her yuksek potansiyelli oyuncu artik cok iyi futbolcu olmuyor.
Emre Çolak'ı PAF takımda dahi izlemiştim. Teknik özellikler üst düzey (gerçekten üst düzey, Süper Lig'deki çoğu oyuncudan daha iyi) ama oyun zekası olarak geniş alanı göremeyen, fiziği sıfır, hatta sıfırın altında bir oyuncuydu.
15 metre etrafında oynuyordu sadece, ötesini göremiyordu. Baskı yediğinde fiziği yüzünden etkisiz kalıyordu, en ufak omuzda yere yığılıyordu.
Tekniğine laf etmek imkansız, izlemenizi öneririm sadece. Topa müthiş hakim, paf takımlarda son dönemde öylesini pek görmemiştim.
O fizik ile Bank Asya'dan ötesini göremez elbet. Fizikli oyuncuların yanında ilköğretim öğrencileri kalıyordu, bu şekilde açıklamak istemezdim ama öyle.
FM 2008 sezon 2013-2014
Gürhan Gürsoy vs Arda Turan
http://b1110.hizliresim.com/q/k/5m8.png
İlhan Parlak
http://b1110.hizliresim.com/q/k/5mh.png
vs. Özgürcan derdim ama oyundaki İlhan için alt sınıf kalıyor :)
Emre Çolak profili cidden çok iyi ama performans olarak kötü sene başında Kayseri'ye satmışım.Onun dışında Efecan, Cem falan onları zaten hep sattım.Anadolu kulüplerinde as veya yedek oldular...
Profillerinde birkaç özelliği yüksek olsada gereken özelliklerinin hepsi yüksek olmayınca büyük kulüplerde as oynayamıyorlar.Emre, Efecan, Cem vs. hepsi için geçerli.Sanırım gizli özelliklerinden de kısılmış pek verim alamadım hiçbir zaman...
Şimdi bu kadar eskiden neden örnek veriyorsun derseniz, örnek olsun diye.Yıllardır abartılmış altyapımıza örnek işte :)
Resimleri direk link verdim ki sayfa karışmasın, bakmak isteyen bakabilir...